Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@10:53:26 GMT

تاکید تهران - جاکارتا برهمکاری حوزه گفت‌وگوهای ادیان

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۲۷۵۹۹

تاکید تهران - جاکارتا برهمکاری حوزه گفت‌وگوهای ادیان

تهران - ایرنا - مدیر کنسرسیوم مطالعات ادیان اندونزی در دیدار با رایزن فرهنگی ایران در این کشور، دوطرف بر توسعه همکاری تهران - جاکارتا در حوزه گفت‌وگوهای بین ادیانی تأکید کردند.

به گزارش سه شنبه شب خبرنگار فرهنگی ایرنا از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، «سیتی شمسیتون» با حضور در سفارت جمهوری اسلامی ایران در اندونزی با مهرداد رخشنده، رایزن فرهنگی کشورمان، دیدار و گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این دیدار درباره اهمیت روابط بین دانشگاه‌های دو کشور بحث و تبادل نظر شد و در ادامه شمسیون، در خصوص فعالیت‌های کنسرسیوم مطالعات ادیان توضیحاتی ارایه داد.
وی ابراز امیدواری کرد تا در حوزه مطالعات ادیان با کشورش با جمهوری اسلامی ایران همکاری‌های گسترده‌تری داشته باشند و به همین دلیل مقرر شده تا تعدادی از اساتید در مهرماه امسال با هماهنگی کالج صدرا، سفری به ایران داشته باشند.
در ادامه این رایزن فرهنگی کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران تجارب بسیار خوبی در برگزاری گفت‌وگوهای فرهنگی و بین ادیانی با کشورهای اسلامی و غیراسلامی داشته و دارد و ثمرات آن بسیار در مرتفع کردن برخی ابهامات و تندروی‌ها، ملموس بوده است.
مهرداد رخشنده ادامه داد: از طرفی تبادل هیأت‌های دانشگاهی به یقین فرصت مغتنمی است که باید حداکثر بهره را از آن برد و با مراکز علمی و فرهنگی متعددی مرتبط شد ازاین رو آمادگی داریم که در زمان حضور با هماهنگی میزبانی این کشور، ضمن حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با مسئولان مرکز گفت‌وگوی ادیان این سازمان نشستی را داشته باشید.


** کنسرسیوم مطالعات ادیان
به گزارش ایرنا، کنسرسیوم مطالعات ادیان، مرکزی است متشکل از سه دانشگاه گاجامادا (UGM)، اسلامی دولتی سونان کالیجاگا و مسیحی دوتا واچانا (UKDW) که برنامه‌های دکتری در مطالعات ادیان را ارایه می‌دهند. این برنامه شامل مطالعات درباره فرهنگ و تاریخ ادیان، مطالعات ادیان و مسایل معاصر و همچنین تفسیرهای مقایسه‌ای متون مقدس است.

** ایجاد فضای جدید روابط فرهنگی و علمی
همچنین گیلانگ چِمپاکا، رییس دانشکده مهندسی، آیونینگسیه دیاه وولانداری، رییس برنامه تحصیلی طراحی ارتباطات بصری، دوی کورنیاتی، مدیر همکاری‌های بین‌المللی و ارتباطات فارغ‌التحصیلان و پیپیپ احمد رفاعی حسن، رییس برنامه فوق‌لیسانس مطالعات اسلامی و رییس مؤسسه اخلاق و تمدن دانشگاه پارامدینه، ضمن حضور در سفارت ایران در اندونزی با مهرداد رحشنده، رایزن فرهنگی کشورمان دیدار کردند.
در این دیدار مهرداد رخشنده، توضیحاتی در خصوص برنامه‌های رایزنی فرهنگی ایران در اندونزی ارایه داد و در آن گفت: با توجه به جایگاه و اهمیت مراکز علمی و ارتباطات خوب فیمابین رایزنی فرهنگی و دانشگاه پارامدینه، در سال جدید امیدوار هستیم که بتوانیم با فعالیت‌های مشترک فضای جدیدی از روابط فرهنگی و علمی دو کشور را شاهد باشیم.
در ادامه احمد رفاعی حسن، رییس برنامه فوق‌لیسانس مطالعات اسلامی و رییس مؤسسه اخلاق و تمدن دانشگاه پارامدینه توضیحاتی از سفر اخیر خود به جمهوری اسلامی ایران بیان و به خاطرات خوب و بیادماندنی آن اشاره کرد و در ادامه آیونینگسیه دیاه وولانداری، رییس برنامه تحصیلی طراحی ارتباطات بصری این دانشگاه هم توضیحاتی از فعالیت‌های گروه خود بیان کرد.
وی گفت: از نمایشگاه فرهنگی و هنری رایزنی فرهنگی ایران در شورای هنری جاکارتا بازدید داشتم و بسیار برایم جذاب بود و به همین دلیل از شما درخواست داریم به دلیل علاقمندی و پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران و عدم آشنایی دانشجویان با آن، برنامه‌های مشترکی را با برگزاری نمایشگاه و یا کارگاه‌های آموزشی در حوزه هنر در دانشگاه پارامدینه انجام شود.

** روابط فرهنگی تهران - جاکارتا در یک نگاه
ایران و اندونزی علاوه بر روابط سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی، در زمینه فرهنگی و هنری نیز روابط خوب و دیرینه ای دارند بطوریکه که در سفرهای دوجانبه وزرای فرهنگ دو کشور تفاهمنامه های مختلفی در زمینه های توسعه همکاریهای فرهنگی ، هنری و رسانه ای به امضا رسیده و همچنان در حال اجراست.
برگزاری هفته های فرهنگی ایران در اندونزی و متقابلا هفته های فرهنگی آن کشور در ایران طی سال های گذشته تاکنون گواه این مدعاست.
علاوه بر این همکاریهای سینمایی خوبی میان هنرمندان دو کشور وجود دارد و توافقنامه هایی نیز در این زمینه به امضا رسیده است.
برگزاری هفته های فیلم دو کشور با ترجمه و زیر نویس و همچنین چاپ و انتشار کتابهای مختلف به زبانهای فارسی و انگلیسی و اندونزیایی نیز طی سال های گذشته میان دو کشور وجود داشته و رو به گسترش است.
دو کشور دوست و مسلمان جمهوری اسلامی ایران و اندونزی همواره بر توسعه و همکاری ها و گفتگوی میان ادیان نیز تاکید داشته و بر استمرار این مهم تاکید کرده و می کنند.
پخش فیلم های ایرانی به ویژه فیلم های تاریخی و مذهبی مانند یوسف پیامبر(ع) ، امام علی (ع)، مختارنامه ،ملک سلیمان ، مسافر ری، سفیر مورد استقبال ملت مسلمان این کشور قرار گرفته است.
فراهنگ ** 1355 **

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي فرهنگ و هنر ايران اندونزي همكاري فرهنگي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۷۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در جلسه هیأت عمومی دیوان عالی کشور اظهار داشت: اکنون بحث حجاب و صیانت از آن یکی از موضوعاتی است که در جامعه مطرح است و برخی که داعیه آشنایی با مفاهیم دینی و احکام الهی را دارند، سخنانی در این رابطه بر زبان جاری می‌کنند که موجب شگفت و تأسف است.

وی با تاکید بر اینکه علامت سوال گذاشتن روی مساله ضرورت حجاب برای بانوان غیرقابل توجیه است، افزود: برخی عنوان می‌کنند که آیا در اسلام بحث حجاب ضروری و واجب است! در حالی که امر حجاب یکی از ضروریات دین و در آیات شریفه قرآن برای همه زنان مسلمان یک تکلیف شرعی است.

منتظری ادامه داد: در روایات و احادیث پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) در باب موضوع حجاب مطالب بی شماری بیان شده و این مساله به قدری مورد تاکید است که در شب معراج پیامبر اسلام (ص) نیز بر مساله حجاب اشاره شده است.

وی یادآور شد: در ادیان آسمانی نیز حجاب بر زنان امری لازم و ضروری بوده است، اصولاً ویژگی و ساختار وجودی که خداوند در بانوان قرار داده است؛ اقتضا می‌کند که زن مصون از تعرض باشد و این امر از طریق حجاب محقق می‌شود.

رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و به‌خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند و یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند زیرا قانون در کشور برای همه لازم الاتباع است.

منتظری خاطرنشان کرد: مساله حجاب در نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها یک امر عقیدتی و دینی نیست و یک امر قانونی است، تمام شهروندان چه معتقد به مبانی دینی باشند و چه نباشند باید به قانون عمل کنند.

وی با بیان اینکه امروز کیان خانواده در دنیای غرب در حال اضمحلال است، گفت: تجربه نشان داده که بی‌بند و باری و روابط بدون قید و شرط، چه بر سر جوامع بشری آورده است، دست اجانب به دنبال برداشتن امر مهم حجاب، عفاف، حیا و شرم در جامعه اسلامی است و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند دشمن روی این مساله مدیریت و برنامه‌ریزی کرده است.

رئیس دیوان عالی کشور اضافه کرد: مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند، این مردم با تقدیم ۳۰۰ هزار شهید انتظار حاکمیت احکام اسلام و اجرای دستورات اسلام را در جامعه دارند؛ بنابراین همه دلسوزان نظام و دل‌بستگان اسلام باید بر مساله حجاب توجه لازم را داشته باشند.

وی با تاکید بر اجرای قانون توسط همه دستگاه‌های حاکمیتی و با توجه به وظایف و مسوولیت‌های نیروی انتظامی در تأمین امنیت جامعه در کشور، بر پشتیبانی و حمایت قاطع از آنان خصوصاً در مساله حجاب گفت: تأمین امنیت اخلاقی جامعه ضروری است که در این زمینه ضمن اینکه باید جلوی برخی تخلفات و تندروی‌ها گرفته شود، باید با برنامه‌ریزی و تدبیر عمل شود و قطعاً همراهی و همکاری مردم نیز در اجرای قانون تأثیرگذار خواهد بود.



کد خبر 6087309

دیگر خبرها

  • نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان
  • کرمان باید متناسب با عنوان پایتخت مقاومت باشد
  • سفر معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به تایلند
  • عملیات وعده صادق قلب مستضعفان جهان را شاد کرد
  • تاکید بر برنامه ریزی مدون در حوزه های فرهنگی و اعتقادی دانش آموزان فیروزکوه
  • نگاه قرارگاهی در حوزه فرهنگ استان کرمانشاه
  • جریان مقاومت در مقیاس منطقه‌ای و جهانی فراگیر شده است
  • حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند
  • تاکید استاندار جدید بر توسعه و توازن یکپارچه مازندران
  • جای خالی آموزش‌های شهروندی در تهران | ۴۰۰ مسجد در طرح فرهنگی آرمان ۱ و ۲ فعالیت کردند