Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-06@18:26:27 GMT

راه‌های مقابله با عوارض دیابت

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۰۷۸۱۰

یک فوق تخصص غدد گفت: فرد مبتلا به دیابت نباید فقط به عدد قند خون توجه کند بلکه باید فشار خون و کلسترول را نیز کنترل کند. ناطقان: فهیمه سهیلی پور فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان درباره راه‌های جلوگیری از ایجاد عوارض دیابت، اظهار کرد: بعد از ابتلا به دیابت کنترل آن و جلوگیری از عوارض ناشی از این بیماری اهمیت بسیاری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان تشریح کرد: دیابت شرایطی است که بدن به دلیل وجوداختلالی در عملکرد هورمونی به نام انسولین نمی‌تواند از قند موجود در جریان خون استفاده کند؛ گاهی اوقات مشکل به تولید انسولین مربوط می‌شود و گاهی مقاومت بدن نسبت به عملکرد انسولین باعث می‌شود قندخون به درستی جذب سلول‌ها نشود؛ البته در دیابت نوع ۲ هر ۲ مشکل یعنی کمبود تولید انسولین و مقاومت در برابر آن  وجود دارد.

وی ادامه داد: وقتی سلول‌های بدن نتوانند قند را از خون دریافت کنند در نوعی حالت گرسنگی قرار می‌گیرند که این موضوع باعث می‌شود فرد دیابتی احساس ضعف و بیماری کند. جذب نشدن قند خون توسط سلول‌ها باعث می‌شود بدن چربی‌ها انباشته را برای استفاده از سلول‌ها آزاد می‌کند،‌ از این رو وزن فرد به شدت کاهش می‌یابد.

سهیلی پور بیان کرد: عوامل ژنتیکی می‌تواند تاثیر زیادی بر تولید و عملکرد انسولین‌ها داشته باشد اما عوامل محیطی مثل سبک زندگی و چاقی هم به شدت بر بروز بیماری دیابت اثر بخش است؛ بافت‌های چربی باعث ایجاد نوعی التهاب در بدن می‌شود که مقاومت به انسولین را به همراه دارد.
عوامل مهم برای کنترل دیابت

این فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان بیان کرد: تصور غلطی در بین مردم وجود دارد که باور دارند منظور از کنترل دیابت صرفا کنترل قند خون است در حالی که اینطور نیست و فرد دیابتی باید عوامل بیشتری را در نظر بگیرد. کنترل دیابت را می‌توانیم به ۳ بخش اساسی تقسیم کنیم که در اصطلاح پزشکی آن را ABC می‌نامند، بخش اول به کنترل ۳ ماهه قند خون و در کل کنترل قند خون مربوط می‌شود، بخش دوم به کنترل فشار خون مربوط است و بخش سوم درمان کلسترول بالا است. مجموع این عوامل در کنار هم است که می‌تواند باعث ایجاد عوارض در بیماران دیابتی شود.


وی افزود: یک پزشک یا یک بیمار نباید در ابتلا به دیابت صرفا به عدد قند خون توجه کند بلکه باید تمامی عوامل نام برده در بالا را تحت نظر داشته باشد.مصرف دارو‌هایی مثل آسپرین در بیماران دیابتی می‌تواند از حملات و سکته‌های قلبی و مغزی جلوگیری کند پس در بسیاری از این بیماران بهتر است برای پیشگیری از اختلالات قلبی و عروقی این دارو مصرف شود.

سهیلی پور یادآوری کرد: در مجموع باید برای کنترل و درمان دیابت نگاهی همه جانبه داشته باشیم چرا که معمولا بخش‌هایی که کمتر به آنها توجه می‌شود، می‌تواند عوارض ناخوشایندی برای بیماران به همراه داشته باشد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: عوارض ، دیابت ، قند خون

منبع: ناطقان

کلیدواژه: عوارض دیابت قند خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۷۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D

 

به گزارش تابناک، برای رشد و تکامل عضلات وجود سطح کافی از ویتامین D اهمیت دارد. نبود مقادیر لازم از ویتامین D در بدن می تواند منجر به ضعیفی شود که فرد را مستعد ابتلا به بیماری، شکنندگی استخوان ها و سایر مشکلات جسمی دیگر می‌کند.

به گزارش روزنامه تایمزآو ایندیا، اما این پرسش مطرح است که وقتی سطح ویتامین D در بدن از میزان طبیعی خود فراتر رود چه اتفاقی می‌افتد؟

افزایش سطح کلسیم خون: از آنجایی‌که ویتامین D نقش کلیدی در جذب کلسیم دارد، سطح بالای این ویتامین به طور خودکار منجر به افزایش سطح کلسیم در بدن می شود. سطح بالای کلسیم با علائمی مانند ناراحتی گوارشی مانند حالت تهوع، یبوست و درد معده نشان داده می شود. سرگیجه، توهم، بی اشتهایی، سنگ کلیه، فشار خون بالا، کم آبی بدن و ناهنجاری های قلبی از دیگر علائم بالا بودن سطح کلسیم به حساب می آیند.

تغییر وضعیت روانی: از آنجایی‌که بالا بودن سطح کلسیم پیامد مستقیم وجود سطح بالایی از ویتامین D است، می تواند به تغییر وضعیت ذهنی و روانی منجر شود که با حالت گیجی، روان پریشی و افسردگی خود را نشان می‌دهد.

مشکلات کلیوی: مسمومیت با ویتامین D می تواند منجر به آسیب کلیه یا گاهی اوقات نارسایی آن شود. بالا رفتن سطح کلسیم ناشی از افزایش سطح ویتامین D منجر به از دست دادن آب بدن از طریق تکرر ادرار و انباشت کلسیم در کلیه ها می شود.

مشکلات گوارشی: علائمی مانند تهوع، استفراغ، یبوست، اسهال و کم اشتهایی همگی از پیامدهای افزایش سطح کلسیم خون هستند و این علائم ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. داشتن علائم گوارشی نشانه مسمومیت احتمالی ویتامین D است.

دیگر خبرها

  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • نبود کارشناس تغذیه در تنها کلینیک دیابت کرمانشاه
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • اشتباه قند خونی درباره دیابت
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند