Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-04@04:50:42 GMT

ترویج فرهنگ وقف بهترین راهکار رونق اقتصاد اسلامی است

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۹۵۴۵۵

ترویج فرهنگ وقف بهترین راهکار رونق اقتصاد اسلامی است

حجت الاسلام و المسلمین رضا صادقی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به نام گذاری سال 1398
به عنوان سال رونق تولید از سوی رهبر معظم انقلا افزود : از صدر اسلام اقتصاد مردمی از طریق وقف شروع شد و موقوفات در شکل گیری تمدن اسلامی و رفع نیازهای مردم در زمینه های مختلف تاثیرگذار بوده اند.
وی اظهارداشت : همواره در طول تاریخ وقف و موقوفات به عنوان محرک اصلی در زمینه هایی همچون؛ بهداشت و سلامت، آموزش و پرورش بوده است و این نشان از قدرت این نهاد اجتماعی است که برخاسته از مردم برای مردم و توسعه جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان خاطر نشان کرد: موقوفات به عنوان یک نهاد اقتصادی محسوب می شوند که باید با کار بر روی آنها در جهت تولید ثروت به نفع محرومین جامعه تلاش کرد و این اداره کل در سال های گذشته توانست با احیای کاروانسرا، آب انبارها و دیگر موقوفات اشتغال پایداری را در مناطق مختلف ایجاد نماید که این امر به اجرای نیت واقفان نیک اندیش آن موقوفات منجر شده است و در واقع برکات این موقوفات در چندین زمینه به جامعه رسید و این امر مبین آنست که چرا به موقوفات چشمه همیشه جاری می گویند و وقف را احسان ماندگار نامیده اند.
صادقی ادامه داد: نهاد وقف برای حفظ دین و دیانت است ولی امروز مهمترین مساله ای که خانواده های ما را تهدید می کند نبود شغل است و از طریق حوزه علم و فناوری می توان زمینه اشتغال جمع زیادی از جوانان را فراهم کنیم.
به گفته وی نهاد وقف با هدف بسترسازی برای تولید و ایجاد رونق اقتصادی با رویکرد تولید ثروت از طریق علم و فناوری به عنوان یکی از ارکان مهم شکل گیری و توسعه اقتصاد دانش­ بنیان نقش مهمی را ایفا می کند که این امر با همکاری و مشارکت جامعه دانشگاهی، نخبگان، خیرین نیکوکار و واقفان نیک اندیش مهیا می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه اصفهان اضافه کرد : اقتصادی که بر اساس فناوری باشد، سودآورتر و پایدارتر است و مسیری که اقتصاد کشور را به جلو می برد حوزه اقتصاد دانش‌بنیان است و این نهاد در نظر دارد تا با ایجاد انجمن های یاوران وقف و جذب مشارکت جامعه دانشگاهی و نخبگان و خیرین در سال جدید بتواند در جهت تحقق منویات رهبری در این راستا گام های مهم و موثری را بردارد.
صادقی با اشاره به اینکه 60 درصد از موقوفات استان دارای کاربری کشاورزی هستند ، گفت: باتوجه به اینکه در سال های اخیر استان درگیر خشکسالی بوده است بسیاری از موقوفات فاقد درآمد بودند و بر اساس برنامه ریزی های به عمل آمده در سال جدید تا با مشارکت شرکت های دانش بنیان موقوفاتی که دچار خشکسالی شدند را احیا و به ایجاد اشتغال بپردازد.
وی به اجرای سیاست های اقتصادی و رونق تولید و حمایت از اقشار ضعیف در جوار بقاع متبرکه و امامزادگان اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه هایی که مورد توجه این نهاد بوده است ایجاد بازارهایی در جوار اماکن متبرکه با رویکرد حمایت از تولید، رونق اقتصادی و تحقق اقتصاد مقاومتی بوده است که در سال جدید این سیاست با برنامه ریزی و جدیت بیشتر دنبال می شود.
م- س / 6026/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 آموزش و پرورش اوقاف و امور خیریه تمدن خشکسالی کشاورزی 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۵۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اگر قرار باشد از بحران های اقتصادی عبور کنیم باید نو آوری و خلاقیت را در دستور کار خود قرار دهیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حجت‌الاسلام سید رمضان موسوی مقدم در نخستین همایش تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرکهای صنعتی خراسان رضوی اظهارداشت: عناصر و نیروهای ایثارگر با عناصر از خود گذشتگی، نوآوری، خلاقیت و شجاع بودن در 8 سال دفاع مقدس توفیق گسترده ای را نصیب ملت کردند و با تداوم همین روند شاهد پیشرفت ها در عرصه های دیگر از آنان هستیم.

وی افزود: عناصر خلاق و از خود گذشته ای که در حوزه های اقتصادی کشور فعالیت دارند باید شناسایی شوند، به آنها بها داد و از فعالیت اقتصادی آنها حمایت کرد بنابراین اگر قرار باشد از بحران های اقتصادی عبور کنیم باید نو آوری و خلاقیت را در دستور کار خود قرار دهیم.

حجت‌الاسلام موسوی مقدم بیان کرد: آسیب شناسی برنامه های توسعه از دهه 30 خورشیدی در ایران نشان می‌دهد، یکی از عوامل اصلی شکست طرح های توسعه در کشور پیگیری و تقلید از برنامه های اقتصادی خارجی و عدم بومی سازی اقتصاد در کشور بوده است وبه دلایلی مانند عدم توجه به معیشت مردم نیز به عنوان دیگر عوامل شناخته شده اند.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی مولفه های بومی وارد اقتصاد شد، اما لازم است همچنان مواردی مانند خلاقیت و نوآوری در اقتصاد به کار گرفته شود.

موسوی مقدم تاکیدکرد: این عناصر از خود گذشته در عرصه های اقتصادی و غیراقتصادی چون به دنبال پست و مقام و ریا نیستند دیده نمی شوند حال آنکه این افراد در صنعت و کشاورزی کشور در حال فعالیت اند.

خراسان رضوی 900 نخبه علمی، فرهنگی و کارآفرین دارد

حجت الاسلام مهدی حسن زاده نامقی، مدیر کل بنیاد شهید وامور ایثارگران خراسان رضوی نیز اظهارداشت:امیدواریم دستگاه های مرتبط با حوزه کارآفرینان شاهد و ایثارگر، زمینه فعالیت و همکاری این قشر با شرکت شهرک های صنعتی خراسان رضوی را بیش از پیش گسترش دهند.

وی خاطرنشان کرد: خراسان رضوی 900 نخبه علمی، فرهنگی و کارآفرین دارد که در حوزه های یاد شده مایه برکت هستند.

مشاور وزیر صمت و هماهنگ کننده امور ایثارگران وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز بر ورود فرهنگ فداکاری در عرصه تولید تاکید کرد و گفت: اگر در حوزه های اقتصادی موفق نبوده ایم به این دلیل است که فرهنگ ایثار و شهادت در این عرصه جاری نبوده است.

حسن ممتحن افزود: نتیجه بی توجهی به فرهنگ ایثار در اقتصاد این شد که عده ای سودجو در حوزه اقتصاد، با دریافت ارز 42 هزار ریالی اقتصاد کشور را به تاراج بردند، اقتصاد به کسانی داده شد که به جای اینکه به فکر منافع اقتصاد جمعی باشند همه چیز را فدای منافع خود کردند.

مدیرکل دفتر تشکل‌های ایثارگری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در سخنانی فعالیت در عرصه واسطه گری را پر سود تر از تولید دانست و گفت: فعالیت در فضای تولید نوعی ایثارگری است و کسانی که در عرصه تولید قدم می گذارند به نوعی قدم در راه ایثار و شهادت قدم گذاشته اند.

رحیم نریمانی بیان کرد: بنیاد شهید با همه نوع حمایت مادی و معنوی برای حمایت از حوزه تولید تلاش خواهد کرد.

وی گفت: پژوهش ها نشان می دهد در وصیت نامه شهدا به رونق تولید و خودکفایی اقتصادی کشور اشاره شده است، این یافته ها به تازگی در قالب کتابی توسط بنیاد شهید منتشر شده است.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان خراسان رضوی نیز ادامه داد: یکی از گروه هایی که وارد عرصه تولید در مجموعه شهرکهای صنعتی شده اند ایثارگران هستند، کسانی که در دوره دفاع مقدس در سنگر جهاد حضور داشتند و امروز در عرصه جبهه اقتصادی نقش موثر دارند.

جعفر فرشچی طوسی بیان کرد: مردم خراسان رضوی 17 هزار و 406 شهید، 53 هزار و 689 جانباز و سه هزار و 398 آزاده در راه اعتلای انقلاب اسلامی و حراست از تمامیت ارضی کشور تقدیم کرده اند.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان خراسان رضوی در تشریح این همایش نیز گفت: امروز برای نخستین بار از کارگران شاهد و ایثارگر و همچنین خانواده شهدا و ایثارگران کارآفرین که وارد عرصه تولید و اشتغال در شهرک های صنعتی استان شده اند، تقدیر شد.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • ۱۶۲ کارگر و کارفرمای نمونه در منطقه ازاد چابهار تجلیل شدند
  • تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی
  • کاهش تصدی گری دولتی و ارتقای بخش خصوصی لازمه رونق اقتصاد
  • ترویج فرهنگ ایثار وشهادت بهترین ضربه به دشمن است
  • باید در حوزه تولید و اقتصاد تسهیل‌گر باشیم
  • اولویت مجلس آینده «اقتصاد» و «فرهنگ» خواهد بود
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • ترویج آموزه‌های اخلاقی در اولویت فرهنگیان باشد
  • فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی راهکار تحقق «ما می توانیم»