Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@23:32:32 GMT

آران و بیدگل، ظرفیت گردشگری که باید دیده شود

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۲۲۰۰۵

آران و بیدگل، ظرفیت گردشگری که باید دیده شود

به گزارش ایرنا، آران و بیدگل در فاصله نزدیک به 6 کیلومتری کاشان و 215 کیلومتری شمال اصفهان بر اساس برخی شواهد تاریخی یکی از قدیمی ترین سکونتگاه های بشری با پیشینه ای چند هزار ساله به شمار می رود؛ بدین صورت که در اطراف نخستین خاستگاه مدنیت در جهان، آبادی هایی به صورت قلعه پدید آمد و به منطقه ای به نام چهل حصاران شهرت یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آران که اصل آن از آرین آمده، به معنای جایگاه مقدس و بیدگل برگرفته از ویگل است؛ زبان مردم این منطقه فارسی با لهجه های متفاوت است و این زبان محلی در زمره زبان های پهلوی قدیم به شمار می رود.
این شهرستان در کنار جاذبه های طبیعی بی مانندی همچون کویر مرنجاب و سیازگه ابوزید آباد، نوار بند ریگ، پناهگاه حیات وحش یخاب، دریاچه نمک و افزون بر 100 هزار هکتار جنگل های دست کاشت تاغ، بافت های تاریخی ارزشمند شهری و روستایی دارد که می تواند آن را به یکی از قطب های گردشگری استان اصفهان تبدیل کند.
آران و بیدگل همچنین رتبه نخست تولید فرش ماشینی کشور، رتبه نخست تولید پسته و رتبه سوم تولید زعفران در استان اصفهان را دارد که نشان می دهد کویر همیشه برابر محدودیت و محرومیت نیست و این ظرفیت ها می تواند سفرهای تفریحی را با چاشنی جاذبه های تجاری درهم آمیخته و به شکوفایی بیشتر اقتصاد منطقه منجر شود.

** جاذبه های طبیعی
کویر مرنجاب که در 50 کیلومتری شمال آران و بیدگل قرار دارد، با وجود زیبایی های طبیعی و پوشیده از نمونه های گوناگون گیاهی و جانوری چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند.
مرنجاب در اصل نام کاروانسرا و قناتی بوده که در زمان شاه عباس صفوی ساخته شد و پس از آن نقاط اطراف به کویر مرنجاب شهرت یافت و امروزه هم یکی از زیباترین نقاط کویری ایران محسوب می شود که تپه های شنی بلند، جنگل های تاغ، دریاچه نمک، جزیره سرگردان و چاله های هندوانه دیمی سنبک و چهارطاقی را در خود جای داده است.
کویر سیازگه هم پهنه ای گسترده در دامن ریگزارهای 10 کیلومتری شمال شهر ابوزید آباد است و برگزاری مسابقه های شترسواری در این منطقه به ویژه در فصل بهار رواج دارد.
بیابان پشت ریگ، ارتفاعات کوه های یخاب، قلعه تاریخی کرشاهی و مزرعه بیشه نیز از دیگر جاذبه های طبیعی آران و بیدگل برای علاقه مندان طبیعت گردی می باشد.

** مکان ها و بقعه های متبرکه
شهرستان آران و بیدگل همچنین 42 بقعه متبرکه دارد که از شاخص ترین آنها می توان به امامزاده محمد هلال بن علی (ع)، امامزاده هادی (ع) و بی بی زینب یزدل اشاره کرد.
آستان امامزاده محمد هلال (ع) سردر و هشتی ورودی بلند و زیبا و صحن های بزرگ دارد که بدنه داخلی آنها با کاشی های معرق و کادربندی های زیبا تزیین شده است.
اثر با رواق های مزین به انواع رسمی بندی های سنتی همراه با گنبد و گلدسته با پیشینه ای مربوط به پیش از دوران صفویه و آینه کاری هایی که به دستور کریم خان زند صورت گرفته و گلزار شهدای مجاور آن، یکی از مهمترین و دیدنی ترین زیارتگاه های شمال استان اصفهان به شمار می آید.
بارگاه امامزاده هادی (ع) هم با گلدسته های بلند کاشی کاری شده، ایوان و صحن و سرایی بزرگ و رواق هایی مزین به کاشی کاری و نگارگری های نفیس، اثری برجا مانده از دوران صفویه است.
بقعه بی بی زینب هم یکی از زیباترین اماکن زیارتی و سیاحتی حاشیه کویر مرکزی ایران در روستای یزدل قرار دارد و با سردری و هشتی ورودی، گنبد و گلدسته های کاشی کاری، جلوخان و ایوان مزین به انواع کاشی کاری با نگارگری‌های زیبا و هنرمندانه، صحن و سرای بزرگ همراه با معماری ویژه متناسب با اقلیم کویر یکی از جاذبه های ز یبا و جذاب دوره صفویه در آران و بیدگل می باشد.

** جاذبه های تاریخی
سایت تاریخی ویگل، آتشکده مربوط به دوره ساسانیان درون محوطه تاریخی بزرگی در آران و بیدگل قرار دارد.
طرح این ساختمان آتشگاهی مانند چهار طاقی‌های دوره ساسانی دارای چهار دهانه ورودیه است که در مرکز ساختمان هم بقایای یک آتشدان منحصر به فرد از دوره ساسانی با تزیینات گچ بری وجود دارد و در اطراف پایه آتشدان و ورودی سطح آتشگاه هم قطعات گچ بری زیبایی از همین دوره به دست آمده است.
مقبره سلیمان صباحی بیدگلی از سرایندگان نامدار دوره زندیه و از بانیان نهضت ادبی بازگشت، در مجاور بقعه امامزاده حسین (ع) از دیگر جاذبه های تاریخی این شهرستان می باشد.
شهر زیرزمینی دستکن نوش آباد (اویی) با راهروها و اتاق ‌های بسیار که پیشینه ‌اش به دوران پیش از اسلام بازمی‌ گردد، برای حفاظت ساکنان شهر در جنگ‌ها و غارت‌ها به ویژه هنگام حمله مغول استفاده می ‌شده است.
اویی در سه طبقه زیر زمین با عمق چهار تا 18 متر ساخته و در زیر بافت کنونی شهر نوش آباد گسترش یافته است.
مجموعه دستکن شهر زیرزمینی سفیدشهر (طسمیجان) که در ماه جاری به فهرست میراث فرهنگی کشور اضافه شد، مربوط به سده های پنجم و ششم هجری قمری است و با فضاهای گوناگون در چند سطح بنا شده و در برخی قسمت ها یک تا پنج متر عرض داشته و ظرفیت نمایش و حتی سایت موزه شدن را دارد.
همچنین مهرابه کشف شده در سفیدشهر (نرسه) متعلق به چند هزار سال پیش اثر ثبت شده دیگری می باشد که طرح چلیپایی شکل با ماهیت مذهبی و سقفی مدور و گنبد گون با خیز کم دارد و در مرکز گنبد یا آسمانه آن نورگیری مدور جانمایی شده است.
خانه تاریخی عمارت علی آباد هم مشتمل بر سه عنصر فضایی خانه، آب انبار و مطبخ مربوط به دوره قاجاریه و یکی از زیباترین اثرهای تاریخی و فرهنگی شهرستان آران و بیدگل می باشد که با اصول معماری سنتی مناطق کویری با مساحت تقریبی 2 هزار مترمربع بنا شده و آماده میزبانی از میهمانان نوروزی می باشد.
7472/8123
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 جاذبه های تاریخی جاذبه های طبیعی زیبایی فرش گردشگری 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۲۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتبارات شهرستان‌ها کفاف تکمیل پروژه‌ها را نمی‌دهد

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد اعتماد اعجازی ظهر چهارشنبه در بازدید از پروژه‌های نیمه تمام اردبیل اظهار کرد: اعتبارات شهرستان‌ها کفاف تکمیل و اجرای پروژه‌های بزرگ را نمی‌دهد بنابراین مدیران باید نسبت به جذب اعتبارات ملی اقدام کنند.

وی با بیان اینکه اتمام پروژه‌های نیمه تمام در شهرستان اردبیل اولویت اساسی است، افزود: حوزه‌راه روستایی، طرح هادی، آب شرب، آب کشاورزی و ارتباطات پروژه‌هایی هستند که با تخصیص اعتبار روند اجرایی و توسعه آن‌ها شتاب خواهد گرفت.

فرماندار شهرستان اردبیل ادامه داد: بودجه‌ها در شهرستان‌ها با استفاده از نظرات مدیران و تشکیل جلسات کارشناسی و تخصصی بر اساس اولویت‌ها و شاخص‌ها در راستای اجرا و تکمیل پروژه‌های مهم توزیع می‌شود.

اعتماد اعجازی با بیان اینکه محور توسعه سرانه فضاهای آموزشی، ورزشی و فرهنگی نیز برای جذب اعتبار در شهرستان مبنای کار است، خاطرنشان کرد: تکمیل زیرساخت‌های روستایی و ساماندهی بناهای تاریخی و بازارها و تکمیل زیر ساخت‌های گردشگری در شهرستان‌ها نیز مورد تاکید است.

وی به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران در بخش گردشگری اشاره کرد و گفت: مدیران دستگاه‌های اجرایی برای جذب اعتبار از ظرفیت استاندار و نمایندگان مجلس استفاده کنند.

کد خبر 6100453

دیگر خبرها

  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • اعتبارات شهرستان‌ها کفاف تکمیل پروژه‌ها را نمی‌دهد
  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • گشت و گذار در سرزمین انبه‌های ترش | یخچال کله قندی ۲۷۰ساله در حوالی پایتخت
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • سبد گردشگری دانشگاه آزاد شاهرود تدوین شد
  • پرفسور بالتازار چگونه دیده شد؟/ نقش جشنواره در افزایش انگیزه
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد