Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازیگر و کارگردان سینما در خصوص آرزوی هنری اش در سال جدید گفت: واقعا از تمام وجود آرزو می‌کنم سینمای کودک ایران به جایگاهی برسد که در تمامی شاخصه‌ها، توان رقابت با آثار پرطرفدار خارجی داشته باشد.

گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ سیدجواد هاشمی بازیگر و کارگردان سینمای ایران که تا چند سال پیش اغلب به عنوان چهره‌ای مطرح در حوزه سینمای دفاع مقدس شناخته می‌شد طی این سال‌های اخیر با ساخت اثر سه گانه «پیشونی سفید» به عنوان یکی از فیلمسازان مطرح و فعال سینمای کودک و نوجوان بر سر زبانهاا افتاده است و این روز‌ها فیلم سینمایی «پیشونی سفید ۳» جدیدترین ساخته این کارگردان در سبد اکران نوروزی سینمای ایران قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدجواد هاشمی در گفتگو با گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو درباره سالی که در سینمای کشور گذشت و همچنین بیم‌ها و آرزو‌های سینمایی اش در سال جدید سخن به میاد آورد.

  سینمای کودک بشدت مهجور و مظلوم واقع شده است   سیدجواد هاشمی که این روز‌ها فیلم سینمایی «پیشونی سفید ۳» را روی اکران نوروزی پرده سینما‌های کشور دارد با اشاره به دغدغه‌های خود در سال جاری و به خصوص سینما عنوان کرد: به نظرم باید همچنان و جدی‌تر در سینمای کودک کار کرد. زیرا سینمای کودک این روز‌ها بشدت مهجور و مظلوم واقع شده است.
کارگردان «پیشونی سفید ۳» گفت: خانواده‌ها اگر به سینما می‌آیند اتفاقا بخاطر فیلم‌هایی است که خودشان دوست دارند و شاید برای کودک نیز بدآموزی داشته باشد، پس باید به آثار کودکانه فکر کرد. این کمبود از اتفاقات بد سینماست.
این هنرمند با اشاره به فیلم فعلی خود که در جمع چند فیلم سینمای کمدی قرار دارد نیز گفت: هرچند من بعنوان سازنده فیلم کودک و با اکران «پیشونی سفید ۳» در زمانه فعلی به نحوی ریسک کردم و جرات به خرچ دادم، اما ایرادی هم ندارد چرا که فیلم را در بین چند فیلم کمدی و نیز چند کار جدی خوب قرار دادم که خودمان را محک بزنیم.
هاشمی تاکید کرد: اکران نوروزی در هر دوره‌ای از اکران سینمای ما باید در اختیار بچه‌ها باشد، و باید این ریسک را به جان خرید و کاری کرد تا خانواده‌ها و بچه‌ها با همدیگر به سینما برگردند.         با «پیشونی سفید ۳» خودکشی فرهنگی کردم!   این بازیگر همچنین گفت: همین الان فیلمی روی پرده دارم که اتفاقا برخلاف بقیه، اسپانسری هم پشت آن نیست. چه بسا این نوعی خودکشی فرهنگی برای من فیلمساز باشد، اما رنج این کار را به جان خریدم بلکه برای مخاطب فیلم آبرومدی بسازم.
وی اضافه کرد: من به فروش خوب فیلم «پیشونی سفید ۳» و استقبال مخاطبان امیدوار هستم. باید اثبات کنیم که سینمای کودک رشد کرده است.
بازیگر فیلم سینمایی «اخراجی ها» با بیان اینکه امروز مخاطب کودک انتظار دیدن فیلمی به واقع ایرانی دارد، افزود: این همه فیلم خارجی در دسترس بچه هاست پس ان‌ها را باید به سمت فیلم‌هایی سوق داد که اتفاقا قابلیت رقابت با اثار خارجی را داشته باشند.  
چاره‌ای جز خرج کردن برای کودکان در سینما نداریم
سیدجواد هاشمی عنوان کرد: ما چاره‌ای نداریم جز اینکه برای کودکان در این سینما خرج کنیم و البته به ذائقه آن‌ها نیز توجه داشته باشیم. همچنان که خود من نیز سعی میکنم به سمت سلایقشان سوق یابم تا محصولی سالم در اختیار بچه‌ها و خانواده‌ها قرار دهم.
به گفته این فیلمساز؛ جذب هر دوی این دو گروه آنهم درکنار هم در سینما سخت است خصوصا فیلم‌هایی که بتوانند با همدیگر از دیدنش لذت ببرند.
وی در عین حال سینمای کودک را دچار تزلزل دانست و گفت: متاسفانه چندین سال است که به درستی سرمایه گذاری وارد کارگذار تولید فیلم کودک نمیشود. با این شرایط چگونه خانواده‌ها بتوانند کودک خود را به سالن‌های سینمایی ببرند.    
باید هوای جیب مردم را داشته باشیم
کارگردان «پیشونی سفید ۳» در مورد هزینه‌های رفتن به سینما و افرایش قیمت بلیط در ابتدای سال ۹۸ گفت: قبلا هم گفته بودم که با گرانی بلیط سینما موافق نیستم هرچند که امروز مخارج فیلمسازی سنگین است و شاید تصمیم گرفتن در اینباره سخت باشد.
هاشمی اضافه کرد: فیلم یک کالای فرهنگی است که دیدنش در سینما اتفاقا برخلاف بسیاری از لوازمات ما چندان گران نشده است با اینحال و با گرانی‌های فعلی ممکن است مردم دیگر نتوانند به سینما بروند و این تفریح را هم کنار بگذارند.
این بازیگر همچنین گفت: سینماگر در پس این همه هزینه‌های روزافزون فیلمسازی البته نباید متضرر شود و ناچار است که هزینه هایش را برگرداند با این حال نباید با گرانی بلیط و ... لااقل در زمان فعلی کاری کرد که مردم دیگر به سینما نیایند و این کمیت تماشاگران ازدست برود. باید حواسمان به اوضاع اقتصادی مردم هم باشد.   رقابت با آثار شاخص خارجی، آرزویم درحوزه سینمای کودک است
بازیگر فیلم سینمایی «اخراجی ها» در پایان در خصوص آرزوی سینمایی خود در سال جدید گفت: واقعا از تمام وجودم آرزو میکنم سینمای کودک ایران به جایگاهی برسد که در تمامی شاخصه ها، توان رقابت با آثار پرطرفدار خارجی داشته باشد، زیرا امروزه بهترین فیلم‌های خارجی سینمای کودک براحتی در دسترس کودکان و نوجوان قرار میگیرد و مخاطب کودک انتظار دیدن فیلمی به واقع ایرانی، اما همسو با استاندارد‌های جهانی را دارد، پس ان‌ها را باید به سمت فیلم‌هایی سوق داد که قابلیت رقابت با اثار خارجی را داشته باشند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جواد هاشمی سیدجواد هاشمی سینمای کودک پیشونی سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۹۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمارسازی فروش به نفع سینمای مستند نیست/ نشانی غلط ندهیم

مرتضی پایه‌شناس مستندساز با اشاره به گسترش فعالیت پلتفرم‌ها در سال‌های اخیر و افزایش فضای نمایشی برای سینمای مستند به خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه نسبت به گذشته، شاهد افزایش فضاهای نمایشی برای سینمای مستند هستیم. همه نهادهای تولید کننده فیلم مستند، مهمترین‌شان مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، باید به این موضوع فکر کنند که گسترش و وسعت بخشیدن به سینمای مستند، تنها به معنی رکوردزدن در تولید فیلم یا اهتمام برای رونق بخشیدن در این بخش نیست. افزایش بسترهای نمایش این آثار مهمترین هدفی است که هر نهاد و موسسه تولید فیلم مستند باید دنبال کند.

کارگردان مستند «چوب» ادامه داد: پلتفرم‌ها، شبکه‌های تلویزیونی، گروه «هنر و تجربه» و پاتوق‌های نمایش در جای جای ایران، بستری فراهم کرده‌اند که سینمای مستند ایران بهتر و بیشتر دیده شود. اما این، همه ماجرا نیست. متاسفانه معیارهایی در اکران آثار مستند حاکم است که برگرفته از سینمای داستانی است. فیلم پرفروش و فیلم پرمخاطب در سینمای مستند، جایگاهی مانند سینمای داستانی ندارند. مخاطب برای مستندساز مهم است، اما لزوما این مخاطب میلیونی و انبوه نیست. اصلا جایگاه سینمای مستند این نیست که برای پسند مخاطبش، شبیه معیارهای رایج روز شود. سینمای مستند، نمایش واقعیت است، پیشروست، بیان بخشی از حقیقت هر پدیده و نمایش عریان مسایل بشری هدف این سینماست. لزوما هر فیلم، مخاطب یکسان ندارد و اغلب آثار مستند با هدف سرگرم کنندگی صرف ساخته نمی‌شوند.

کارگردان «وطن دوستی» ادامه داد: جوسازی برای فیلم‌ها و پلتفرم‌ها بر اساس فروششان، از دل مناسبات و ارزش‌های سینمای داستانی می‌آید که ساز و کارش با سینمای مستند فرق دارد. آن معیارها وقتی به سینمایی ورود می‌کند که ذاتش اندیشه ورزی و نگاه هنرمندانه به پدیده ها است، نه تنها باعث رونق سینمای مستند نمی‌شود که مایه ناامیدی مستندسازان است.

پایه‌شناس یادآور شد: برای همه ما فیلمسازها، مخاطب مهم و انگیزه‌بخش است، وضعیت و تعداد مخاطب در سینمای مستند نیاز به تحلیل دارد. مستندی ممکن است برای دانشجویان جذاب باشد، ممکن است مخاطبش جامعه پزشکی باشد یا قشر دانشگاهی را جذب کند و مواردی از این دست. تصمیم گرفتن درباره جامعه مخاطبان سینمای مستند، ساده نیست.

پایه‌شناس در پایان عنوان کرد: به عنوان سینماگری که بیش از ۲ دهه در این حوزه فعالیت کرده، مثل همه هم‌صنفانم از رونق تولید و نمایش آثار مستند، استقبال می‌کنم. مشکلات معیشتی و امنیت شغلی، بخشی از همکارانم را دچار بحران‌های جدی و دوری از حرفه محبوبشان کرده است. متوجهم که توجیه بخشی از مدیران سینمایی، برای توجه به تولید این است که مشکلات معیشتی کمرنگ شود اما فراموش نکنیم که بهترین فیلم‌های مستند اگر دیده نشوند، تاثیری روی جامعه مخاطبانشان ندارند. امیدوارم با گسترش فضاهای نمایش سینمای مستند، مخاطب واقعی این آثار پیوند لازم در زمان مناسب را با این آثار برقرار کند و معادلات تولید، تبلیغات و اکران، برای فیلم مستند عادلانه و حرفه‌ای باشد.

مرتضی پایه‌شناس کارگردان و تدوینگر، مستندهای «فیلم ناتمامی برای دخترم سمیه»، «جایی که زندگی می‌کنیم»، «ملاقات پشت دیوار اشرف»، مجموعه مستند «هم مسیر» و ... را در کارنامه دارد.

کد خبر 6100356 آروین موذن زاده

دیگر خبرها

  • سهم انجمن سینمای جوانان ایران و سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • آمارسازی فروش به نفع سینمای مستند نیست/ نشانی غلط ندهیم
  • خزاعی: انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم
  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • واکنش رئیس سازمان سینمایی به اظهارنظرها درباره بیکاری سینماگران و زیر سوال بردن فروش فیلم‌ها
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم/ رونق تولید و نمایش فیلم‌ها موجب کاهش بیکاری سینماگران شده است
  • «فیلمسازی واقعیت مجازی تعاملی» بررسی می‌شود
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوان
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوانان ایران