Web Analytics Made Easy - Statcounter

جواد شمس روز دوشنبه در گفت‌ وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد نسبت به مدت مشابه سال قبل 20 درصد بیشتر است پیش بینی می شود با توجه به اینکه ابرکوه در جاده طریق الرضا (ع) قرار دارد بازدید مسافران نوروزی از این آثار طبیعی افزایش چشم گیری داشته باشد.
وی اظهار داشت : این درخت یکی از نمادهای آثار طبیعی ایران و گردشگران داخلی و خارجی است و علاوه بر بازدید دیگر آثار تاریخی این اثر بازدید کننده بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: این‌گونه گیاهی که یکی از قدیمی ترین موجود ایران محسوب می‌شود، با گذشت 45 قرن همچنان شاداب و سرسبز است و در عرصه بیابانی استان یزد، مقاوم و استوار ایستاده و جهانیان را شگفت‌زده کرده است.
وی بیان کرد: سرو ابرکوه از مهمترین جاذبه‌های طبیعی کشور و استان یزد است و در طول سال به ‌خصوص در تعطیلات نوروزی و تابستان مسافران و گردشگران زیادی از داخل و خارج کشور از این جاذبه طبیعی دیدن می‌کنند.
شمس خاطرنشان کرد: الکساندر روی دانشمند روسی عمر این درخت را چهار تا چهار هزار و 500 سال تخمین زده است.

** سرو ابرکوه جاذبه‌ای منحصربه ‌فرد است
سرو ابرکوه جاذبه‌ای منحصربه ‌فرد است که در طول عمر خود شاهد حوادث تلخ و شیرین تاریخی زیادی بوده و گویی در نخستین لحظه با بیننده زبان به سخن می‌گشاید و حکایت عمر طولانی خود را همراه با ترنم مرغانی که در شاخسار پرپیچ‌ و خمش لانه نهاده‌اند، بازگو می‌کند.
حمدالله مستوفی در کتاب نزهت‌القلوب که به سال740 هجری قمری تألیف کرد، درباره این درخت نوشت: در ابرکوه سروی است که شهرتی جهانی درد، چنانچه سرو کشمیر و بلخ شهرتی داشته، اکنون این از آن بلندتر و بزرگتر است .
برخی مورخین معتقدند نهال این درخت را « یافت» پسر نوح غرس کرد و این درخت از نوع سروهای مدیترانه‌ای است و ارتفاع آن 25 متر و دور تنه آن 11.5 متر است.
سرو ابرکوه شانزدهم تیرماه 1386 به شماره 3 و به ‌عنوان سومین اثر طبیعی ایران در فهرست آثار ملی ثبت شد و همچنین به‌عنوان یک اثر طبیعی در سال 1382 در شورای عالی حفاظت محیط‌ زیست ثبت شد.

** سرو ابرکوه قابلیت ثبت جهانی را دارد
معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری که 29 بهمن‌ماه سال 1397 به ابرکوه سفرکرده بود به ایرنا گفت: درخت سرو 4500 ساله ابرکوه قابلیت ثبت جهانی را دارد.
علی‌اصغر مونسان افزود: در سال 1398 ثبت جهانی راه ‌آهن شمال به جنوب کشور در دستور کار است و سرو ابرکوه در موقع خود ثبت جهانی خواهد شد.

** ابرکوه یکی از 14 شهر نمونه کشوری
ابرکوه یکی از 14 شهر نمونه کشوری ، 400 اثر تاریخی، هفت اثر ناملموس، سه اثر طبیعی ، 2 موزه مردم‌شناسی (خانه صولت) و عبرت (خانه حسینیان) دارد که 136 آثار آن در فهرست میراث ملی رسیده است .
سه اثر طبیعی، منزلگاه امام رضا (ع)، خانه آقازاده، خانه‌های قدیمی ، قلعه‌های تاریخی، مسجد جامع ، کوه گنبد عالی و سرو 4500 ساله از آثار تاریخی شاخص منطقه است.
ابرکوه در مرز استان‌های اصفهان، فارس و یزد که به مثلث طلایی گردشگری مرکز ایران شهرت دارد، قرارگرفته است و همه‌ساله مسافران و زائر امام رضا(ع) علاوه بر سه استان یاد شده از بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد از این شهر عبور می‌کنند.
بر پایه اعلام سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در سال‌های گذشته و با تصویب هیات وزیران 12 شهر و 2 شهرستان به‌ عنوان شهرهای نمونه گردشگری انتخاب شد.
این تعداد شهر از 10 استان انتخاب شد که ابرکوه ، تفت و میبد در استان یزد قرار دارد.
شاخص بودن آثار تاریخی، طبیعی، جاذبه‌های گردشگری و توسعه خانه‌های بوم گردی محلی و صنایع ‌دستی و مشاغل روستایی ، مبنای انتخاب و معرفی این مناطق به‌عنوان شهر نمونه گردشگری کشور بود.
علاوه بر ابرکوه ، تفت و میبد ، شیراز ، لاهیجان، ری، رامسر، دماوند، نیشابور، سرعین، شهمیرزاد، ماهان، بسطام و کاشان از دیگر شهرهای نمونه گردشگری در ایران است.
مرکز شهرستان 53 هزار نفر ابرکوه در 140 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد و در مسیر جاده اصلی یزد - شیراز قرار دارد و فاصله این شهر تا شیراز 300 کیلومتر و تا اصفهان 280 کیلومتر است.
7540/ 2047/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 دماوند صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گردشگران داخلی و خارجی مسافران 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۹۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناطق حاشیه‌نشین️، بزرگترین مشکل شهر ارومیه است

