Web Analytics Made Easy - Statcounter

هدف وزیر خارجه آمریکا به منطقه، که احتمال می‌رود شامل بغداد و بیروت نیز باشد، دور کردن عراق از ایران و از بین بردن ائتلاف فزاینده میان این دو کشور است؛ تلاشی که به دلیل خارج شدن عراق از ائتلاف آمریکایی، محکوم به شکست است. ۰۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۴ بین الملل اروپا آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «عبدالباری عطوان» تحلیلگر مطرح جهان عرب در سرمقاله روزنامه فرامنطقه‌ای «رای‌الیوم» اهداف سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا را انتقال پیامی به همپیمانان عرب آن، عنوان کرده است با این محتوا که «آمریکا در سوریه می‌ماند، منتظر غافلگیری‌ها باشید».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دور کردن سوریه از ایران، خواه به صورت مسالمت‌آمیز از طریق ارائه پیشنهادهای مالی میلیاردی( به سوریه) و خواه با جنگ از طریق بسیج کردن بیش از 60 کشور و مسلح کردن معارضان سوری و گروه‌های اسلامی تندرو، یکی از دلایل بحران سوریه است که هشتمین سال خود را تکمیل کرده و چند روز پیش وارد نهمین سال خود شده است.

حالا ایالات متحده آمریکا می‌خواهد همان سناریو را با شیوه‌های دیگری تکرار کند، یعنی دور کردن عراق از ایران و از بین بردن ائتلاف فزاینده میان این دو کشور. به نظر ما، همین موضوع دلیل واقعی سفر کنونی «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا به منطقه، که تاکنون از کویت و رژیم اشغالگر اسرائیلی بازدید کرده، است و بعید نیست که پمپئو در چارچوب همین سناریو، به بغداد و بیروت نیز سفر کند.

استراتژی آمریکا، که دور کردن سوریه از ایران بوده، شکست سنگینی خورده است به‌رغم این‌که آمریکا بیش از 90 میلیارد دلار متحمل هزینه شده، نفوذ روسیه در سوریه و منطقه افزایش یافته است. از این‌رو، معتقد نیستیم که تلاش‌های آن برای دور کردن عراق از ایران به نتیجه برسد و شاید این امر، به پایان حضور نهایی آمریکا در عراق، انهدام پایگاه‌های نظامی‌اش و خروج بیش از 5500 سرباز آمریکایی- در صورت عدم به گروگان گرفته شدن- منتهی شود.

بیشتر توضیح می‌دهیم و می‌گوییم نشست روسای ستاد ارتش‌های سوریه، عراق و ایران، که 4 روز پیش در دمشق برگزار شد، حقیقتی را مورد تأکید قرار دارد که از خاطر آمریکایی‌هایی، که 7 تریلیون دلار در جریان لشکرکشی‌شان به عراق و اشغال آن هزینه کردند، رفته است و آن، این موضوع است که عراق از محور آمریکایی خارج شده و به محور مقاومت، به زعامت ایران، پیوسته است و برای ورود به نبردی سرنوشت‌ساز جهت پایان دادن به حضور «نیروهای دموکراتیک کُرد سوریه»، که بارزترین همپیمان دولت آمریکا در منطقه شرق فرات و شمالی شرقی سوریه است، آماده می‌شود. همچنان‌که دولت عراق در حال آماده شدن برای بازگشایی مرزهای مشترکش با سوریه، اتحاد مجدد «هلال حاصلخیز» به رهبری محور مقاومت سوریه، عراق و ایران، و نیز تامین خطوط امداد زمینی ایران جهت رسیدن آن به سواحل لبنان در دریای مدیترانه، است.

دولت فعلی آمریکا، به دلیل این شکست‌ها، در وضعیت خشمگینانه‌ای به‌سر می‌برد و به شیوه‌ای هیستریکی چپ و راست حمله می‌کند و ما را یاد ببر زخمی می‌اندازد. دولت آمریکا صفت «اشغالی» را از بلندی‌های جولان، کرانه باختری و نوار غزه حذف کرد، و قرار است که مرحله دوم تحریم‌هایش علیه ایران را در سوم ماه مه آینده با هدف رساندن صادرات نفتی ایرانی به صفر، اجرا کند و همچنین محاصره اقتصادی خفه‌کننده علیه «حزب‌الله» لبنان و جنبش «حماس» در نوار غزه را تشدید کرده و خیز کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس به سمت سوریه و طرح بازگشت این کشور به اتحادیه عرب را متوقف کرده است. دولت آمریکا همچنین عربستان سعودی را تحت فشار قرار داد که از بازگشایی سفارش در دمشق عقب‌نشینی کند و به کویت پیشنهاد بازداشت «مازن ترزی» تاجر سوریِ نزدیک به «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه، را به اتهام پول‌شویی و ارائه کمک‌های مالی به حزب‌الله بازداشت کند، آمریکا به بانک‌های لبنانی نیز دستور بستن تمامی حساب‌های رسمی و غیررسمی حزب‌الله را صادر و طرح‌های دولت لبنان برای تسهیل بازگشت داوطلبانه آوارگان سوری به کشورشان را متوقف کرد.

بعد از قرار دادن نام حزب‌الله لبنان در فهرست تروریسم، در دو بخش سیاسی و نظامی آن، گام بعدی درج الحشد الشعبی( بسیج مردمی) عراق بر همان فهرست، به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان، اعلام بندهای طرح «معامله قرن» است؛ طرحی که به ته‌مانده‌های قضیه فلسطین، یعنی پیوستن شهرک‌ها در کرانه باختری، احداث یک کنیسه یهودیان در صحن مسجدالاقصی و لغو حق بازگشت آوارگان، پایان خواهد داد، که این موضوع، موضوع این روزهاست یعنی بعد از انتخابات پارلمانی اسرائیل در هفتم ماه آوریل آینده، اعلام می‌شود. این طرح مسموم یا «اعلام جنگ» در منطقه است که نتانیاهو( نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی) و دونالد ترامپ خواهان آن هستند.

سفر سرزده «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه به دمشق و دیدارش با بشار اسد در کاخ ریاست‌جمهوری کم اهمیت‌تر از سفر پمپئو به منطقه‌ نیست. این ژنرال روسی به دستور رئیس‌جمهورش (ولادیمیر پوتین) و برای دادن پیام «نظامی» به رئیس‌جمهوری سوریه به دمشق آمد.

اطلاعاتی، که درباره این سفر ناگهانی ژنرال روسی به بیرون درز کرده، کم است. ولی از طریق تامل در زمان انجام این سفر، یعنی دو روز بعد از نشست روسای ستاد ارتش‌های سه کشور در دمشق و نیز از طریق بیانیه‌های رسمی سوریه و روسیه، می‌توان گفت که این سفر بر اوضاع در شرق فرات و شهر ادلب متمرکز بود و این یعنی، باز کردن دو جبهه بسیار نزدیک شده است.

پیامی، که پمپئو به همپیمانانش در خلیج‌فارس و اسرائیل منتقل می‌کند، می‌گوید: همه چیز را متوقف کنید؛ ما در سوریه می‌مانیم منتظر «غافلگیری‌ها» بمانید. موضوع قابل توجه در کنفرانس خبری مشترک پمپئو با همتای کویتی‌اش، متمرکز شدن او بر مواجهه با ایران و تحرکات آن در سوریه، منطقه و جهان، بود. پمپئو همین موضوع را بعد از دیدارش با نتانیاهو نیز مطرح کرد.

ادعاهای بی اساس نتانیاهو علیه ایران در دیدار با پامپئو

 

متوقف کردن صادرات نفت (ایران)، خواه با ملزم کردن همپیمانان آمریکا به مرحله دوم تحریم‌ها و یا با بمباران نفتکش‌های ایران در خلیج‌فارس و دریای عرب- آن‌گونه که نتانیاهو چند روز پیش تهدید کرد- یعنی اعلام جنگ و گرسنه کردن ایران و همپیمانانش در محور مقاومت و نیز قرار دادن آنها مقابل دو گزینه- مرگ به دلیل گرستگی و یا در میادین جنگ- است.

مطمئن هستیم کسی‌که 8 سال در سوریه و 8 سال دیگر در جنگ عراق و 30 سال تحت محاصره مستمر آمریکا مقاومت کرد و بر اسرائیل در دو جنگ در لبنان پیروز گشت، هرگز گزینه اول، یعنی منتظر ماندن برای مردن به دلیل گرسنگی، را انتخاب نمی‌کند. منتظر ایام می‌مانیم.

انتهای پیام/

R1016196/P/S8,89,90,95,1128/CT10 واژه های کاربردی مرتبط دونالد ترامپ

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دونالد ترامپ دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۱۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق مهم ایران و عربستان انجام شد | جلسه مشترک عبداللهیان و بن فرحان

به گزارش همشهری آنلاین حسین امیر عبداللهیان در ادامه دیدارها و رایزنی‌های دیپلماتیک خود در گامبیا در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در بانجول پایتخت این کشور ، با « فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی دیدار و رایزنی کرد .

در این دیدار طرفین با تاکید بر این که مناسبات دو کشور در مسیر درستی قرار دارد، همکاری های مشترک اقتصادی و تجاری را مهم ارزیابی کردند.

حسین امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم فیمابین تبادل نظر و توافق کردند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این دیدار با تشریح مواضع اصولی ایران در تنبیه رژیم متجاوز صهیونیستی بعد از اقدام تروریستی این رژیم در هدف قرار دادن سفارت ایران در دمشق و پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح ایران علیه پایگاه های نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی که در حمله موشکی به سفارت ایران در دمشق مورد استفاده قرار گرفت، بر حمایت کشورمان از هرگونه توافقی که ضامن حقوق مردم فلسطین باشد تاکید کرد.

امیرعبداللهیان اظهار کرد: ما معتقدیم فلسطینیان خود باید در مورد سرنوشت فلسطین تصمیم بگیرند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تحرک اخیر آمریکا در منطقه گفت: سوابق تاریخی و تجربه ما نشانگر تکرار بدعهدی آمریکا است و آنها به هیچ پیمان و وعده ای وفادار نیستند.

امیرعبداللهیان با اشاره به ضرورت تلاش های مشترک برای توقف جنگ در غزه در راستای منافع مردم فلسطین و کشورهای منطقه افزود: معتقدیم بازگشت ثبات و امنیت به منطقه و توقف جنگ به نفع همه کشورهای منطقه است.

امیر فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی نیز با ابراز خرسندی از این دیدار و مشورت و تعامل مستمر بین وزرای خارجه دو کشور در عرصه دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی خاطر نشان کرد: مهم این است که اراده لازم نزد رهبران دو کشور برای توسعه و تعمیق مناسبات دو کشور وجود دارد.

وزیر امور خارجه عربستان تاکید کرد: فعال سازی روابط اقتصادی و فرهنگی و مردمی از جمله مسائل اساسی است که موجب تقویت بیش از پیش روابط در راستای منافع دو کشور می شود.

وی ازسرگیری حج عمره و آثار مثبت آن در میان مردم دوکشور را از آن جمله توصیف کرد.

فیصل بن فرحان دیدگاه‌های کشورش را در مورد تحولات منطقه تشریح کرد و بر اهتمام ویژه این کشور به احقاق حقوق مردم فلسطین و تشکیل دولت مستقل فلسطین، تاکید کرد.

وزیر خارجه عربستان ابراز امیدواری کرد که توقف جنگ در این مرحله در غزه محقق شود و افزود: توقف جنگ را به نفع مردم فلسطین و شروع ارسال کمک های انسانی به غزه می دانیم.

فیصل بن فرحان استمرار تعامل بین دو کشور ایران و عربستان را برای مقابله با طرح های جنگ طلبانه نتانیاهو در منطقه ضروری دانست.

وزیر خارجه عربستان همچنین به موضع کشورش در محکومیت حمله اسرائیل به سفارت ایران در دمشق بعنوان مکانی دیپلماتیک اشاره و خاطر نشان کرد: چنین حمله ای به هیچ وجه قابل قبول و توجیه نیست.

کد خبر 849220 برچسب‌ها ایران و عربستان خبر ویژه

دیگر خبرها

  • گزارش امیرعبداللهیان از دیدار امروز رئیس اقلیم کردستان عراق
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • سوریه:آمریکا صلاحیت اظهار نظر درباره حقوق بشر را ندارد
  • پیام رهبری به خانواده سردار ترور شده در سوریه
  • تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در قبال مقاومت و فلسطین
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • توافق مهم ایران و عربستان انجام شد | جلسه مشترک عبداللهیان و بن فرحان
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • بلینکن: کمک‌های نظامی جدید به اوکراین، سرمایه‌گذاری در آمریکا است