Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح مناقشه‌برانگیز بازنگری در قانون کپی ‌رایت به رغم مخالفت‌ها با رای اکثریت اعضای پارلمان اروپا به تصویب رسید. هدف از این بازنگری به‌روز رسانی این قانون و انطباق آن با نیازها و ضرورت‌های دوران دیجیتال عنوان می‌شود.

 

طرح اصلاح قانون حمایت از حقوق معنوی پدیدآورندگان و ناشران آثار فرهنگی و هنری (کپی ‌رایت) که از ماه‌ها پیش در دستور کار کشورهای عضو اتحادیه اروپا قرار داشت، سرانجام در نشست روز سه‌شنبه، ششم فروردین (۲۶ مارس) پارلمان اروپا تصویب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گزارش خبرگزاری آلمان در این نشست ۳۸۴ نماینده پارلمان اروپا به طرح بازنگری در قانون کپی‌رایت رای موافق و ۲۷۴ نفر رای مخالف دادند. از نمایندگان حاضر در نشست سه‌شنبه، شش نفر به این طرح رای ممتنع دادند.

 

فرانسه و آلمان به عنوان تاثیرگذارترین کشورهای اروپایی بر سر بازنگری در قانون کپی‌رایت اختلاف نظر داشتند و متن مورد توافق این دو کشور نهم فوریه با رای موافق بیست کشور عضو اتحادیه و رای ممتنع هفت عضو به تصویب رسید. با رای نهایی پارلمان اروپا راه برای ایجاد تغییرات در قوانین مربوط به حقوق نشر و تکثیر آثار فرهنگی هموار شده است.

 

در روزها و هفته‌های گذشته صدها هزار نفر در سراسر اروپا علیه پیشنهادهای مشترک آلمان و فرانسه برای بازنگری در قانون کپی‌رایت به خیابان‌ها آمدند و دست به تظاهرات زدند.

 

یکی از هدف‌های اصلاح قانون کپی‌رایت منطبق کردن آن با عصر دیجیتال و حمایت بهتر از حقوق ناشران، شبکه‌های رادیو و تلویزیونی و هنرمندان در جریان بازنشر آثارشان در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی عنوان می‌شود.

 

گوگل باید حق تالیف بپردازد

 

بر پایه ماده ۱۱ طرح بازنگری، پلاتفورم‌هایی مانند گوگل ملزم خواهند شد در صورت استفاده از بخشی از یک مطلب منتشر شده رسانه‌ها در فضای مجازی حق تالیف بپردازند. برخی از ناشران نشریات در آلمان از جمله بنگاه انتشاراتی «آکسل اشپرینگر» از سال‌ها پیش علیه استفاده گوگل از متن‌های رسانه‌های اینترنتی این بنگاه در «گوگل نیوز» که از راه تبلیغات درآمد دارند مبارزه می‌کنند.

ماده ۱۳ قانون کپی‌رایت، که پس از بازنگری به ماده ۱۷ تغییر خواهد کرد، از پلاتفورم‌های آنلاین مانند یوتیوب، زیر مجموعه گوگل و اینستاگرام متعلق به فیسبوک می‌خواهد کنترل کنند که آیا کاربرانشان از آثاری که مشمول پرداخت حق تالیف هستند استفاده می‌کنند یا خیر.

 

پلاتفورم‌های آنلاین برای تشخیص این مسئله باید از نرم‌افزاری استفاده کنند که داده‌های کاربران را هنگام آپلود کنترل و محتوای تحت پوشش قانون کپی رایت را فیلتر کند. اتحادیه ناشران مطبوعات و اتحادیه ناشران آلمان از بازنگری در قانون کپی‌رایت استقبال می‌کنند اما بسیاری از شهروندان معتقدند با وجود تغییراتی مانند ماده ۱۷ آزادی عمل کاربران به شدت محدود می‌شود. این گونه نگرانی‌ها انگیزه صدها هزار معترضی بوده که در روزهای گذشته در شهرهای مختلف اروپا دست به تظاهرات زده‌اند.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۳۱۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

سنای آمریکا روز سه شنبه، قانونی را تصویب کرد که به شرکت چینی بایت دنس ۹ ماه تا یک سال، فرصت می‌دهد تیک‌تاک را در آمریکا واگذار کند، در غیر این صورت با ممنوعیت این اپلیکیشن ویدئویی محبوب روبرو خواهد شد.

به گزارش ایسنا، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه، لایحه مربوط به فروش اجباری یا ممنوعیت تیک‌تاک را به همراه لایحه‌ای امضا کرد که میلیاردها دلار کمک جدید آمریکا به اوکراین برای جنگ با روسیه فراهم می‌کند.

شو زی چو، مدیرعامل تیک‌تاک در ویدئویی که لحظاتی پس از امضای لایحه توسط بایدن ارسال شد، گفت: مطمئن باشید هیچ جا نمی رویم. حقایق و قانون اساسی در کنار ماست و ما انتظار داریم که دوباره پیروز شویم.

رویترز در گزارشی به بررسی وضعیت تیک‌تاک پس از تحولات اخیر پرداخته است:

شمارس معکوس برای تیک‌تاک آغاز شد

اکنون که این لایحه توسط بایدن امضا شده است، بایت دنس، ۲۷۰ روز فرصت خواهد داشت تا فعالیت‌های آمریکایی سرویس ویدئویی تیک‌تاک را بفروشد. اگر به نظر برسد بایت دنس در پایان مهلت ۹ ماهه، به واگذاری تیک‌تاک نزدیک شده است، رئیس جمهور می‌تواند یک مهلت ۹۰ روزه دیگر بدهد تا هر گونه توافق، نهایی شود. اگر این لایحه، هفته جاری به قانون تبدیل شود، مهلت ۲۷۰ روزه، نزدیک زمان تحلیف رئیس جمهور بعدی آمریکایی در ۲۰ ژانویه سال ۲۰۲۵، به پایان خواهد رسید و تصمیم برای مهلت سه ماهه با رئیس جمهور بعدی خواهد بود که ممکن است بایدن دموکرات یا دونالد ترامپ جمهوریخواه باشد.

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید روز سه شنبه گفت: ما نمی خواهیم شاهد ممنوعیتی باشیم. مسئله، مربوط به مالکیت چین است.

تیک‌تاک شکایت می‌کند

اکنون که این لایحه توسط رئیس جمهور آمریکا امضا و به قانون تبدیل شده است، انتظار می‌رود تیک‌تاک برای متوقف کردن آن، شکایت کند. همچنین انتظار می‌رود وکلای تیک‌تاک، از دادگاه بخواهند مانع اجرای این قانون شود.

تیک‌تاک اعلام کرده که قانون تصویب شده توسط کنگره آمریکا در شامگاه سه شنبه، غیرقانونی است و این شرکت، آن را در دادگاه به چالش خواهد کشید. این شرکت چینی، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس، اعلام کرد: معتقدیم حقایق و قانون به وضوح طرف ما هستند و در نهایت پیروز خواهیم شد.

مدیران تیک‌تاک از زمانی که کنگره تصمیم گرفت لایحه ضد تیک‌تاک را در بسته‌ای از لایحه‌هایی شامل کمک‌های خارجی به اوکراین و رژیم صهیونیستی قرار دهد تا به تصویب قانون علیه این اپلیکیشن سرعت دهد، تا حد زیادی ساکت بوده‌اند.

تیک‌تاک می‌خواهد دستوری برای منع اجرای قانون صادر شود تا اجازه دهد پرونده کامل که قانون اساسی را به چالش می‌کشد، پیش برود. بعید است روند دادگاه تا پایان سال کامل شود.

تیک‌تاک در سال میلادی گذشته، اقدامات قانونی مشابهی را برای جلوگیری از ممنوعیت این اپلیکیشن در ایالت مونتانا انجام داد. اگر این سناریو، راهنمایی برای تلاش‌های تیک‌تاک در برابر دولت آمریکا باشد، خود شرکت و کاربران تیک‌تاک، پرونده‌های جداگانه‌ای برای مقابله با این لایحه آمریکایی تشکیل خواهند داد.

 این لایحه، دادگاه استیناف آمریکا را به عنوان محل انحصاری برای هرگونه چالش قانونی تعیین کرده است.

همه اینها چقدر طول می کشد؟

اگر تیک‌تاک با موفقیت حکم مسدودیت ممنوعیت را از دادگاه دریافت کند، روند فروش اجباری متوقف می‌شود و احتمالا به تیک‌تاک  فرصت بیشتری برای فعالیت آزادانه در آمریکا می‌دهد.

 ترامپ در اوت سال ۲۰۲۰ که رئیس جمهور وقت آمریکا بود، به دنبال ممنوعیت تیک‌تاک و وی‌چت بود، اما فرمان او توسط دادگاه مسدود شد. بایدن در ژوئن سال ۲۰۲۱، مجموعه‌ای از دستورات اجرایی دوران ترامپ را که به دنبال ممنوعیت دانلود جدید وی‌چت و تیک‌تاک بود، پس گرفت.

آیا تیک‌تاک اصلا تغییر خواهد کرد؟

اپلیکیشن تیک‌تاک برای ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی خود از هم اکنون تا پایان دوره واگذاری در چهار ماه اول سال ۲۰۲۵، احتمالا تغییری نخواهد کرد.

دولت چین چه می‌گوید؟

چین فهرستی از فناوری‌هایی دارد که قبل از صادرات، به تایید دولت چین نیاز دارند. کارشناسان گفتند الگوریتم توصیه تیک‌تاک  در زیر این فهرست قرار می‌گیرد.

بسیاری از کارشناسان این سوال را مطرح می کنند که آیا خریدار بالقوه منابع مالی لازم برای خرید تیک‌تاک را دارد و آیا چین و سازمانهای دولتی آمریکا، فروش آن را تایید می‌کنند یا خیر.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جنبه‌های اقتصادی مالكیت فكری مغفول مانده است
  • زیاده‌گویی پارلمان اروپا فقط برای دلخوش‌کنی صهیونیست‌ها است
  • تمامیت‌خواهی پارلمان اروپا فقط برای دلخوشی صهیونیست‌هاست
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران
  • تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران در پارلمان اروپا
  • (ویدئو) رها کردن یک کبوتر در پارلمان اروپا جنجالی شد
  • بودجه دوربین‌های پلیس در انتظار تصویب
  • سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