Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@03:49:14 GMT

بزرگ ترین جشن مردمی نوروز در کردستان برگزار شد

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۸۱۷۲۲

بزرگ ترین جشن مردمی نوروز در کردستان برگزار شد

سنندج - ایرنا - دومین جشن بزرگ مردمی نوروز به عنوان یکی از ماندگارترین مراسم های فرهنگی ویژه شب عید با حضور اقشار مختلف مردم مناطق کردنشین در سنندج برگزار شد.

به گزارش ایرنا، دومین جشن نوروز عصر روز گذشته با حضور 20 هزار نفر از مردم مناطق کردنشین کشور و جمعی گردشگران بلغارستانی و اقلیم کردستان عراق از ساعت 15 تا 20 در ورزشگاه 22 گولان سنندج برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جشن شب نوروز 98 که همزمان با سالروز ولادت با سعادت حضرت علی (ع) و روز پدر بود با شکوه و شور و شوق برگزار شد.
این جشن با محوریت موسیقی محلی برگزار و از پتانسیل و هنر هنرمندان بومی و گروه های رقص محلی برجسته بهره گرفته شد.
دف نوازی، موسیقی کلاسیک، موسیقی سنتی، اجرای همزمان پنج گروه 20 نفره هه لپرکی، اجرای موسیقی تلفیقی (دیوان، دف و تنبور)، مراسم سوارانه، روشن کردن آتش توسط 300 دانش آموز و اجرای سرود نوروزانه، موسیقی و نورافشانی از برنامه های این جشن بود.
در این جشن بیش از 20 هزار نفر از مردم از شهرستان های مختلف کردستان، کرمانشاه و برخی مناطق اقلیم کردستان حضور داشتند تا با حضور و برگزاری آن سال 1398 هجری شمسی را با نوایی از موسیقی زیبای کردی و سنت های کهن مردم این مناطق آغاز کنند.
اسعد اردلان از چهره‌های علمی استان کردستان نیز در این مراسم در سخنانی به تاریخچه مراسم نوروز اشاره کرد و گفت: مراسم نوروز یکی از آیین‌های سنتی مردم در کشورهای منطقه است و بسیار خرسندیم که فرصتی فراهم شده است تا مردم سنندج در کنار هم این مراسم را جشن بگیرند.
علی اصغر مونسان معاون رئیس جمهوری و رئیس میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری کشور که به عنوان یکی از مهمانان مردم کردستان در این مراسم حضور داشت در پایان ان به خبرنگاران گفت: توانایی های کردستان در حوزه موسیقی، قابلیت ثبت در میراث ملی و تبدیل شدن به پایتخت موسیقی کشور را دارد.
وی افزود: توانایی های موسیقی این استان می تواند در حوزه میراث ناملموس ثبت شود از آن به عنوان یک پتانسیل گردشگری استفاده کرد.
وی اضافه کرد: کردستان شایسته بهترین هاست و اگر در این خصوص لازم به انجام کاری از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باشد این سازمان آن را در کمترین زمان ممکن انجام می دهد.
ثبت آیین های های ویژه نوروز در کردستان از جمله برگزاری جشن نوروز یکی از مطالبه های مردم کردستان است که با تحقق بخشیدن آن یکی از آروزهای دیرینه مردم این دیار براورده می شود و با توجه به تاکیدات رئیس سازمان میراث فرهنگی می توان در سال 98 گامی بزرگ در این خصوص برداشت.
استاندار کردستان نیز به عنوان دیگر مهمان این مراسم گفت: برگزاری جشن نوروز با این کیفیت و نظم نشان دهنده فرهنگ مردم کردستان بوده و این جشن ها هم برگرفته از فرهنگ اصیل منطقه است.
بهمن مرادنیا افزود: به همه فرمانداران توصیه شده است که از برگزاری چنین جشن هایی در همه شهرها و روستاها حمایت کنند و برنامه ریزی شده است در سال های آینده نیز به صورت مداوم برگزار شود.
وی اظهار داشت: احترام به آیین های مردم، زمینه برقراری ارتباطات بیشتر در میان آحاد جامعه و آشنایی دیگر مردم کشور با فرهنگ مردم کردستان برخی از اهداف برگزاری چنین جشن هایی است که تلاش می شود در سال 98 ثبت این جشن ها در فهرست آثار میراث فرهنگی را به صورت ویژه پیگیری کرد.
زندگی با آمدن بهار حال و هوای دیگری به خود می گیرد و این شادابی و سرزندگی را کُردها با برگزاری آیین های فرهنگی نوروز با لباس های رنگارنگ زیبا و بر افروختن آتش و نواختن موسیقی و پایکوبی، آمدن بهار طبیعت را خوش آمد می گویند.
همه ساله این مراسم ها در روزهای پایانی استفند و ابتداییی فرکردین همزمان با ایام نوروز با شرو و شوق شکوه خاص در روستاهای مختلف کردستان از جمله پالنگان، نتگی ور، تنگی سر، ژنین، چنور، ننه در شهرستان های مختلف از جمله سنندج، مریوان، کامیاران، بانه و سروآباد برگزار می شود.
7348 / 3034

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي نوروز98 ميراث فرهنگي جشن نوروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۱۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، سید رسول موسوی‌نژادیان در تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سراسری موسیقی کرال به میزبانی شیراز در هفته آتی بیان کرد: نخستین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران مرداد ۱۳۹۷ از شیراز کلید خورد و دومین دوره نیز آذر ماه ۱۳۹۸ به میزبان شیراز برگزار شد.

معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: با شیوع کرونا شاهد برگزاری یک دوره مجازی جشنواره گروه‌های کر در سال ۱۳۹۹ بودیم و اینک به منظور تداوم این مسیر، «سومین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران» به میزبانی شهر شیراز با مدیریت اجرایی حسام هوشیار و دبیری هنری طیب فقیه ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه جاری برگزار خواهد شد.

وی افزود: این رویداد هنری با مجوز و همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به همت مؤسسه مفاخر و نواندیشان هنر پارس و با همکاری شرکت نوازندگان سرزمین آفتاب (بنیان‌گذار جشنواره گروه‌های کر ایران)، با مشارکت بیش از ۲۰۰ نفر از هنرمندان عرصه موسیقی آوازی در قالب گروه‌های کرال (آوازی) از سراسر کشور برنامه‌ریزی گردیده است.

موسوی‌نژادیان گفت: جشنواره پیش روی بر بنیان شناسایی، ظرفیت‌سازی و حمایت از فعالیت‌های خلاقانه هنرمندان و گروه‌های موسیقی فعال در زمینه موسیقی آوازی سراسر کشور و نگاه ویژه به فرهنگ متنوع و ارزشمند اقوام و آداب و سنن مرتبط با این شاخه از هنر، برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد و در همین راستا، دبیرخانه جشنواره بدینوسیله از کلیه فرهیختگان، هنرمندان و علاقه‌مندان به عرصه موسیقی آوازی به منظور بازدید از این دوره از جشنواره دعوت می‌نماید.

معاون هنری فرهنگ و ارشاد فارس گفت: در روز اول از ساعت ۱۱ صبح به ترتیب گروه‌های آیریک، مهر وطن، فیلارمونیک، آوای ماهان، وندا، آزرمان و آداک تا ساعت ۲۰:۳۰ به اجرای صحنه‌ای در تالار حافظ می‌پردازند و در ادامه در بخش اجرای خیابانی، گذر هنر حافظ میزبان گروه‌های وندا، آزرمان، مهر وطن و فیلارمونیک می‌شود و همچنین بخش پژوهشی نیز با عنوان «نشست پژوهشی با حضور سهند شکرزاده» در تالار غزل ساعت ۱۱ برگزار می‌شود.

وی در پایان گفت: یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه که روز دوم جشنواره است نیز از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸:۳۰ تالار حافظ در بخش صحنه‌ای به استقبال گروه‌های، آزرمان، آوای ماهان، پارسه، وندا، آیریک، آداک، فیلارمونیک و مهر وطن خواهد رفت و در بخش خیابانی نیز پذیرای گروه‌هایی همچون آیریک، آداک، آوای ماهان و پارسه می‌گردد.

موسویان نژاد در پایان گفت: نشست پژوهشی نیز با حضور دکتر علی رادمان در تالار غزل ساعت ۱۵:۳۰ برپا است و آئین پایانی نیز ساعت ۲۰ یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه جاری در تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار می‌شود.

کد خبر 6099791

دیگر خبرها

  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • کنسرت موسیقی آذربایجانی آلنام برگزار می‌شود
  • نشست رسالت صندوق بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال برگزار شد
  • پاسخ به یک ابهام بزرگ درباره فصل جدید «پایتخت»
  • معلم میراث‌ دار انبیا در تعلیم و تربیت و انسان‌سازی
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • حفاری ۱۵ متری در منزل شخصی و دستگیری ۳ نفر
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در سمنان برگزار می‌شود