Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-30@07:08:15 GMT

اهالی مطالعه یکی از برترین‌های کره زمین هستند

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۳۱۰۱۳

اهالی مطالعه یکی از برترین‌های کره زمین هستند

به گزارش ایکنا از گیلان، آیت‌الله رسول فلاحتی، نماینده ولی فقیه در استان گیلان امروز، 7 فروردین‌ماه در دیدار نوروزی مدیرکل، معاونین و روسای ارادات نهاد کتابخانه‌های عمومی استان گیلان، با اشاره به تلاش‌های علامه امینی برای تالیف کتاب «الغدیر»، اظهار کرد: مولف باید تلاش کند که ارجاعاتش از منابع اولیه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه 50 سال از عمرم را با کتاب و کتابخوانی مانوس بودم، افزود: اهل کتاب هستم و در هر گوشه‌ای از خانه‌ام کتاب وجود دارد و فرزندانم را ترغیب به مطالعه کتاب می‌کنم.

امام جمعه رشت با اشاره به رشد فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی در دنیای امروز، خاطرنشان کرد: هنوز کتاب و کتابخوانی جایگاه خودش را دارد و هیچ روشی نمی‌تواند مانند مطالعه در افزایش دانش و آگاهی قوی و مستحکم باشد لذا با وجود توسعه انواع ابزارهای رسانه‌ای جایگزینی برای کتاب یافت نشده است.

نماینده ولی فقیه در گیلان اهالی مطالعه را یکی از برترین‌های کره زمین دانست و گفت: انسان‌هایی که در جهل به سر می‌برند با کتاب رابطه‌ای ندارند، اما کتاب جزو جدانشدنی زندگی انسان‌های فرهیخته، بصیر و آگاه به شئون اجتماعی است.

وی با تاکید بر اینکه اهالی کتاب و کتابداران باید خودشان کتابخوان و اهل مطالعه باشند، عنوان کرد: همواره به طلاب و دانشجویان سفارش می‌کنم که در سال حداقل 20 جلد کتاب 400 صفحه‌ای بخوانند تا از علم و دانش فاصله نگیرند.

آیت‌الله فلاحتی با بیان اینکه انسان بدون کتاب نادان می‌ماند، تصریح کرد: یک انسان فرهیخته، دلسوخته و آگاه دائما باید با کتاب مانوس باشد و باید درباره مفینیسم، پلورالیسم، انسان‌گرایی، وهابیت و... بداند. در واقع یک اهل کتاب و کتابدار خودش باید فاضل باشد، کتاب‌شناس باشد، اطلاعات و اسامی کتب را بداند و منابع شیعه و سنی را بشناسد.

وی کتاب را عامل نشاط و حیات انسان دانست و متذکر شد: امروزه که ابزارهای مدرن بشری سرانه مطالعه را کاهش داده باید از هر فرصتی برای ترویج کتابخوانی استفاده کنیم. در این راستا بهره‌برداری از فضای بیمارستان‌ها، اتوبوس‌ها، کلینیک‌ها، پارک‌ها، دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه و مراکز پادگانی که دارای جمعیت هستند برای راه‌اندازی کتابخانه ضرورت دارد.

امام جمعه رشت حفظ کتاب را یکی از مهمترین وظایف اهالی کتاب دانست و گفت: کتابخانه سن‌پترزبورگ، کتابخانه الظاهریه دمشق و کتابخانه آیت‌الله مرعشی نجفی قم سه کتابخانه برتر دنیا هستند لذا کتابداری هنر است و هر کتابدار باید خودش صحاف باشد.

نماینده ولی فقیه در گیلان خواستار حضور یک طلبه خواهر و یک طلبه برادر در مجموعه نهاد کتابخانه‌های عمومی استان شد و اظهار کرد: این طلبه‌ها باید دارای تقوا و دانش سرشار باشند و کتب حدیث و قدیمه را بشناسند.

وی با تاکید بر لزوم رصد مطالعه‌کنندگان، یادآور شد: اگر هر کسی یک صفحه کتاب در روز مطالعه کند به مثابه انرژی هسته‌ای است، زیرا همه بلاها از کتاب نخواندن نشات می‌گیرد.

آیت‌الله فلاحتی کتابخانه مرکزی رشت را یک پروژه بزرگ فرهنگی برای عموم مردم دانست و خاطرنشان کرد: از دل رنج شخصیت‌های بزرگ و اثرگذار خارج می‌شوند، اما متولیان امر وظیفه دارند فضای فیزیکی لازم را برای مطالعه تلطیف و آماده کنند، زیرا کتاب میراث جاوید بشری است و باید به کتاب مراجعه کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن کتاب آیت الله فلاحتی کتابداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۳۱۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود

لاله جعفری نویسنده حوزه کتاب کودک، درباره وضعیت کتاب کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه امروز طیف وسیعی از کتاب‌ها در بازار نشر وجود دارد اما در مقابله با تالیف‌های خارجی که مخاطب زیادی دارند نویسندگان ایرانی کار سختی پیش رو دارند چون باید به نحوی بنویسند تا بچه‌ها فقط به دنبال کتاب‌های ترجمه نروند و به دنبال تالیفات داخلی نیز باشند.

وی افزود: همچنین گستردگی سبک‌های ادبی در حوزه کودک زیاد است و تنوع خوبی وجود دارد. ما داستان‌های تخیلی، ترسناک، طنز، علمی و… را داریم و این تنوع باعث می‌شود تا بچه‌ها به طرف کارهای تألیفی جذب شوند. البته که هنوز فاصله بسیاری با آثار خارجی داریم، چرا که گرانی کاغذ و چاپ باعث شده تا ناشران محدودتر کار کنند و این محدودیت‌ها برای نویسندگان نیز به‌وجود می‌آید. امیدوارم این مشکلات حل شوند و آثار تألیفی در کنار ترجمه بچه‌ها را به سمت خود جلب کنند.

نویسنده کتاب «چوم چوم» درباره یافتن ایده برای نگارش و همراهی با کودک امروز گفت: سعی می‌کنم تجربه‌های میدانی زیاد داشته باشم و با بچه‌ها کار کنم. حواس پنجگانه خود را در مواجه با بچه‌ها تقویت کنم. در پارک، خیابان، مترو و هر جایی‌که کودکی می‌بینم شش دانگ حواسم را جمع کنم تا ببینم عکس‌العملش در مقابله با مسائل چگونه است و سعی می‌کنم ایجاد ارتباط کنم و ببینم مدل حرف‌زدن‌شان تا چه اندازه نسبت به بچه‌های دوره خودمان تغییر کرده است. در کنار این مشاهده میدانی سعی می‌کنم کتاب‌های پرفروش دنیا را بخوانم و نکات قابل توجه آن را درک کنم. از سوی دیگر تلاش می‌کنم تا در فیلم‌ها، انیمیشن‌ها یا حتی بازی‌های رایانه‌ای جستجو کنم ببینم آثار پرطرفدار چه نکاتی به همراه دارند که بچه‌ها به سمت آن‌ها جلب می‌شوند.

جعفری به چگونگی ترغیب بچه‌ها برای مطالعه و فرهنگ‌سازی در راستای مطالعه گفت: بازاریابی مهم‌ترین مساله است. تبلیغات اثر بسیار زیادی دارد و فکر می‌کنم رسانه‌ها حرف اول را در این میان می‌زنند. امروز بین دو فیلم برای پخش، رقابت و تبلیغات گسترده‌ای وجود دارد، چه در شبکه‌های داخلی و چه فارسی زبان خارجی؛ در حالی‌که برای کتاب ما هیچ تبلیغی نداریم. فکر می‌کنم سهل‌الوصول‌ترین راه، همین تبلیغ است. هرچند که هزینه‌بر است، اما رسانه‌های داخلی مانند تلویزیون، به نوعی جزو مایملک مردم ایران به شمار می‌آید و باید از آن استفاده شود. ما در طول روز همه نوع تبلیغی در رسانه می‌بینیم، غیر از کتاب.

وی ادامه داد: از سویی فکر نمی‌کنم در مدارس هیچ تمرکزی روی این مسئله وجود داشته باشد. این اتفاق در حالی است که بیشترین زمان را فرزندان ما در مدرسه و در کنار هم می‌گذرانند و می‌توان برای آن‌ها ساعت مطالعه، یا زنگ کتاب تعریف کرد و به هزار نوع، نه به شکل خشک و اجباری بلکه با بازی و سرگرمی تبلیغ کتاب کرد تا فرهنگ مطالعه در میان بچه‌ها ایجاد شود.

این‌نویسنده گفت: ناشران به دنبال کتاب‌هایی همراه با بازی و سرگرمی هستند و وجه بازی برای‌شان غالب است. درست است که بازی نقش مهمی در زندگی کودک دارد، اما ادبیات نیز جایگاه خودش را دارد و باید این جایگاه حفظ شود. ناشران مجبور هستند برای فروش کتاب دست به هر کاری بزنند و کالایی تولید کنند که روی دست‌شان نماند. اما کتاب‌هایی که ادبیات خالص هستند و به جشنواره‌های داخلی و خارجی راه پیدا می‌کنند هر روز کمرنگ و کم‌تعداد شده‌اند و این را من از سفارش‌هایی که به خودم ارائه می‌شود، می‌بینم. ناشر از من می‌خواهد که سری کاری کنم در حالی که باید بذر آگاهی در ذهن کودک کاشته شود و این با یک اثر خوب اتفاق می‌افتد، اما امروز این گونه نیست. وی در پایان گفت: امیدوارم شرایطی فراهم شود تا نویسنده آنچه که دلش می‌خواهد را بنویسد و تنها سفارشی کار نکند.

کد خبر 6090973 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است
  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • افتتاح کتابخانه مرکزی رشت در رشد و بالندگی فرهنگی گیلان موثر است
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی