Web Analytics Made Easy - Statcounter

دونالد ترامپ در ادامه سیاست های عجیب و غریب خود حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی ها جولان را به رسمیت شناخت.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،طی روز‌های گذشته دونالد ترامپ یکی دیگر از تصمیم‌های عجیب و غریب خود را برای اثبات پدرخواندگی‌اش گرفت. رئیس جمهور آمریکا در جریان سفر نتانیاهو به واشنگتن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان را به رسمیت شناخت که این موضوع واکنش‌های زیادی را در پی داشت، اما در مقابل نخست وزیر رژیم صهیونیستی که درگیر رقابت‌های انتخاباتی در سرزمین‌های اشغالی است با ابراز خوشحالی نسبت به این تصمیم به صراحت اعلام کرد تل آویو هرگز از بخش اشغال شده جولان در طول جنگ شش روزه چشم پوشی نکرده و نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۱۹۸۰، اسرائیل به بهانه تضمین و تقویت امنیت مرز‌ها و گسترش شهرک سازی در فلسطین اشغالی مصوبه الحاق بلندی‌های جولان را به اراضی خود تصویب کرد؛ مصوبه‌ای که هرگز به تایید سازمان ملل متحد و جامعه جهانی نرسید؛ چنانچه شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه ۴۹۷ خود در ۱۷ دسامبر ۱۹۸۱، این الحاق را باطل و بی‌اعتبار اعلام کرد. لازم به ذکر است که فرمان به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان در حالی به امضای دونالد ترامپ رسیده است که وزارت امور خارجه آمریکا پیش‌تر در گزارش سالانه خود در خصوص وضعیت حقوق بشر در جهان، توصیف معمول از بلندی‌های جولان را از «بلندی‌های تحت اشغال» به «بلندی‌های تحت کنترل» اسرائیل تغییر نام داده بود.

 

بلندی‌های جولان کجاست و چرا برای رژیم اشغالگر قدس اهمیت دارد؟!

بلندی‌های جولان یکی از مناطق حساس نظامی در غرب آسیا محسوب می شود چنانچه  این منطقه تنها ۷۰ کیلومتر از شهر دمشق فاصله دارد و رژیم صهیونیستی در جنگ شش روزه  سال ۱۹۶۷ بخش بزرگی از بلندی‌های جولان را که متعلق به سوریه است به اشغال خود درآورد. این در حالی است که نیرو‌های کلاه آبی سازمان ملل از ۳۱ مه سال ۱۹۷۴ به عنوان نیروی ناظر سازمان ملل متحد در بلندی‌های جولان حضور دارند و بر حفظ آتش‌بس میان سوریه و اسرائیل نظارت می‌کنند؛ به طوری که حدود ۹۰۰ صلح‌بان سازمان ملل در این بلندی‌ها مستقر هستند.

اما در شرایط کنونی تل آویو  با نصب دستگاه‌های هشداردهنده بر بلندی‌های جولان، تمامی تحرکات نظامی سوریه را زیر نظر دارد و همین موضوع بر اهمیت استراتژیک این منطقه افزوده است. همچنین این منطقه از خاک سوریه علاوه بر داشتن طبیعت زیبا و توریست پذیر دارای منابع طبیعی هم چون نفت است که این مسئله صهیونیست ها را بیش از پیش برای اشغالگری حریص تر کرده است. از آنجاییکه این تصمیم ترامپ از یک سو نقض حاکمیت یک کشور مستقل و رسمی سازمان ملل محسوب می شود و از طرفی دیگر بی اعتنایی و نقض آشکار مصوبه رسمی سازمان ملل متحد است،  بسیاری از رهبران جهان  نسبت به این اقدام واکنش نشان دادند.

واکنش‌ها به تصمیم غیرقانونی ترامپ

*تجاوز آشکار

دمشق در نخستین واکنش به امضای فرمان به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی  بر جولان توسط رئیس جمهوری آمریکا،  این اقدام را محکوم و آن را رویکردی در جهت «تجاوز آشکار» به حاکمیت سوریه قلمداد کرد.

یک مقام وزارت خارجه سوریه در سخنانی که خبرگزاری رسمی این کشور آن را منعکس کرد، اعلام کرد: اقدام رئیس جمهوری آمریکا در به رسمیت شناختن الحاق جولان نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه محسوب می شود.

این دیپلمات بلند پایه وزارت خارجه سوریه در ادامه تاکید کرد که ترامپ حق و اختیار قانونی برای مشروعیت بخشیدن به رویکرد اشغالگرانه اسرائیل را در اختیار ندارد.

وی همچنین یادآور شد که  حمایت همه جانبه و بدون حد و مرز واشنگتن از اسرائیل سبب شده تا ایالات متحده آمریکا به «دشمن شماره یک اعراب» تبدیل شود.

همچنین ولید معلم، وزیر خارجه سوریه، گفت اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان تنها منجر به انزوای آمریکا خواهد شد.

او در اظهاراتی که در تلویزیون دولتی این کشور پخش می‌شد گفت: «مهم نیست چند سال (از اشغال جولان) گذشته است. این اقدام این حقیقت را تغییر نخواهد داد که جولان یک سرزمین اشغال‌شده سوری است.»

*موج جدید تنش ها در خاورمیانه

علاوه بر این، مسکو دقایقی پس از انتشار امضای فرمان به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان توسط  ترامپ  به این اقدام واکنش نشان داد. روسیه که پیش تر این تصمیم را ناقض قطعنامه های سازمان ملل متحد توصیف کرده بود پس از رسمیت یافتن موضع جدید دونالد ترامپ در خصوص بلندی های جولان نسبت به عواقب این تصمیم و نیز بروز «موج جدیدی از تنش ها» در خاورمیانه ابراز نگرانی کرد.

ماریا زاخاروف، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، هشدار داد: اینگونه اقدامات با توجه به اینکه خارج از حوزه قوانین و با نادیده گرفتن کلیه رویه های بین المللی صورت می گیرد متاسفانه تنها اثرش تشدید و وخیم تر کردن اوضاع است.

در این میان رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه نیز اعلام کرد کشورش موضوع بلندی‌های جولان را به سازمان ملل متحد خواهد کشید.

همچنین  استفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، در یک نشست خبری در پاسخ به این سوال که واکنش او نسبت به امضا و تایید ترامپ بر فرمان حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان چیست، اظهار کرد وضع بلندی‌های جولان بدون تغییر باقی می‌ماند و موضع سازمان ملل در این خصوص در قطعنامه‌های شورای امنیت منعکس می‌شود.

علاوه بر این  عماد میشل عون، رئیس جمهور لبنان در سخنانی اعلام کرد اقدام واشنگتن در به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی های جولان در تناقض با حقوق بین الملل و قطعنامه های شورای امنیت است.

*نقض اصول و قانون منشورهای بین المللی

این محکومیت تنها به دولت‌های منطقه منحصر نبوده به طوری که دولت ونزوئلا  تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی  بر بلندی‌های جولان را به شدت رد کرد و در ادامه نیز صد‌ها نفر از یهودیان ارتدکس در اعتراض به امضای فرمانی از سوی ترامپ مبنی بر به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان اشغالی، در برابر کاخ سفید دست به تظاهرات زدند.

این تظاهرات از سوی جنبش ضد صهیونیستی «ناتوری کارتا» که متعلق به یهودیان ارتدکس  است؛ همزمان با نشست ترامپ با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی انجام شد. در این تظاهرات خاخام‌هایی از مجمع حاخام‌های ارتدکس نیز حضور داشتند. همچنین یکی از شرکت کنندگان در تجمع  بیانیه‌ای را قرائت کرد که در آن آمده بود: «خاخام‌های واقعی یهودی، به هیچ وجه نه دولت اسرائیل و نه الحاق بلندی‌های جولان را به رسمیت نخواهند شناخت.» 

علاوه بر این موریتانی نیز  اعلام کرد به رسمیت شناخته شدن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان سوریه، نقض اصول و منشور‌های قانون بین الملل به شمار می‌رود.

* برنامه‌های تازه آمریکا بر ضد منطقه

رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در واکنش به اقدام دونالد ترامپ، تاکید کرد: نشانه‌های جدیدی از برنامه آمریکا بر ضد منطقه آشکار شده و امروز حقوق سوریه مورد تعرض قرار گرفت.

عربستان سعودی  نیز در بیانیه‌ای اقدام دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان را محکوم کرد. در این بیانیه که از خبرگزاری دولتی عربستان منتشر شد، آمده است: اشغال این سرزمین عربی در سوریه مغایر با قطعنامه‌های بین المللی است و بر روند صلح در خاورمیانه، امنیت و ثبات منطقه اثر منفی خواهد گذاشت و این اتفاق نقض واضح منشور سازمان ملل و حقوق بین الملل است.

*ممنوعیت استفاده از زور

این تصمیم دونالد ترامپ به قدری بهت آور بوده است که دوستان اروپایی نیز نسبت به آن واکنش متفاوتی نشان دادند به طوری که وزارت خارجه فرانسه تاکید کرد: حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان مغایر با قوانین بین‌المللی است. آ لمان نیز تصمیم دونالد ترامپ در این خصوص را باطل خواند. همچنین دفتر سخنگوی اتحادیه اروپا در واکنش به رسمیت شناخته شدن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان از سوی ترامپ اعلام کرد که این اتحادیه هیچ یک از الحاقات اسرائیل از سال ۱۹۶۷ به بعد از جمله الحاق بلندی‌های جولان را به رسمیت نمی‌شناسد. وزارت امور خارجه بریتانیا نیز در بیانیه‌ای در واکنش به امضای فرمان ترامپ، بلندی‌های جولان را به عنوان سرزمین تحت اشغال عنوان کرد. در این بیانیه همچنین با تصریح بر اینکه بریتانیا برنامه‌ای برای به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان ندارد آمده است: بر اساس حقوق بین المللی و منشور سازمان ملل الحاق یک سرزمین با استفاده از زور ممنوع است.   گمانه زنی‌ها برای تصمیم عجیب ترامپ

*هدیه انتخاباتی به رفیق خاورمیانه‌ای

فیلیپ جرالدی، افسر سابق سیا، معتقد است دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پس از به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان اشغالی، سیاست‌های خود در خصوص کرانه باختری را تغییر داده و طرح خود برای انتخاب مجدد بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی را پیش خواهد برد.

جرالدی بر این باور است که ترامپ با امضای حکم حاکمیت صهیونیست‌ها بر جولان اشغالی به دنبال معکوس کردن یک سیاست بلند مدت در آستانه انتخابات ۹ آوریل  تل آویو است. در واقع این تصمیم رئیس جمهور آمریکا در راستای دادن یک برگ برنده به نتانیاهو برای پیروزی در انتخابات است به طوری که بی بی سی فارسی از این اقدام ترامپ تحت عنوان هدیه انتخاباتی دونالد به رفیق خاورمیانه‌ای یاد کرد.

*ترامپ، ملکه استر یهود

یکی دیگر از گمانه زنی هایی که همواره در خصوص بیشتر تصمیمات آمریکا در غرب آسیا و تل آویو مطرح بوده مربوط به لابی های پرقدرت یهود در دستگاه حاکمیتی این کشور است. نفوذ و تاثیر گذاری صهیونیست های سرمایه دار بر خروجی تصمیمات کاخ سفید موضعی غیر قابل انکار است. این تاثیرگذاریبه قدری است که مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا طی سخنرانی خود در نشست آیپک (لابی پرقدرت رژیم صهیونیستی در آمریکا)  اعلام کرد صهیونیسم ستیزی همان یهودی ستیزی است و دولت ترامپ به صراحت با آن مخالف بوده و ما همواره با آن مبارزه خواهیم کرد.

همچنین این  فرد  تندرو در مصاحبه با شبکه خبری "سی. بی. اس" در جریان سفرش به اراضی اشغالی، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری کشورش را " فرستاده خداوند بر روی زمین برای نجات یهودیان از تهدید ایران" خواند.

او ادعا کرد، ایمانش باعث شده این امر را باور داشته باشد. وزیر خارجه آمریکا در این مصاحبه از "تلاش‌های کشورش برای تضمین بقای این دموکراسی در خاورمیانه و بقای دولت یهود" ستایش کرد.

همچنین پمپئو در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا ترامپ یک فرستاده‌ای شبیه به "ملکه استر" برای نجات یهودیان است، گفت: به عنوان مسیحی بر این باورم که این امر ممکن است. چه بسا ترامپ از سوی خداوند برای کمک به نجات یهودیان از تهدید ایران فرستاده شده باشد!

 

 

*وحشت از هم مرزی با  محور مقاومت

یکی دیگر از دلایلی که برای به رسمیت شناخته شدن جولان از سوی ترامپ مطرح می شود مربوط به پیش روی محور مقاومت و هم مرز شدن با  سرزمین های اشغالی است.

در این زمینه سید های سید افقهی کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان ، با توجه به تحولات اخیر منطقه و شکست داعش و پیشروی نیروهای سوریه تا مرز فلسطین اشغالی، رژیم صهیونیستی دچار وحشت شده و حالا برای ایجاد یک منطقه امن متوسل به آمریکا شده است تا به مصونیت سرزمینی دست پیدا کند.

سید افقهی  تاکید کرد که  امضای ترامپ برای به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی های جولان، امضا بر روی آب است.

وی  مدعی شد  با فروکش کردن تنش ها در شرق فرات و ادلب ارتش سوریه به سمت جولان حرکت خواهد کرد و ممکن است عملیات های چریکی علیه رژیم صهیونیستی صورت گیرد.

انتهای  پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ترامپ رژیم صهیونیستی اخبار سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۳۲۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو به پایان نزدیک می‌شود

 چندی پیش بود که دادگاهی در آفریقای جنوبی، اعلام جرم علیه مقامات صهیونیستی را اعلام و به دلیل کشتن زنان و کودکان غزه، رژیم صهیونیستی را جنایتکار جنگی معرفی کرد، اگرچه نتانیاهو مورد تعقیب قرار نگرفت؛ اما رأی دادگاه آفریقای جنوبی، تابویی را شکست که کمتر کشور آفریقایی آن را به این دقت دنبال می‌کرد؛ اما اکنون دادگاه لاهه در هفتمین ماه جنگ غزه، دیگر تاب سکوت در برابر جنایت‌های جنگی مقامات صهیونیستی را از دست داده و خواستار بازداشت و محاکمه نتانیاهو شده است، موضوعی که واکنش آمریکا به‌عنوان حامی رژیم صهیونیستی را به همراه داشته است. تا آنجا که اعضای کنگره آمریکا هشدار دادند که صدور حکم بازداشت در دادگاه کیفری بین‌المللی علیه مقامات اسرائیلی با واکنش آمریکا مواجه خواهد شد. اعضای کنگره تأکید کردند که در صورت صدور حکم بازداشت علیه مقامات اسرائیلی، در این زمینه روی قوانینی در حال کار هستند.

گفتنی است که نتانیاهو با تشکیل کارگروهی ویژه متشکل از وکلا و مقامات ارشد حقوقی این رژیم همچون یاریو لوین، وزیر دادگستری در تلاش است مانع از هر گونه صدور حکم تعقیب بین‌المللی مقامات سیاسی و فرماندهان و نظامیان اسرائیلی از سوی دادگاه بین‌المللی لاهه شود. البته رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که احتمال دارد حکم بازداشت مقامات این رژیم از سوی دیوان بین‌المللی کیفری مخفیانه صادر شود.

بازداشت مخفیانه نتانیاهو خارج از رژیم اسرائیل
رسانه‌های صهیونیستی در روز‌های اخیر به کرات از جلسات مقامات ارشد حقوقی و سیاسی رژیم صهیونیستی با نتانیاهو به دلیل احتمال صدور قرار تعقیب دادگاه لاهه علیه مقامات ارشد نظامی و سیاسی اسرائیلی به اتهام ارتکاب نسل‌کشی و جنایت‌های جنگی در نوار غزه پرده برداشته‌اند. روزنامه عبری‌زبان یدیعوت آحارنوت به نقل از یک مقام صهیونیستی گزارش داد که احتمال دارد حکم بازداشت مقامات این رژیم توسط دیوان بین‌المللی کیفری در لاهه مخفیانه صادر شود و آنها تن‌ها پس از سفر به خارج از اراضی اشغالی از آن مطلع شوند. بر اساس گزارش رسانه‌های صهیونیستی، دولت آمریکا در تلاش است از صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی توسط دیوان لاهه جلوگیری کند. از سوی دیگر، پایگاه خبری عبری‌زبان والا نیز از تماس‌های بی‌وقفه نتانیاهو با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا برای جلوگیری از صدور حکم بازداشتش خبر داد.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی به‌تازگی گزارش دادند که نتانیاهو نگران صدور حکم بازداشت خود از سوی دیوان بین‌المللی کیفری است و از این رو دست به دامان آمریکا شده است. با وجود آنکه رژیم اسرائیل، اتهام نسل‌کشی در غزه را رد می‌کند؛ اما دیوان بین‌المللی دادگستری با بررسی شکایت دولت آفریقای جنوبی مبنی بر نسل‌کشی این رژیم در غزه موافقت کرده که این موضوع یکی از بی‌سابقه‌ترین انزوا‌های صهیونیست‌ها در مجامع بین‌المللی تاکنون بوده است.

کدام مقام اسرائیلی بازداشت می‌شود
از دیگر سو، یک رسانه عبری‌زبان اعلام کرد: «اسرائیل خود را برای صدور حکم دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه و صدور حکم بازداشت علیه مسئولین این رژیم آماده می‌کند. شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد، پیش‌بینی می‌شود حکم دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه با صدور دستور بازداشت شماری از مسئولین عالی‌رتبه اسرائیل در رابطه با جنایت‌های جنگی در نوار غزه و دست داشتن در نسل‌کشی در این منطقه، صادر شود.» این رسانه عبری‌زبان در گزارش خود اعلام کرد: «در صدر این مسئولین که حکم بازداشتش صادر خواهد شد، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر خواهد بود، درحالی‌که یوآف گالانت، وزیر جنگ و هرتسی هالوی، رئیس ستاد ارتش هم در این لیست قرار دارند.» این رسانه همچنین فاش کرد: «نهاد‌های امنیتی اسرائیل این روز‌ها با پیش راندن مسأله موافقت با توافقنامه مبادله اسرا به دنبال ترجیح آن بر حمله نظامی به شهر رفح در جنوب نوار غزه هستند. با این حال هم کابینه و هم ارتش اسرائیل خود را برای صدور قرار تعقیب دادگاه عیه نخست‌وزیر نتانیاهو و وزیر جنگ و رئیس ستاد ارتش آماده می‌کند.»

واکنش رسانه‌های عبری به تهدید لاهه توسط نتانیاهو
چند روز قبل بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم‌زمان با افزایش گمانه‌زنی‌ها در مورد تحت تعقیب قرار گرفتن مقامات سیاسی و نظامی ارشد رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری (لاهه)، این نهاد بین‌المللی را نیز تهدید کرد. موضوعی که خشم رسانه‌های خود رژیم اسرائیل را به همراه داشت تا آنجا که روزنامه عبری‌زبان معاریو به نقل از منابع گزارش داد که نتانیاهو در روز‌های اخیر تلاش زیادی برای جلوگیری از چنین تحولی انجام داده است. به‌ویژه گفته می‌شود که او مکالمات تلفنی متعددی در تلاش برای دستیابی به هرگونه نتیجه مثبت در مورد این موضوع، از جمله فشار غیرمستقیم بر جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا داشته است. بر اساس آنچه این روزنامه گزارش داد؛ احتمالا صدور حکم بازداشت از سوی دادگاه بین‌المللی کیفری علیه نتانیاهو فقط مسأله زمان باشد و هر لحظه ممکن است رخ دهد.

حمایت سیاسی و تسلیحاتی آمریکا از جنایت‌های رژیم اسرائیل
با گذشت هفت ماه از جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه و کشته و مجروح شدن صد‌ها هزار نفر، بار‌ها کشور‌های مختلف جهان خواستار آتش‌بس موقت در غزه شدند، کمااینکه برخی کشور‌های منطقه همچون قطر و یا دیگر کشور‌های آفریقایی طرح‌هایی مبنی بر اعلام آتش‌بس موقت و حتی محاکمه نتانیاهو به نشست شورای امنیت سازمان ملل ارائه کردند؛ اما با حمایت و وتوی آمریکا روبه‌رو شد. آمریکا حتی اعلام فلسطین به‌عنوان عضو رسمی و دائمی در سازمان ملل را هم زیر سوال و این موضوع را به کما برد. 

دهه‌ها است که آمریکا با حمایت مادی و تسلیحاتی از رژیم صهیونیستی، به بی‌ثباتی و ناآرامی در غرب آسیا اقدام می‌کند، آنها با حمایت از مقامات صهیونیستی، موجی از نفرت نزد افکار عمومی جهانی را رقم زدند تا آنجا که بیشتر کشور‌های غربی شاهد برگزاری اعتراضات گسترده علیه رژیم صهیونیستی بودند، پس از حمله رژیم اسرائیل به دفتر کنسولگری کشورمان در دمشق بود که تهران، عملیات «وعده صادق» را به‌منظور تنبیه رژیم اسرائیل متجاوز آغاز کرد. عملیاتی پیروزمندانه که این سوال را در اذهان عمومی جهان آشکار کرد که رژیم اسرائیل متجاوز و جنایتکار جنگی است؛ چراکه خود را دموکراتیک می‌داند؛ اما حقوق بشر و حقوق انسانی را در کشور‌های دیگر زیر سوال می‌برد. از سویی دیگر گنبد آهنین آن دیگر مقاوم نیست و با شلیک چند موشک و پهپاد از سوی ایران، شکست خورد.

مرگ سیاسی نتانیاهو
نتانیاهو که می‌داند توقف جنگ غزه، یعنی پایان عمر سیاسی او، همچنان بر ادامه حملات خود بر غزه تأکید دارد، اصراری بیش از حد که حتی صدای موافقان رژیم اسرائیل در تگزاس آمریکا را هم درآورده است و نسبت به جنایت‌های ادامه‌دار نتانیاهو در غزه تظاهرات کردند. اگرچه تظاهرات مردمی گسترده در کشور‌های غربی علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی روز‌ها ادامه یافت؛ اما تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از مردم مظلوم غزه، این رویداد را بیشتر مورد توجه خود قرار داده است تا آنجا که رسانه‌های غربی هر روز با تیتر‌های بزرگ نسبت به عدم عدالت و حقوق بشر در غزه، مطالب انتقادی منتشر و جنبش دانشجویی دانشگاه‌هایشان را آغازی بر بیداری افکار عمومی افراد نخبه توصیف می‌کنند.

تقویت شکست بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری
اما آنچه مبرهن و روشن است، رسیدگی به شکایات در قبال افراد جنایتکار جنگی است. جنایت‌های جنگی در غزه کاملا روشن است، ولی آمریکا و اروپا نمی‌پذیرند که این دادگاه رژیم اسرائیل را متهم کند. نباید فراموش کرد که افکار عمومی جهانی می‌پذیرد این جنایت‌ها روی داده است و لاهه هم قرار است این موضوع را پیگیری کند و تعقیب نتانیاهو صادر شود. اگرچه دولت آمریکا در تلاش است دیوان را مرغوب کند و مانع چنین حکمی شود؛ اما باید دانست که چیزی تا برگزاری زمان انتخابات آمریکا باقی نمانده است و این احتمال وجود دارد که جو بایدن برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست‌جمهوری، از نتانیاهو عبور کند و با برگزاری انتخابات زودهنگام، ائتلافی مقابل نتانیاهو در کنست اشغالگران شکل گیرد.

چیزی تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باقی نمانده است و ۶ ماه دیگر جو بایدن و دونالد ترامپ می‌روند که کارزار خود را به میدان جنگ سیاسی تبدیل کنند. جنگی که شعله‌ور شدن اعتراضات آن در جامعه دانشگاهی آمریکا، نشان از رقم خوردن نتایج انتخابات آمریکا به گونه‌ای دیگر است. تا آنجا که برخی نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که رویداد‌های غزه و حتی اوکراین برای اولین‌بار می‌تواند بر انتخابات آمریکا تأثیر مستقیم داشته باشد و مسائل اقتصادی و معیشتی و بیمه در جایگاه‌های بعدی قرار گیرد.»

منبع: روزنامه صبح نو

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • بخش قابل توجهی از یهودیان از جنایات رژیم صهیونیستی اعلام بیزاری کرده‌اند
  • بیداری نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی به داخل دانشگاه‌های آمریکا رسید
  • رسانه‌های صهیونیستی: نتانیاهو از ترس نمی‌تواند تصمیم بگیرد
  • مردی که قصد حمله به نتانیاهو را داشت بازداشت شد
  • نتانیاهو به پایان نزدیک می‌شود
  • ابعاد رویکرد آمریکا و رژیم صهیونیستی در غزه
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • «وعده صادق» موجب شکست بازدارندگی رژیم صهیونیستی شد
  • نتانیاهو: اکنون دادگاه لاهه به جنگ ما آمده است