Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-08@18:42:30 GMT

گناه و دوری از یاد خدا؛ یکی‌از موانع رشد اقتصادی

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۰۸۸۸۹

گناه و دوری از یاد خدا؛ یکی‌از موانع رشد اقتصادی

آیت‌الله سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه خرم‎آباد در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان، به رابطه گناه و دوری از یاد خدا اشاره کرد و گفت: یکی‌از مهم‌ترین موانع رشد اقتصادی، گناه و دوری از یاد خداست.
وی با بیان این‌که گناه آثار فراوانی در زندگی فردی و اجتماعی انسان می‎گذرد، افزود: یکی‌از آثار مهمی که گناه در زندگی انسان می‎گذارد از بین رفتن نعمت‌هایی است که خداوند متعال به انسان عطا فرموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گناه، مانع رشد اقتصادی است

آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که گناه، مانع رشد انسان در تمام جنبه‌ها به‌ویژه مانع رشد اقتصادی است، ادامه داد: امام علی(ع) فرموده است: «به خدا قسم هیچ ملتی از آغوش ناز و نعمت زندگی گرفته نشد، مگر به‌واسطه گناهانی که مرتکب شدند؛ زیرا خداوند هرگز به بندگانش ستم روا نمی‌دارد.(نهج‌البلاغه، خطبه 178)
این مفسر قرآن‌کریم ادامه داد: خدای متعال در قرآن‌کریم یک نمونه عینی ذکر می‎کند که گناه، مانع رشد اقتصادی است و در آیه 112 سوره نحل با این مضمون «وَضَرَبَ اللّهُ مَثَلًا قَرْيَةً كَانَتْ آمِنَةً مُّطْمَئِنَّةً يَأْتِيهَا رِزْقُهَا رَغَدًا مِّن كُلِّ مَكَانٍ فَكَفَرَتْ بِأَنْعُمِ اللّهِ فَأَذَاقَهَا اللّهُ لِبَاسَ الْجُوعِ وَالْخَوْفِ بِمَا كَانُواْ يَصْنَعُونَ » فرموده است: «و خدا شهرى را مثل زده است كه امن و امان بود [و] روزيش از هر سو فراوان می‎‏رسيد پس [ساكنانش] نعمت‌هاى خدا را ناسپاسى كردند و خدا هم به‌سزاى آن‌چه انجام می‎‏دادند طعم گرسنگى و هراس را به [مردم] آن چشانيد».
وی ادامه داد: در این آیه شریفه، نکات فراوانی وجود دارد ازجمله: امام صادق(ع) فرمود: «این شهر، مربوط به گروهی از بنی‎اسرائیل بوده که زندگی مرفه‌ای داشتند؛ لیکن بر اثر گناه و کفران نعمت دچار رکود اقتصادی شدند تا جایی‎که مجبور شدند غذاهای آلوده را بخورند.خداوند این قریه را مثال زد تا درس عبرتی برای همگان باشد».(تفسیر نورالثقلین، ج 3، ص 91)
نماینده ولی‌فقیه در لرستان اضافه کرد: از این آیه شریفه استفاده می‎شود که ساکنان این شهر هم از امنیت پایدار بهره‌مند بودند و هم از رشد و وفور اقتصادی؛ اما وقتی گناه کردند و کفران نعمت نمودند، هم ناامنی به سراغشان آمد و هم دچار ترس شدند و هم به فقر و رکود اقتصادی مبتلا گشتند.
آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که روایات فراوانی داریم که دلالت می‎کند گناه و دوری از یاد خدا موجب زوال نعمت می‎شود، اضافه کرد: امام علی(ع) فرموده است: «سبب از بین رفتن نعمت‌ها، کفران نعمت است».(غررالحکم، ص 323) و امام صادق(ع) فرموده است: «همانا انسان گناهی را مرتکب می‎شود با آن گناه رزق و روزی او دفع می‎شود (و دچار رکود اقتصادی می‌گردد)».(کافی، ج 2، ص 96).

رشد اقتصادی، مشروط به دوری از گناه و رعایت ایمان و تقوا است

وی گفت: یکی‌از سنت‌های الهی آن است که رشد اقتصادی، مشروط به دوری از گناه و رعایت ایمان و تقوا است؛ خدای متعال در آیه 96 سوره اعراف با این مضمون «وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُواْ وَاتَّقَواْ لَفَتَحْنَا عَلَيْهِم بَرَكَاتٍ مِّنَ السَّمَاءِ وَالأَرْضِ وَلَكِن كَذَّبُواْ فَأَخَذْنَاهُم بِمَا كَانُواْ يَكْسِبُونَ» در این رابطه فرموده است: «و اگر مردم شهرها ايمان آورده و به تقوا گراييده بودند قطعا بركاتى از آسمان و زمين برايشان می‎‏گشوديم ولى تكذيب كردند پس به [كيفر] دستاوردشان [گريبان] آنان را گرفتيم».
امام جمعه خرم‎آباد گفت: قرآن، ایمان و تقوا را عامل رشد اقتصادی می‎داند و در مقابل، کفران نعمت و اعراض از خدا، طغیان، ظلم و ستم، خوردن مال دیگران، اسراف، کم‌کاری، بداخلاقی و ... را مانع رشد اقتصادی می‎داند.
وی افزود: بر اساس آیات قرآن یک رابطه عمیقی بین گناه و کفران نعمت با رکود اقتصادی و بین ایمان و تقوا و یاد خدا با رشد اقتصادی وجود دارد.اگر در جامعه‌ای گناه صورت گیرد، برکت از اقتصاد و زندگی آن جامعه برداشته می‌شود.
این کارشناس مذهبی با بیان این‌که فقر اقتصادی و ناامنی اجتماعی، از نشانه‌های بی‌اعتنایی جامعه به ارزش‌های دینی است، گفت: آیه 96 سوره اعراف و 112 سوره نحل درس عبرت و هشداری است برای همه افراد و ملت‌هایی که غرق در نعمت‌های الهی هستند، لیکن با کفران نعمت و دوری از یاد خدا و با اسراف و تبذیر گرفتار فقر و فلاکت می‎شوند.همچنین هشداری است به آن‌ها که همیشه نیمی از غذای اضافی خود را به زباله‌دان‌ها می‌ریزند و هشداری است به آن‌ها که برای سفره‌ای که سه یا چهار نفر میهمان بر سر آن دعوت شده است، معادل غذای بیست نفر از غذاهای رنگین تهیه می‎بینند و حتی باقی‌مانده آن‌را به مصرف انسان‌های گرسنه نمی‎رسانند و هشداری است برای کسانی‎که اسراف و ریخت و پاش می‎کنند و این عمل را برای خود فخر می‌دانند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا لرستان اقتصاد یاد خدا گناه آیت الله میرعمادی نماینده ولی فقیه در لرستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۸۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موانع آبگیری سد قشلاق صحنه

