Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیر کل امور غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: این چراغ راهنما دارای سه زنگ سبز، نارنجی و قرمز است. این چراغ روی مواد غذایی مختلف نصب می‌شود که رنگ سبز نشان دهنده وضعیت خوب، رنگ نارنجی یعن خیلی بابا نیست و باید با احتیاط مصرف کرد و اگر قرمز باشد باید خیلی احتیاط کرد.

وحید مفید در گفت و گو با خبرنگر گروه جامعه خبرگزاری میزان، درباره اصلاح شیوه غذایی مردم برای جلوگیری از ابتلا به بیماری هی غیر واگیر اظهار کرد: بیماری‌های واگیر با برنامه‌های اجرا شده کنترل شد و اکنون در این زمینه مشکلی نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الان مشکلی که داریم بیماری غیر واگیر مثل مشکلات قلبی، دیابت، فشار و ... است که به گفته محققان سالیانه ۸۰ درصد مرگ و میر‌ها ناشی از ابتلا به این موارد است.

وی در ادامه با بیان اینکه تغذیه بخش مهم عدم ابتلا به این امر است گفت: محققین نقش پررنگی به بخش تغذیه داده اند. در کشور با بیش خوری قند رو به رو هستیم. حدود مصرف قند کشور در سال ۳۰ کیلوگرم است و متوسط جهانی ۱۵ تا ۱۶ کیلو است. حدود مصرف نمک در کشور ۲ و نیم و تا ۳ برابر متوسط جهانی است یعنی ۱۲ تا ۱۵ گرم مصرف نمک روزانه را داریم که فاجعه است. در مورد چربی‌ها هم آمار مصرف چربی‌ها بالا است و سرجمع نزدیک به ۲۵ کیلوگرم تا ۳۰ کیلو است.

وی در ادامه افزود: وجود اسید چرب ترانس مخاطرات بسیاری برای سلامت دارد و پیش زمینه بیماری‌های قلبی است.

مفید افزود: از سال ۹۴ اقدامات برای کنترل میزان قند و نمک و چربی در برنامه غذایی افراد انجام شده است که در دو بخش انجام شده است. بخشنامه یک مربوط به استاندارد محصوات صنعتی انجام شده است که نتیجه اقدامات در این بخش این شد که در میزان قند در محصولات صنعتی در انواع کیک‌ها و محصولانت قنادی ۱۰ درصد استفاده را کم کردیم. روغن ترانس و اسید‌های چرب اشباح پیش زمینه بیماری قلبی که در این زمینه هم اقدامات خوبی انجام دادیم.
مفید با بیان اینکه در زمینه اصلاح استاندار‌ها موفق عمل کرده ایم افزود: یکی از شکایت‌های صنعتگرن از ما این است که مصرف کننده‌ها به کم شیرینی بودن مواد اعتراض دارند که در این راستا چراغ راهنمای تغذیه‌ای را تدوین کرده ایم.

وی در ادامه درباره چراغ راهنمای تغذیه‌ای گفت:این چراغ راهنما دارای سه زنگ سبز، نارنجی و قرمز است. این چراغ روی مواد غذایی مختلف نصب می‌شود که رنگ سبز نشان دهنده وضعیت خوب، رنگ نارنجی یعن خیلی بابا نیست و باید با احتیاط مصرف کرد و اگر قرمز باشد باید خیلی احتیاط کرد.

وی در ادامه با بین اینکه نشانگر‌های رنگی روی مواد غذایی درج می‌شوند برای آگهی مردم گفت: میزان نیاز افراد مختلف به ترکیبات متفاوت است و بر همین اساس برای اگاهی افراد این نشانگیر‌ها درج شوند تا با توجه به وضعیت خود مواد مناسب را استفاده کنند.

وی درباره اقدامات سازمان غذا و دارو درباره میزان زیاد قند موجود در نوشابه افزود: کارخانه‌های نوشابه سازی را بالای ۱۰ تا ۲۰ درصد اجبار به کاهش قند کرده ایم.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: غذا و دارو مواد غذایی تغذیه چراغ راهنما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۷۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد اسماعیل مطلق، در اولین نشست هماهنگی رؤسای دبیرخانه‌های سلامت دستگاه‌های اجرایی عضو شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، گفت: برای اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه، تشکیل کمیسیون‌های تخصصی در محور‌های مختلف لازم است .

وی افزود : تأمین و تولید پایدار غذا، دسترسی اقتصادی، توجه به سلامت و ایمنی غذا و فرهنگ‌سازی برای تغذیه سالم، از جمله این محورهاست .رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت : تأمین سلامت و امنیت غذایی مردم مستلزم توجه به همه ابعاد آن است و همه دستگاه‌های اجرایی عضو شورای عالی باید اولویت‌های برنامه‌ای خود و چالش‌های اجرایی را در سال جاری برای گزارش به رئیس جمهور، به دبیرخانه ارسال کنند.

دیگر خبرها

  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه خودرو پکن
  • تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه
  • شرط اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • حقیقت در مورد پروتئین: چگونه به اندازه کافی در هر سنی پروتئین دریافت کنیم؟
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد