Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@06:25:18 GMT

معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان اسکو

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۲۹۶۳۲

معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان اسکو

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،شهرستان اسکو از جاذبه های گردشگری استان در ۳۰ کیلومتری تبریز واقع شده که از سمت شمال با شهرستان شبستر، از سمت شرق با شهرستان تبریز، از سمت غرب با دریاچه ارومیه و از سمت جنوب با شهرستان آذرشهر هم‌مرز است.

روشن زاده تاریخ نگار تبریزی درباره پیشینه شهرستان اسکو به خبرنگاران گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز گفت:محققان شهرستان  اسکو را با اوشکایای کهن یکى مى‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:چنانکه از مآخذ آشوری بر مى‌آید، اوشکایا شهری دارای قلعه بوده که در شرق دریاچة ارومیه و در دامنة کوه سهند قرار داشته است.

به گفته روشن زاده در دورة اسلامى، حمدالله مستوفى در نزهة القلوب از اسکو به عنوان یکى از آبادی‌های بزرگ ناحیة باویل رود و در کنار باویل، خسروشاه، میلان و فسقندیس نام مى‌برد. در عالم آرای نادری اسکو از نقاط آباد آذربایجان معرفى شده است. در جنبش مشروطه، مردم اسکو در کنار مردم تبریز با قوای دولتى و قزاقان روس به مبارزه برخاستند.

محمدزاده فرماندار شهرستان اسکو نیز در گفتگو باخبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریزگفت: اسکو یکی از زرخیزترین و مهم‌ترین مناطق کشاورزی و دامپروری و صنعتی آذربایجان است. برگه‌ی زرد آلو و بادام و گردو و سایر ارقام صادراتی بخش اسکو از ممتاز‌ترین نوع آنهاست و سالیانه مقدار زیادی به عنوان صادرات به کشور‌های خارج حمل می‌شود و علاوه بر آن انواع و اقسام غلات و میوه جات و سیب زمینی و پیاز و انواع خشکبار و عسل و لبنیات در منطقه اسکو به دست می‌آید که علاوه بر تامین نیاز مورد مصرفی مردم آنجا مقدار زیادی نیز به شهر تبریز و سایر شهرستان‌های ایران وحتی خارج منتقل می‌شود.

وی گفت: در قسمت صنعت نیز بخش اسکو از پیشرفته‌ترین مناطق آذربایجان است وصنایع تولید انواع پارچه و پتو و پوشاک و محصولات ابریشمی و پارچه‌های حریر و به خصوص کلاقه‌ای آنجا در ایران کم نظیر و شهرت جهانی دارد و قسمتی از صادرات این بخش را به داخل و خارج کشور تشکیل می‌دهد.

به گفته محمدزاده وجود تولیدات متنوع زراعی و باغی به ویژه زیره، بادام، گردو، گل سرخ محمدی و وجود منابع آبی نسبتاً مناسب، پتانسیل خوبی را برای توسعه صنایع تبدیلی، کشاورزی، دامپروری، آبزی پروری و همچنین گردشگری برای این شهرستان ایجاد کرده است.

آبدار مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز در گفتگو باخبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز درباره جاذبه‌های گردشگری شهرستان اسکو معتقد است: روستای کندوان در ۱۸ کیلومتری جنوب اسکو در دامنه سرسبز سلطان داغی و در ۵۰ کیلومتری جنوب غربی تبریز واقع شده است. آنچه به کندوان هویت باستانی داده وجود ۱۱۷ خانوار و منزل مسکونی در درون توده‌های مخروطی و هرمی شکل صخره‌ای که روستاییان کندوان داخل این توده‌ها برای خود خانه مسکونی، آغل، انبار، کارگاه ایجاد کرده اند.

به گفته آبدار وجود آب معدنی گوارا، خانه‌های صخره‌ای و مخروطی منحصر به فرد، دره سرسبز و خرم، آب و هوای بسیار مطبوع کوهستانی و وجود لبنیات مرغول و دلپذیر و عسل طبیعی از دیرباز روستای کندوان را مود توجه علاقمندان قرار داده است و محیط آرام بخش و سکونت شبانگاهی روستا توام با نسیم دلپذیری که از سهند زیبا می‌وزد.

وی افزود:بقعه امامزاده اسکو (واقع بر روی تپه‌ای در جنوب اسکو و مشرف به شهر)، روستای عنصرود (دارای طبیعت جذاب و سرسبز و چشمه‌های آب معدنی)، مقبره پیرحیدر (واقع در محله سوسیان)، مزار الله بنده سی (واقع بر فراز تپه‌ای بلند در جنوب شرقی اسکو)، مسجد پایتخت، مسجد جامع اسکو از دیگر نقاط دیدنی شهرستان اسکو می‌باشد.

آنجلینا توریست فرانسوی که به روستای تاریخی کندوان در اسکو سفر کرده است در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز افزود:واقعا مبهوت این شاهکار شدم. مردمانی که در داخل این خانه‌های کندو مانند زندگی می‌کنند تعجب مرا برانگیختند.

نوری که از همدان به اسکو سفر کرده است نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز گفت: از سوغات اسکو نان اسکو، گل محمدی و دوشاب اسکو معروف است که از شیره انگور یا شیره خرما درست می‌شود که مقداری خرید کرده ام.

مجید حسنی که از ساری به اسکو سفر کرده است نیز به خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریزگفت:حلوای گردویی اسکو، فندق، گردو و بادام از از دیگر سوغات این شهرستان است که به عنوان سوغات خریداری کرده ام.

انتهای پیام/ش

شهرستان اسکو میزبان گردشگران نوروزی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی جاذبه گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۹۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای بیابانک برگزار شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، حسن عربی گفت: باهدف رشد، توسعه و برند سازی گردشگری روستای هدف گردشگری بیابانک، احیاء و حفظ آئین و سنن قدیمی روستاها، حفظ و معرفی شیرینی سنتی گولاچ این منطقه، معرفی هویت اجتماعی و فرهنگی و افزایش شورونشاط اجتماعی در میان مردم، چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ بیابانک در روستای هدف گردشگری بیابانک برگزار شد.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سرخه افزود: برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و سوغات ازجمله برنامه‌هایی بود که برای رونق اقتصاد محلی و معرفی توانمندی‌های روستایی در این جشنواره انجام شد.

حسن عربی گفت: اجرای برنامه‌های شاد و مفرح، پخت گولاچ و رونمایی از لوح ثبت ملی روستا ازجمله برنامه‌های این جشنواره بود.

او بابیان اینکه برای پخت گولاچ، از زردچوبه، آرد، آب، شکر، گلاب، تخم‌مرغ، زعفران، روغن کنجد و خمیرترش استفاده می‌شود، افزود: گولاچ برند مواریث معنوی روستای بیابانک به شمار می‌رود و برگزاری چندساله جشنواره گولاچ در این روستا نشان از اهمیت این نان در بین مردم این روستا دارد.

روستای بیابانک در فاصله ۷ کیلومتری جنوب شهر سرخه قرارگرفته است و این روستا در مقایسه با بسیاری از روستاهای کشور مساحت کوچکی را شامل می‌شود اما ازنظر جایگاه کیفی در سنت کهن دارای مقامی برجسته در ابداعات معماری و فرهنگی است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902642

دیگر خبرها

  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!
  •  جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟
  • (تصاویر) جاذبه‌های گردشگری و طبیعی آستارا
  • معرفی نفرات برتر مسابقات کشوری شطرنج در مراغه
  • چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای بیابانک برگزار شد
  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد
  • معرفی برگزیدگان مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در تبریز
  • پدر سنگربان جوان استقلال، مهمان تمرین آبی‌ها
  • ضرورت استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای برای معرفی ظرفیت های گردشگری
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان