Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@06:59:31 GMT

از بومگردی در سفر چه می‌دانید؟ + تصاویر

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۸۰۴۹۰

از بومگردی در سفر چه می‌دانید؟ + تصاویر

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  تصور کنید که در یک خانه باصفا در دل طبیعت نشسته‌اید و از نوشیدن چای آتشی با طعم آویشن لذت می‌برید. سقف آسمان تا چشم کار می‌کند، ستاره باران است و شما صدای جیرجیرک‌ها و نسیمی دل انگیز به خوابی آرام فرو می‌روید. صبح با صدای پرندگان از خواب بیدار می‌شوید، اما چشم خود را که باز می‌کنید، همچنان در اتاق خانه یا روی تخت دراز کشیده اید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا فکر می‌کنید شما خواب بودید و همه این حس خوب، رویایی بیش نبود؟ این روزها در سفرهایتان و با اطراق کردن در اقامت‌های بومگردی باید اذعان کرد که چنین سفر دلنشی فقط یک رویا نیست. بلکه یک سفر از جنس بومگردی است.

بیشتربخوانید : جزیره‌ای دیدنی در جنوب کشور + تصاویر

حس خوب خانه!

 اقامتگاه‌های بومگردی خانه‌هایی هستند که با معماری سنتی و مصالح بومی منطقه بنا شده‌اند. بسیاری از آن‌ها خانه‌های پدری هستند که توسط فرزندان دوباره احیا شده‌اند و روح زندگی در آن‌ها دوباره جریان پیدا کرده. حیاط خانه پر از گل‌های زیبای شمعدانی است و حوض آبی وسط حیاط حس آرامش را در فضا جاری کرده است. 

اغلب خانه‌های بومگردی در روستاها قرار گرفته‌اند. در شهرها، شما می‌توانید این خانه‌های باصفا را در بافت تاریخی شهرها پیدا کنید. 

خوردنی‌ها کم نیست!

غذاهایی که توسط خانه‌های بومگردی به میهمانان ارائه می‌شود، غذاهای محلی آن منطقه است و شما می‌توانید ذائقه خود را امتحان کنید. مواد اولیه غذاها همگی تازه و با کیفیت هستند و اغلب توسط خود میزبان تهیه می‌‌شوند. صبحانه‌های رنگین و خوشمزه و عصرانه‌هایی دلچسب. انواع شیرینی‌ها و نان‌هایی که گاهی با شیر درست می‌شود و گاهی با شیره. و دمنوش‌هایی که از گیاهان کوهستانی تهیه شده‌اند و جان شما را صفا می‌بخشند. 

فراتر از اقامت!

قسمتی از تجربه‌ی سفر، در محل اقامت شکل می‌گیرد. و در خانه‌های بومگردی، این تجربه متفاوت و منحصر به فرد است. شما با میزبان خود ارتباطی صمیمی و دوستانه دارید و گاهی با دیگر میهمانان نیز آشنا می‌شوید. اگر کنجکاوید با لهجه‌ی مقصد آشنا شوید، میزبانتان با اشتیاق به شما آموزش می‌دهد. شاید برایتان جالب باشد که در اغلب خانه‌های بومگردی، سبزی کنار غذا را می‌توانید خودتان از باغچه بچینید!

اقامتگاه‌های بومگردی برنامه‌های متنوعی برای زمان اقامت شما دارند که شامل گشت در منطقه و طبیعت‌گردی نیز می‌باشد. 

بومگردی و مدیریت هزینه!

یکی از مزایای اقامت در خانه‌های بومگردی، صرفه جویی و مدیریت خوبی است که می‌توانید داشته باشید و به مدیریت هزینه‌های کل سفر بسیار کمک خواهد کرد. اما این بدین معنا نیست که شما کیفیت خدمات پایینی دریافت می‌‌کنید. بلکه علت، این است که در این خانه‌ها، همه چیز در ساده ترین و البته بهترین حالت خود، توسط خود میزبان فراهم می‌شود و نیازی به صرف هزینه بابت تجملات و هزینه‌های اضافی بسیاری از هتل‌ها حس ندارید. همه چیز اصیل است و  جنس کسب و کار که خانوادگی است، در این قیمت مناسب دخیل است.

خیالتان جمع!

با همه تفاسیری که بیان شد، اقامت‌‌گاه‌های بومگردی همگی دارای مجوز از سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هستند و تحت نظارت این سازمان و اداره اماکن فعالیت می‌کنند. بنابراین کیفیت خدمات آن‌ها و  تمامی فعالیت‌هایشان تحت کنترل سازمان مربوطه است. غذای بومی هر منطقه قسمتی از فرهنگ آنجاست. در خانه‌‌های بومگردی، شما این فرصت را خواهید داشت که در کنار میزبان‌تان نحوه پخت غذا را یاد بگیرید و در مراحل آماده کردن آن مشارکت داشته باشید.

اینجا خبری از ظروف یک شکل و سفید رنگ هتلی نیست. همه ظروف با طرح‌های سنتی و نقش‌های اصیل خود، در تنوع چشم نوازی از رنگ‌ها، حامل غذای خوش طعم شما خواهند بود.

شما مشتری نیستید!

 در این کسب و کار، بر خلاف بقیه‌ی کسب و کار‌ها، شما صرفا مشتری افراد بومی‌ نیستید. بلکه میهمان آن‌ها هستید. لبخند میزبانانتان واقعی است و آن‌ها همه تلاش خود را برای رضایت شما به کار خواهند برد. به هر حال فراموش نکنید که این قسمت از صنعت گردشگری بر اساس "میهمان نوازی ایرانی" پایه گذاری شده است.

خانه دوست کجاست؟

 احتمالا این سوال برای شما مطرح شده باشد که اطلاعات اقامتگاه‌های بومگردی مقصد را چگونه می‌توان پیدا کرد. جواب بسیار ساده است. کافی است واژه «اقامتگاه‌های بومگردی» را به همراه نام منطقه‌ای که قرار است سفر کنید در نوار جست‌وجوی گوگل سرچ کنید. وب سایت‌های بسیاری هستند که به معرفی کامل اقامتگاه‌های بومگردی با ذکر جزئیات پرداخته‌اند. بنابراین شما در پیدا کردن اقامتگاه بومگردی مورد نظر خود دچار دشواری نخواهید بود.

هدفی در کار است

هدف خانه‌های بومگردی، صرفا در اختیار گذاشتن فضایی برای اقامت نیست. آن‌ها علاوه بر ارائه خدمات با کیفیت، به ایجاد تجربه‌ای عمیق برای مهمانان خود نیز فکر می‌کنند. برای یک میزبان بومگردی، حفاظت از محیط‌زیست و فرهنگ اصیل منطقه‌اش نیز به همان اندازه اهمیت دارد. بنابراین شما هنگام اقامت در این خانه‌ها، با بایدها و نبایدهایی مواجه خواهید شد که رعایت آن‌ها به نوعی احترام به خودتان و جامعه میزبان تلقی می‌شود.

این بایدها و نبایدها قوانین نانوشته‌ای هستند که از طریق میزبان‌تان می‌توانید از آن آگاه شوید. مثلا اینکه باید به بافت فرهنگی روستا احترام گذاشت. هنگام شرکت در برنامه‌های طبیعت‌گردی اقامتگاه، دقت کنید به طبیعت روستایی آسیب نزنید. به‌عنوان مثال در مسیر حرکت، مواظب باشید به مزارع یا گیاه‌های خاصی که در روستا روییده‌اند، آسیب نزنید. یا سر و صدای غیرمعمول ایجاد نکنید. این احترام به میزبان علاوه بر اینکه بخشی از فرهنگ اصیل کشور ماست، محبت و ارتباط عمیق شما با مردم مهربان روستا را بیشتر خواهد کرد و شما نیز تجربه سفر لذت‌بخش‌تری نیز خواهید داشت.

