Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-06@19:11:54 GMT

فرصتی برای فرار از هیاهوی زمین

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۸۸۹۳۷

فرصتی برای فرار از هیاهوی زمین

یکی از سنت‌های حسنه و نیکویی که می‌تواند امت اسلام را از خطرات ناشی از فتنه‌های دوره آخرالزمان حفظ کند، بهره‌گیری از فضای معنوی و نوسازی جامعه‌اسلامی است.

در آموزه‌های دین مبین اسلام و پیشوایان الهی فرصت‌هایی این چنینی در اختیار مسلمانان قرار داده شده تا آنان بتوانند در ایام خاص معنوی با برنامه‌ریزی منظم و بهره‌مندی از آموزه‌ها، خود را از تعلقات بازدارنده دنیوی رها کرده و با مکان‌های مقدس پیوند دهند تا از این طریق ضمن برقراری ارتباط و انس با خالق، زمینه‌های این ارتباط را تحکیم و تقویت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتکاف یکی از عالی‌ترین بسترهای تقویت روح، عبودیت و بندگی، ارتباط با خدا و تهذیب نفس است که به برکت آن می‌توان توشه‌ای معنوی از اجتماع نورانی موحدان به دست آورد.

اعتکاف در لغت به معنی اقبال به سوی چیزی است همراه با تعظیم و بدون انصراف و در اصطلاح به معنای اقامت سه روز یا بیشتر در مسجد به قصد عبادت یا قربت با شرایط مخصوص است.

یکی از بهترین فرصت‌ها برای خودسازی، اعتکاف است. اعتکاف فراغتی برای عبادت و تفکر و مناجات با قاضی‌الحاجات و خلوت با اوست.

در اعتکاف است که انسان با تهذیب نفس و اندوختن سرمایه تقوا و اخلاص، آخرت خود را آباد می‌سازد. قرآن‌کریم هم بر این سنت حسنه که محبوب انبیاء و اولیای الهی بوده تاکید فراوانی کرده است.

در اعتکاف است که می‌توان خدایی بودن را در همه کارها تمرین کرد.

معتکف مدتی را که در خانه خدا ساکن است می‌تواند خانه دل را از اغیار تهی سازد و نور محبت الهی را در آن جلوه‌گر کند، خود را وقف عبادت سازد و طعم مهمانی را بر سر سفره احسان و لطف خداوند بچشد.

انسان معتکف به مدت سه روز از دنیا و تعلقات آن جدا شده و با توسل به خدا سعی در شناسایی فلسفه وجودی خلقت خویش می‌کند، که همین مسئله زمینه‌ساز توبه و بازگشت به سوی خدا و تلاش برای بازگشت از فضای پرالتهاب روزانه به سوی خود و خالق خویش است.

فرصتی برای محاسبه نفس

حجت الاسلام والمسلمین سید حسن سیدی، مسئول ﻧﻬﺎد ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﯽ ﻣﻘﺎم ﻣﻌﻈﻢ رﻫﺒﺮی داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻮم ﭘﺰﺷﮑﯽ ﺑﯿﺮﺟﻨﺪ نیز در گفت‌وگو با ایکنا هز خراسان‌جنوبی گفت: اعتکاف بهترین فرصت تسویه حساب و محاسبه نفس است.

وی افزود: اعتکاف از جمله سنت‌های حسنه و ارزشمندی است که از سال‌های گذشته به شکل خاصی مورد توجه قرار گرفته و به مرور در قالب یک فرهنگ گسترش یافته است.

سیدی اظهار کرد: اعتکاف بریدن از دنیا و لذات دنیا و رهایی از ناملایمات و پناه بردن به ذات اقدس الهی است.

وی افزود: اعتکاف بهترین فرصت تسویه حساب و محاسبه نفس است و با نگاهی به اعمال اعتکاف و محدود شدن، انسان نوعی خود مراقبتی برای خویش ترسیم می‌کند.

مسئول ﻧﻬﺎد ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﯽ ﻣﻘﺎم ﻣﻌﻈﻢ رﻫﺒﺮی داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻮم ﭘﺰﺷﮑﯽ ﺑﯿﺮﺟﻨﺪ اظهار کرد: سعی و کوشش انسان در اعتکاف باید این باشد که به اطمینان خاطر و آرامش دل و قلب برسد.

سیدی ادامه داد: تقویت اراده، افزایش تواضع و فروتنی، دوری از غفلت و گناه، انس با خوبی‌ها و جلب محبت الهی از جمله آثار دنیوی و اخروی اعتکاف است.

وی با بیان اینکه نسل جوان دانشجو علی‌رغم مشغله‌های درسی و فکری در چند ساله اخیر استقبال مناسبی از اعتکاف در مساجد دانشگاه‌ها داشته‌اند، خاطرنشان کرد: مراسم اعتکاف دانشجویی راه خود را یافته و تاثیرات فراوانی بر نسل جوان داشته است.

۱۹۲ مسجد پذیرای معتکفان

حجت‌الاسلام احمد رضایی، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی نیز در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی گفت: ۱۹۲ مسجد پذیرای معتکفان استان خواهد بود.

