Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ایستگاه فضایی بین المللی گران‌ترین وسیله دست ساخته انسان است که درمداری به دور کره زمین می‌چرخد؛ در این ایستگاه انواع آزمایش‌های فضایی با محوریت فضا یا حتی زمین انجام می‌شود و تیمی از فضانوردان به شکل نوبتی در آن حضور دارند.   به گفته محققان یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها، حفظ ایمنی، جلوگیری از رشد میکرو ارگانیسم‌های خطرناکی، چون باکتری‌ها در این فضای ایزوله شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  هر فضانورد که از زمین به ایستگاه فضایی بین المللی سفر می‌کند، مجموعه‌ای از انواع میکروارگانیسم‌های منحصربه فرد و مخصوص خود را حمل می‌کند و یکی از خطرناک‌ترین مکان‌ها در ایستگاه فضایی، سرویس بهداشتی و حمام مجموعه است.  
با وجود آنکه فضانوردان از ماه‌ها پیش از سفر به ایستگاه فضایی بین المللی رژیم خوراکی خاصی را رعایت می‌کنند و در انتخاب آن‌ها معیارهایی، چون هوش و سلامت جسمانی و روانی مورد توجه است، اما میکرو ارگانیسم‌های فعال در بدن هر فضانورد می‌تواند تهدیدی برای دیگر خدمه ایستگاه فضایی باشد.   پژوهش‌های جدید دانشمندان نشان داده است، باکتری‌هایی که به وسیله انسان به ایستگاه فضایی بین المللی منتقل می‌شوند دچار جهش ژنتیکی می‌شوند و این می‌تواند سبب افزایش خطر ابتلای دیگر فضانوردان به بیماری‌های مختلف شود.   کارشناسان برای مقابله با این مشکل نوعی پوشش از جنس نقره و روتنیم را مورد استفاده قرارداده اند تا سبب از بین بردن میکروارگانیسم‌ها در سرویس بهداشتی ایستگاه فضایی بین المللی شوند.   این پوشش به نام AGXX به مدت شش ماه بر درب سرویس بهداشتی ایستگاه فضایی بین المللی نصب شد و کارشناسان میزان باکتری‌های زنده موجود بر روی آن را پس از طی این مدت ۸۰ درصد کمتر از حالت‌های دیگر شناسایی کردند.   اهمیت مبارزه با میکروب و باکتری‌ها در ایستگاه فضایی بین المللی به دلیل امکان جهش یافتن باکتری‌ها و  به خطر افتادن سلامت فضانوردان است، زیرا آن‌ها مجبور به زندگی در ایستگاه فضایی برای بازه زمانی طولانی هستند و نمی‌توانند مواد خوراکی تازه موجود بر روی زمین را مصرف کنند.  
پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهند زندگی در فضا سبب ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن و حتی فعال شدن باکتری‌ها و ویروس‌هایی، چون تبخال و زگیل بر روی بدن آن‌ها می‌شود.   کارشناسان در جست و جوی راهکار‌های جدیدی برای تقویت سیستم ایمنی بدن فضانوردان و انجام واکسیناسیونی ویژه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ها در آن‌ها هستند.   منبع: bgr
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۱۸۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلانشهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۶۲ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه رباط کریم با شاخص ۱۴۴ و قرچک با شاخص ۱۰۷، در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های اسلام‌شهر با شاخص ۹۶، باغستان شهریار با شاخص ۶۸، پارک رازی با شاخص ۵۷، پاسداران با شاخص ۹۱، پاکدشت با شاخص ۹۴، پردیس با شاخص ۵۸، پونک با شاخص ۶۰، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۶۹، پیشوا با شاخص ۷۳، تهران پارک شکوفه با شاخص ۶۷، چشمه با شاخص ۵۳، دانشگاه تهران با شاخص ۶، دماوند با شاخص ۶۷، ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۶۱، سلامت با شاخص ۹۸، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۷۷، در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

همچنین ایستگاه‌های شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۶۴، شهرداری منطقه چهار با شاخص ۵۵، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۷۵، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۸۱، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۵۴، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۵۶، شهریار با شاخص ۵۷، فرمانداری شهرری با شاخص ۸۶، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۶۵، ملارد با شاخص ۶۸، منطقه ۱۵ با شاخص ۷۴، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۶۷، ورامین با شاخص ۷۱ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۷۱ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

به این ترتیب ایستگاه‌های آتی ساز با شاخص ۳۴، اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۳۷، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۴۶، ژئوفیزیک با شاخص ۴۷، سرخه حصار با شاخص ۲۹، شهرداری منطقه دو با شاخص ۳۹، علم و صنعت با شاخص ۳۲، گلبرگ منطقه هشت با شاخص ۴۴، لواسانات با شاخص ۲۶، در وضعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 750692

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • هوای ۶ شهر اصفهان سالم است/ شاخص زرین‌شهر بر مدار نارنجی آلودگی
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت