Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@02:22:42 GMT

انیمیشن‌سازی دینی سهل‌الوصول‌تر از موضوعات داستانی

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۰۳۶۴۹

انیمیشن‌سازی دینی سهل‌الوصول‌تر از موضوعات داستانی

برزان رستمی، فیلمساز انیمیشن در گفت‌‌وگو با خبرنگار ایکنا با بیان اینکه متأسفانه موضوعات دینی آنچنان که باید در حوزه انیمیشن جایگاه مطلوبی ندارد، اظهار کرد: آنچه عیان است، موضوعات ارزشی در صنعت انیمیشن‌سازی جایگاه مطلوبی ندارد، البته هستند آثاری که توسط نهاد‌ها یا ارگان‌های دولتی تولید می‌شوند، اما عموم این آثار سفارشی‌‌اند و نمی‌توانند جریان‌سازی لازم را داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای رفع این معضل نیز بهترین راهکار ایجاد فرهنگ دینی در صنعت فیلمسازی است تا سازنده با باور و ایمان قلبی به این سمت سوق پیدا کند.
وی ادامه داد: این‌که ارگان‌ها یا نهاد‌های دولتی سفارش دهنده آثار دینی و مذهبی باشند به خودی خود امری پسندیده است، به شرطی که زمانی که می‌خواهند سازنده را انتخاب کنند، به گرایش‌های فردی او نیز توجه کنند، زیرا فردی که به این قبیل موضوعات دلبستگی نداشته باشد، قادر نیست پیام را به مخاطب منتقل کند. موضوع دیگری که در این میان وجود دارد به نگرش این دست آثار مربوط می‌شود، تصور عموم مخاطبان این است که آثار دینی در حوزه انیمیشن تنها آثاری است که به قصص تاریخی می‌پردازد، درصورتی‌که این تنها یک بخش ماجراست، بلکه قسمت اصلی‌تر موضوعاتی است که در قالب داستان‌های روز به آن توجه می‌شود.
این فیلمساز انیمیشن متذکر شد: انیمیشن سازی در حوزه تاریخ صدر اسلام ساده‌تر از فیلم‌های سینمایی است، چون برخی مشکلات تصویرگری، کمتر در این عرصه وجود دارد، برای همین هم شاید گرایش به ساخت این موضوعات بیشتر باشد و البته کودکان ذهن بسیار حساسی دارند، پس با توجه به این‌که مخاطب آثار انیمیشن بیشتر کودکان و نوجوانان هستند حتماً آثار دینی باید با مشاوره کارشناسان خبره تولید شوند. همکاری با کمپانی‌های مطرح انیمیشن، گامی مثبت
وی در پاسخ به این سؤال که همکاری با کمپانی‌های بزرگ انیمیشن‌سازی دنیا برای تولید آثار انیمیشن تا چه قادر است، عاملی در جهت رونق این دست تولیدات باشد؟ گفت: انیمیشن در ایران یک هنر کاملاً نو پاست که نیاز است برای آن زمان و سرمایه لازم صرف شود. در این میان همکاری با پروژه‌های خارجی یکی از اقداماتی است که انتظار می‌رود در این میان یاری‌گر ما باشد، چندی پیش امارات متحده عربی با سرمایه سی میلیون دلاری انیمیشنی با نام «بلال» تولید کرد که در آن از متخصصان و امکانات روز جهان استفاده کرد. این فیلم داستان بلال حبشی مؤذن پیامبر اسلام (ص) است، اما نکته جالب اینجاست که در این فیلم نگاه و تفکر سعودی تبلیغ می‌شود.
این سینماگر ادامه داد: اینکه کشورهایی، چون امارات یا عربستان بخواهند به واسطه سینما یا انیمیشن، موضوعات دینی را با دیدگاه خودشان تبلیغ کنند، امری کاملاً روشن است، اما آن‌ها تلاش می‌کنند، برای رسیدن به اهدافشان از امکانات روز جهان بهره گیرند. این اتفاق باید در ایران هم رخ دهد.
وی با تأکید بر این‌که انیمیشن‌هایی، چون «فیلشاه» یا «شاهزاده روم» قدم‌های موفقی در حوزه انیمیشن هستند، گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر بهای نسبتاً خوبی به انیمیشن داده می‌شود، حتی در بحث اکران هم شاهد توجه خوبی به حوزه انیمیشن هستیم. برای مثال آثاری، چون فیلشاه و شاهزاده روم توانستند هم در جذب تماشاگر موفق باشند، هم این‌که در رسیدن به استاندارد‌های جهانی تا حدی موفق عمل کنند، اما این روند باید با شدت بیشتری پی‌گیری شود. در ضمن باید به ارائه این دست تولیدات در سطح بین‌المللی هم توجه کرد، زیرا اگر بتوانیم اهدافمان را به خوبی در دیگر کشورها، به ویژه کشور‌های اسلامی تبیین کنیم قطعاً دستآورد‌های فراوانی کسب خواهیم کرد. زبان متناسب با مخاطب
رستمی با بیان این‌که مخاطب در انیمیشن دسته‌بندی‌های خاص خود را دارد؟ بیان کرد: یک تصور غلط در در این حوزه وجود دارد. آنهم این‌که در کار‌های انیمیشن تنها یک زبان برای فیلمسازی انتخاب می‌شود، درصورتی‌که در این گونه سینمایی هم، تماشاگر پراکندگی خاص خود را دارد، پس اگر قرار است پیامی را منتقل کنیم باید زبان مورد نظرمان مناسب قشری باشد که برای آن فیلمسازی می‌کنیم. برای مثال برای مخاطب کودک باید با زبان این رده سنی سخن گفت و برای مخاطب نوجوان یا بزرگسال با ادبیات خاص خود، در مجموع متنوع بودن زبان در انیمیشن باعث می‌شود موضوعات دینی به شکلی مطلوب‌تر به بیننده منتقل شود.
این سینماگر مهمترین دغدغه فیلمسازان انیمیشن را نداشتن امنیت شغلی توصیف کرد و گفت: در حوزه انیمیشن امنیت شغلی وجود ندارد، چون کمتر کسی حاضر می‌شود در این عرصه سرمایه‌گذاری کند، برای همین یا خود باید سرمایه‌گذار کارمان باشیم یا این‌که با تلاش سعی کنیم رضایت نهاد یا ارگانی را جلب کنیم. به هر حال این مسئله باعث شده، فعالیت برای فیلمسازان جوان بسیار سخت و دشوار باشد.
وی در پایان درباره جدیدترین اثرش هم گفت: «بالانس» عنوان آخرین اثرم است که چندی پیش در جشنواره پویا‌نمایی تهران هم حضور داشت، در این اثر قصه چند سرباز در زمانی سه دقیقه‌ای روایت می‌شود. بالانس، سومین اثر من است. در این انیمیشن سعی کردم به موضوعی بپردازم که فکر می‌کنم، جامعه امروز به شدت نیازمند آن است، آن هم حس پاسداری است که باید در همه ما وجود داشته باشد تا وطن عزیزمان از هر گزندی در امان باشد. در این میان سعی کردم، اثرم تا حد امکان از کلیشه دور ماند. گفت‌و‌گو از داوود کنشلو انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن قرآن ایکنا هنر فرهنگی عکس رستمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۳۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ فیلم کوتاه‌داستانی در سینمای جوان مهاباد تولید شد

رحیم بایزیدی رئیس انجمن سینمای جوانان مهاباد گفت: فیلم‌های تولیدی توسط فیلم‌سازان جوان مهابادی و از فارغ التحصیلان این دفتر تولید شده و آماده‌ نمایش شده‌اند.

وی افزود: فیلم‌کوتاه داستانی دوراهی، به نویسندگی و کارگردانی شیدا فرجاد و فیلم‌کوتاه داستانی ژیان به نویسندگی و کارگردانی محمد ادیب خضر زاده تولید شد.

بایزیدی اضافه کرد: فیلم دوراهی داستان پسر بچه‌ای است که مادرش مسئولیت خرید وسایل خانه را به وی می‌دهد.

رئیس انجمن سینمای‌جوان مهاباد ادامه داد: فیلم‌کوتاه ژیان هم با موضوع مردی که پاکبان است و برای تسکین رنج‌ها و آرامش خود راهی برای خود می‌یابد.

وی همچنین بیان کرد: فیلم کوتاه داستانی سکالا به نویسندگی کامیار قادری و علی امینی نیا و کارگردانی کامیار قادری و فیلم کوتاه پاک کن به نویسندگی و کارگردانی علی امینی‌نیا آماده‌ نمایش شد.

بایزیدی ادامه‌ داد: فیلم‌کوتاه داستانی پاک‌کن، داستان‌مردی را روایت می‌کند که وی در حال تکمیل‌کردن و نوشتن‌رمان است که طی‌یک اتفاق زندگی وی دچار تحول می‌شود.

رئیس انجمن سینمای جوانان مهاباد تصریح کرد: فیلم‌کوتاه سکالا با موضوع ازدواج و روایت جوانی است که برای خواسته‌های همسر آینده اش تلاش می‌کند.

وی بیان کرد: پارسال هم ۱۲ فیلم کوتاه داستانی با موضوعات مختلف در این دفتر تولید شده‌ است.

انجمن سینمای جوانان مهاباد یکی از انجمن‌های شصت گانه ایران است که در جنوب استان آذربایجان‌غربی با بیش از سه دهه فعالیت دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • مربیان باید موضوعات را با ارزش‌های دینی تبیین و تشریح کنند
  • املیانو مارتینز، شیطان بزرگ دنیای فوتبال / انیمیشن بلیچر ریپورت
  • معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان
  • برتری اینتر مقابل میلان و کسب ستاره دوم در سری آ به روایت انیمیشن عمر مومنی / فیلم
  • فرهنگ‌سازی در حوزه حجاب همراه با برخورد قهری نتیجه عکس می‌دهد
  • هر جا نامی هست، داستانی دارد
  • عصبانیت ژاوی پس از شکست 3-2 بارسلونا مقابل رئال مادرید به روایت انیمیشن عمر مومنی / فیلم
  • ۴ فیلم کوتاه‌داستانی در سینمای جوان مهاباد تولید شد
  • پلیس به دنبال پرونده‌سازی برای موضوعات هنجاری و ارزشی نیست/ طرح نور هوشمند می‌شود
  • اقتباس بهترین راه ارتباط کودکان با سینما