Web Analytics Made Easy - Statcounter

طلوع و غروب در کویر، آسمان پرستاره و سکوت کویر شنی، کریستال‌ های نمکی از جمله جاذبه هایی است که تماشای آن نیاز به هزینه های چند میلیونی و رزرو هتل چند ستاره ندارد و می توان با کمترین هزینه در کویر به تفریح و استراحت پرداخت.

به گزارش خبرنگار ایلنا، یزد را همگان نامی عجین شده با کویر می شناسند که البته این شهرت بجاست و کویر و بیابان و سپری کردن شبانه روزی در دل این طبیعت می تواند در ایام نوروز برای بسیاری از مردم که قصد سفر نوروزی دارند جذاب و جالب باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرزمین‌ یزد جلوه‌هایی‌ از باشکوه‌ترین‌ و درخشانترین‌ میراث‌ فرهنگیی و تمدن‌ کهن‌ ادوار مختلف‌ تاریخی‌ ایران‌ را در خود جای‌ داده‌ است‌. تاریخ‌ سکونت‌ انسان‌ در این‌ خطه‌ از هزاره‌ سوم‌ پیش‌ از میلاد فراتر رفته‌ است‌، به‌ طوریکه‌ در عهد پیشدادیان‌ طوایف‌ در حال‌ کوچ‌ از بلخ‌ به‌ پارس‌، این‌ سرزمین‌ را یزدان‌، نامیدند و از آن‌ زمان‌ به‌ بعد یزد محل‌ عبادت‌ شد.

محدوده استان یزد جزئی از فلات مرکزی ایران است که کویرهای ایران نیز عمدتاً در این فلات جای دارند. بخش بزرگی از مساحت محدوده استان را قسمت هایی از کویرهای مختلف پوشانده است و به خاطر کویری بودن هم بسیار مورد توجه گردشگران و به خصوص کویردوستان قرار می‌گیرد.

دوری از هیاهوی بازارها و دیدن سواحلی که در سفر به شمال و جنوب شاید برای برخی تکراری شده، می تواند در سفر به کویر زیبای یزد و استفاده از زیبایی سکوت کویر لذت بخش باشد.

کویر یزد، گوشه دنج گردشگران

کویر و شنزارهای زیبای یزد، ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که آن را از دیگر مناطق بیابانی متمایز کرده است.

وجود بلندترین تپه‌های ماسه‌ای دنیا، بلندترین و طویل‌ترین کلوت‌ها و دارا بودن گرم‌ترین نقطه زمین از جمله ویژگی های مناطق کویری و شنزارهای اطراف یزد است که هر بیننده و گردشگری را مجذوب می کند.

همچنین جاذبه‌های زیبایی چون پوشش گیاهی و جانوری شاخص از ویژگی‌های منحصر به فرد در کویر هستند و رصد آسمان شب بسیار زیبا، شگفت انگیز و پر رمز و راز است.

بخشی از کویر یزد داخل فرورفتگی نامنظمی در مجاورت کویر‌های اردستان و زردین قرار گرفته است. حدود مجاور آن نیز پوشیده از سنگ‌های آذرین و آهکی است. مخروط افکنه‌های وسیعی در امتداد جنوب‌غربی روی سطح کویر توسعه یافته‌اند. دو رودخانه‌ی اصلی آن از حد جنوب‌غربی کویر از انتهای شمالی و جنوبی وارد کویر می‌شوند. جریان‌های سیلابی نیز از سمت جنوب‌شرقی یزد به این کویر وارد می‌شوند.

به دلیل شوری خاک، ضعف پوشش گیاهی و نبود چشمه‌های آب شیرین در منطقه تصور نمی‌شود حیات وحشی برای این منطقه وجود داشته باشد. اما در حاشیه‌ی منطقه، حیواناتی مثل گرگ، شغال، روباه معمولی، کفتار، کبک، تیهو، بلدرچین، عقاب دشتی، کبوتر چاهی، یاکریم، شاه بوف، سبزه قبا هندی، دم جنبانک ابلق و گنجشک معمولی یافت می‌شوند. انواعی گوناگون از رده‌ی خزندگان نیز در این منطقه به چشم می‌خورد که شامل راسته‌ی لاک پشت‌ها و نیز خانواده‌ی آگاما‌ها، سمندر‌ها و اسکینک‌ها است. از دیگر خانواده‌های خزندگان می‌توان به بزمجه‌ها اشاره کرد.

فراهم ساختن امکان اسکان و پذیرایی مناسب از جمله ساماندهی اقامتگاه‌های بوم‌گردی، کمپ گردشگری و پایگاه کویرنوردی، خدمات‌دهی و ارائه اطلاعات مورد نیاز گردشگران باعث شده حضور گردشگران خارجی و داخلی نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشته باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد در این خصوص اظهار داشت: استان یزد به واسطه واقع شدن در مرز بین کوهستان و کویر، از تنوع زیستی و جاذبه گردشگری خاصی برخوردار است و طی چند سال اخیر ریگزارها و کویر یزد و شهرستانهای آن مورد توجه بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است.

لذت کویرنوردی، سافاری و شترسواری در کویر

سیدمصطفی فاطمی ادامه داد: همین امر موجبات احداث کمپ های تفریحی را در نقاط کویری استان فراهم نموده که در حال حاضر اقدام به ارائه خدماتی نظیر کویر نوردی، شتر سواری، سافاری، موتورسواری صحرایی، شن‌درمانی و… نموده اند.

وی در خصوص ساماندهی خدمات پارک های طبیعت گردی استان گفت: جلسات هماهنگی و کارشناسی در خصوص این کمپ ها برگزار شده و با هماهنگی سایر دستگاههای متولی، برنامه ریزی برای ارائه خدمات مطلوب به مسافران صورت گرفته است و همچنین همانند دیگر ایام سال در نوروز هم کارشناسان این اداره کل نظارت کامل و مستمر بر فعالیت‎‎های این کمپ‌‌‌ های گردشگری خواهند داشت.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد اظهار داشت: نهایت سعی و تلاش بر این است تا با کمک کلیه دستگاههای مربوطه بهترین خاطره را از کویر یزد، برای هم میهمانان یزد رقم بزنیم و از بروز حوادث ناگوار در ایام عید نوروز پیشگیری نماییم.

وی گفت: مسافران و علاقمندان به این طبیعت خداوندی در روزهای تعطیلات سال نو و دیگر ایام سال می‌توانند با هزینه‌ای معقول و مناسب به کویر سفر کرده و از دیدن آن لذت ببرند.

فاطمی با بیان اینکه سفر به کویر بسیار ارزان است و هزینه زیادی ندارد عنوان کرد: اقامت در اقامتگاه‌های بوم‌گردی و استفاده از غذاهای محلی بسیار جذاب‌تر و لذیذتر از اقامت در هتل‌های شیک و لوکس است.

کویر، ظرفیتی برای گردشگری آرام و کم هزینه

وی اضافه کرد: اگر سفر به کویر به صورت تیمی و گروهی و در قالب سفر زمینی انجام شود، هم هزینه‌ها به واسطه تقسیم شدن بین افراد کاهش می‌یابد و هم تجربه خوبی به واسطه سفر دسته جمعی برای افراد خواهد بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد عنوان کرد: از تفریح مفرح سافاری استقبال خوبی شده اما مردم و مسافران باید مراقب باشند از سافاری‌هایی استفاده کنند که دارای مجوز باشند.

به گفته فاطمی، شهرستان اشکذر، مهریز، بافق، اردکان و ... با فاصله از مرکز استان یزد، دارای جاذبه‌های طبیعی است و ده‌ها پارک زیبا، آسیاب آبی، آب‌انبار و ... دارد و با کمپ‌های کویرنوردی و شترسواری، نظر بسیاری از گردشگران را طی سال‌های اخیر به خود جلب کرده است.

کویرهای ساغند، کویر دره انجیر، کویر هرات و مروست، کویر بهادران(کفه مهدی آباد)، کویر طاقستان، شهیدیه، کویر سـیاه طـاق، کـویر ﷲ آبـاد، توت، کـویر گورآبخور، کویر سیاهکوه، زرین و کویر ابرکوه از جمله کویرهای استان هستند.

اگر تمایل به دیدن ستارگان زیبا در آسمان شب کویر دارید، اگر دوست دارید ساعتی را در دل بیابان سپری کنید و از ورزش‌های کویری لذت ببرید و یا شتر سواری را می‌پسندید، زیبایی های شهر تاریخی و کویری یزد گزینه مناسبی است.

به طور قطع سفر به استان یزد از جذابیت‌های بالایی برای علاقمندان به سفر برخوردار است و علاوه بر آثار تاریخی و طبیعی، جاذبه‌هایی نظیر کویرنوردی، رصد ستارگان و ده‌ها برنامه دیگر، می‌تواند تفرج در این استان را لذت‌بخش کند.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 شاخص صنایع دستی و گردشگری گردشگران داخلی و خارجی گردشگری یزد 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۲۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آن چه از تهاجم ناکام آمریکایی‌ها بر پهنه کویر طبس باقی ماند

به گزارش خبرنگار گروه  فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، بعد از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ۱۳ آبان ماه ۱۳۵۸ در تهران، «جیمی کارتر» رئیس جمهور ایالات متحده که از سوی افکار عمومی تحت فشار بود تصمیم گرفت با یک عملیات نظامی اقدام به آزاد کردن گروگان‌ها کند.

روز ۴ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۵۹ بود که کماندوهای آمریکایی آموزش دیده در آمریکا که پیش از این در مصر تمرین کرده بودند با استفاده از چند فروند بالگرد و هواپیما از خلیج فارس پرواز کرده و وارد خاک شدند.

این گروه عملیاتی روز ۵ اردیبهشت در صحرای طبس بر اثر طوفان شن، دچار سانحه شدند و عملیات «پنجه عقاب» آمریکایی‌ها شکست خورد.

«بهرام محمدی‌فرد» نخستین عکاسی بود که این واقعه مهم تاریخی را به ثبت رساند. روایت او از حضور در محله حادثه و صحنه‌هایی که دیده بود را در ادامه می‌خوانیم:

حدود ساعت ۱۴ روز جمعه ۵ ارديبهشت ۱۳۵۹ از حزب جمهوري اسلامي خيلي سربسته به مسئولان روزنامه خبر دادند كه آمريكايي‌ها به طبس آمده‌اند، دچار سانحه شده‌اند و امكانش هست كه در منطقه حضور داشته باشند. بعد از ظهر در راه‌پله دفتر روزنامه بودم كه سردبير به من و غلامحسین افشردی [شهید حسن باقری؛ فرمانده نابغه جنگ] گفت: «بايد به طبس برويد.»

بنده به همراه شهيد باقري كه در آن زمان خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامي بود و يك راننده، با جيپ آهو ظرف ۱۵ دقيقه آماده شدیم و راه افتادیم. چون امكان حضور آمريكايی‌ها در طبس وجود داشت اسلحه هم با خودمان برداشتيم.

براي رفتن به طبس بايد حدود ۱۲۰ كيلومتر جاده فرعی را طي مي‌كرديم. مسير رمل بود و گاهي به سختي خودرو را از رمل بيرون مي‌كشيديم. به پاسگاه ژاندارمري رسيديم. آنها از جريان مطلع نبودند و فقط مي‌دانستند از لشكر ۷۷ خراسان، نيروهايي به محل حادثه اعزام شده‌اند. سربازان ژاندارمري در ابتدا به خاطر احتمال حضور كماندوهای آمريكايی از رفتن ما به منطقه ممانعت كردند اما پس از اصرار شهيد باقری به همراه ۲ نفر از آنها به منطقه رفتيم.

حدود ۲ كيلومتر مانده بود كه به محل حادثه برسيم كه با يك تانكر سوخته كه حامل نفت بود، مواجه شديم؛ ماجراي اين تانكر سوخته از اين قرار بود كه ساعت ۲۲ روز ۴ ارديبهشت، بالگردهاي آمريكايي با مشاهده تانكر در آنجا، به طرف آن تيراندازي كردند و پس از انفجار تانكر فكر كردند كه راننده تانكر كه يزدي بود و كاظم باقرپور نام داشت، كشته شده است. در حالي كه آن راننده از ناحيه صورت گلوله خورده با استفاده از فرصت تاريكي شب از منطقه خارج ‌شده بود. این راننده در مسير با خودرويي كه به طرف حادثه در حال حركت بود، مواجه شد و او را وادار كرد كه برگردد و راننده تانكر نيز سوار آن خودرو شده و به بيمارستان رفته بود.

تقريباً ساعت ۱۱ صبح روز شنبه ۶ ارديبهشت به عنوان نخستين گروه عكاس و خبرنگار به طبس رسيديم؛ از نظر مشخصات جغرافيايي، محل واقعه در ۱۶۵ كيلومتري شهرستان طبس و ۲۷۰ كيلومتري يزد قرار دارد و محل حادثه براي رانندگان محلي به «ريگ ‌شترا» معروف بوده است. آمريكايي‌ها دور تا دور محل حادثه و هليكوپترهاي سالم مين كار گذاشته بودند؛ فقط دو هلي‌كوپتر سالم در آنجا ديديم كه يكي راست جاده و ديگري چپ جاده قرار گرفته بود. يكي از هلي‌كوپتر‌هاي منهدم شده توسط جنگنده‌هاي خودمان بمباران شده بود و هنوز در شعله‌هاي آتش مي‌سوخت. از يك هواپيماي سی ۱۳۰و يك هلي‌كوپتر كه به هم برخورد كرده و كاملاً سوخته بودند جز تلي از خاكستر و آلومينيوم ذوب‎شده چيزي باقي نمانده بود.

ما در عكس‏برداري و تهيه گزارش فقط ۴ نفر از مزدوران آمريكايي را ديديم. خلبان سی ۱۳۰ پاهايش شكسته و به خاطر شدت درد دندان‌هايش را روي هم فشار داده بود و ساعتش به رغم دماي بالاي انفجار بنزين هواپيما هنوز كار مي‌كرد و ديگر خلبانان و خدمه‌هاي هواپيما به بيرون پرتاب شده‌ بودند كه هردو كلاه داشتند. يكي به‎رو افتاده و يكي به پشت و سوخته‌ بود. جعبه سياه هواپيماي سي۱۳۰ نيز لابه‌لاي بقاياي هواپيما به چشم مي‌خورد كه بعدها جسد ۹ نفر را پيدا كردند كه يكي از آنها ايراني بود.

در ۱۰۰متري محل فرود هلي‌كوپتر‌ها نيز، آثار خون شهيد منتظرقائم كه بر زمين ريخته بود، مشاهده شد. جعبه مهمات مختلف از جمله دو جعبه مواد منفجره، نوار فشنگ تفنگ ام ۱۶، ۲ عدد تيربار، يك كلت سوخته و تعدادي بمب دستي، گاز اشك‌آور و حتي ديناميت و مقدار زيادي پوكه شليك شده و فانسقه، جافشنگي، سه خشاب بيست تيري ام ۱۶، دو دستگاه دوربين زاويه‎ياب و مقادير زيادي ماسك ضدگاز، چند چادر و دو سه تا چتر نجات، كلت سوخته كاليبر۵، مخازن بزرگي كه بعداً ‌فهميديم براي تدارك سوخت اضافي همراه آورده بودند، تعدادي رختخواب و پروژكتور، مقادير زيادي شكلات و آدامس، تعداد زيادي موچين، پول‌هاي ايراني و خارجي و بعضاً سكه‌هاي نيم‎سوخته، يك جيپ كوچك روباز و چهار موتور سيكلت پرشي تريل از جمله بقاياي كودتاي آمريكايي‌ها بود.

از صحنه‌هایی که دیدم، گزارش تصويري تهيه كردم اما امكاناتي در شهرستان فراهم نبود تا عكس را ارسال كنم. شهيد «حسن باقري» هم گفت: «حالا كه تا اينجا آمده‌ايم براي زيارت به مشهد هم برويم» من گفتم: «اين كار واجب‌تر از زيارت است و بايد هرچه زودتر به تهران برگرديم تا من اين گزارش‌هاي تصويري را تحويل دهم» چون ما نخستين عكاس و خبرنگار حاضر در صحنه بوديم، دلم مي‌سوخت و دوست داشتم قبل از همه عكس و گزارش ما منتشر شود.

با شهيد باقري خيلي بحث كرديم اما شهيد باقري روي حرف خودش بود و راننده هم بدش نمي‌آمد به زيارت برود. مسير ما به سمت مشهد بود. بين راه شهيد باقري خوابيد و من به راننده گفتم: «به تهران برگردد»، راننده هم برگشت. حدود ۳۰ كيلومتر رفته بوديم كه شهيد باقري پس از بيدار شدن از خواب، متوجه تغيير مسير شد و به راننده گفت: «مقصد ما مشهد است و بايد دور بزند» بالاخره به مشهد رفتيم اما تا ۶ ـ ۵ ساعت من و باقري باهم حرف نزديم.

ساعت ۱۲ شب رسيديم مشهد و چون هنوز صفحه‌بندي روزنامه باز بود، شهيد باقري براي روز ۷ ارديبهشت گزارش خود را تلفني ارائه داد. من هم عكس‌ها و گزارش تصويري را پس از بازگشت به تهران ارائه دادم كه در روزنامه منتشر شد.
«بهرام محمدی‌فرد» از عکاسان پیشکسوت روزنامه جمهوری اسلامی است که عکس‌های بسیاری از دوران دفاع مقدس دارد. آلبوم تصاویر او توسط انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آرامگاه فردوسی از جاذبه‌های پربازدید و دیدنی مشهد
  • اظهارنظر وزیر دفاع پاکستان درباره خط لوله گاز با ایران
  • بازگشت «تهرانگرد» به شبکه تهران
  • بازگشت تهرانگرد به قاب شبکه تهران
  • فلسفه چینی: سفری به ژرفای اندیشه شرقی
  • تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر تل شیطان (فیلم)
  • تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر «تل شیطان» پس از بارش فراوان باران
  • آن چه از تهاجم ناکام آمریکایی‌ها بر پهنه کویر طبس باقی ماند
  • جاذبه تنگه «کفنه لا»در شهرستان بدره
  • در تایلند به کجا‌ها سر بزنیم؟