Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@07:47:51 GMT

۷ بیماری که با سرفه آغاز می‌شود

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۳۸۵۰۷

۷ بیماری که با سرفه آغاز می‌شود

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همه‌ ما گاهی سرفه می‌کنیم. بعضی وقت‌ها دلیل سرفه صرفا یک گلو درد ساده است، مخصوصا در ماه‌های سرد سال که سرماخوردگی شایع است. ما معمولا به سرفه‌ها زیاد توجه نمی‌کنیم و سرفه نیز خودش بعد از چند روز برطرف می‌شود. اما چه زمانی سرفه دلیلی فراتر از گلو درد و ترشحات حلق دارد؟ در بیماری‌های جدی مانند آسم، سل ریوی و یا بیماری مزمن انسدادی ریه، سرفه می‌تواند اولین علامت وجود مشکلی جدی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دلیل اطلاعات زیادی که این روز‌ها همه جا وجود دارد خیلی از افراد با این اختلال‌ها آشنایی دارند، اما متاسفانه تمام عوارض خطرناکی که با سرفه همراهند، در لیست اطلاعات و آگاهی‌های ما قرار ندارند.

بیشتر بخوانید: سرفه‌ای که به نارسایی قلبی اشاره دارد

سرطان ریه

همه‌ ما می‌دانیم که سیگار بزرگترین ریسک فاکتور ابتلا به سرطان ریه است، اما حتی غیرسیگاری‌ها نیز ممکن است سرطان ریه بگیرند. سرطان ریه زمانی شروع می‌شود که سلول‌های غیرطبیعی در دیواره‌ی برونش رشد می‌کنند. سرفه می‌تواند علامتی از سرطان باشد که در اثر ضایعه‌ای در داخل نایژه یا برونش به وجود می‌آید. این ضایعه می‌تواند خصوصیات صدا را در افرادی که سرفه‌های طولانی مدت دارند تغییر داده و خش دار کند. تحقیقات نشان می‌دهد اگر دچار سرفه‌هایی شدید که بیشتر از سه هفته طول کشید، باید به پزشک مراجعه کنید. در مراحل پیشرفته‌تر، بیمار ممکن است همراه با سرفه خون بالا بیاورد که نیاز به اقدام اورژانسی دارد.

فیبروز کیستیک

فیبروز کیستیک یک بیماری وراثتی است که با ترشحات چسبناک و غلیظ جلوی عملکرد مناسب اندام‌هایی مانند ریه‌ها و لوزالمعده را می‌گیرد. موکوس، راه‌های هوایی را مسدود کرده و باکتری‌های جمع شده منجر به عفونت و آسیب گسترده به ریه و در نهایت نارسایی تنفسی می‌شوند. خلط غلیظ، سرفه‌های مزمن و خس خس سینه از علامت‌های این بیماری‌اند.

آتلکتازی

آتلکتازی زمانی روی می‌دهد که یک یا چند قسمت از ریه‌ها روی هم می‌افتند یا به خوبی باز نمی‌شوند. این عارضه می‌تواند ناشی از تجمع موکوس در راه‌های هوایی باشد که با سرفه تا حدودی تسکین می‌یابد. این سرفه‌ها ممکن است شدیدتر از آن باشند که برای شما ضرری نداشته باشد و این می‌تواند شاخصی از بیماری آتلکتازی باشد.

نارسایی احتقانی قلب

برخی از عوارض موجب آسیب‌های ناگهانی و قابل توجه می‌شوند، اما برخی دیگر مانند نارسایی احتقانی قلب معمولا به مرور زمان روی می‌دهند. افرادی که نارسایی احتقانی قلب دارند، قلب‌شان نمی‌تواند خون را به طور موثر پمپاژ کند یا جلوی تجمع خون در ریه‌ها را می‌گیرد. علائم اولیه‌ی این بیماری، سرفه‌های خشک و منقطع مخصوصا هنگام دراز کشیدن هستند. نارسایی احتقانی قلب را نباید نادیده بگیرید، زیرا می‌تواند منجر به حمله قلبی و نهایتا مرگ شود.

سارکوئیدوز

سارکوئیدوز یک بیماری التهابی است که روی خیلی از اندام‌های بدن اثر می‌گذارد. مطالعات دریافته‌اند این بیماری در اثر فعالیت بیش از حد ایمنی بدن بروز می‌کند، یعنی سیستم ایمنی فرد بیمار، که باید به طور طبیعی با عفونت‌ها و بیماری‌ها مبارزه کند، بیش از اندازه فعالیت می‌کند و به بافت‌های سالم بدن آسیب می‌زند. وقتی سارکوئیدوز ریه‌ها را درگیر می‌کند، التهاب می‌تواند بافت ریه را زخمی کرده و منجر به کاهش سطح اکسیژن شود. سرفه‌های خشکی که ادامه دار شده‌اند و مشکل در تنفس، از علامت‌های این بیماری‌اند.

