Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@12:27:25 GMT

درخواست یک فعال گردشگری برای باز شدن مسیر هلیل رود

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۱۹۴۳۹

درخواست یک فعال گردشگری برای باز شدن مسیر هلیل رود

محمد جهانشاهی کارشناس کارشناس استان کرمان و مدیرکل سابق میراث فرهنگی استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: این روزها که مسیر کرمان، جیرفت، بندرعباس به عنوان یکی از محورهای جدید گردشگری کشور از شرایط مناسب‌تری نسبت به گذشته برخوردار است، شاهد افزایش بیشتر گردشگران در مناطق جنوبی استان هستیم. چرا که هلیل رود یکی از مهمترین داشته‌های گردشگری جنوب استان از لحاظ طبیعت گردی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: متأسفانه تحت تأثیر شرایط اقلیمی سال هاست که مردم کمتر شاهد جاری بودن آب در بستر ۴۰۰ کیلومتری این رودخانه تمدن ساز بوده اند. با توجه به حضور گردشگران در مناطق جنوبی استان به ویژه در مقاصد همجوار رودخانه، جریان ملایم آب در هلیل رود علاوه بر انجام تعهدات سد جیرفت مبنی بر رها سازی حق آبه محیط زیست پایین دست، تجربه ماندگاری در ذهن گردشگران خواهد گذاشت. اعلام تاریخ رها سازی و کمک دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط در این رابطه ضمن افزایش و ارتقا سطح امنیت گردشگران، تمرینی خواهد بود بر انسجام بیشتر نهادهای خدماتی برای تحقق اهداف پیش روی توسعه جنوب استان به ویژه توسعه گردشگری پایدار منطقه.

جهانشاهی بیان کرد: به نظر می‌رسد تحت تأثیر ریزش‌های اخیر در بالا دست سد و بالا رفتن حجم آب ورودی به این مخزن ۳۳۰ میلیون متر مکعبی، اکنون زمان مناسبی است تا با رها سازی حقابه زیست محیطی پایین دست، ضمن افزایش زیبایی‌های جنوب استان، تالاب جازموریان هم جان تازه ای بگیرد. اکنون آبگیری جازموریان باعث شده بستر تالاب به واسطه بارندگی‌های اخیر به حد اشباع برسد و با افزایش حجم ورودی آب شاهد نمایان شدن سطح تالاب خواهیم بود.

این کارشناس گردشگری بیان کرد: اکنون طبیعت منطقه جنوب استان کاملاً سبز و پوشش گیاهی متراکمی را شاهدیم که برای گردشگران نوروزی بسیار دل انگیز است و جاده بهار نارنج که یکی از زیباترین مسیرهای گردشگری جنوب کشور محسوب می‌شود، مسیر تازه ای در توسعه گردشگری این بخش فرا استانی را در جنوب کشور ایجاد کرده است که گردشگران منطقه‌ای و داخلی را بین استان‌های کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان پوشش می‌دهد.

وی ادامه داد: افزایش حجم خدمات به ویژه در بخش‌های پذیرایی و اقامتی مخصوصاً توسعه اقامت گاه‌های بوم گردی و نیز بهبود کیفیت مسیرهای دسترسی و جاده‌ها و خدمات بین راهی در کنار معرفی این مسیر در سال‌های اخیر، شتاب بیشتری به توسعه گردشگری جنوب کشور در مناطق جنوبی استان کرمان داده است.

جهان‌شاهی تصریح کرد: وجود محوطه‌ها و سایت‌های باستانی به ویژه در شهرستان‌های جیرفت و عنبرآباد، موزه باستان شناسی جیرفت، پهنه‌های وسیع کشت گلخانه‌ای، باغات گسترده مرکبات و نخلستان‌ها، دشت‌های سرسبز، هلیل رود، معماری و فرهنگ خاص مناطق جنوبی به ویژه تأسیسات گردشگری بومی از جمله اقامت گاه‌های بوم گردی و هتل کپری قلعه گنج و قلعه‌های تاریخی کهنوج و منوجان و نیز پهنه زیبای تالاب جازموریان در کنار ده‌ها منطقه گردشگری مؤثر از جمله دلفارد، دوساری، زیارت پنج تن و… می‌تواند منابع ارزشمندی برای محصول سازی در گردشگری جنوب استان کرمان باشد. جان گرفتن هلیل رود کاتالیزوری بر این حرکت خواهد بود.

وی افزود: با توجه به شرایط جوی رها سازی فعلی ممکن است از فشارهای بعدی بر سد و بستر رودخانه جلوگیری کند تا حوادث کمتری برای بومیان و گردشگران در پی داشته باشد چرا که اکنون سامانه‌های بارشی بسیاری از سدها و آب بندها را غافلگیر کرده و رها سازی اجباری عامل بخش زیادی از مشکلات مردم و گردشگران در نوروز امسال بوده است.

کد خبر 4574962 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: کرمان گردشگری نوروز 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۱۹۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر

سعید صمدی کارشناس صنایع معدنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: در حوزه معادن بحث استخراج و اکتشاف و همچنین فرآوری وجود دارد. در بحث استخراج موضوع اساسی این است که هر چه از تکنولوژی‌های جدیدتر بهره گیری کنیم، هزینه تولید کاهش یافته و معدن ما رقابتی‌تر خواهد شد.

دبیر انجمن زغالسنگ ایران ادامه داد: استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته استخراج باعث می‌شود که بر بالا رفتن بهره وری در تولید، سطح ایمنی معدن نیز بالا رود. در مسئله استخراج به محض اینکه شیوه و تجهیزات نوینی به کار گرفته شود معدن مجددا شروع به کار خواهد کرد و لزومی ندارد که معدن ترک شود.

صمدی گفت: ذخیره معدن ممکن است به پایان برسد، اما پیر شدن معنای خاصی ندارد. در واقع با استفاده از تکنولوژی پیشرفته‌تر می‌توان تولید را اقتصادی‌تر کرد و به لایه‌های بیشتری از ذخیره دست یافت. به همین جهت ممکن است استخراج یک منبع با تکنولوژی قدیمی به صرفه نباشد، اما همان ذخیره را با تکنولوژی نوین بتوان با سود زاید الوصفی استخراج کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر قیمت کامیدیتی‌ها در دنیا به شدت در حال افزایش است؛ به همین جهت بسیاری از معادنی که قبلا استخراج از آنها توجیه اقتصادی نداشت در حال بازگشت به تولید هستند. به عنوان مثال سابق بر این استخراج طلا با نرخ ۲ گرم بر تن اقتصادی بود، اما در حال حاضر با توجه به افزایش قیمت جهانی طلا، این نرخ به ۰.۵ گرم در تن رسیده است.

تاثیر تکنولوژی بر اکتشاف معادن

این کارشناس صنایع معدنی گفت: در بحث اکتشاف معادن هر چه تکنولوژی پیشرفته تری در اختیار داشته باشیم، سرعت پیشرفت امر اکتشافی نیز افزایش می‌یابد و هم هزینه‌های امر اکتشاف کاهش می‌یابد. متاسفانه در این زمینه به شدت دچار کمبود هستیم و از تکنولوژی‌های بسیار قدیمی استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: جدای بحث اکتشاف جالب است بدانید که حدود ۸۰ درصد از معادن ایران در حال کار با تکنولوژی دهه ۳۰ شمسی هستند یعنی زمان که حتی خودروی پیکان نیز ساخته نشده بود. در بحث فرآوری منابع ایجاد شده نیز همین مشکلات وجود دارد و باعث می‌شود که بخش زیادی از منابع هدر برود.

دانش بنیان‌های حقیقی و معادن

صمدی گفت: متاسفانه دانش بنیان حقیقی در معادن بسیار نایاب است و اکثر آنهایی که ادعای دانش بنیانی دارند ماشین آلات را از چین وارد کرده و با مونتاژ در ایران ادعا می‌کنند که این ابزار و دستگاه را تولید کرده اند. اینکه تحقیق و توسعه معدن و صنایع معدنی در ایران تا این حد مغفول مانده است باعث تاسف است؛ چرا که ترنور معادن و صنایع معدنی در دنیا سالانه ۸ هزار میلیارد دلار است و ۱۰ درصد ذخایر معدنی در دنیا در اختیار ایران است.

وی ادامه داد: متاسفانه در تحقیقات و دانش فنی معدن و صنایع معدنی بسیار عقب هستیم. برنامه ریزی برای تولید دانش فنی و همچنین تعامل با جهان خارج برای واردات دانش فنی به خوبی انجام نشده است. ما مهمترین کشور معدنی غرب آسیا هستیم و از این رو در مجموع می‌شود گفت پیشرفتی که تا امروز در زمینه معدن کرده ایم اصلا معادل جایگاه ما نیست.

دبیر انجمن زغالسنگ ایران گفت:‌در سال ۲۰۱۳ تجارت جهانی برنامه‌ای تدوین کرد تا کشور‌هایی که توانایی بیشتری برای تامین مواد معدنی دنیا را دارند شناسایی شوند و در پایان نام سه کشور ایران و افغانستان و کره شمالی مطرح شد و به عنوان منابع معدنی دست نخوره مطرح شد.

لازمه‌های فعالیت توسعه ای در حوزه معدن چیست

صمدی تاکید کرد: اولین شرط ورود به حوزه معدن شفافیت است. در صنعت معدن دوره‌های برنامه ریزی ۵ ساله است و به نوعی می‌توان گفت که اگر از همین امروز کار بر روی منبعی را شروع کنیم باید بتوانیم برای ۵ سال آینده برنامه ریزی کرد. در کشور شرایط به گونه‌ای است که نمی‌توان قیمت نیروی انسانی و انرژی و ... را پیش‌بینی کرد و این موضوع اسباب ضعف این صنعت خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳۱ خرداد؛ آخرین فرصت ثبت درخواست نقل و انتقالات دانشجویان
  • تاریخ فعال‌سازی بند فسخ قرارداد برونو گیمارش مشخص شد
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبرةالشعرای تبریز
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • اجرای طرح توجیهی مسیر گردشگری فرهنگ و هنر
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد/ حال رودخانه خوب نیست
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • نجات ۵ گردشگر گرفتار شده در مسیر برفی دریاچه‌های هویر و تار
  • نجات ۵ گردشگر گرفتار شده در مسیر برفی دریاچه‌های «تار» و «هویر»