Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@03:37:36 GMT

عینیت بخشی یک مجموعهٔ علمی-تخیلی توسط ناسا

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۱۹۱۳۲

عینیت بخشی یک مجموعهٔ علمی-تخیلی توسط ناسا

روزی که مجموعهٔ علمی-تخیلی تلویزیونی پیشتازان فضا در سال ۱۹۶۶ در آمریکا بر روی صفحه تلویزیون‌ها ظاهر شد هیچکس حتی تصور نمی‌کرد "اینترپرایز" که در این سریال سفینه‌ای دورپرواز بود روزی واقعاً به عنوان یک سفینه فضایی به پرواز درآید.

به گزارش ایسنا، مجموعه تلویزیونی "استار ترک" (Star Trek) که در ایران به اسم پیشتازان فضا پخش شد، نام یک مجموعهٔ علمی-تخیلی تلویزیونی بود که نخستین فصل آن بین سال‌های ۱۹۶۶ تا ۱۹۶۹ با حدود هشتاد قسمت به نمایش درآمد و هواداران بسیاری را به دست آورد بطوری که لقب موفق‌ترین مجموعهٔ تلویزیونی تمام دوران‌ها به آن داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مجموعه ماجراهای سفر گروهی از فضانوردان حکومت فدراسیون زمین و سیارات متحد با این سیاره بود که با سفینه‌ای به نام "اینترپرایز" برای کشف دنیاهای ناشناخته و ارتباط برقرار کردن با تمدن‌های فرازمینی مأموریتی ۵ ساله را در پیش می‌گیرند.

دو سال بعد از آغاز نمایش این سریال، فضانوردان ناسا به افتخار پیشتازی مجموعه تلویزیونی "استار ترک"، نام سفینه خود را "اینترپرایز" گذاشتند. این سفینه یک نمونه کامل شاتل فضایی بود که برای آزمایش‌های پرواز در جو زمین و فرود به کار رفت. اینترپرایز در سپتامبر ۱۹۷۶ سوار بر یک بوئینگ ۷۴۷ برای اولین بار به پرواز درآمد. این مدل، طی چند پرواز در حالی که با یک هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ به ارتفاع چند هزار متری حمل می‌شد، در آنجا با جدا شدن از وسیله حمل خود، آزمایش مراحل پرواز در جو و فرود را پس داد. در هر پرواز دو خلبان آن را هدایت می‌کردند.

نکته جالب آن که ناسا از هنرپیشگان سریال پیشتازان فضا دعوت کرد که برای افتتاح پروازهای اینترپرایز به محل فرود شاتل بیایند و این گروه هم با حضور در محل، دعوت ناسا را پذیرفتند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شاتل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۱۹۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال پیام لیزری توسط ناسا به زمین

فضاپیمای «سایکی» ناسا یک پیام را به زمین منتقل کرده که از فاصله ۱۴۰ میلیون مایل دورتر آمده است.

ناسا فاش کرده که زمین به تازگی یک پیام لیزری را از ۱۴۰ میلیون مایلی (۲۲۵ میلیون کیلومتری) دریافت کرده است، اما پیش از اینکه منتظر دیدن بیگانگان باشیم، باید به یک توضیح ساده توجه کنیم.

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی‌میل، پیام لیزری توسط فضاپیمای «سایکی» (Psyche) ناسا به زمین منتقل شد که در حال حاضر ۱۴۰ میلیون مایل دورتر از زمین قرار دارد. این فاصله ۱.۵ برابر فاصله زمین و خورشید است.

ناسا توضیح داد: این شاهکار چشمگیر می‌تواند راه را برای ماموریت‌های آینده به مریخ هموار کند. این دستاورد یک نگاه اجمالی را به نحوه استفاده کردن فضاپیما‌ها از ارتباطات نوری در آینده ارائه می‌دهد و امکان انتقال داده‌ها، اطلاعات علمی پیچیده و تصاویر و ویدیو‌های با کیفیت بالا را با سرعت بالاتر فراهم می‌کند که در حمایت از جهش بزرگ بعدی بشر یعنی فرستادن انسان به مریخ صورت می‌گیرند.

پیام لیزری توسط سیستم «ارتباطات نوری فضای عمیق» (DSOC) ناسا که در حال حاضر روی سفینه فضایی سایکی قرار دارد، به زمین فرستاده شد.

«میرا سرینیواسان» (Meera Srinivasan) سرپرست عملیات این پروژه در «آزمایشگاه پیش‌رانش جت» ناسا گفت: ما حدود ۱۰ دقیقه از داده‌های فضاپیما را در روز هشتم آوریل دریافت کردیم. این یک نقطه عطف مهم برای پروژه است که نشان می‌دهد چگونه ارتباطات نوری می‌توانند به سیستم فرکانس رادیویی فضاپیما متصل شوند.

این آزمایش اولین بار در دسامبر ۲۰۲۳ آغاز شد؛ زمانی که سایکی تنها ۱۹ میلیون مایل از زمین فاصله داشت. طی آن آزمایش اولیه، داده‌های آزمایشی با سرعت ۲۶۷ مگابیت در ثانیه منتقل شدند که با سرعت دانلود اینترنت پهن‌باند قابل مقایسه است.

اکنون که فضاپیما در فاصله بیش از هفت برابر دورتر قرار دارد، سرعت ارسال و دریافت اطلاعات کاهش یافته است. فضاپیما در جدیدترین آزمایش، داده‌ها را با سرعت ۲۵ مگابیت در ثانیه ارسال کرد.

اگرچه این سرعت ممکن است کم به نظر برسد، اما ناسا می‌گوید که از هدف پروژه برای اثبات امکان‌پذیر شدن ارسال حداقل یک مگابیت در ثانیه بسیار بیشتر است. «کن اندروز» (Ken Andrews) مدیر عملیات پرواز پروژه در آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا گفت: اگرچه مقدار کمی از داده‌ها در یک بازه زمانی کوتاه منتقل شدند، اما این واقعیت که ما اکنون چنین کاری را انجام می‌دهیم، از همه انتظارات ما فراتر رفته است.

پیش از این، ناسا برای برقراری ارتباط با ماموریت‌هایی که فراتر از زمین سفر می‌کنند، تنها از امواج رادیویی استفاده می‌کرد. ناسا توضیح داد: مانند فیبر نوری که جایگزین خطوط تلفن قدیمی روی زمین می‌شوند، جایگزین کردن ارتباطات رادیویی با ارتباطات نوری امکان انتقال داده در سراسر منظومه شمسی را با ۱۰ تا ۱۰۰ برابر ظرفیت کنونی سیستم‌های مورد استفاده فضاپیما‌ها فراهم می‌کند. این امر به همراه پشتیبانی از تجهیزات علمی با وضوح بالاتر، مأموریت‌های اکتشافی انسانی و رباتیک آینده را بهتر امکان‌پذیر می‌کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه النجاه
  • انتشار فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه النجاه
  • کیفیت بخشی به مقوله آموزش از اولویت‌های وزارت آموزش و پرورش
  • تلسکوپ فضایی هابل به زندگی برگشت
  • رشد ۳۵ درصدی جذب دانشجو در دانشگاه علمی- کاربردی مازندران
  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • انتقال پیام لیزری توسط ناسا به زمین
  • فصل دوم مجموعه تلویزیونی «آقای قاضی»
  • گفتگو با تهیه کننده مجموعه تلویزیونی «نون خ ۵»
  • چرا حضور مجدد انسان در ماه سخت است؟