Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس‌جمهور، روابط ایران و عراق را «راهبردی، تاریخی و بسیار مهم» توصیف کرد و گفت: توسعه و تعمیق بیش از پیش روابط تهران - بغداد که در حال حاضر مثال‌زدنی است، به نفع دو ملت ایران و عراق است و به زیان هیچ کشوری در منطقه نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر سه‌شنبه (۶ فروردین) در تماس تلفنی «عادل عبدالمهدی» - نخست‌وزیر عراق - ضمن تبریک ایام نوروز، به دستاوردهای اخیر سفر به عراق اشاره کرد و اظهار کرد: ایران با همه توان آماده اجرای سریع توافقات بسیار مهم و تاریخی این سفر است که می‌تواند جهشی در روابط دو کشور ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس‌جمهور با اشاره به بارندگی‌های اخیر و ورود حجم گسترده‌ای از آب به شط العرب (اروندرود)، تسریع در لایروبی این رودخانه را برای مردم دو کشور یک ضرورت دانست و ابراز امیدواری کرد که این توافق مهم تهران - بغداد، هرچه سریع‌تر اجرایی شود.

روحانی با بیان اینکه "تماس و هماهنگی وزیران نیرو و آب ایران و عراق در شرایط فعلی بارندگی‌ها بسیار مهم است"، افزود: باید رایزنی و همکاری خوب میان مسئولان دو کشور مخصوصاً در مناطق جنوبی بیش از پیش تقویت شود.

رئیس‌جمهور همچنین ضمن قدردانی مجدد از استقبال گرم دولت و ملت عراق از هیأت عالیرتبه ایرانی در سفر به بغداد و اماکن متبرکه در کاظمین، کربلا، نجف و کوفه؛ رایگان شدن صدور روادید میان دو کشور در روزهای آتی را گامی مهم در تقویت رفت و آمد مردم دو کشور ذکر کرد.

روحانی در بخش دیگری از این گفت‌وگو، همکاری همه کشورهای مهم منطقه را برای ایجاد ثبات و امنیت بیشتر در منطقه ضروری خواند و اظهار کرد: استقرار و ثبات در منطقه امکان پذیر نیست مگر اینکه همه کشورهای مهم منطقه در کنار هم باشند، اختلافات حل و فصل شود و شاهد وحدت، ثبات و همکاری متقابل میان کشورهای منطقه باشیم.

رئیس جمهور با انتقاد از تصمیم رئیس جمهور آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم اشغالگر صهیونیستی بر بلندی‌های جولان، گفت: زیاده خواهی‌های رژیم صهیونیستی و تصمیمات ناصحیح واشنگتن، همکاری نزدیکتر میان کشورهای منطقه را ضروری‌تر می‌سازد. سخنان نگران کننده درباره تضییع حقوق ملت‌های فلسطین و سوریه و بویژه درباره بلندی‌های جولان، برای امنیت منطقه بسیار خطرناک و نگران کننده است و امیدوارم تقویت همکاری‌های منطقه‌ای شرایطی را بوجود آورد که ما شاهد تنش و بی ثباتی جدیدی در منطقه نباشیم.

رئیس‌جمهور همچنین از نخست وزیر عراق برای سفر رسمی به ایران دعوت کرد.

نخست‌وزیر عراق نیز در این تماس تلفنی ضمن تبریک ایام نوروز و ابراز تأسف و تسلیت به خاطر سیل و کشته شدن جمعی از مردم کشورمان، روابط ایران و عراق را رو به توسعه خواند و گفت: سفر شما به عراق و توافقات خوبی که حاصل شد، رخداد عظیمی بود که روابط دو کشور را در دهه‌های آینده نیرومندتر می‌سازد.

عادل عبدالمهدی با تاکید بر اینکه تمامی توافقات میان دو کشور هر چه سریع‌تر اجرایی و عملیاتی خواهند شد، گفت: لایروبی شط العرب و رایگان شدن روادید میان دو کشور از جمله توافقاتی است که اجرایی و عملیاتی خواهد شد. در کنار این مسائل، موضوع تقویت حضور شرکت‌های ایرانی در عراق و تبادل تجربیات علمی میان دو کشور با استقبال مردم عراق مواجه شده‌اند.

وی تاکید کرد: باید با دوری از صف‌بندی‌ها، همکاری‌های منطقه‌ای گسترش یابد و از ظرفیت همه کشورها برای رفع مشکلات منطقه استفاده شود.

نخست وزیر عراق با استقبال از دعوت برای سفر به ایران ابراز امیدواری کرد که این سفر با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام می‌گیرد، هر چه سریع‌تر انجام شود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: روحانی عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۷۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق برگزار شد.

در این اجلاس سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان به همراه اثیر داوود سلیمان الغریری وزیر تجارت عراق و هیئت همراه با اشاره به پیشرفت روابط تجاری و اقتصادی بین ایران و عراق بر تدوام رفع موانع از جمله در بخش صادرات خدمات فنی و مهندسی، مبادلات مالی و ارزی و تسریع در ساخت پروژه‌های جاده‌ای و راه آهن تاکید کرد، گفت: روابط تجاری ایران و عراق موجب پیوند دو ملت ایران و عراق بوده است.

وزیر اقتصاد ادامه داد: ایران همواره خواهان عراقی یکپارچه و پیشرفته است و در این راستا حمایت های لازم را انجام می دهد.

خاندوزی تاکید کرد: ما برای کشور عراق، خواستار کشوری موفق و مستقل هستیم؛ با این وجود برخی کشور‌های ثالث در این مسیر سنگ‌اندازی می‌کنند، اما گسترش روابط تجاری میان و عراق برای ما از اهمیتی بالا برخوردار است.

وزیر اقتصاد عنوان کرد: با توجه به دستاورد‌های ایران در زمینه‌های مختلف علمی، صنعتی و فناوری فرصت‌های بالایی به ویژه در بخش انرژی و ساختمان برای توسعه روابط تجاری بین دو کشور وجود دارد.

وی به وجود مشکلاتی مانند معوقات پیمانکاران ایرانی در کشور عراق اشاره کرد و افزود: این مشکلات نیازمند پیش‌بینی راهکار‌هایی برای حل‌و فصل این مشکلات است.

وی افزود: کمیته‌های متعددی به دلیل اهمیت موضوعات مشترک برای دو کشور تشکیل شده است تا کار را در زمینه‌های متعددی شامل انرژی مناطق آزاد و بانکی و مالی به صورت تخصصی پیگیری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تأکید بارزانی بر اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • واکنش روسیه به اقدام خصمانه کشورهای بالتیک برای قطع روابط
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد/ دیدار گسترده وزیر خارجه با مقامات ارشد کشورهای اسلامی
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