Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مرکز گالیکش گفت: از وزارت نیرو تقاضامندیم که هرچه سریع‌تر استان گلستان را دریابد و نگذارد که خاک آلی کشاورزی طلای آن‌که نتیجه میلیون‌ها سال تجزیه گیاهان است، توسط سیلاب‌های مخرب، تبدیل به لای شده و به پشت سدها و یا به دریا ریخته شود و این سرمایه ملی هدر رود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نیلکوه؛ علیرضا گرایلی در گفت‌وگو با خبرنگار ما با اشاره به وقوع سیل اخیر استان گلستان گفت: تجربه حوادث طبیعی درگذشته نشان می‌دهد استان گلستان از قابلیت سیل پذیری بسیار بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز خاطره سیل‌های بسیار مخرب سال‌های 80 و 81 شرق استان از ذهن مردم خارج نشده است که در این ایام مردم شاهد جاری شدن سیل در مناطق مختلف استان هستند و متأسفانه هر بار که سیلی آمده بعد از چندی ابعاد آن بدون مستندسازی به ورطه فراموشی سپرده‌شده است.

سؤال اینجاست که آیا نهاد یا مرجع رسمی برای ثبت این‌گونه رویدادها وجود دارند؟

آیا پژوهشکده‌ای نسبت به مطالعات میدانی و تهیه گزارشات علمی و عکس‌های هوایی و بررسی و تحلیل جامع از ابعاد پیشگیری سیل اقدام می‌نمایند تا با شناسایی نقاط قوت و ضعف نسبت به تدوین سیاست‌ها و راهبردها در رابطه با سیل اقدامات لازم و مؤثری انجام شود؟

باید گفت که متأسفانه خیر... سیل مخرب گلستان در 20 مرداد 80 و در فصل تابستان رخ داد.

سیل‌های تابستانه دارای ویژگی‌هایی هستند که ضریب خسارت زایی آن‌ها، به‌مراتب از سیل‌های دوره سرد سال بیشتر است و اگر سیل اخیر در تابستان رخ می‌داد ابعاد فاجعه آن به‌مراتب بیشتر بود.

این سؤال مطرح می‌شود که چرا درگذشته چنین سیل‌های وجود نداشته و در طی دو دهه گذشته بر میزان آن‌ها افزوده‌شده است !!

سیلاب زمانی روی می‌دهد که خاک و گیاهان منطقه نتوانند بارش باران را جذب نمایند که درنتیجه بستر طبیعی رودخانه کشش گذردهی رواناب ایجادشده را نداشته و درنتیجه رودخانه طغیان می‌کند و وارد پهنه اطراف می‌شود در کنار این مسئله ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم رودخانه و رعایت نکردن حریم رودخانه‌ها و بارش زیاد سبب تشدید سیل می‌گردد.

لذا دلیل اصلی سیل را می‌توان؛ تخریب پوشش گیاهی و از بین رفتن جنگل، نشست زمین و از بین رفتن خلل و فرج خالی خاک در اثر برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی دانست که لازم است دراین‌باره باوجود احادیث فراوان از ائمه هدی علیهم‌السلام و توصیه‌های رهبر معظم انقلاب، چاره‌ای جدی شود و به هیچ احدی در هر لباسی اجازه داده نشود که سبب نابودی جنگل و از بین رفتن ذخایر زیرزمینی آب شود چراکه منافع بهره‌برداری جنگل و چاه‌های آب در برابر خساراتی که به ملت و مملکت وارد می‌شود بسیار ناچیز است و حق‌الناس غیرمستقیم بسیار بزرگی بر گردن آنان ببار می‌آورد.

نخستین گام در کاهش پیامدهای زیان‌بار سیل،‌ شناخت مناطق سیل گیر و پهنه‌بندی این مناطق ازلحاظ ضریب آسیب‌پذیری نقاط سیل گیر است تا با استفاده از نتایج آن بتوان با مدیریت یکپارچه و برنامه‌ریزی جامع مانع از پیامدهای زیان‌بار سیلاب در آینده شد.

در این راستا می‌توان مطالعاتی ازجمله: نقشه مکان‌یابی مناطق خطر سیلاب و رواناب در شهرها و روستاها، نقشه شیب شهرها و روستاها و نقشه‌های ارزش‌گذاری برحسب فاصله از رودخانه، نقشه موقعیت سیل بندها و جهت حرکت سیلاب و رواناب‌های سطحی، نقشه پایش کامل رودخانه‌ها و مسیل‌ها و میزان لای بستر سده و سیل بندها، نقشه تراکم جمعیت و مناطق درخطر سیل و رواناب، نقشه خیابان‌ها و معابر با شیب بندی نامناسب و شناسایی سطوح گود معابر، تهیه نمود و در کنار آن‌ها نسبت به احیاء جنگل‌ها، احداث سیل بندها، سدها، مخازن و کانال‌های سیلاب بر و حذف چاه‌های غیرمجاز اقدام نمود.

اگر این مطالعات و پیشگیری‌ها را انجام ندهیم معلوم نیست چه خسارات بزرگی در انتظار ما خواهد بود ؟؟

لذا عاجزانه از وزارت نیرو تقاضامندیم که هرچه سریع‌تر استان گلستان را دریابد و نگذارد که خاک آلی کشاورزی طلای آن‌که نتیجه میلیون‌ها سال تجزیه گیاهان است، توسط سیلاب‌های مخرب، تبدیل به لای شده و به پشت سدها و یا به دریا ریخته شود و این سرمایه ملی هدر رود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۴۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایروبی ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های کرمانشاه

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه گفت: برای جلوگیری از سیلاب ۳۰ کیلومتر از نقاط حادثه‌خیز رودخانه‌های استان لایروبی انجام شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، رسول فرهادی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که امروز در استانداری برگزار شد با اشاره به لایروبی رودخانه‌های استان اظهار داشت: با توجه به محدودیت زمانی و اعتبارات 30 کیلومتر از نقاط حادثه‌خیز رودخانه‌ها، گلوگاه‌ها و نقاطی که در سیلاب‌های گذشته دچار آسیب شده بودند، شناسایی و لایروبی شد.

وی با بیان اینکه بیش از یک میلیون مترمکعب خاکبرداری و زباله‌برداری و نخاله‌برداری و بازگشایی مسیر انجام شد عنوان کرد: برنامه جامعی برای لایروبی رودخانه‌های استان تدوین شد و از خروجی این برنامه ساماندهی و لایروبی رودخانه الوند به عنوان یکی از رودخانه‌های آسیب‌پذیر از محل اعتبارات ملی انجام می‌شود.

فرهادی با اشاره به ساماندهی رودخانه‌های استان شامل آبشوران، قره‌سو و تنگه کنشت به طول یک کیلومتر گفت: ترمیم بند کیلانبر از محل اعتبارات توازن منطقه‌ای و اعتبارات داخلی شرکت انجام شد؛ این بند در سال 98 به دلیل سیلاب‌های رخداده آسیب دیده بود و خطر تخریب کامل آن وجود داشت که در این صورت 50 میلیارد تومان هزینه داشت اما با تعمیر به موقع بازسازی شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با بیان اینکه 400 حلقه چاه غیرمجاز در استان پر و مسلوب المنفعه شد افزود: 135 حلقه از این چاه‌ها در مجاورت چاه‌های آب شرب در شعاع یک کیلومتری قرار داشتند که تنها برای مجات آب شرب استان این اقدام انجام شد.

وی عنوان کرد: ترمیم خط شرب انتقال سد گاوشان به شهر کرمانشاه در حال انجام است که برای تست و اورهال این خط ضروری است که تنش‌های تابستان با مدیریت و کمترین هزینه پشت سر گذاشته شود و منابع دیگری جایگزین این خط شده زیرا این خط حدود 2300 لیتر آب برای شهر کرمانشاه تأمین می‌کند و تعمیرات آن تا پایان ماه جاری انجام می‌شود.

فرهادی گفت: برای طرح جایگزینی پساب برای مصرف صنایع نیز مشاور توسط مجموعه کنسرسیوم انتخاب شده و بعد از انجام مطالعات تا پایان سال عملیات اجرایی آن انجام می‌شود.

انتهای پیام/  

دیگر خبرها

  • وقوع ناپایداری های جوی در نقاط مختلف استان کرمان
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان / احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان
  • ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز شهر مراغه
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر
  • وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان
  • ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد
  • لایروبی ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های کرمانشاه
  • بسته شدن مسیر رودخانه قره سو بر اثر سیلاب در روستای دوست بیگلو + فیلم
  • خسارت ۸۸۳ میلیاردی سیلاب در شهرستان کلاله
  • آب شرب روستاهای مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد