Web Analytics Made Easy - Statcounter

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در فرمانی ادعای حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های اشغالی جولان را به رسمیت شناخت.

بر این اساس، رئیس جمهور آمریکا پس از دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با امضای سندی اشغالگری رژیم صهیونیستی بر جولان اشغالی را به رسمیت شناخت.

ترامپ حین امضای این فرمان گفت هر گونه توافق صلحی باید متضمن دفاع اسرائیل از خودش مقابل سوریه، ایران و سایر تهدیدها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام ترامپ با واکنش‌های متعدد بین المللی همراه شده است.

واکنش دولت سوریه

دولت دمشق در بیانیه‌ای این تصمیم ترامپ را حمله به حاکمیت سوریه خوانده است.

دولت سوریه تصمیم اخیر دونالد ترامپ در به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان را "حمله وقیحانه" به حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور خوانده و حق خود را برای بازپس گیری این منطقه محفوظ دانست.

وزارت امور خارجه سوریه در بیانیه‌ای که از سوی خبرگزاری رسمی این کشور سانا انتشار یافت اعلام کرد: آزادسازی جولان با استفاده از تمامی ابزارهای موجود و بازگرداندن این منطقه به سرزمین مادری سوریه حق مسلم ما است.

در این بیانیه تصریح شد: با این تصمیم اخیر ترامپ، آمریکا تبدیل به دشمن اصلی اعراب شد.
وزارت خارجه سوریه در این بیانیه تاکید کرد: هیچ چیز نخواهد توانست این حقیقت تاریخی و همیشگی را تغییر دهد که جولان عربی-سوری است و خواهد ماند.

واکنش روسیه

مسکو نیز این اقدام را محکوم کرده و آنرا نقض فاحش حقوق بین الملل خوانده است.

واکنش لبنان

دولت لبنان نیز این اقدام را محکوم کرده و آنرا نقض حقوق بین الملل خوانده است. در بیانیه وزارت خارجه لبنان این اقدام تضعیف کننده صلح منصفانه خوانده شده است.

واکنش ترکیه

مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه نیز گفت، تصمیم دونالد ترامپ برای به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان بار دیگر تأیید کرد که آمریکا احترامی برای قوانین بین المللی قائل نیست.

چاووش اوغلو در توئیتر نوشت: آمریکا بار دیگر با این تصمیم نشان داد به قوانین بین المللی احترام نمی‌گذارد. با این حال این تصمیم به هیچ وجه باعث مشروعیت بخشیدن به اشغالگری اسرائیل نخواهد شد.

واکنش سازمان ملل

دبیر کل سازمان ملل نیز در واکنش به این اقدام ترامپ صراحتاً اعلام کرد وضعیت جولان از نظر سازمان ملل نسبت به قبل هیچ تغییری پیدا نکرده است.

استفان دوجاریک، سخنگوی آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل اظهار کرد: سیاست سازمان ملل درباره جولان در قطعنامه‌های مربوط به این منطقه که از سوی شورای امنیت تصویب شده اند بازتاب یافته و این سیاست تغییری پیدا نکرده است.

واکنش مصر

وزارت خارجه مصر مخالفت خود را با اظهارات رئیس جمهوری آمریکا درباره به رسمیت شناختن "حاکمیت" اسرائیل بر بلندی‌های اشغالی جولان اعلام کرد و این امر را مغایر با قطعنامه‌های بین‌المللی دانست.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای گفت: مصر بر رویکرد ثابت خود مبنی بر نگاه به جولان سوریه به عنوان اراضی عربی اشغالی طبق قطعنامه‌های بین‌المللی تأکید می‌کند.

واکنش حماس

جنبش جهاد اسلامی فلسطین در واکنش به موضع دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا درباره حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان اشغالی گفت: کشورهای جهان باید نسبت به آتشی که رئیس جمهور آمریکا با سیاست‌های خود برای شعله‌ور کردن آن می‌کوشد، هشیار باشند.

این جنبش افزود، جولان اراضی عربی سوری است و رویکرد عربی نسبت به تصمیم ترامپ باید روشن و قاطعانه باشد. سخنان ترامپ درباره جولان اشغالی خصمانه است و میزان جانبداری مطلق و مشارکت آن در اشغال اراضی عربی را نشان می‌دهد.

در همین راستا، پایگاه خبری العهد نیز به نقل از حازم قاسم، سخنگوی جنبش حماس گزارش داد: اظهارات رئیس جمهور آمریکا درباره تصمیمش مبنی بر به رسمیت شناختن جولان به عنوان بخشی از اراضی اشغالی به منزله تداوم تجاوز آمریکا به حقوق عربی و پیوستن کامل به رویکرد صهیونیستی است.

واکنش اتحادیه عرب

احمد عبدل ابولغیط، دبیرکل اتحادیه عرب روز جمعه دو فروردین (۲۲ مارس) با انتشار بیانیه‌ای از سیاست دولت آمریکا در رابطه با به‌رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان انتقاد کرده است. در این بیانیه، دبیرکل اتحادیه عرب خواستار تجدید نظر آمریکا در این سیاست شده است.

احمد ابولغیط در عین حال به پیامدهای فوری و همچنین عواقب بعدی چنین سیاستی برای منطقه هشدار داده است.

دبیرکل اتحادیه عرب، به‌رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را برای نقش و عملکرد آمریکا در بحران خاورمیانه نیز زیان‌بار ارزیابی کرده است.

گفتنی است چندی پیش دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده بود زمان آن رسیده تا حق حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان به رسمیت شناخته شود.

در همان زمان نیز تصمیم آمریکا برای به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان با واکنش‌های بین المللی زیادی مواجه شده بود.

گفتنی است، بلندی‌های جولان اشغالی بخشی از استان قنیطره سوریه است که رژیم صهیونیستی سال ۱۹۶۷ و در جریان جنگ ۶ روزه آن را اشغال کرد و در سال ۱۹۸۲ آن را به عنوان بخشی از قلمرو خود اعلام کرد. این در حالی است که سازمان ملل و شورای امنیت این ادعای رژیم صهیونیستی را رد کرده و همیشه در قطعنامه‌های خود جولان را بخشی از خاک سوریه و منطقه اشغالی اعلام می‌کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: جولان اشغالی نتانیاهو سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۲۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادگاه بین‌المللی دادگستری در خصوص پرونده نسل‌کشی آلمان در غزه رای می‌دهد

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، نیکاراگوئه با شکایت از آلمان به دادگاه بین‌المللی دادگستری (ICJ)، از قضات خواست تا اقدامات اضطراری برای جلوگیری از ارائه سلاح و سایر کمک‌های برلین به اسرائیل را اعمال کنند.
 
بیش از 34 هزار فلسطینی از زمان آغاز جنگ در ماه اکتبر به شهادت رسیده و بیش از 77 هزار نفر دیگر نیز مجروح شده‌اند.
 
دادگاه بین‌المللی دادگستری (ICJ) در لاهه قرار است در ساعت 15 به وقت محلی دستور خود را صادر کند.
 
وکلای ماناگوآ، پایتخت نیکاراگوئه، گفتند که این کشور آلمان را به جای متحد اصلی اسرائیل، یعنی ایالات متحده، هدف قرار داده است، زیرا واشنگتن دیوان بین‌المللی دادگستری را در این پرونده به رسمیت نمی‌شناسد.
 
وکلای ارشد دو کشور در اوایل این ماه در دادگاه با یکدیگر درگیر شدند و نیکاراگوئه گفت که آلمان ترحم‌انگیز است که هم به اسرائیل سلاح می‌دهد و هم به غزه کمک می‌کند.
 
برلین نیز پاسخ داد که امنیت اسرائیل در هسته سیاست خارجی آن قرار دارد و گفت که نیکاراگوئه کمک‌های نظامی آلمان به اسرائیل را به شدت تحریف کرده است.

نیکاراگوئه از دادگاه عالی درخواست کرده بود که آلمان فورا کمک‌های خود به اسرائیل، به ویژه کمک‌های نظامی از جمله تجهیزات نظامی را متوقف کند.
 

دیگر خبرها

  • واکنش فرانسه به تصمیم اسرائیل برای حمله به رفح
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • واکنش روسیه به مخالفت واشنگتن با تحقیقات دادگاه لاهه در مورد اسرائیل
  • دادگاه بین‌المللی دادگستری در خصوص پرونده نسل‌کشی آلمان در غزه رای می‌دهد
  • واکنش ترامپ به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین
  • ترامپ خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: اعتراضات را متوقف کنید، همین الان!
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • طنین دانشجویان بین المللی کیش در محکومیت سرکوب دانشجویان در آمریکا
  • تصمیم کمیساریای عالی حقوق بشر؛ محکومیت دیگری به جای آمریکا
  • دانشگاه مشهد صحنه محکومیت خشونت آمریکا علیه حامیان فلسطین