Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@14:59:54 GMT

غارهای دستکند هنامه شیروان نقشی ماندگار در دل کوه

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۸۷۸۱۵

غارهای دستکند هنامه شیروان نقشی ماندگار در دل کوه

به گزارش ایرنا، آب و هوای مناسب، طبیعت زیبا و جاذبه های تاریخی مولفه هایی هستند که برای هر گردشگری انگیزه سفر ایجاد می کند، که شهرستان شیروان با داشتن غارهای دستکند ظرفیت لازم برای جذب مسافران نوروزی و گردشگران را دارد.
غارهای هنامه شیروان یک مجموعه معماری دستکند هستند که در سه طبقه روی هم در سینه کوهی در جنوب روستای هنامه از توابع دهستان سیوکانلو در 18 کیلومتری شمال شهرستان شیروان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


غارهای دستکند در دل کوه و بالادست یکی از دره های فرعی رود اترک به ارتفاع حدود هزار و 445 متر بالاتر از سطح دریا واقع شده که از جاذبه های دیدنی خاصی برخوردار است.
مجموعه معماری دستکند با توجه به گستره آن ها زمانی جمعیت قابل توجه از ساکنین بومی منطقه را در خود جای می داده و در سینه کوهی به نام گرمه دره قرار گرفته است که حدود 100 متر از کف دره ارتفاع دارد.
این بنای تاریخی شگفت انگیز در سه طبقه روی هم در دیواره عمودی کوه حفر شده و سقف هر طبقه کف طبقه فوقانی را تشکیل می دهد که سقف و یا کف اتاق ها یک لایه متراکم شنی با ضخامت 50 تا 100 سانتیمتر است که به طور طبیعی در کوه وجود داشته و به طور مناسب از آن بهره برداری شده است.
دسترسی به این اتاق از بالای کوه غیر ممکن است و رودخانه فصلی پای کوه (غارها) در تامین آب ساکنین غارها نقش اساسی ایفا کرده است.
در طبقه سوم غار اتاق های کمتر ولی نسبتا بزرگی دارد که احتمالا انبار بوده اند که تمام عناصر معماری داخل این فضاها از قبیل آخورها، اجاق ها و ... از جنس کوه به صورت دستکند ایجاد شده که در حال حاضر به طور کلی حدود 20 اتاق در این مجموعه دستکنه سالم باقی مانده و بخش بزرگی از فضاها نیز در اثر ریزش دیواره کوه منهدم شده است.
این مجموعه منحصر به فرد در خراسان شمالی که مربوط به قرون اولیه اسلامی( قرن 3-5 ق ) با شماره 22214 در فرودین 1386 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
با توجه به فضای وسیع و باز قسمت غربی غارهای هنامه شیروان و اجرای طرح نهال کاری و کمپ می تواند یکی از مناطق گردشگری شیروان باشد.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شیروان گفت: در سال های اخیر استقبال گردشگران و مسافران از این اثر طبیعی گردشگری رشد خوبی داشته به طوری که شاهد گردشگر خارجی هم بوده ایم.
فرنوش راهدار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به نصب تابلو برای این مکان گردشگری اظهار داشت: این مکان هنوز نیاز به تبلیغات فراوان دارد زیرا که بسیاری از شهروندان این شهرستان، از وجود چنین مکان های گردشگری اطلاع و آگاهی لازم را ندارند و برای آنان ناشناخته است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای غارهای دستکند هنامه گفت: با توجه به حضور مسافران در فصول مختلف سال از این اثر، برای اطراف این غار چمن کاری و کاشت گل در دستور کار قرار گرفت ولی چون خاک منطقه سازگاری نداشت این امر محقق نشد.
معاون عمرانی و امور برنامه ریزی فرماندار شیروان گفت: غارهای دستکند هنامه مجموعه عظیم برای جذب گردشگر است که برای تبدیل شدن به مقصد گردشگری راه طولانی در پیش دارد اما در سال های اخیر بسترسازی مناسبی برای معرفی جاذبه های گردشگری و تاریخی و چشم اندازهای طبیعی آن صورت گرفته که باید این اقدامات بیشتر شود.
صمد ایزانلو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به استقبال گردشگران و مسافران سایر استان ها و چند نفر گردشگر خارجی از این غارها طی چند سال اخیر اظهار داشت: این جاذبه گردشگری مغفول مانده است که با معرفی آن توسط رسانه ها می توان شاهد جذب گردشگران بیشتر بود.
وی در ادامه با تاکید بر فرهنگ مهمان نوازی مردم این شهرستان گفت: مردم این شهرستان فرهنگ غنی و والایی در مهمان نوازی دارند و البته ما هم بایست جوری رفتار کنیم که باعث ترغیب بیشتر گردشگران در سفر به استان شود.
ایزانلو با بیان اینکه رضایت خاطر مسافران مهم ترین عامل در جذب گردشگران برای ایام نوروز است افزود: ایجاد یک خاطره خوش در ذهن گردشگران به این شهرستان و بازدید از آثار طبیعی گردشگری می تواند یک تبلیغ و انگیزه مهم برای حضور دوباره در آنان باشد.
وی حضور گردشگران را عاملی برای پویایی شهر عنوان کرد و گفت: نصب تابلوی راهنما و تهیه بروشور از نخستین اقداماتی است که امسال برای حضور مسافران نوروزی انجام داده‌ایم همچنین تابلوهای اطلاع رسانی در این مسیر را اصلاح کرده‌ایم و تابلوهای جدیدی برای گردشگری و تعیین حدود محلات مشخص تهیه شده‌اند.
شهرستان ‎شیروان در ‎ 60کیلومتری شرق بجنورد و در مسیر اصلی مسافران شمال مشهد و زائران بارگاه قدسی ثامن‌الحجج حضرت علی بن موسی‌الرضا (ع) واقع است که دارای 6 روستای هدف گردشگری است.
7186/ 6042
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 تبلیغات صنایع دستی و گردشگری طبیعت علی بن موسی الرضا معرفی جاذبه های گردشگری 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۷۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد/ حال رودخانه خوب نیست

سرپرست اداره حفاظت محیط‌زیست پردیس از پاک‌سازی حاشیه رودخانه جاجرود توسط دانش آموزان، حافظان محیط‌زیست و گروه‌های مردم نهاد خبر داد و گفت: حال رودخانه جاجرود خوب نیست و حاشیه رودخانه با ورود گردشگران و مسافران به‌شدت آلوده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از پردیس، به مناسبت روز زمین پاک با کمک محیط‌زیست، شهرداری، دانش آموزان، حافظان محیط‌زیست و گروه‌های مردم نهاد که در حوزه محیط‌زیست فعالیت داشتند، حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد.

محسن رضاییان ظهر امروز در حاشیه پاک‌سازی رودخانه جاجرود اظهار داشت: حال رودخانه جاجرود خوب نیست و وضعیت حاشیه رودخانه با ورود گردشگران و مسافران به‌شدت آلوده شده تا جایی که امروز در مدت 1 ساعت مقدار یک وانت زباله جمع‌آوری شد.

وی افزود: آموزش حفظ محیط‌زیست و خطرات زیست‌محیطی از اولویت‌های برنامه اجرایی است، در مدارس و در دیگر محیط‌ها به‌صورت مداوم جلسات و کارگاه‌های آموزشی برای دانش آموزان برگزار می‌شود.

سرپرست اداره محیط‌زیست شهرستان پردیس در ادامه گفت: رودخانه جاجرود برای احیا به کمک ما نیاز دارد و بایستی همه دست‌به‌دست هم دهیم تا این نعمت الهی را برای نسل آینده پاک نگه‌داریم.

رضاییان یادآور شد: در تفرجگاه‌های حاشیه رودخانه جاجرود سطل‌های زباله تعبیه شده و گردشگران با جمع‌آوری زباله‌ها و انداختن داخل سطل زباله به حال خوب طبیعت کمک کنند.

وی در ادامه گفت: پلاستیک در طبیعت حدود 400 سال طول می‌کشد که بازیافت شود لذا مسافران و گردشگران از رها کردن پلاستیک در طبیعت خودداری کنند.

لایروبی 42 کیلومتر از رودخانه‌های قزوین

سرپرست اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان پردیس در پایان خاطرنشان کرد: امروز زمین و هوای پاک نیازمند کمک ما انسان‌ها است، لذا گردشگران و مسافرانی که برای طبیعت‌گردی به دل طبیعت می‌روند به طبیعت آسیب نرسانند و همراه خودشان در طبیعت یک کیسه‌زباله برای جمع‌آوری زباله‌ها به همراه داشته باشند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • جنگل فندقلو میزبان گردشگران و اردوهای دانش آموزی
  • خلیج فارس نقشی راهبردی در کشور دارد
  • امام جمعه بندرعباس: خلیج فارس نقشی راهبردی در کشور دارد
  • راحت می‌گویند از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم!
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبرةالشعرای تبریز
  • باید، حول محور وحدت از آرمان‌های انقلاب دفاع کنیم
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد/ حال رودخانه خوب نیست
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • وزارت ورزش نقشی در انتخاب مدیران سرخابی نخواهد داشت