منبع: فارس

انتهای پیام/

بومگردی، تجربه‌ای فراتر از اقامت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها مناطق گردشگری عیدنوروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۰۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح خانواده میزبان در فارس

عبدالرحمن سلیم حقیقی گفت: طرح «خانواده میزبان» با عنوان طرح میزبان ویژه مراقبت موقت از کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر در ۱۳ استان کشور اجرایی شده که استان فارس هم از این جمله است و مجموعاً در کل کشور تاکنون ۸۷ کودک وارد خانواده‌های میزبان شده‌اند.

او بیان کرد: این طرح که به دنبال اصلاح آیین‌نامه اجرایی ماده ۲۲ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر (مصوب ۱۳۹۲) به تصویب رسید پس از ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی توسط وزیر دادگستری در مهرماه سال ۱۴۰۲ به سازمان بهزیستی ابلاغ شده و تکمیل‌کننده سایر طرح‌های خانواده محوری است که در سال‌های گذشته در کشور اجرا شده است.

سلیم حقیقی تصریح کرد: در فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی تا ۲۰۰ سال پیش هیچ کودک فاقد سرپرستی در مرکز شبانه‌روزی نگه‌داری نمی‌شد، جای این کودکان در خانواده خویشاوندان بود، اما به مرور با گسترش شهرنشینی و ورود الگوی غربی، مراکزی با نام دارالایتام که سپس به یتیم‌خانه و پرورشگاه تغییر نام یافت در کشور راه‌اندازی شد و گسترش یافت.

سخنگوی بهزیستی فارس یادآور شد: اجرای طرح خانواده میزبان مکملی برای بازپیوند کودکان به خانواده، ورود کودکان به خانواده جایگزین خویشاوندان و همچنین فرزندخواندگی است و یک مرحله دیگر از ورود کودک به مراکز نگه‌داری شبانه‌روزی جلوگیری می‌کند.

او همچنین با بیان این موضوع که بهزیستی فارس در سال گذشته جزو ۵ استان برتر در حوزه فرزندخواندگی بوده است، گفت: این طرح جایگزین طرح فرزندخواندگی نیست و شیوه جدیدی از فرزندپذیری برای بهره‌مندی کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر از نعمت خانواده است.

سلیم حقیقی همچنین گفت: صلاحیت خانواده‌های میزبان در کارگروه‌های شهرستانی و استانی مورد بررسی قرار گرفته و پس از آن با طی کردن دوره آموزشی، در صورت آمادگی میزبان، کودکان به صورت موقت تا زمان تعیین تکلیف آنان برای ورود به خانواده دائمی خود (بازپیوند به خانواده زیستی، نگهداری در خانواده خویشاوندان و یا فرزندخواندگی) به عنوان مهمان در خانواده میزبان حضور خواهند داشت.

سخنگوی بهزیستی فارس ادامه داد: این طرح به ویژه برای حضور کودکان نیازمند مراقبت ویژه که اقبال کمتری برای حضور در فرزندخواندگی دارند، حائز اهمیت است.

مشاور اجرایی مدیرکل بهزیستی فارس در پایان اظهار کرد: خانواده‌های متقاضی می‌توانند جهت دریافت اطلاعات بیشتر به سامانه ملی فرزندپذیری به آدرس http://adoption.behzisti.net بخش «خانواده میزبان» مراجعه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی /فرمانده، میزبان شد
  • محله‌های همدان میزبان تماشاخانه سیار
  • اسدآباد میزبان جشنواره مینی بسکتبال دختران زیر ۱۲ سال غرب کشور
  • نیمه‌نهایی با ازبکستان: همه چیز به نفع ایران
  • اجرای طرح خانواده میزبان در فارس
  • تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان در برابر محل اقامت نتانیاهو
  • ورزشگاه شهدای فولاد میزبان سپاهان در یک هشتم نهایی جام حذفی
  • قیمت هتل وان فوریه 2024
  • ملایر، میزبان بوکس قهرمانی نوجوانان ایران
  • بافق، میزبان اولین کنگره بین المللی شتر در کشور