عضو هیئت رئیسه و دبیر دوم شورای اسلامی شهر ارومیه گفت: امروز پیش‌روی‌های محدوده‌ای شهر ارومیه یک پیش‌روی تحمیلی است نه پیش‌روی کارشناسانه و این امر مدیریت شهری را با چالش مواجه خواهد کرد.

گلشن نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در آذربایجان‌غربی اظهار کرد:مناطق حاشیه‌نشین هم‌اکنون بزرگترین مشکل شهر ارومیه است که متاسفانه قابل کنترل نیست.

وی افزود: امروز در بسیاری از مناطق حاشیه‌نشین شهر ارومیه شاهد تولید مسکن حتی با متراژهای بسیار پایین هستیم.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر ارومیه در ادامه با اشاره به تفکیک زمین‌ها حتی در روستاهای الحاقی به محدوده شهر گفت: امروز شاهد تفکیک زمین‌های الحاقی به محدوده شهر ارومیه با متراژهای بسیار پایین هستیم که در صورت مدیریت نکردن با مشکل مواجه خواهیم شد.

نوروزی تصریح کرد: وقتی نقطه‌ای از شهر به داخل محدوده الحاق می شود، نیاز به ارائه خدمات دارد و اگر پیش‌بینی مدیریتی و برنامه‌ریزی شهرسازی نشود، دچار مشکل خواهد شد.

وی ادامه داد: امروز پیشروی‌های محدوده‌ای شهر ارومیه یک پیشروی تحمیلی است، نه پیشروی کارشناسانه و این امر مدیریت شهری را با چالش مواجه خواهد کرد.

نوروزی عنوان کرد: مردم از مدیریت شهری خدمات می‌خواهند و متاسفانه با توجه به بروز بعضی از مسائل غیر کارشناسانه مدیریت شهری دچار مشکل شده است.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر ارومیه اظهار کرد: ارومیه با توجه به گسترش بی‌رویه باید به سمت‌وسوی طبقات‌سازی و شهرک‌سازی برود و مردم را باید با فرهنگ آپارتمان‌نشینی آشنا کنیم.

نوروزی گفت: باید تلاش شود با امکانات کم، بیشترین رضایتمندی شهروندان جلب شود و این موضوع زمانی اتفاق می‌افتد که امکانات کافی و رفاهی را در اختیار شهروندان قرار دهیم.

وی در ادامه سخنانش یادآور شد: در حاشیه شهر ارومیه شرمنده مردم هستیم و باید در مدیریت نقاط حاشیه‌نشینی به سمت و سوی شهرسازی مدرن برویم.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر ارومیه گفت: خوب زندگی کردن حق مردم است و از این رو دستگاه‌های دخیل در صنعت شهرسازی باید با دست به دست هم دادن و در کنار مدیریت شهری بودن این مشکل را رفع کنند.

کد خبر 749416

دیگر خبرها

  • مناطق حاشیه‌نشین️، بزرگترین مشکل شهر ارومیه است
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • بازدید معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از قلعه بدلبو ارومیه
  • با بنده مشکل دارید، چرا باید شهر و شهرداری متضرر شود
  • رشد ۱۰ درصدی تخلیه و بارگیری در راه آهن شمال شرق۲
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • پیش بینی بارش باران درچهارمحال و بختیاری
  • طرح جنگل‌داری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی و توسعه توریسم بررسی شد
  • پلمب سه شرکت حمل و نقل بار و مسافر در قروه
  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر