Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ؛ رییس کل گمرک ایران در این دیدار با ابراز خرسندی نسبت به جذب سرمایه گذار در امور بندری و سرمایه گذاری بخش خصوصی در منطقه آزاد انزلی، بیان کرد: تعدادی از پست اسکله های بندرکاسپین این منطقه که در حال بهره برداری است با سرمایه گذاری بخش خصوصی برای اولین بار در بنادر کشور ایجاد شده اند و سبب افزایش ظرفیت بنادر با کمک بخش خصوصی شده که نوید بسیار خوبی برای کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میر اشرفی در ادامه با اشاره اهمیت پیوستن ایران به پیمان گمرکی اوراسیا افزود: اولویت ما در بحث دریای خزر و نگاه کشور به تجارت، نگاه به کشور های همسایه ها است و اورآسیا پیمانی صد درصد گمرکی است که به کشور های عضو امکان می دهد بدون پرداخت حقوق عوارض همچون کشوری واحد کالاهایشان را با هم مبادله کنند، عضویت ایران در این پیمان می تواند شرایط منحصر به فردی را برای تولید و تجارت کشور فراهم کند و منطقه آزاد انزلی و بندر کاسپین با دارا بودن زیرساخت های مناسب میتواند در این پیمان نقش کلیدی ایفا کند.

میراشرفی خاطرنشان کرد: گمرک جمهوری اسلامی ایران همه ی امکانات خود را بسیج خواهد کرد تا بتواند از همه ی ظرفیت این پیمان و نیز بخش خصوصی که در این مناطق وجود دارند و یا در آینده ایجاد می شوند استفاده کند.

وی بندرکاسپین را یکی از بهترین بنادر دریای خزر عنوان و ضمن تاکید بر اینکه از مواهب این بندر علاوه بر استان گیلان، کشور می تواند بهره مند شود، اظهار کرد: در شرایط کنونی کشور که سرمایه گذاری بخش خصوصی با مضایقی که بخش دولتی در بحث سرمایه گذاری با آن مواجه است، رو به رو نیست، توجه به این مهم در این منطقه می تواند سرعت بیشتری به توسعه بندرکاسپین ببخشد، تا این بندر نقش توسعه ای استانی، ملی و حتی فراملی ایفا کند و با تحقق طرح یک کمربند – یک راه، در راستای احیای جاده ابریشم که از سوی چینی ها در حال پیگیری است و اتصال کریدور شمال – جنوب نقش فرا ملی منطقه آزاد انزلی برجسته میشود و این امر موجب رشد و ایجاد اشتغال در سطح استان خواهد شد.

میر اشرفی مناطق آزاد را مناطق پردازش صادرات عنوان کرد و افزود : خوشبختانه طی بازدیدی که از منطقه آزاد انزلی داشتیم، شاهدیم که منطقه آزاد انزلی در راستای اجرای این تعاریف و کارکرد های بین المللی گام بر می دارد و به آن نزدیک می شود که با توجه به شرایط فعلی کشور، همسو شدن این مناطق با این تعاریف مسرت بخش است.

وی افزود: با توجه به اینکه مناطق آزاد جهت جذب سرمایه گذار ایجاد شده اند و خارج از قلمرو گمرکی هستند، گمرک در این مناطق بیش ترین تسهیلات را ارائه می دهد و قوانین مزاحم نیز در اینجا جریان ندارد و در راستای تسهیل تجارت نیز، واردات مواد اولیه، واردات کالا و صادرات کالاهای تولیدی منطقه مشمول تخفیفات ارزش افزوده است و این مناطق محلی مناسب برای واردات کالاها به کشور هستند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در این دیدار ظرفیت های بندر کاسپین را تشریح و اظهار داشت : بندر کاسپین با انجام مهندسی ارزش و کاهش هزینه ها و با سرمایه گذاری بخش خصوصی ایجاد شده است و جزو بنادری است که در آن بخش خصوصی در ایجاد اسکله ، سیلو ، مخازن سوخت و روغن و انبارهای سر پوشیده سرمایه گذاری کرده است.

دکتر مسرور با اشاره به ایجاد نخستین اسکله روغن استان گیلان در بندر کاسپین خاطرنشان کرد : با همکاری گمرک در سال ۹۸ تا کنون ۲ کشتی روغن در این بندر پهلو گیری کرده است و بندر کاسپین با دارا بودن ۲۲ پست اسکله و توان تخلیه و بارگیری ۱۵ میلیون تن کالا در هر شیفت در سال های آتی نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور خواهد داشت.

وی ایجاد کریدور های تجاری را گامی مهم در توسعه مراودات تجاری دانست و بیان کرد : با ایجاد کریدور جدید چین _قزاقستان _ایران و انعقاد تفاهم نامه های همکاری با دو کشور تا کنون در مدت زمان کوتاه ۶ محموله تجاری از چین به صورت حمل و نقل ترکیبی ریل و کشتی وارد بندر کاسپین شده است و با اتصال ریل به این بندر کالا های تجاری به سرعت در داخل کشور و حتی به کشور های اروپایی از طریق مرز خوی قابلیت ترانزیت دارد.

دکتر مسرور در ادامه بندر کاسپین را یک بندر نسل سوم عنوان و خاطرنشان کرد : در حال حاضر شهرک صنعتی شماره ۲ این منطقه در پسکرانه بندر کاسپین قرار دارد و شهرک صنعتی شماره ۳ این منطقه نیز با محوریت تولید کالا های صادراتی و دانش بنیان در پس کرانه این بندر ایجاد خواهد شد تا مواد اولیه در کوتاه ترین زمان و با کاهش هزینه های حمل و نقل وارد مجموعه های تولیدی شود و کالاهای تولید شده به سرعت به کشورهای مختلف صادر شود.

وی با اشاره به اینکه نخستین پارک لجستیک شمال کشور با همکاری وزارت راه و شهرسازی در چارچوب راهبرد اصلی این سازمان یعنی تبدیل شدن به مرکز داد و ستد کالای کشورهای حاشیه دریای خزر در این منطقه ایجاد خواهد شد افزود: با توجه به وجود شبکه بانکی، بیمه‌ای و بورس منطقه، تفاهم‌نامه‌های منعقد با بخش خصوصی و دولتی کشورهای چین، قزاقستان و روسیه، و ایجاد زیرساخت ‌های ترانزیتی، منطقه آزاد انزلی در آینده نزدیک به مسیر جدید ترانزیت بین ‌المللی کشور در ارتباط با روسیه، اوراسیا و اروپای شرقی، و شرق آسیا ارتقاء می ‌یابد و این پارک به مرکز توسعه فعالیت ‌های ترانزیتی و درآمدزایی ارزی کشور همراه با ایجاد اشتغال بیشتر تبدیل خواهد شد.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران تجارت رشد سرمایه گذاری بخش خصوصی گمرک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۳۷۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بندر امام خمینی ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی دارد

تین نیوز

مدیرکل بنادر و دریانوردری استان خوزستان گفت: بندر بزرگ تجاری امام خمینی(ره) با برخورداری از ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی با هدف پیاده‌سازی اصول پدافند غیرعامل موجب می‌شود که در مواقع ضروری با استفاده از این امکان، زنجیره تأمین کالا و انتقال کالای اساسی به اقصی نقاط کشور دچار اختلال نشود.

به گزارش تین نیوز از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان ابوطالب گرایلو با اشاره به حماسه‌آفرینی رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس گفت: بندر امام خمینی (ره) صحنه رشادت‌های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در دفاع از امنیت کشتیرانی و صیانت از تجارت دریایی کشور بود.

گرایلو که در جمع امرا، استادان و دانشجویان دانشکده‌های افسری ارتش شرکت‌کننده در اردوی معارف جنگ سخن می‌گفت، با اشاره به اینکه بندر امام خمینی (ره) با بندر امام خمینی (ره) آن دوران بسیار فرق کرده است، اظهار کرد: آثار و نشانه‌های دوران جنگ تحمیلی از جمله مغروقه‌های موجود در مسیر آبراه خور موسی به منظور ارتقای ایمنی دریایی و تردد انواع شناورها لایروبی شده و بر عمق کانال‌های دسترسی دریایی در راستای عمل به اصول پدافند غیرعامل افزوده شده که با این‌گونه اقدامات در راستای توسعه زیرساخت‌های بندری و دریایی زمینه برای توسعه و رونق فعالیت‌های بازرگانی فراهم شده است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با اشاره به امکان تردد شناورهای بالای ۷۰ هزار تن در این مجتمع بزرگ بندری گفت: با تقویت زیرساخت‌ها و روساخت‌های بندری، این مجتمع بندری پذیرای کشتی‌هایی با تناژ بالا به منظور تخلیه و بارگیری بخش عمده کالاهای اساسی مورد نیاز کشور است و با توسعه و بهره‌گیری از پایانه‌های مکانیزه ۱۲ میلیون تن بر امکان تخلیه، بارگیری و انبارش کالای اساسی افزوده شده است.

گرایلو با اشاره به پروژه اراضی توسعه‌ای بندر با هدف ایجاد زیرساخت‌های بندری به منظور گسترش فعالیت‌های لجستیک بندری گفت: این بندر در حال حاضر هیچ محدودیتی برای پذیرش شناورها و تخلیه و بارگیری انواع کالاها ندارد و با جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و توسعه روساخت‌های بندری این امکان برای تمامی فعالیت‌های بندری و دریایی فراهم شده است.

وی با استناد به آمار و ارقام به ظرفیت‌های متعدد بندری ازجمله برخورداری از یک میلیون و ۱۰۰ هزار متر مربع انبار مسقف جهت انبارش کالا، عملکرد تخلیه و بارگیری انواع کالا در سال گذشته را بالغ بر ۴۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: این بندر بزرگ تجاری با برخورداری ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی در این بندر با هدف پیاده‌سازی اصول پدافند غیرعامل موجب می‌شود که در مواقع ضروری با استفاده از این امکان زنجیره تأمین کالا و انتقال کالای اساسی به اقصی نقاط کشور دچار اختلال نشود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان توسعه زیرساخت‌ها و روساخت‌های بندری به منظور رونق فعالیت‌های بازرگانی و اقتصاد دریا محور را فرصتی ارزنده و مهم برای نسل‌های آتی کشور عنوان کرد.

گرایلو در ادامه با اشاره به دانش‌آموختگی بخشی از نیروهای حوزه دریایی کشور از جمله مدیران سازمان بنادر و دریانوردی در دانشگاه دریایی امام خمینی (ره) ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: همکاری آموزشی و علمی ارتش جمهوری اسلامی به عنوان یکی از اعضای شورای عالی دریایی می‌تواند نقش به سزایی در تأمین نیروهای متخصص دریایی مورد نیاز حوزه دریایی کشور از جمله سازمان بنادر و دریانوردی ایفا کند.

امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی در جمع دانشجویان دانشکده افسری ارتش جمهوری اسلامی که به مدت دو روز در اردوی معارف جنگ یادواره شهید سپهبد صیاد شیرازی شرکت کرده بودند، اظهار کرد: آموزش فرهنگ‌ساز است و از درون آموزش فرهنگ به دست می‌آید.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها
  • استفاده از ظرفیت دانشگاه آزاد در توسعه فناوری شهری
  • استفاده از ظرفیت بی‌نظیر دانشگاه آزاد در زمینه علم و فناوری برای توسعه شهری
  • بندر امام خمینی ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی دارد
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • ۶ عامل هنجارشکنی پس از بازی تیم‌های ملوان و سپاهان دستگیر شدند + جزئیات
  • ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد
  • خبر مهم وزیر اقتصاد در حاشیه نشست بانک توسعه اسلامی
  • بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان
  • بررسی ایجاد پردیس صنایع فرهنگی و خلاق ماکو در نشست با وزیر ارشاد