Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام حسنلو با بیان اینکه اگر صله رحم به خوبی فرهنگ سازی شود، بسیاری از مشکلات از بین می رود، گفت: اگر مردم از خویشان خود قطع رحم کنند، جامعه پیوندهای درونی خود را از دست می دهد و در مقابل هر هجوم کوچکی شکننده می شود.

حجت الاسلام «امیرعلی حسنلو» در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه مراجعه به راه حل های ممالک غربی هرگز برای ما چاره ساز نبوده است، اظهار کرد: جامعه ما از تاریخ باستان، زمان ورود اسلام و پس از آن همواره از فرهنگ غنی برخوردار و از جمله تمدن های مهم و کلیدی بشری بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اساسا به دلیل دارا بودن همین پیشینه بود که مردم از دین اسلام استقبال کردند چراکه آن را دین صلح و برادری و برابری یافتند.

 

مدیر گروه تاریخ و سیره مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم ادامه داد: در سبک زندگی غربی، دید و بازدیدهای متعارفی که جزو فرهنگ کشورهای شرقی به ویژه ایران است، دیده نمی شود. ایرانیان به خصوص در ایام عید نوروز بیش از هر زمان دیگری دید و بازدید دارند و با پیوند و صله رحم با خویشان خود که فرهنگی متاثر از دین مبین اسلام و مکتب اهل بیت(ع) است، سعی می کنند تا به یکدیگر مهر و محبت داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه صله رحم سبب نشاط روح و افزایش شادی خاطر می شود، تصریح کرد: مردم در فرهنگ سازی تابع بزرگان جامعه خود هستند، وقتی بزرگان با یکدیگر همدل باشند این همدلی به طبقات پایین جامعه نیز سرایت می کند، این مساله مهمی است که باید از بالادست جامعه فرهنگسازی شود چرا که در دین مبین اسلام صله رحم بعد از توحید مطرح شده است. خداوند در آیه اول سوره مبارکه نساء می فرماید «...وَالْأَرْحَامَ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَيْكُمْ رَقِيبًا؛ و زنهار از خويشاوندان مبريد كه خدا همواره بر شما نگهبان است».

 

این محقق اظهار کرد: خداوند در آیه 22 سوره مبارکه «محمد(ص)» می فرماید: «فَهَلْ عَسَيْتُمْ إِنْ تَوَلَّيْتُمْ أَنْ تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ وَتُقَطِّعُوا أَرْحَامَكُمْ؛ پس اى منافقان آيا اميد بستيد كه چون از خدا برگشتيد [يا سرپرست مردم شديد] در [روى] زمين فساد كنيد و خويشاوندي هاى خود را از هم بگسليد». این آیه مهمی است و در آن صله رحم به عنوان یکی از راه حل های مشکلات اجتماعی مطرح شده است. پیامبر(ص) فرمود: اگر امکانات ندارید ولو به یک سلام صله رحم کنید. اساسا زمانی که مردم از خویشان خود قطع رحم کردند، جامعه پیوندهای درونی خود را از دست می دهد و در مقابل هر هجوم کوچکی شکننده می شود.

 

 

حجت الاسلام حسنلو با بیان اینکه اگر صله رحم به خوبی فرهنگ سازی شود، بسیاری از مشکلات از بین خواهند رفت، تاکید کرد: در سایه صله رحم است که مشکلات مردم و جامعه حل و پیوندهای اجتماعی برقرار می شود، البته به شرطی که همراه با انواع و اقسام تجملات و آسیب هایی که امروز در برخی محافل می بینیم، نباشد.

 

وی ادامه داد: تکلف در فرهنگ اهل بیت(ع)، به معنای همین به زحمت انداختن خانواده ها، تحمیل تشریفات و یا ایجاد محیطی است که افراد به سبب آن مجبور به تکلف شوند. حضرت امیر(ع) فرمودند: «تکلف از اخلاق منافقین است». یکبار شخصی حضرت علی(ع) را به خانه اش دعوت کرد، حضرت(ع) فرمود: به شرطی می آیم که تکلف نکنی و هرچه که در منزل داری بیاوری. آن شخص هم تکه نانی را که در منزل داشت، برای پذیرایی آورد.

 

مدیر گروه تاریخ و سیره مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم اضافه کرد: یکی از مهمترین آسیب هایی که صله رحم را در جامعه از بین برده و سبب شده تا سادگی ها رنگ ببازند، مساله تکلف است. ریشه ، بسیاری از اتفاقات امروز تکلف های بیهوده است.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین نباید صله رحم با تکلف از میان برود. پذیرایی عید باید ساده باشد. در روایات متعددی سفارش به سادگی و دوری از تکلف شده است، روایت شده که هر کسی سبب شود مومنی که توان ندارد به سختی بیفتد این گناه بزرگی برایش محسوب می شود.

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: خسارت سیل سیل بارندگی و سیلاب خبرگزاری شبستان گلستان خسارات سیل گلستان سیلاب خسارت سیلاب مراسم اعتکاف آثار صله رحم ایام نوروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۹۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ در نشست امروز شورای فرهنگی عمومی گیلان، اولویت‌های تاکید بر تقویت هرچه بیشتر سبک زندگی اسلامی - ایرانی با محوریت زیست عفیفانه، تقویت بنیان خانواده و پیشگیری از کاهش نرخ زادآوری، بهره گیری مناسب از ظرفیت‌ها و جلب مشارکت‌های مردمی برای تقویت امور فرهنگی، اجتماعی و دینی، تعمیق و ترویج آموزش‌های مرتبط با بنیان‌های فکری و رفتاری در قبال ارزش‌های اسلامی و انسانی و لزوم حمایت از روند تولید و توزیع محصولات فرهنگی با لحاظ فرهنگ بومی و محلی تصویب شد.

نماینده‌ی ولی فقیه در گیلان در این نشست تحلیلی از نقش گیلان به عنوان دروازه‌ی ورود و خروج کشور به اروپا ارایه کرد و مواجهه‌ی با فرهنگ منحط و بیگانه را از تهدیداتی دانست که تا امروز در بستر تاسی از آموزه‌های ناب شیعی و ارادات به مکتب اهل بیت توانسته هویت تاریخی مردم این دیار را حفظ کند.

آیت الله فلاحتی همچنین گردشگر پذیر بودن گیلان را از دیگر عواملی دانست که موجب شده زمینه‌ی رویارویی فرهنگ بومی استان با خرده فرهنگ‌های سایر مناطق ایران فراهم شود و این روند اگر به درستی پایش و نظارت نشود میتواند به بروز تهدیداتی درحوزه‌های اجتماعی و فرهنگی گیلان منجر شود.

امام جمعه‌ی رشت افزود: میهمان پذیر بودن مردم گیلان باعث شده تا زمینه‌ی افزایش روزافزون گردشگران از سراسر کشور به این استان فراهم آید.

وی در ادامه با قدردانی از تلاش‌های مستمر مجموع دستگاه‌های فرهنگی، نظارتی و انتظامی برای ترویج فرهنگ زیست عفیفانه با محوریت عفاف و حجاب و پیشگیری از بی مبالاتی‌های فرهنگی در جامعه ، اضافه کرد: تداوم این روند، در بستر بهره گیری از همراهی مردم می‌تواند مظاهر فرهنگ مخرب در روند رفتار‌های اجتماعی را به حاشیه رانده و زمینه‌ی حرکت به سوی تعالی را فراهم کند.

امیر حسین طاهری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان هم در سخنانی با تشریح اولویت‌های فرهنگی - اجتماعی استان، لزوم تاسی از نقشه‌ی مهندسی فرهنگی کشور را با لحاظ مولفه‌ها و برش‌های استانی خواستار شد.

حجت الاسلام والمسلمین عادلی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در گیلان هم در این نشست از برگزاری اجتماع مردمی برای حمایت از عفاف و حجاب خبر داد و افزود: این همایش ۲۲ اردیبهشت ماه با دعوت از یک سخنران ملی در رشت برگزار خواهد شد. 

در ادامه‌ی این نشست، هر یک از اعضای شورای فرهنگ عمومی گیلان در سخنانی، با اشاره به عمده‌ترین تهدیدات فرهنگی و چالش‌های دیدگاهی نسل جدید، بر لزوم حفاظت از فرهنگ ملی و بومی و نحوه‌ی مواجهه و مقابله با فرهنگ مهاجم تاکید کرده و تقویت شاخص‌های ملی و دینی را در ایجاد مصونیت مقابل تهاجم فرهنگ بیگانه، اثر بخش دانستند.

دیگر خبرها

  • ضرورت اهتمام شهرداری ارومیه برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر سالگرد ارتحال شیخ غلامرضا حسنی
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • مسائل فرهنگی و اجتماعی در کف خیابان قابل حل نیست
  • مد خوب، مد بد!
  • عفاف و پاکدامنی جزء جدایی ناپذیر فرهنگ اصیل مردم کرمانشاه است
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست