Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، در میان ویژه برنامه‌های نوروزی رسانه‌ملی برنامه ویژه تحویل سال در شبکه چهار سیما که در بخشی از آن شخصیت‌هایی چون حافظ و سعدی و فردوسی و نیز چند شخصیت ادبی ممتاز ادبی ایران به روی آنتن دعوت شدند به سوژه داغی در شبکه‌های مجازی مبدل شده است. در این اقدام عجیب چند هنرمند و البته نابازیگر، با گریم‌هایی عجیب در نقش این مفاخر ملی به گفتگوی زنده تلویزیونی آن هم پیش از تحویل سال نو در استودیو دعوت می‌شوند و مجری برنامه‌نیز بسیار پرشعف با آنها مصاحبه! می‌کند و جالب اینکه در این مصاحبه‌ها نیز اتفاقاتی عجیب رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از در دست گرفتن بطری آب معدنی توسط یکی از این شخصیت‌ها تا خوانش اشتباهی شعری که منصوب به وی است.

جدای از واکنش منفی کاربران شبکه‌های اجتماعی به این پدیده و تمسخر این نوع برخورد با این مفاخر و سرمایه‌های ادبی و فرهنگی ایران، برخی از فعالان فرهنگی نیز در این زمینه واکنش نشان داده و به این نوع برخورد با این افراد اعتراض کرده‌اند.

در این زمینه احسان رضایی روزنامه‌نگار، نویسنده و پژوهشگر ادبی در گفتگو با مهر با اشاره به این اتفاق عنوان کرد: اتفاقی که در این برنامه رخ داده است شبیه مطالبی است که سابق بر این و حتی همین حالا در نشریات زرد می‌توان دید. مطالبی از این دست که مصاحبه کننده می‌گوید خودتان را معرفی کنید و مصاحبه شونده پاسخ می‌دهد: به نام خدا. حافظ هستم از قرن هفتم!

وی ادامه داد: برای این اتفاق در تلویزیون، دیالوگ‌های بسیار ضعیف و گریم‌های بسیار دم دستی انتخاب شده بود. نه تنها حق مطلب درباره این مفاخر ادا نشد که تبدیل به نقیض خودش نیز شد و اسباب تمسخر ایده اولیه چنین رویدادی را نیز فراهم کرد.

رضایی که سابقه اجرا در برنامه‌های تلویزیونی متعددی از جمله کتاب باز را نیز دارد؛ ادامه داد: وقتی ما برنامه‌ای تلویزیونی در دست تولید داریم که محتوایش تاریخی نیست و هیچ نگاه تاریخی در آن محوریت ندارد، ورود شخصیت‌های تاریخی به آن به این شکل توجیهی ندارد. از طرف دیگر محتوای این برنامه نمایشی هم نیست که بخواهیم کسی را با این وضعیت گریم کنیم و جلوی آنتن بیاوریم. سوال جدی اینجاست که چرا به جای این اتفاق کسی را به برنامه دعوت نمی‌کنیم تا درباره این مفاخر و نسبت اندیشه‌شان به نوروز برای ما صحبت کند. چه چیزی در این دعوت کم بود که با آن نمایش عجیب به دست آمده است؟

این روزنامه‌نگار و پژوهشگر همچنین گفت: وقتی چیزی را از جای اصلی خود خارج و در جای دیگر خرج کنیم تبدیل به یک پدیده خالی از هویت می‌شود. نمونه بارزش را در سریال شبهای برره دیدیم. در آن سریال شخصیتی شاعر مسلک خلق کردند که با شعر سنتی و کلاسیک ایران شوخی می‌کرد. در زمینه طنز آن سریال این اتفاق معنی داشت و اگر خارج از آن فضا اجرا می‌افتاد بسیار لوس و بی‌مزه بود. ما در تلویزیون شاهد ساخت سریال ملاصدرا و یا ابن‌سینا بوده‌ایم و از همه آنها خاطرات خوبی داریم و بخشی از شناخت ما از آنها را این دو اثر تأمین کرده‌اند. در نتیجه نمی‌خواهم بگویم که ما با نمایش تلویزیونی مفاخرمان مشکلی داریم بلکه مشکل و مساله اصلی در نمایش خارج از ضرورت و قاعده مفاخرمان است.

به گفته رضایی ایده استفاده از این مفاخر به این شکل در تلویزیون می‌توانست ایده نابی باشد اما با اجرای ضعیف و دیالوگ‌های دم دستی انتخاب شده برای آنها تبدیل به یک ماجرای بسیار بسیار خنده‌دار در تلویزیون شد که بازتاب‌هایش را در فضای مجازی شاهدیم. ما باید در شأن شخصیتی مانند ابن‌سینا با وی برخورد کنیم نه در اندازه یک بازیگر سریال طنز تلویزیونی. من هم دیدم که در بخشی از این برنامه بطری آب در دست حافظ داده‌اند. این به چه معنی است؟ آیا فهم نویسنده و برنامه‌ساز تلویزیونی ما از حافظ این است؟ شاید دوستان فهمشان از حافظ این بوده که این شاعر همواره جام باده در دست دارد و چون جلوی دوربین تلویزیون نمی‌توان جام باده در دست وی داد به او بطری آب معدنی می‌دهیم!

رضایی همچنین با انتقاد از زمان انتخاب شده برای ورود به معرفی این شخصیت‌های در رسانه ملی نیز گفت: این اتفاق ظرف زمانی درستی در رسانه ملی نداشت و برنامه ساز و نویسنده‌ای که آن را شکل دادند نیز فهم و شناختی درست از شخصیت‌هایی که خلق کردند نداشتند و همه اینها در نهایت دست در دست هم داد به جای معرفی این مفاخر در رسانه ملی، اتفاقی مضحک پیش چشم مخاطبانمان درباره این مفاخر ادبی ملی ایران شکل بگیرد.

کد خبر 4573492 حمید نورشمسی

منبع: مهر

کلیدواژه: ادبیات حافظ شیرازی سعدی شبکه چهار سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۷۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰۰برنامه هفته معلم در کهگیلویه و بویراحمد اجرا می شود

به گزارش خبرنگار مهر، ولی موسوی ظهر چهارشنبه در نشست وبیناری کارشناسان روابط عمومی شهرستان‌ها و مناطق این استان با موضوع بزرگداشت هفته معلم افزود: یکی از این برنامه‌ها، اجرای ۲۸ برنامه زنده تلویزیونی و رادیویی و نشست خبری با اصحاب رسانه است

وی بیان داشت: برنامه‌های هفته معلم از ۱۲ اردیبهشت با شعار «همه مدیون توییم» با تجدید میثاق با شهدا و حضور مسئولان و اولیا دانش آموزان در کلاس‌های درس معلمان در مدارس آغاز می‌شود.

موسوی تصریح کرد: برنامه‌های متنوعی برای گرامیداشت هفته معلم بر اساس روز شمار هفته معلم در استان اجرا می‌شود.

وی نواختن زنگ سپاس معلم، دیدار با خانواده‌های معلمان شهید، جانباز و ایثارگر، سخنرانی مدیرکل و رؤسای آموزش و پرورش قبل از خطبه‌های نماز عبادی سیاسی جمعه، برپایی میز خدمت و تجلیل از معلمان برتر شهرستانی و استانی را بخشی از این برنامه‌ها عنوان کرد.

موسوی افزود: اختصاص یک برنامه تلویزیونی به مدرسه تحولی استان برای اطلاع خانواده‌ها و الگوگیری مدیران مدارس نیز پیش بینی شده است.

وی افزود: برنامه‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی با حضور معلمان خلاق، ایثارگر و فداکار، تهیه مستند و کلیپ از برنامه‌های خودجوش دانش آموزان برای تکریم منزلت معلمان خود در مدارس، تهیه کلیپ‌های یک دقیقه‌ای از رؤسای ادارات، نهادها و دستگاه‌های مختلف با موضوع جایگاه و منزلت و ارزش کار معلمی و تبریک روز معلم، تبلیغات محیطی و رسانه‌ای با هماهنگی شهرداری و ادارات مختلف با موضوع مقام معلم و تهیه تیزر از افراد شاخص علمی، ورزشی، فرهنگی، اجتماعی و نخبه شناخته شده در خصوص مقام و جایگاه معلم، بخشی از برنامه‌های هفته معلم است.

موسوی تهیه کلیپ از خاطرات اقشار مختلف مردم، مسئولان، هنرمندان یا سرایداران مدرسه در خصوص مدرسه و معلم، را از دیگر فعالیت‌های انجام شده عنوان کرد و گفت: روابط عمومی شهرستان‌ها و مناطق در هفته معلم ارزیابی و روابط عمومی‌های برتر معرفی می‌شوند.

کد خبر 6087597

دیگر خبرها

  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است
  • پاسخ کوبنده مدیر تراکتور به یک برنامه تلویزیونی
  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی
  • ۴۰۰برنامه هفته معلم در کهگیلویه و بویراحمد اجرا می شود
  • شبکه سه؛ پربازدیدترین شبکه تلویزیون
  • دعوت میزبان برنامه محفل برای تماشای مسابقه قرآنی‌ها
  • ۶۹/۲ درصد ایرانیان، تلویزیون می‌بینند | شبکه 3، آی فیلم و شبکه یک؛ به ترتیب پربازدیدترین شبکه‌های تلویزیونی
  • پربیننده‌ترین شبکه تلویزیون مشخص شد
  • جزئیات 2 سریال جدید تلویزیون ؛ معمایی و کمدی (+عکس)
  • چرا «نون خ» و «زیرخاکی»، «پایتخت» نشدند؟!