Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن حموله، مدیرکل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای و رئیس دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب‌بازی  در گفت و گو با ایکنا؛ در تبیین عملکرد این شورا در سال 97 گفت: با توجه به اینکه حمایت از تولید کنندگان داخلی سرلوحه کار شورا قرار گرفته است، در سال 97 بر اساس دستور مقام معظم رهبری و تأکید مدیرعامل کانون مبنی بر حمایت از تولید ملی، حمایت ویژه‌ای از سوی شورا برای تولیدکنندگان اسباب‌بازی در نظر گرفته شد و هزینه‌های ثبت برای اسباب‌بازی و عروسک و صدور هولوگرام با تخفیف ویژه‌ای در نظر گرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در سال 97 با رشد چشمگیر 50 درصدی در ثبت و صدور مجوز اسباب‌بازی روبرو بودیم، گفت: دبیرخانه شورا با برگزاری نشست‌های تخصصی و برگزاری کارگاه‌های مرتبط با صنعت اسباب‌بازی در جشنواره ملی و نمایشگاه تخصصی اسباب‌بازی علاوه بر توسعه صنعت اسباب‌بازی در داخل ایران توانست به نوعی عدالت محوری در برنامه خود داشته باشد.

وی با بیان اینکه در سال 97 تعداد 588 پرونده اسباب‌بازی در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته است،‌ اظهار کرد: از این تعداد 330 اسباب‌بازی مجوز و گواهی‌نامه ثبت و تعداد 95 اسباب‌بازی مجوز و گواهی‌نامه تولید اسباب‌بازی دریافت کرده‌اند و مابقی از نظر کمیسیون مناسب تشخیص داده نشده است.

حموله با اشاره به اینکه شورای نظارت در سال 97 تعداد هشت جلسه کمیسیون ثبت طرح و صدور مجوز برگزار کرده است، گفت: برای هولوگرام در شورا در سال 97 تعداد 210 پرونده تشکیل و تعداد 108 هزار و 513 قطعه هولوگرام چاپ و تحویل تولیدکنندگان اسباب‌بازی شده است. هولوگرام شورای نظارت شناسنامه هر اسباب‌بازی است که مخاطبان با ارسال شماره روی آن بر به سامانه پیام کوتاه شورای نظارت بر اسباب‌بازی به شماره 300074010 می‌توانند اطلاعات اسباب‌بازی را از طریق تلفن همراه خود دریافت کنند.

حموله با تأکید بر اینکه علاوه بر رشد 50 درصدی در زمینه صدور مجوز در سایر موارد نیز رشد مناسبی مشاهده می‌شود و این رشد به معنی افزایش آگاهی خانواده‌ها و تولیدکنندگان است، تصریح کرد: علاوه بر موارد فوق دبیرخانه شورای نظارت با هدف نظارت بر اسباب‌بازی‌های وارداتی در خصوص واردات این کالای فرهنگی اظهارنظر کرده و ترخیص اسباب‌بازی از گمرکات با مجوز از سوی شورا انجام شده است که در سال 97 علی‌رغم مشکلات ارزی برای واردکنندگان اسباب‌بازی به دلیل اینکه اسباب‌بازی جز کالاهای اساسی نبوده است، 937 پرونده وارداتی از دبیرخانه مجوز ترخیص گرفته‌اند که از این تعداد 511 پرونده برای استان بوشهر، 63 پرونده برای تهران، 309 پرونده برای خوزستان و 54 پرونده برای استان هرمزگان بوده است.

کاهش 63 درصدی واردات اسباب‌بازی 

وی ادامه داد: با توجه به تنوع اسباب‌بازی‌های وارداتی از ابتدای سال 97 تعداد 721 هزار و 33 مورد بررسی شده که از این تعداد 427 هزار و 33 مورد قبول و 72 عنوان مورد مشروط به رعایت موارد اعلامی از سوی شورای نظارت که مغایرت فرهنگی نداشته باشد و تعداد 222 اسباب‌بازی مردود و مورد مخالفت برای ورود به کشور تشخیص داده شده است. در خصوص واردات اسباب‌بازی 63 درصد نسبت به سال گذشته کاهش واردات بوده است.

حموله یکی دیگر از اقدامات شورای نظارت بر اسباب‌بازی را پیگیری طرح ثبت نام فروشگاه‌های اسباب‌بازی در سطح کشور دانست و گفت: در حال حاضر بیش از هزار و 100 فروشگاه در سامانه شورای نظارت بر اسباب‌بازی ثبت‌نام و کد رهگیری دریافت کرده اند.

وی در ادامه افزود:‌ طی سال 97 در گروه حرکتی مهارتی 47 مورد، آموزش و کمک آموزشی 42 مورد، فکری 122 مورد، الکترونیکی و رایانه‌ای 10 مورد، فرهنگی هنری 123 مورد و کمک درمانی یک مورد اسباب‌بازی ثبت شده است. همچنین  در سال 97 با عنایت به تخفیف ویژه برای عروسک‌های ایرانی تعداد عروسک‌های ثبت شده در شورا از ابتدا تاکنون 400 عدد است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قران اسباب بازی کانون پرورش فکری عروسک بازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۳۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص های مهم صنعت ریلی در سال ۱۴۰۲ منتشر شد

تین نیوز

متوسط بهره وری و سرعت بازرگانی واگن های باری که مقدار چابکی سیستم حمل بار را نشان می دهد، در سال ۱۴۰۲ کمترین مقادیر را در میان چهار سال اخیر به خود اختصاص داده اند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، انجمن صنفی شرکت های حمل ونقل ریلی و خدمات وابسته شاخص های مهم این صنعت را در سال ۱۴۰۲ منتشر کرد. این گزارش شاخص های مهم این صنعت را در بازه های سالیانه و ۳ ماهه چهارم سال ۱۴۰۲ با دوره های گذشته مقایسه می کند.

طبق این گزارش، در سال ۱۴۰۲ تمامی شاخص های عملکردی حمل بار ریلی، به استثناء شاخص های مرتبط با حمل بار ترانزیتی، نسبت به سه سال گذشته آن کاهش یافته است. به طور مشخص تُناژ و تُن - کیلومتر بار حمل شده در سال ۱۴۰۲ به ترتیب ۴۳ میلیون تُن و ۲۹ میلیارد تُن کیلومتر بوده است که کمترین مقادیر این شاخص ها در چهار سال اخیر است.

از دیگر شاخص های مهم حمل بار ریلی می توان به بهره وری و سرعت بازرگانی واگن های باری اشاره کرد که مقدار چابکی سیستم حمل بار را نشان می دهد. این دو شاخص نیز در سال ۱۴۰۲ کمترین مقادیر را در میان چهار سال اخیر به خود اختصاص داده اند.

همچنین اگر شاخص های عملکردی حمل بار را به صورت فصلی طی سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار دهیم، پی خواهیم برد که در زمستان ۱۴۰۲ به استثناء شاخص های مرتبط با حمل بار ترانزیتی، تمامی شاخص ها کاهش یافته اند و کمترین مقدار را نسبت به سه فصل پیشین دارند. 

با نگاهی کلان تر به نقش راه آهن در حمل بار کشور درمی یابیم که بر خلاف چشم اندازهای تعیین شده در اسناد بالادستی مبنی بر افزایش سهم حمل بار ریلی تا دست کم ۳۰ درصد از کل بارهای زمینی کشور، سهم این شیوه حمل ونقلی به حدود ۷ درصد از کل تناژ بار حمل شده زمینی و حدود ۹ درصد از تن- کیلومتر بار حمل شده زمینی رسیده که در سال های اخیر روندی کاهشی بوده است.

اما در بخش مسافری، عملکرد خوبی در سال ۱۴۰۲ به ثبت رسیده است. جابه جایی ۳۲ میلیون مسافر (معادل با ۵.۱۶ میلیارد نفر کیلومتر) بر عملکرد قابل قبول این بخش در سال گذشته صحه می گذارد.

از طرفی بررسی شاخص های مربوط به بخش مسافری به صورت فصلی در سال ۱۴۰۲ حاکی از کاهش هر سه شاخص تعداد مسافر، نفر کیلومتر و بهره وری واگن های مسافری در هر فصل نسبت به فصل پیش از خود است. این روند کاهش طی سال ۱۴۰۲ مشابه بخش باری، ثابت می کند که روند کاهشی این شاخص ها در سال ۱۴۰۳ نیز تداوم خواهد داشت.

در سال ۱۴۰۲، سهم راه آهن از جابه جایی مسافر زمینی عمومی نسبت به سال قبل کاهش یافته و از نظر تعداد مسافر به ۱۷.۶ درصد و از نظر شاخص نفر-کیلومتربه ۲۶ درصد رسیده است.

با وجود افزایش تعداد کل لکوموتیوهای کشور در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، تعداد لکوموتیو آماده به کار کاهش یافته است. آماده به کاری لکوموتیوها در سال گذشته به ۵۳ درصد رسیده که کمترین مقدار این شاخص در چهار سال اخیر را نشان می دهد. تاثیر مستقیم بخش نیروی کشش بر عملکرد حمل بار و مسافر ریلی بیان گر لزوم توجه حاکمیت به چالش های این بخش و شکست ایده حفظ تصدی گری دولت در این حوزه است. لذا عملی کردن راهکارهای پیشنهادی خبرگان صنعت حمل ونقل ریلی برای برون رفت از این شرایط بحرانی ضروری است.

باید توجه داشت هر چند که در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۳ دستگاه لکوموتیو به آمار میانگین ماهیانه تعداد کل لکوموتیوهای کشور اضافه شده، اما در مقابل تعداد سه دستگاه لکوموتیو از آمار میانگین ماهیانه تعداد لکوموتیوهای آماده به کار در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ کم شده است و این بدان معناست که در برابر افزایش ۲۳ دستگاهی، ۲۶ دستگاه لکوموتیو طی سال ۱۴۰۲ از مدار خدمت خارج شده اند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • صادرات ۲۰۰ میلیون پوند کالا و خدمات ایران به انگلیس در ۲۰۲۳
  • جزییات صادرات و واردات دارو اعلام شد/ واردات ۱۳ درصد کاهش یافت
  • سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام؛ بستر شکل‌گیری جرایم اخلاقی
  • افزایش ۳۰ درصدی تعداد تشکل های جامعه کارگری در دولت سیزدهم
  • رشد ۷ درصدی سهم حمل ونقل هوایی از سفرهای نوروزی!
  • شاخص های مهم صنعت ریلی در سال ۱۴۰۲ منتشر شد
  • ۴۰ درصد شرکت‌های خلاق مرتبط به کودک و نوجوان است
  • دور دوم انتخابات مجلس در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود
  • افزایش ۱۲ درصدی جابجایی مسافر در جنوب سیستان و بلوچستان
  • مصوبات شورای شهر تهران قابل ردیابی شد