Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- اتحاديه‌هاي عرب و اروپا مخالفت خود را با درخواست رئيس جمهور آمريکا براي به رسميت شناختن حق رژيم صهيونيستي بر جولان اشغالي سوريه اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاري آريا، «احمد ابوالغيط» دبيرکل اتحاديه عرب پنجشنبه شب گفت: اظهارات مطرح شده مقام هاي آمريکا که راه را براي به رسميت شناختن حاکميت اسرائيل بر جولان اشغالي سوريه فراهم مي کند، اقدامي کاملا خارج از حقوق بين الملل و مردود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ابوالغيط افزود: هيچ کشوري صرف نظر از جايگاه آن، حق ندارد زمينه ساز اعلام حاکميت اسرائيل بر جولان سوريه باشد و حتا اگر اين کار را انجام دهد، هيچ اعتبار حقوقي نخواهد داشت.
ترامپ روز پنجشنبه در توييتي اعلام کرد که زمان آن رسيده که حاکميت اسراييل بر بلندي هاي جولان به رسميت شناخته شود.
دبيرکل اتحاديه عرب تصريح کرد: در حقوق بين الملل و براساس قطعنامه هاي شوراي امنيت و جوامع جهاني، جولان بخشي از اراضي سوريه است.
ابوالغيط اضافه کرد: صرف گذر زمان نسبت به اشغال جولان توسط اشغالگران اسرائيل، موجب قانون مند شدن حاکميت تل آويو بر اين سرزمين و پذيرش اين موضوع از سوي جامعه جهاني نمي شود، بلکه اين موضوع همچنان جنايت است.
دبيرکل اتحاديه عرب اظهار کرد: اشغال جولان بايد اصلاح شود و نبايد به دنبال مشروعيت بخشي به اشغال اين منطقه توسط اسرائيل بود.
ابوالغيط با استناد به قطعنامه هاي بين المللي افزود: اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد در قطعنامه 497 خود در سال 1981، به صورت کاملا شفاف، حاکميت اسرائيل بر جولان سوريه را نپذيرفته اند و از تل آويو خواسته اند که قانون الحاق جولان به خاک خود را که در همين سال تصويب شد، لغو کند.
وي گفت: اتحاديه عرب با ناراحتي دنبال مي کند که چگونه اسرائيل تمام تلاش خود را به کار گرفته است که اعلام به رسميت شناخته شدن حاکميتش بر جولان توسط آمريکا را مغتنم بشمارد و از شرايط بي ثبات سوريه سوء استفاده کند و بخواهد سياست هاي هميشگي اش، که تحقق اهدافش به ازاي ضربه زدن و نابودي منافع ديگران است، ادامه دهد.
ابوالغيط افزود: از آمريکا مي خواهم که از رويکردي که در پيش گرفته است باز گردد و اندک اعتباري که براي ايالات متحده براي ميانجي ميان فلسطيني ها و اسرائيلي ها برايش مانده است، حفظ کند.
دبيرکل اتحاديه عرب در پايان گفت: از واشنگتن مي خواهم که در اين موضع گيري اشتباه صرف نظر کند و به صورت عميق به عواقب کوتاه مدت و بلند مدت اين اقدام بينديشد.
اتحاديه اروپا: حاکميت اسرائيل بر جولان را به رسميت نمي شناسيم
رژيم صهيونيستي بلندي هاي جولان را در جريان جنگ 6 روزه با اعراب در سال 1967 اشغال کرد.
کنست (پارلمان) اين رژيم در سال 1981 ميلادي اين منطقه را جزو مناطق اسرائيل اعلام کرد، هرچند بر اساس قوانين بين المللي، جولان به سوريه تعلق دارد.
مايا کوسيانچيچ» سخنگوي «فدريکا موگريني» مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا سه شنبه شب گفت: موضع ما در قبال اين که بلندي هاي جولان به کجا تعلق دارد تغيير نکرده است.
کوسيانچيچ افزود: براساس حقوق بين الملل، اتحاديه اروپا حاکميت اسرائيل بر سرزمين هايي که در سال 1967 اشغال کرده است، از جمله بلندي هاي جولان را به رسميت نمي شناسد و آن را بخشي از خاک اسرائيل نمي داند.
پيش از اين نيز ترکيه و روسيه اعلام کردند که حاکميت صهيونيست ها بر جولان اشغالي را به رسميت نخواهند شناخت.
ترامپ رئيس جمهوري آمريکا اعلام کرد که اينک زمان آن فرا رسيده است که واشنگتن به طور کامل حاکميت اسرائيل بر بلندي‌هاي جولان را به رسميت بشناسد.
اقدام آمريکا در حمايت از الحاق جولان به اراضي تحت حاکميت رژيم صهيونيستي، پس از آن روي مي دهد که دولت ترامپ، 24 ارديبهشت 97 در اقدامي تحريک آميز، سفارت ايالات متحده را از تل آويو به قدس اشغالي منتقل کرد.
اين اقدام که با مخالفت و تحريم بسياري از کشورهاي جهان از جمله اتحاديه اروپا همراه بود، موجي از خشم و انزجار را در کشورهاي مختلف اسلامي و عربي ايجاد کرد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مخالفت اتحاديه عرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۸۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام

آفتاب‌‌نیوز :

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به نقل از جماران به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آن‌ها صدام بود. آن‌ها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند. 

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم. 

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد. وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد. 

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند. 

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است. 

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند. 

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند. 

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم. 

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند. 

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم. 

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند. 

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • ترینیداد و توباگو هم کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • جزئیات تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • حمله پهپادی مقاومت عراق به یک هدف مهم در جولان اشغالی
  • حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به جولان اشغالی
  • بورل: آواره شدن بیش از یک میلیون نفر در رفح ویرانگر خواهد بود
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • درخواست ایران برای انتشار بیانیه ایپس آسیا درمحکومیت اسرائیل