غلامرضا شهبازی، فرماندار صحنه گفت : صحنه یکی از شهرستان‌های شرقی استان کرمانشاه در ۵۵ کیلومتری از مرکز استان واقع شده که دارای دو بخش مرکز و دینور است.

وی صحنه را یکی از شهرستان‌های پیشرو در حوزه صنعت و کشاوری معرفی کرد و گفت: صحنه بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات استان کرمانشاه را به خود اختصاص داده و بیش از ۳۵ درصد محصولات باغی استان را تأمین می‌کند.

فرماندار صحنه با اشاره به آب و هوای متبوع و دلپذیر این شهرستان، تصریح کرد: صحنه به واسطه دارا بودن چشمه‌سار‌ها و سراب‌های زیبا یکی از شهرستان‌های منحصربه‌فرد است که همواره پذیرای مهمانی از استان و خارج از استان است.

وی در خصوص مشکلات سد قشلاق صحنه، تصریح کرد: عملیات اجرایی احداث سد قشلاق صحنه به‌عنوان مگاپروژه عمرانی در سطح استان در راستای طرح اقتصادی توسعه و رونق کشاورزی توسط آب منطقه‌ای سال ۱۳۸۸ کلنگ‌زنی شد.

شهبازی تصریح کرد: روستا‌های اسلام آباد و قشلاق در کاسه سد واقع شده که آب منطقه‌ای در ارزیابی اراضی کشاورزی و املاک واقع در این مناطق اقداماتی داشته و حدود ۸۰ هکتار از ۳۳۰ هکتار آن تملک و به نام دولت سند زده، اما در سال ۹۴ اداره اوقاف اعلام کرد املاک این چند روستا وقف خاص است.

وی ادامه داد: همین موضوع دوگانگی را برای آب‌منطقه‌ای به وجود آورده، علی‌رغم اینکه این پروژه عمرانی حدود بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و باید آبگیری شود به واسطه مشکل اوقافی همین طور مسکوت مانده و مردم از نعمت بزرگ این سد متنعم نشده‌اند.

فرماندار صحنه تصریح کرد: اخیرا جلسه‌ای به منظور پیگیری مشکلات و مرتفع کردن موانع آبگیری سد قشلاق صحنه با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، نماینده منتخب مردم صحنه، کنگاور و هرسین در مجلس شورای اسلامی و مدیران کل ادارات مرتبط با این موضوع در محل سالن جلسات فرمانداری صحنه برگزار و تصمیماتی برای رفع موانع موجود اتخاذ شد.

وی ادامه داد: در نهایت مقرر شد تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه نتیجه کارشناسی اوقاف و آب منطقه‌ای به معاونت عمرانی استانداری و فرمانداری ارائه شود تا به سمع و نظر مردم برسد.

شهبازی در بحث جانمایی روستا‌های اسلام آباد و قشلاق توسط بنیاد مسکن هم، گفت: اولویت با اهالی روستا‌هایی است که هم‌اکنون در روستا استقرار دارند که ۱۶۷ قطعه جانمایی شده و در صورت تعداد بیشتر، بنیاد مسکن زمین را تأمین می‌کند.

وی درخصوص شهرک صنعتی شهرستان صحنه، گفت: شهرک صنعتی آب‌باریک یکی از شهرک‌های صنعتی پویا و فعال استان است که واحد‌های اقتصادی بزرگی همچون ایران خودرو، ذوب‌آهن نورد شهدای کرمانشاه و... در آن استقرار دارند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • اجرای ۱۹۷ مصوبه کارگروه رفع موانع تولید در گیلان
  • نوسازی مجموعه ورزشی فجر در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی
  • رفع موانع تولید در راستای تحقق شعارسال
  • برنامه‌های بخش کشاورزی بر اساس اطلس موجود تعریف شود
  • ۱۸۳ روستای خدابنده با جمعیت بالای ۲۰ خانوار از نعمت برق برخوردار است
  • ۳۰۰ روستای لرستان از نعمت آب شرب سالم بهره‌مند می‌شوند
  • وحید شمسایی: موانع فرزندآوری باید رفع شود
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود
  • موانع آبگیری سد قشلاق صحنه
  • ویدیو/ از طرح دغدغه‌های کارگران تا دوری از باندهای قدرت و ثروت