Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

نماینده سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران، گفت: اگر در صدد هستیم تا زمین پایداری داشته باشند باید استفاده از مصالح بومی و خشتی را با رعایت استانداردهای مهندسی در دستور کار قرار دهیم.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی،محمدحسن طالبیان نماینده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی  در ارتباط با استفاده از مصالح خشتی و بومی که سازگاری مناسبی با طبعیت دارند و  موجب کاهش گازهای گلخانه ای می شوند، به ارائه توضیحاتی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طالبیان اعلام کرد: بیش از دو سوم ابنیه‌ای که در بافت تاریخی قرار دارند با مصالح خشتی ساخته شده‌اند که سازگاری مناسبی با محیط زیست دارند. به همین دلیل ضرورت دارد تا نظام های مهندسی ساختمان و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و همچنین سایر سازمان‌ها و مراکزی که ضوابط مهندسی را تهیه و تدوین می‌کنند به این مهم توجه بیشتری نشان دهند.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: انتظار می رود تا با مطالعه و پژوهش توسط سازمان ها و مراکز مرتبط ضوابط و استانداردهای ساختمانی برای استفاده از مصالح خشتی تهیه شود.  

طالبیان با اشاره به تجربه موفق سایر کشورها در استفاده از مصالح بومی و خشتی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در برخی از کشورها ساختمان های طبقاتی با مصالح خشتی ساخته می شود که اتفاقا تمامی جوانب مهندسی و ایمنی در برابر زلزله نیز در آنها لحاظ شده‌اند.

معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، گفت: به نظر می‌رسد در ایران مهندسی ساختمان نسبت به استفاده از مصالح خشتی غفلت کرده است و بنابراین انتظار می‌رود تا به این موضوع بیش از گذشته پرداخته شود.

طالبیان با اشاره به اینکه چندی پیش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با مصالح خشتی اقدام به ساخت واحدهای مسکونی مقاوم در برابر حوادث طبیعی از جمله زلزله کرده است، افزود: اینها نشانگر این مطلب است که می‌توانیم جنبه‌های مهندسی‌سازی ساختمان و مقاوم‌سازی را با استفاده از مصالح خشتی مدنظر قرار دهیم و ساختمان‌های مقاوم و دوستدار محیط‌زیست بسازیم.

وی یکپارچگی ساختمان را یکی از ویژگی‌های مهم ساختمان‌ها برشمرد و گفت: در برخی اقلیم‌ها استفاده از خشت مناسب‌تر از استفاده از مصالح بتنی است که البته مقاومت ساختمانی با مصالح خشتی به این موضوعات که در کدام اقلیم قرار دارد، انسجام ساختمان، طراحی، ساخت و اجرای تکنیک نیز وابسته است. بنابراین از دید مهندسی این موضوعات راه حل دارد و می‌تواند مورد اقبال قرار بگیرد، ضمن آنکه بسیار ارزان‌تر تمام می‌شود.

طالبیان ضمن اشاره به تجربه بیش از ۱۰ هزار ساله ایرانیان به احداث بناهای خشتی که اتفاقا در اقلیم‌های مناسب ماندگاری هم داشتند، اشاره کرد و افزود: نباید در استفاده از مصالح بومی غفلت نشان دهیم. معتقدم باید مهندسی به این نوع از مصالح نیز توجه نشان دهد زیرا تجربه نشان داده است که سازگاری مصالح بومی با طبیعت بسیار فراوان است و در عین حال آینده زمین به استفاده از این مصالح وابسته است.

وی تصریح کرد: اگر در صدد هستیم تا زمین پایداری داشته باشند باید استفاده از مصالح بومی و خشتی را با رعایت استانداردهای مهندسی در دستور کار قرار دهیم.  

طالبیان همچنین گفت:  استفاده از مصالح بومی به دلیل سازگاری با طبیعت در کاهش گازهای گلخانه‌ای تاثیر شگرفی دارد. مصالح بومی و خشت علاوه بر آنکه به صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌انجامد تبادل انرژی مناسبی نیز با محیط دارد.

 

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: ایران زمین ساخت و ساز صنایع دستی و گردشگری معماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۴۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب بوده و هیچگونه مجوز ساخت و ساز در محدوده این محوطه تاریخی صادر نشده است.

وی با بیان اینکه قلعه اولتان یکی از محوطه‌های تاریخی مهم استان اردبیل بوده و در سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: تاکنون هفت فصل کاوش در این محوطه انجام یافته که نشان دهنده اهمیت آن است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل بیان کرد: با توجه به اهمیت قلعه اولتان، اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل پیشنهاد تبدیل اولتان قالاسی به پایگاه ملی را به وزارت میراث‌فرهنگی ارائه کرده است و پیگیر اخذ مجوزهای لازم برای این مورد هستیم.

محمدی ادیب با اشاره به اینکه محوطه‌ها و بناهای تاریخی عرصه و حریم مشخصی دارند، ادامه داد: در مورد قلعه اولتان نیز عرصه و حریم آن در سال ۱۳۹۸ تعیین و در شورای حرایم کشور به تصویب رسیده است که بر اساس همان موارد مصوب، حفاظت از قلعه اولتان انجام می‌شود.

کد خبر 6097245

دیگر خبرها

  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • سکوت در ماجرای سنگلج جایز نیست!
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران