Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@02:23:10 GMT

بازار داغ تابلو به ‌دستان

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۱۷۹۱۴

بازار داغ تابلو به ‌دستان

این روز‌ها تابلوبه‌دستان در ورودی شهرهای شمالی کشور حضور مدام دارند و با تکان دادن نوشته‌های بزرگ جلوی خودروهای عبوری را می‌گیرند و ویلا‌ها و سوئیت‌های خود را برای اقامت مسافران نوروزی پیشنهاد می‌دهند. سید مسلم یگانه خبرنگار

برخی از این افراد سوئیت کوچکی در گوشه‌ای از حیاط خانه‌شان بنا کرده‌اند تا در این ایام با درآمدهای ناشی از اقامت مسافران و گردشگران بتوانند درآمدی کسب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی هم در این کار حرفه‌ای هستند و هم خودشان ویلا دارند و هم اینکه سوئیت‌ها و ویلاهای چند نفر دیگر را برای این ایام اجاره کرده‌اند.
آمار دقیقی از تعداد تابلوبه‌دستان وجود ندارد؛ اما به نظر می‌رسد امسال بر تعداد آنان افزوده شده است؛ چنانکه اگر در ورودی هر کدام از شهرهای شمال کوچکترین توقفی داشته باشید، سروکله تعدادی از آنان پیدا می‌شود.

هر گروهی از این افراد در محلی مستقر می‌شوند و برای خودشان به اصطلاح سرقفلی دارند؛ یعنی اگر شخص جدیدی قصد داشته باشد به حوزه کاریشان ورود کند باید از افراد قدیمی‌تر اجازه بگیرد. در ایام تعطیلات نوروزی برخی از این افراد تا ۱۰ ویلا را در اجاره و تحت نظر خود دارند. آنان برای اجاره هر ویلا از دو طرف مالک ویلا و مسافر مبلغی دریافت می‌کنند؛ البته درصد مشخصی تعیین نشده و مقدار آن بر اساس عرف و صحبت‌های شفاهی میان ویلاداران و مسافران تعیین شده است.

میزان درآمد این افراد بر اساس ساعت‌هایی که برای شکار مسافران و ترغیب آنان جهت اجاره ویلا‌ها و سوئیت‌ها می‌گذارند، متفاوت است. برخی از این افراد گاهی تا یک میلیون تومان در روز درآمد دارند. البته دایره زمانی فعالیت این افراد به ایام نوروز محدود نشده و آنان تقریباً در تمام فصول سال به این کار مشغولند. هر چند که در برخی از زمان‌ها با رکود سفر، میزان درآمد آن‌ها کم می‌شود، اما آنقدر درآمد دارند که چرخ زندگیشان بچرخد.

بنا بر اظهارات مهران حسنی، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در گفت‌و‌گو با «ایران»، این استان دارای ۲۰۲ باب هتل، هتل آپارتمان، مجموعه گردشگری و ۹۰ اقامتگاه بومگردی و ۸۰۲ خانه مسافر دارای پروانه بهره‌برداری است.

وضعیت در گیلان نیز بر همین منوال است. در این استان نیز تأکید بر برخورد با دلالان خیابانی است. آنان هم بر این اعتقادند که باید ساماندهی در این حوزه صورت بگیرد.

حمیدرضا آذرپور، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز برخورد قهری با تابلو‌به‌دستان را غیرمنطقی دانست اما گفت که باید با برگزاری کلاس‌های آموزشی برای این افراد، آنان را با اهمیت حضور گردشگران آشنا کرد.
او بر این باور است که درست یا نادرست، امروز این افراد حلقه واسط گردشگران و میزبانان شده‌اند؛ با ساماندهی آنان شاید بتوان ویلا‌ها و خانه‌های اجاره‌ای غیرمجاز را هم ساماندهی کرد.‌/ ایران

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۱۷۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموختن اتول‌رانی زیر تابلو پرستو | مسئول آموزش رانندگان یک افسر روسی بود

همشهری آنلاین- بهاره خسروی :در خیابان وحدت اسلامی لابه‌لای ساختمان‌های قدیمی و آجری که این روزها بسیاری از آنها لباس فرسودگی بر تن کردند و حتی بعضی از آنها متروکه هم شده‌اند، تقاطع چهارراه مولوی یک ساختمان با نمای آجربهمنی رنگ و رو رفته قرار دارد که سردر آن یک کاشی آبی رنگ با نام «پرستو» حک شده است.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

اینجا یکی نخستین آموزشگاه‌های تعلیم رانندگی شهر تهران است. «سیدعباس حسینی» نویسنده کتاب «این اتولی که من می‌گم» در این‌ باره می‌گوید: «قدیم‌ها برای مردم تکرار واژه و تلفظ کلمه اتومبیل کمی سخت بود. به همین دلیل، اتوموبیل میان مردم به اتول معروف بود. با وضع قوانین راهنمایی و رانندگی برای راندن اتول، ایده راه‌اندازی آموزشگاه تعلیم رانندگی در ذهن یک عده از نظمیه‌چی‌های تهران جان گرفت؛ ایده‌ای که سال ۱۳۱۸‌ بانی راه‌اندازی آموزشگاه تعلیم رانندگی پرستو شد.»

به گفته حسینی، قبل از راه‌اندازی آموزشگاه پرستو به مدت خیلی کوتاه اوایل ۱۳۰۰ سال آموزشگاهی توسط چند نفر از کارشناسان امور اتومبیل راه‌اندازی شد. بانیان این آموزشگاه عبارت بودند از محمدتقی‌خان مکانیسین، نخستین مکانیک رسمی کشور که از دولت وقت نشان علمی دریافت کرده بود و کارگاه مکانیکی در خیابان چراغ‌برق داشت، مرحوم علی پرستو، نظمیه چی، منصورخان مستوفی، کارشناس اداره نظمیه تهران، علی‌اکبر رحیمی‌پور به‌عنوان مربی و مسئول آموزش رانندگان یک افسر روسی که سرپرستی این گروه را هم برعهده داشت. این گروه ۵ نفره به‌صورت شراکتی آموزشگاه تعلیم رانندگی را دایر کردند که شغل دوم آنها محسوب می‌شد. این آموزشگاه خیلی زود منحل شد.»

این نویسنده در ادامه اضافه می‌کند: « ایران نخستین کشور خاورمیانه بود که پذیرای خودرو شد و به نحوی آموزشگاه پرستو نخستین مرکز تعلیم رانندگی در خاورمیانه هم محسوب می‌شود. چند سال بعد از تعطیلی نخستین آموزشگاه تعلیم رانندگی، مرحوم علی پرستو از افراد صاحب‌منصب نظمیه، ‌بانی آموزشگاه تعلیم رانندگی پرستو در مکان فعلی‌اش می‌شود. این آموزشگاه رانندگی زمانی دفتر چاپ روزنامه بود. وجود ابزار چاپ در همین آموزشگاه امکان چاپ کتاب را هم فراهم می‌کرد. وقتی هم که دفتر روزنامه شد آموزشگاه تعلیم رانندگی و در کنارش تعمیر خودرو و کتاب‌های آموزش تعمیر خودرو هم داخل همین مجموعه چاپ می‌شد. کتاب‌هایی که حتی برای مدتی نایاب شد.» آموزشگاه تعلیم رانندگی پرستو جایی که بسیاری از چهره‌های شاخص شهر تهران و کشور به‌ویژه پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایمان گواهینامه گرفتند و به قول قدیمی‌ها اتول‌ران شدند.

کد خبر 848725 برچسب‌ها هویت شهری راهنمايى و رانندگى تهران

دیگر خبرها

  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • جمع آوری بیش از ۴۵۰ مورد زوائد بصری در قزوین
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • توقف تورهای غیرمجاز گردشگری استان مرکزی در ایستگاه پلیس فتا
  • نمی‌توانم نسبت به ظلم و نسل‌کشی در غزه بی‌تفاوت باشم
  • برخورد قاطع با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • توقف تور‌های غیرمجاز گردشگری استان مرکزی در ایستگاه پلیس فتا
  • توقف‌ تورهای غیرمجاز گردشگری استان مرکزی در ایستگاه پلیس فتا
  • تور‌های گردشگری غیرمجاز در انتظار برخورد قانونی
  • آموختن اتول‌رانی زیر تابلو پرستو | مسئول آموزش رانندگان یک افسر روسی بود