Web Analytics Made Easy - Statcounter

لندن - ایرنا - در آستانه خروج رسمی انگلیس از اتحادیه اروپا، موج عظیم مخالفان برگزیت در حالی در خیابان‌های مرکزی لندن تظاهرات کرده و فریاد برگزاری مجدد همه‌پرسی سردادند که گفته می‌شود این میزان مشارکت در تاریخ این کشور بی‌سابقه بوده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در راهپیمایی روز شنبه لندن بر اساس آمار ثبت‌شده و به ادعای برگزارکنندگان بیش از یک‌میلیون نفر شرکت کرده بودند که این راهپیمایی را در کنار راهپیمایی ضد جنگ سال 2003 به بزرگ‌ترین راهپیمایی قرن در انگلیس و حتی کل اروپا تبدیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه بی‌بی‌سی در مورد تعداد شرکت‌کنندگان عددی را تائید نکرد، اما رسانه‌های دیگر مانند روزنامه گاردین و تلویزیون اسکای عموماً روی بیش از یک‌میلیون نفر توافق دارند.
در این راهپیمایی افرادی مانند «نیکولا استرجن» وزیر اول اسکاتلند، «آنا سوبری» نماینده پارلمان، صادق خان شهردار لندن و تام واتسون معاون رهبر حزب اصلی مخالف دولت انگلیس سخنرانی کردند.
سوبری از نمایندگان پارلمان خواست منافع کشور را در نظر گرفته و با برگزاری مجدد همه‌پرسی موافقت کنند. واتسون هم خطاب به «ترزا می» ‌گفت: 'پنجره اتاقت را بازکن و صدای مردم را بشنو'.
همچنین خانم استرجن گفت: 'دولت و نخست‌وزیر ثابت کردند که توانایی تحقق رأی مردم در همه‌پرسی سال 2016 را ندارند و اکنون وقت آن است که به رأی مردم بازگردند.'
در این راهپیمایی توییت معروف دیوید دیویس مسئول مستعفی برگزیت به‌صورت یک شعارنوشته بزرگ حمل می‌شد. در این توییت دیویس گفته بود: 'اگر دموکراسی نتواند خود را تغییر دهد، دیگر دموکراسی نیست.' این در حالی است که تظاهرات کنندگان اعتقاد دارند یک همه‌پرسی دیگر منافاتی با دموکراسی ندارد.
طبق مشاهدات خبرنگار ایرنا در این راهپیمایی مردم از شهرهای دیگر انگلیس و حتی از دیگر کشورهای اروپایی شرکت داشتند. یکی از شرکت‌کنندگان که از شهر سالفورد به لندن آمده بود به ایرنا گفت: آنان که به برگزیت رأی داده‌اند ذهن بسته‌ای داشته و از شهر خودشان جای دورتری نرفته‌اند.
وی افزود که دولت و نخست‌وزیر تا به امروز به راست‌گراهای افراطی مانند نایجل فاراژ (رهبر پیشین حزب دست راستی استقلال انگلیس) بیش‌ از حد میدان داده‌اند.
یکی دیگر از شرکت‌کنندگان هم مدعی شد که این راهپیمایی بزرگ‌ترین راهپیمایی تاریخ این کشور است. وی افزود: ' با این راهپیمایی برگزیت دیگر مرده به‌حساب می‌آید . ما اکنون شاهد ورق خوردن تاریخ هستیم.'
این راهپیمایی در حالی صورت می‌گیرد که تومار لغو ماده 50 پیمان لیسبون (توقف برگزیت) در طی چند روز گذشته بیش از 4 میلیون امضا کسب کرده است. طبق روال پارلمان، تومارهایی که از یک‌صد هزار امضاء تجاوز کند در صحن پارلمان به بحث و بررسی گذاشته می‌شود.
طبق ماده 50 پیمان لیسبون، انگلیس روز 9 فروردین، یعنی 6 روز دیگر از اتحادیه اروپا خارج خواهد شد. بااین‌حال اتحادیه اروپا پنجشنبه گذشته با یک تنفس کوتاه‌مدت برای خروج انگلیس موافقت کرد و دولت فرصت دارد تا چند روز آینده توافق ترزا مِی با اتحادیه اروپا را برای بار سوم در پارلمان به رأی بگذارد.
اگر قانون‌گذاران انگلیس تا هفته آینده توافق حاصل‌شده را تائید نکنند بروکسل فقط دو هفته (12 آوریل) به لندن فرصت اضافه خواهد داد که طرح متفاوتی پیشنهاد کرده یا بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج شود.
راه‌حل دیگر این است که دولت تقاضای خود بر اساس ماده 50 پیمان لیسبون را پس بگیرد که در این صورت فرصت نامحدودی خواهد داشت تا درباره آینده برگزیت تجدیدنظر کرد؛ اما اتحادیه اروپا دیگر حاضر به مذاکره برسر برگزیت نخواهد بود. چنانچه اتحادیه اروپا پیش‌ازاین نیز هرگونه مذاکره با انگلیس را مشروط به فعال کردن ماده 50 پیمان لیسبون کرده بود. از سوی دیگر هواداران برگزیت از این کار بسیار ناخرسند خواهند شد و حزب محافظه‌کار بخش بزرگی از رأی خود در کشور را از دست بدهد.
این در حالی است که بر اساس شنیده‌هایی که به روزنامه‌ها درز کرده، احتمال داده می‌شود که اعضاء دولت، ترزا مِی را در روزهای آینده وادار به استعفا کنند. گفته می‌شود در وضع کنونی تنها راه نجات برگزیت کنار رفتن «مِی» از قدرت است. درعین‌حال از افرادی همچون مایکل گوو (وزیر محیط ‌زیست) یا دیوید لیدینگتون (معاون اول نخست‌وزیر) به‌عنوان سرپرست دولت پس از استعفای «مِی» نام‌برده می‌شود.
اقتدار «می» پس از دومین شکست سنگین طرح برگزیت در پارلمان به‌شدت تضعیف‌شده و کارشناسان معتقدند که اگر کشور در وضعیت فورس ماژور قرار نداشت نخست‌وزیر تابه‌حال استعفا کرده بود.
در واقع تا به امروز این نگاه در میان بیشتر سیاستمداران جاری بود که استعفای می نه تنها مشکل برگزیت را حل نکرده بلکه کشور را در آستانه خروج از اتحادیه اروپا دچار هرج و مرج می کند. اما اکنون بیشتر گمانه‌زنی‌های از شکست مجدد طرح برگزیت در پارلمان حکایت دارد و به نظر می رسد برگزیت قربانی بزرگ‌تری را نیاز دارد تا بن بست خارج شود.
شبد ** هـ ن **9122

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي انگليس ترزا مي برگزيت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۱۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارلمان اروپا قطعنامه ضد ایران صادر کرد

پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای جانبدارانه پاسخ مشروع ایران به رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و در خصوص حمله غیرقانونی رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران به ابراز تاسف بسنده کرده است.

به گزارش تسنیم، نمایندگان پارلمان اروپا امروز پنجشنبه در قطعنامه‌ای جانبدارانه و بدون در نظر گرفتن حق مشروع و قانونی ایران برای پاسخ به رژیم صهیونیستی، عملیات موشکی و پهپادی اخیر ایران به سرزمین‌های اشغالی را محکوم کرده و خواستار تحریم‌های بیشتر علیه ایران شدند.

نمایندگان اروپا همچنین با اظهار نگرانی از تشدید اوضاع در منطقه بر حمایت کامل از امنیت رژیم اسرائیل تاکید کردند.

آن‌ها همچنین در این قطعنامه صرفا به اظهار تاسف در خصوص حمله به بخش کنسولی ایران در دمشق بسنده کردند!

این در حالی است که طبق منشور ملل متحد، کنوانسیون‌های بین‌المللی به ویژه کنوانسیون روابط دیپلماتیک ۱۹۶۱ وین و کنوانسیون پیشگیری و مجازات جرائم علیه اشخاص مورد حمایت بین‌المللی از جمله ماموران و سازمان‌های بین‌المللی حمله رژیم صهیونیستی به سفارت ایران محکوم بوده و ایران از لحاظ حقوقی و طبق ماده ۵۱ منشور ملل متحد می‌توانسته پاسخ دهد.

نمایندگان پارلمان اروپا در ادامه با نادیده گرفتن بیش از ۷ ماه جنایت و کشتار مردم مظلوم غزه و کرانه باختری توسط رژیم صهیونیستی و حمله این رژیم به کشور‌های مجاور، مدعی نقش بی‌ثبات‌کننده ایران در خاورمیانه شدند.

پارلمان اروپا همچنین از تصمیم اتحادیه برای افزایش تحریم‌های فعلی خود علیه ایران، از جمله تحریم عرضه و تولید هواپیما‌های بدون سرنشین و موشک استقبال کردند.

در بخشی از این قطعنامه جانبدارانه در خصوص توافق هسته‌ای ایران نیز صحبت شده و بدون توجه به عدم اجرای تعهدات آمریکا و خروج یکجانبه این کشور از برجام و همچنین عدم اجرای تعهدات طرف‌های اروپایی ادعا شده است که ایران به تعهدات پادمان و حقوقی خود در توافق هسته‌ای عمل نمی‌کند.

این قطعنامه پارلمان اروپا در حالی صادر شده که هیچ توجهی به نقش مخرب و ثبات زدای رژیم اسرائیل و حامیان این رژیم در منطقه اشاره نشده است. اخیرا نیز گزارش‌هایی از کشف گور‌های دسته‌جمعی در غزه و افشای جنایات جدید صهیونیست‌ها منتشر شده است.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر اروپا مدیترانه با اعلام این که تیم‌های آن از نزدیک عملیات کشف گور‌های دسته جمعی در بیمارستان‌های مختلف نوار غزه از جمله مجتمع پزشکی ناصر و شفا را دنبال می‌کنند و اجساد صد‌ها فلسطینی که در این گور‌ها دفن شده بودند را مشاهده کردند خواستار انجام اقدام فوری بین المللی جهت بررسی جنایات رژیم صهیونیستی در پنهان کردن صد‌ها جسد در گور‌های دسته جمعی در نوار غزه شد.

این سازمان حقوق بشری اعلام کرد که تعداد دقیق گور‌ها و همچنین اجسادی که در آن‌ها پنهان شده هنوز مشخص نیست و ما نیاز به اقدام فوری بین‌المللی از جمله تشکیل کمیته فوری تحقیقات بین‌المللی مستقل جهت بررسی این موضوع داریم و به نظر می‌رسد که هزاران غیرنظامی که در معرض اعدام‌های خودسرانه و فراقانونی قرار گرفته‌اند در این گور‌ها مدفون باشند. باید یک کمیته فنی متشکل از کارشناسان تشکیل گردد تا علت مرگ این غیرنظامیان را دقیقا مشخص کنند و سیستمی ایجاد شود که امکان شناسایی هویت آن‌ها وجود داشته باشد.

دیگر خبرها

  • پلیس فرانسه اعتراضات حامیان فلسطین را سرکوب کرد/ راهپیمایی‌ها ادامه دارد
  • پروژه‌ای بزرگ برای تبدیل شدن به تیمی مدعی در انگلیس؛ چرا آستون ویلا با گزینه مربیگری بایرن و لیورپول دنبال جاه طلبی است؟
  • مقررات جدید اروپا برای مبارزه با پولشویی
  • پارلمان اروپا قطعنامه ضد ایران صادر کرد
  • رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان
  • (ویدئو) رها کردن یک کبوتر در پارلمان اروپا جنجالی شد
  • پارلمان اروپایی قواعد سلاح برای غیرنظامیان را تشدید کرد
  • شورش بزرگ در دانشگاه های آمریکا / حمایت واشنگتن از اسرائیل بالاخره کار دستش داد/ تلاش دولت برای سرکوب معترضان عدالتخواه با بهانه «یهودی ستیزی»
  • اعتصاب در بزرگترین فرودگاه انگلیس
  • تجمعات اعتراضی با شعار مرگ در ونیز جایی ندارد در دوسالانه ونیز/ اروپا هم اسرائیل را پس زد