Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، همانطور که می دانید؛ در حال حاضر رشته دندانپزشکی علاوه بر درمان بیماری‌های دهان و دندان به مواردی همچون حفظ زیبایی از طریق اقدامات ترمیمی و ارتودنسی نیز پرداخته می شود و هر فرد برای وارد شدن به این رشته تحصیلی باید ویژگی هایی را دارا باشد که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به آن بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معرفی رشته دندانپزشکی

کار یک دندانپزشک پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌های دهان و دندان است.

کار دندانساز با دندانپزشک تفاوت دارد، در گذشته این دو رشته را یکسان می‌دانستند در حالی که دندانسازی (پروتز‌های دندانی) جزئی از رشته دندانپزشکی است.

پروتز‌های دندانی نیز در مقطع کاردانی ارائه می‌شود.

دانشجویان در این رشته در طول دوره تحصیل با روش ساخت انواع دندان‌های مصنوعی آشنا می‌شوند و در مطب دندانپزشکان به عنوان دستیار مشغول کار می‌شوند.

این مطلب را از دست ندهید: دانشگاه‌های برتر در رشته علوم انسانی و هنر معرفی شدند

یک فارغ التحصیل رشته دندانپزشکی علاوه بر داشتن مهارت بالا، فن و تکنیک مورد نیاز برای درمان بیماری‌های دهان و دندان، باید علم لازم برای این کار را داشته باشد و بر دروس دوره تحصیل تسلط داشته باشد، در غیر این صورت با یک دندانساز تفاوتی نخواهد داشت چراکه تنها کار عملی روی دندان را فراگرفته است و از علم پزشکی بی بهره است.

با پیشرفت علم، در رشته دندانپزشکی علاوه بر درمان بیماری‌های دهان و دندان به مواردی همچون حفظ زیبایی از طریق اقدامات ترمیمی و ارتودنسی نیز پرداخته شد.

طول دوره تحصیل رشته دکتری دندانپزشکی حداقل ۵/۵ و حداکثر ۸ سال است دانشجویان این رشته مقطع خود را در دو بخش سپری می‌کنند. مقطع قبل از علوم پایه و مقطع بعد از علوم پایه. یعنی پس از ورود و سپری کردن دروس پایه عمومی در مدت ۲ سال، برای ورود به دوره نیمه تخصصی و تخصصی باید در امتحان جامع علوم پایه که هر سال از سوی وزارت بهداشت برگزار می‌شود شرکت و نمره قبولی دریافت کرد در حال حاضر حدود ۱۴ دانشگاه برای دوره دکترای حرفه‌ای دانشجو می‌پذیرند.

این مطلب را از دست ندهید: معرفی رشته روانشناسی + دانلود نمونه سوالات

در حال حاضر کشور ایران نزدیک به ۱۲ هزار دندانپزشک دارد و هر سال ۱۸ دانشکده دندانپزشکی بیش از هزار دندانپزشک را تربیت می‌کند. اما باید بدانیم که آیا برای تمامی افراد و تحصیلات موقعیت شغلی و بازار کار وجود دارد یا خیر. شاید چند سال قبل موقعیت شغلی دندانپزشکان خیلی بهتر بود، اما در چند سال گذشته به دو دلیل این فرصت‌های شغلی محدودتر شده که یکی از آن‌ها پیشرفت بهداشت در کشور است و حرکت و پیشرفت جمعی در جهت افزایش سطح بهداشت و مهار کردن بیماری‌ها باعث شده که مردم کمتر به بیماری‌های دهان مبتلا شوند و کمتر به دندانپزشک مراجعه کنند و از سمت دیگر در چند سال اخیر تعداد دندانپزشکان نسبت به نرخ رشد جمعیت زیاد شده است و این به این معنی است که شکل سابق موقعیت شغلی برای دندانپزشکان وجود ندارد به این صورت که شاید در بعضی از نقاط برای هر دو هزار نفر یک دندانپزشک وجود داشته باشد.

توانایی‌های مورد نیاز برای تحصیل در رشته دندانپزشکی

فردی که در رشته دندانپزشکی تحصیل می‌کند باید در دروس علوم پایه و همچنین زبان انگلیسی قوی باشد. در صورتی که در این رشته به روز نباشد فقط می‌تواند کار عملی انجام دهد و اطلاعات کافی از بیماری‌های مختلف را به دست نمی‌آورد.

افرادی که در رشته دندانپزشکی تحصیل می‌کنند باید دستان توانمندی داشته باشند و مهارت بالا و همچنین توانایی کار کردن ظریف و با دقت را داشته باشند تا بتوانند کار‌های ظرفیت دندانپزشکی را انجام دهند.

این مطلب را از دست ندهید: امکان تحصیل همزمان دو رشته در دانشگاه تهران

همچنین افراد باید سلامت جسمی و روانی کامل را داشته باشند تا بتوانند از انجام تمامی کار‌های عملی و علمی و مورد نیاز این رشته برآیند. خلاقیت و دید هنری در این رشته از دیگر ویژگی‌های است که باید وجود داشته باشد.

درس‌های پایه درواقع بستر لازم برای ورود دانشجو به درس‌های اصلی و تخصصی و یادگیری آن‌ها را فراهم می‌کند. تعداد واحد‌های درس‌های پایه ۴۳ واحد است که عبارتند از:

فیزیک پزشکی بیوشیمی بافت‌شناسی انسانی جنین‌شناسی تشریح ژنتیک انسانی میکروب‌شناسی ایمنی شناسی فیزیولوژی روان‌شناسی عمومی آسیب‌شناسی عمومی

این مطلب را از دست ندهید: آشنایی با رشته گردشگری + ظرفیت پذیرش و بازار کار

دروس اختصاصی رشته دندانپزشکی

درس‌های تخصصی در مورد درس‌هایی هستند که اطلاعات کافی در مورد رشته تخصصی را به دانشجو می‌آموزند و آن را با مفاهیم اصلی رشته آشنا می‌کنند تا آموزش‌های کافی رشته را ببیند واحدهای تخصصی که در رشته دندانپزشکی باید به دانشجویان آموخته شود عبارتند از:

کالبدشناسی و مرفولوژی دندان زبان خارجی اختصاصی جنین و بافت‌شناسی فک و دهان آسیب‌شناسی دهان ارتودنسی اندودنتیکس بیماری‌های دهان و تشخیص بیولوژی دهان پریودنتولوژی دندان‌پزشکی ترمیمی (پروتز متحرک پارسیل، پروتز ثابت، پروتز کامل) جراحی دهان و فک و صورت دندان‌پزشکی کودکان رادیولوژی دهان گوش و حلق و بینی نظام پزشکی و طب قانونی بهداشت عمومی و اکولوژی دندان‌پزشکی مجتمعی بیماری‌های روانی بیماری‌های درونی فارماکولوژی بهداشت دهان و تغذیه دندان‌پزشکی پیشگیری مواد دندانی و پایان‌نامه (رساله).

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار کار رشته دندانپزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۸۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای پویش سلامت دهان و دندان در شمال سیستان وبلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، دکتر مجتبی رفیق دوست گفت: شعار جامعه جهانی دندانپزشکی دهان شاد و سالم، بدن شاد و سالم، عنوان شده و این پویش با هدف افزایش آگاهی جامعه درباره نقش سلامت دهان و دندان برگزار می‌شود و این پویش فرصت مغتنمی برای آگاهی رسانی به مردم و افزایش سواد سلامت دهان و دندان جامعه است.
وی از تاثیر بیماری‌های دهان و دندان در بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری دیابت، بیماری‌های تنفسی، زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم را یادآور شد و توجه به سلامت دهان و دندان در کاهش موارد ذکر شده را تاکید کرد.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زابل افزود: بیماری‌های دهان و دندان به عنوان شایع‌ترین بیماری‌های غیر واگیردار شناخته می‌شود، بنابراین بهره‌گیری از دیدگاه عوامل خطر مشترک در بیماری‌های دهان و دندان و سایر بیماری‌ها به کنترل هر دو دسته بیماری‌ها کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • خدمات رایگان دندانپزشکی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در شمال سیستان وبلوچستان
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان، از امروز
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در فارس
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