Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@03:01:17 GMT

پرستوها نحستین مهمانان بهاری به مازندران رسیدند

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۳۱۱۳۳

پرستوها نحستین مهمانان بهاری به مازندران رسیدند

ساری-ایرنا- پرستوها نخستین گروه از پرندگان مهاجر بهارگذران، پس از خروج مهمانان زمستانی وارد طبیعت مازندران شدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، همساله درآستانه فصل بهار حدود40 گونه از پرندگان مهاجر برای جوجه ریزی مازندران را مقصد کوچ بهاری خود قرار می دهند.
پرستو، چلچه، زنبورخوار، سبزقبا و حواصیل در زمره پیشقراولان مهمانان بهاری طبیعت مازندران را تشکیل می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در مجموع در زمستان و بهار افزون بر 150 گونه از پرندگان مهاجر با جمعیت حدود 1.5 میلیون بال به مازندران سفر می کنند.
*** زاد و ولد بهاری
رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران گفت: درمجموع در بهار حدود 40 گونه از پرندگان مهاجر برای بهارگذرانی به طبیعت این استان سفر می کنند.
کوروس ربیعی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: چلچه و پرستو بیشترین جمعیت پرندگان بهارگذران و پیشقراول مهاجران بهاری اند که از چند روز قبل برای جوجه ریزی و تخم گذاری به این خطه شمال کشور آمدند.
وی اضافه کرد: چلچه از گونه پرندگان بهار گذران لانه های خود را در شیروانی ساختمان های مسکونی، تجاری با بهره گیری از مصالح در اختیار گل و لای و کاه و کلش و حتی چوب نازک درست می کنند و بیشتر تمایل به زندگی انفرادی دارند.
ربیعی افزود : این در حالیست که پرستوها زندگی اجتماعی را بیشتر ترجیح می دهند و گاها نیز 40 تا 50 بال پرنده نر و ماده در کنارهم لانه شان را ایجاد می کنند.
وی تغذیه این پرندگان را حشرات به خصوص پشه های بهاری اعلام کرد و به نوعی این گونه ها را تمیز کننده طبیعت برای زندگی انسان ها دانست.
*** مشخصات ظاهری چلچه ( پرستو)
این پرنده، 16 سانتیمتر طول دارد و به واسطه ی رنگ آبی سیاه رو تنه، دم دوشاخه ی بلند، گلو و پیشانی بلوطی، نوار تیره ی سینه و زیر تنه ی نخودی، به آسانی شناخته می شود.
اغلب تا نزدیکی انسان آمده و ناگهان بر می گردند و حشرات بالای سطح زمین را شکار می کند. صدای این پرنده آهنگین و شبیه«ویت- ویت» یا «ته سی-ویت» شنیده می شود.
زیستگاه این پرنده در فضاهای باز، کشتزارها و اغلب در نزدیکی مناطق مسکونی به سر برده و آشیانه را در سقف خانه ها یا شکاف دیوارها، از گل می سازد.
در ایران، تابستان ها فراوان است و احتمالا زمستان ها، تعداد اندکی از آنها در منتهی الیه جنوب باقی می مانند.به سبب علاقه، احترام و ارزشی که مردم برای این پرنده قائل اند( چون آمدنش نوید بهار را می دهد) نیازی به اقدامات حفاظتی ندارد.
6982/1899

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي محيطزيست پرندگان مهاجر كوچ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۳۱۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس

به گزارش خبرآنلاین،اگر خوش شانس باشید می‌توانید در ارتفاعات کمتر تصرف شده زاگرس و البرز عقاب طلایی را در حال پرواز ببینید. این گونه هزاران سال است که در سراسر قلمرواش در نیمکره شمالی زمین، موجودی دست‌نیافتنی، اسطوره‌ وار و باشکوه است.

همشهری در خبری نوشتکهم‌اکنون حدود ۱۲۸ گونه جانوری و مهره‌دار کشور در معرض خطر انقراض هستند که برخی وضع خوبی ندارند. در ایران در رده پرندگان، درنای سیبری، بالابان، اردک سرسفید، میش مرغ، عقاب طلایی و اردک مرمری در معرض خطر انقراض هستند. البته عقاب طلایی در مقیاس جهانی و بر اساس نظر کارشناسی IUCN در معرض خطر نیست. اما وضعیت این گونه و همه پرندگان شکاری در ایران تعریف چندانی ندارد.

عقاب طلایی در ایران:

عقاب طلایی گونه‌ای روزگرد است که در زیستگاه‌های کوهستانی ایران زندگی می‌کند و بیشتر به عنوان پرنده‌ای مهاجر شناخته می‌شود و خیلی کم به صورت بومی یا تولیدمثل کننده دیده می‌شود. این گونه شباهت زیادی به عقاب شاهی دارد و از دور وقتی در آسمان به لکه‌ای در حال پرواز می‌ماند، شبیه سارگپه هم می‌تواند باشد.

رژیم غذایی: انواع پستانداران نظیر خرگوش، سنجاب، روباه، سگ، دام سبک، موش، جرد، انواع پرندگان مانند کبک، قرقاول، غاز، حواصیلو ... و انواع خزندگان مانند لاکپشت، مار، مارمولک و...

ویژگی‌های شاخص جسمانی: طول بال آنها بین ۱۸۵ تا ۲۲۰ سانتی متر نرها و ماده‌ها از نظر ظاهری شبیه هم هستند، اما ماده ها بسیار بزرگتر از نرها هستند. وزن ماده بین ۳.۹ تا ۶.۱ کیلوگرم و وزن نر ۳ تا ۴.۴ کیلو گرم است.

مخاطرات: تقریباً تمام تهدیدات عقاب‌های طلایی به طور مستقیم یا غیرمستقیم به فعالیت‌های انسانی مربوط است. از جمله: تغییر زیستگاه، آزار و شکار جوجه‌ها، مسمومیت ناشی از مسمومیت طعمه، برخورد با هواپیما و دکل‌های برق، توسعه شهرنشینی، و جمعیت‌های انسانی، کاهش طعمه.

عقاب های جهان

۶۰ گونه عقاب در دنیا

۴۰ گونه عقاب در آفریقا

۱۱ گونه در ایران (عقاب دریایی دم سفید، عقاب دریایی پالاس، عقاب طلایی، عقاب شاهی، عقاب خادار بزرگ، عقاب خالدار کوچک، عقاب صحرایی، عقاب خاکی، عقاب پرپا، عقاب دوبرادر، عقاب مارخوار)

سرعت متوسط عقاب‌ها: ۶۵ تا ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت

۱۴ تا ۲۸ سال : متوسط عمر

آهو و کل‌وبز: بزرگترین حیواناتی که می‌تواند شکار کند

۲۰۰ هزار برابر: قدرت بینایی بعضی از عقاب‌ها نسبت به انسان (توانایی دیدن خرگوش از فاصله ۳ کیلومتری)

۹۰۰ کیلوگرم: وزن آشیانه بعضی از عقاب‌ها

۱۳ تا ۱۸ سانتی متر: طول چنگال های عقاب طلایی

۱۷۰ تا ۲۵۰ هزار : تعداد تخمینی کل عقاب‌های طلایی منفرد

۶۰ تا ۱۰۰ هزار : تخمین تخمینی جفت‌های زادآور

زیستگاهای جهانی: اوراسیا، آمریکای شمالی و شمال آفریقا

زیستگاه‌های ایرانی: مناطق کوهستانی نواحی شمال و غرب کشور

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900321

دیگر خبرها

  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ | برخورد کرکس روپل با یک هواپیما در ارتفاع ۱۱ هزار و ۳۰۰ متری
  • تالاب‌های نقده از وضعیت مطلوب برخودار هستند
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • پرنده هواتزین (Hoatzin) یا مرغ بدبو آمریکایی (+عکس)
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • برگزاری همایش پیاده روی در طبیعت بهاری
  • وضعیت مطلوب تالابهای نقده
  • ببینید | تدابیر پیشگیری از خواب آلودگی بهاری
  • در هوای بهاری چطور ورزش کنیم؟