وی با بیان اینکه نیمه ماه رجب یک جایگاه خاصی دارد و این ماه آغاز فصل نیایش است، افزود: در سه ماه رجب، شعبان و رمضان عبادت خدا به نحو خاصی شکل می‌گیرد و ۱۳ رجب نیز به ‌ایام‌البیض نام‌گذاری شده و یک حرکت بزرگ معنوی است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی اعتکاف را یک فرصت بسیار ویژه و استثنایی برای عبادت کردن، خلوت با خدا، تفکر و مناجات با خدا دانست و افزود: این ایام فرصتی مناسب برای بازگشت به خدا است و در زمان معتکف انسان به خدا پناهنده می‌شود.

رضایی با بیان اینکه اعتکاف بهترین فرصت برای نیایش، دعا، تلاوت قرآن و خودشناسی است، تصریح کرد: اعتکاف فرصت کوتاهی برای محاسبه نفس و خودسازی است.

جوانان، ۶۰ درصد معتکفان را تشکیل می‌دهند

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه سال گذشته ۷۷۰۰ نفر در ۱۸۳ مسجد استان معتکف شدند، خاطرنشان کرد: بیش از ۶۰ درصد جمعیت معتکف استان جوانان هستند و ایام معنوی اعتکاف از ۲۹ اسفندماه جاری تا دوم فروردین‌ماه ۹۸ است.

رضایی یادآور شد: سخنرانی، حلقه‌های معرفتی، بصیرتی و معنوی، جزخوانی قرآن، حضور مشاورین مذهبی در مساجد اعتکاف، تصحیح قرائت نماز و سوگواری رحلت حضرت زینب(س) و برگزاری اعمال ام داوود از جمله برنامه‌ها در مراسم اعتکاف سطح استان است.

سجاده‌ام را رو به خداوندی‌ات گشوده‌ام، سه روز از تمام هیاهوی حوالی گریخته‌ام، سه روز دستانم را به سفر بارگاهت فرستادم؛ مباد دست‌هایم بی‌اجابت!

سه روز در خانه امن الهی نشستم و دهان نگشودم جز به ذکر و سر نچرخاندم جز به گریبانِ فکر.

خداوندا، ای پروردگار جهانیان، ای که جهان به تدبیر تو می‌چرخد دستم را بگیر نگذار در هیاهوی زمین گم شوم.

گزارش از زهرا حمیدی، خبرنگار ایکنای خراسان‌جنوبی

انتهای پیام

 

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان جنوبی معارف اعتکاف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۸۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، روشنک مکبری نژاد، رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران با بیان اینکه نهم تا یازدهم خرداد ماه 1403، شاهد برگزاری رویدادی مهم در عرصه ی پزشکی کشور خواهیم بود، اظهار کرد: اولین کنگره ملی طب ایرانی با همت و تلاش انجمن علمی طب سنتی ایران و با حمایت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، برگزار می شود و فرصتی مغتنم برای تبادل دانش، تجربیات و دستاوردهای علمی در زمینه ی این طب کهن و ارزشمند خواهد بود.

رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران افزود: طب ایرانی، گنجینه ‌ای بی نظیر از دانش و تجربه هزاران ساله پزشکان و حکیمان این مرز و بوم است که در صورت استفاده از این ظرفیت غنی می ‌تواند در تداوم سلامت و ارتقای کیفیت زندگی مردم نقشی بی‌ بدیل ایفا کند.

 مکبری نژاد با بیان اینکه حفظ و احیای طب ایرانی، رسالتی ملی و وظیفه‌ای خطیر بر دوش همه ی ماست؛ تصریح کرد: برگزاری این کنگره فرصتی ارزشمند برای تبادل دانش و تجربیات در زمینه ی طب سنتی ایران و ارتقای جایگاه این طب کهن و ارزشمند در نظام سلامت کشور است.

وی افزود: این کنگره دریچه ‌ای نو به سوی دستاوردهای علمی نوین در حوزه طب سنتی ایران خواهد گشود و افق‌ های تازه‌ ای را برای درمان بیماری ‌ها و ارتقای سلامت جامعه ترسیم خواهد کرد.

رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران با بیان اینکه حضور در این کنگره، گامی در جهت احیای طب ایرانی و حفظ هویت ملی ماست، از تمامی متخصصان، پژوهشگران، دانشجویان و علاقه‌ مندان به طب سنتی ایران دعوت کرد تا با حضور فعال در این کنگره، در مسیر اعتلای این طب کهن و ارزشمند گام بردارند.

وی در پایان گفت: امیدوارم این کنگره نقطه عطفی در تاریخ طب سنتی ایران باشد و شاهد پیشرفت‌ های روزافزون در این عرصه باشیم.

گفتنی است، این کنگره  نهم تا یازدهم خردادماه 1403 برگزار می شود و دارای امتیاز فرهنگی برای اعضای هیات علمی و امتیاز بازآموزی برای پزشکان و داروسازان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همایش یاد یاران، فرصتی برای جهاد تبیین است
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • انسان چقدر زمین نیاز دارد ؟ از زبان الهی قمشه ای بشنوید (فیلم)
  • ابلاغ سلام رهبر انقلاب به خانواده شهید زاهدی + فیلم
  • توهین در آزادی، فرصتی دوباره برای احیای حقوق زنان در ورزشگاه‌ها
  • ۱۰‌ماه با علی خطیر؛ هیاهوی بزرگ برای هیچ!
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت اسلامی است