اِدم ریوی

ادم ریوی ناشی از تجمع مایعات اضافی در ریه‌هاست. مایعات در کیسه‌های هوایی ریه جمع می‌شوند و تنفس را دشوار می‌کنند. سرفه‌های خلط دار با حبات‌های ریز می‌تواند علامت ادم ریوی باشد.

سندروم زجر تنفسی حاد

سندروم زجر تنفس حاد یک بیماری تنفسی ویروسی واگیردار است که گاهی می‌تواند کُشنده هم باشد. علا‌ئم این بیماری مشابه علائم بیماری‌های تنفسی مانند ذات الریه یا آنفلوآنزا هستند. این بیماری با سرفه قابل انتقال است. سرفه‌های مزمن و مکرر می‌توانند علامت سندروم زجر تنفسی حاد باشند.

منبع: برترین ها

انتهای پیام/

بیماری‌های خطرناکی که با سرفه شروع می‌شوند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۳۸۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری‌ها، کشف‌ها و حتی زادروزها و درگذشت‌های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی‌گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز ۱۲ اردیبهشت برابر ۱ می را ورق می‌زنیم.

***

نمک یددار

۱ می ۱۹۲۴ میلادی برابر با ۱۲ اردیبهشت ۱۳۰۳ خورشیدی، اولین نمک خوراکی یددار در خواربارفروشی‌های ایالت میشیگان ایالات‌متحده به فروش رسید. نمک سفره حاوی ۰.۰۱ درصد یدید سدیم به‌عنوان یک مکمل غذایی است، زیرا مصرف کافی ید باعث کاهش بروز گواتر (تورم عمده غده تیروئید در گردن) می‌شود. با اصرار انجمن پزشکی ایالت میشیگان و طرحی که ازسوی دیوید موری کاوی آغاز و رهبری شد، شرکت نمک مورتون ردی از ترکیب ید را در محصولات نمک سفره خودش پذیرفت که ابتدا با بی‌میلی همراه بود اما تا پایان همان‌سال مصرف بازار ملی را تامین کرد. دیوید مارین، آسیب‌شناس آمریکایی طی آزمایشی که بین سال‌های ۱۹۱۷ تا  ۱۹۲۲ روی گروه بزرگی از دختران مدرسه‌ای انجام داد ارزش قابل توجه ید را در کاهش بیماری گواتر نشان داد. مارین بعدها در سازمان جهانی بهداشت روی استفاده از ید در نمک کار کرد و مزایای آن را بیشتر گسترش داد.

آسپرین

۱ می ۱۸۹۹ میلادی برابر با ۱۲ اردیبهشت ۱۲۷۸ خورشیدی، شرکت داروسازی آلمانی بایر داروی آسپرین را به‌صورت پودر معرفی کرد. این دارو را یک محقق همان شرکت، به نام فلیکس هافمن در ۱۰ آگوست ۱۸۹۷کشف کرد. هافمن که به‌عنوان شیمی‌دان در شرکت داروسازی بایر آلمان کار می‌کرد در جست‌وجوی یافتن مسکن بهتری برای روماتیسم مزمن پدرش بود که آن را جایگزین استفاده از اسیدسالیسیلیک کند که طعم بدی داشت و باعث ناراحتی معده می‌شد. در ۱۰ آگوست ۱۸۹۷ او با استیل‌کردن اسیدسالیسیلیک با اسیداستیک، یک مشتق به نام استیل‌سالیسیلیک‌اسید تشکیل داد. آزمایش‌های شرکتی نشان داد که این داروی ایمن و موثر برای تسکین درد و کاهش تب است و می‌تواند به‌عنوان داروی ضد التهاب استفاده شود. از سال ۱۸۹۹ این ماده با نام تجاری آسپرین به بازار عرضه شد. نام هافمن در حق ثبت اختراع وجود دارد و او رئیس بخش بازاریابی این دارو شد، اما هیچ سهم مالی از موفقیت جهانی آن دریافت نکرد. بعدها در اول ژانویه ۱۹۱۵ آسپرین به شکل قرص معرفی شد.

قمر سیاره نپتون

۱ می ۱۹۴۹ میلادی برابر با ۱۲ اردیبهشت ۱۳۲۸ خورشیدی، جرارد کویی‌پر دومین قمر یافت‌شده نپتون با نام نیرید را که خارجی‌ترین و سومین قمر بزرگ شناخته‌شده این سیاره است کشف کرد. قطر نیرید ۳۴۰ کیلومتر، نیم‌محور بزرگ چرخش آن به دور نپتون ۵میلیون و ۵۱۳هزار و ۸۱۸ کیلومتر، دوره مداری آن ۳۶۰.۱۴ روز، انحراف مداری ۷.۰۹۰ درجه و خروج از مرکز آن ۰.۷۵۰۷ است. نام نیرید از پریان دریا شامل ۵۰ دختر نرئوس و دوریس که ساکن اعماق دریای اژه و دریای مدیترانه بودند و همراه با پدرشان درون غارهای نقره‌گون زندگی می‌کردند اشاره دارد. کویی‌پر، اخترشناس هلندی‌آمریکایی علاوه‌بر نیرید، میراندا، قمر اورانوس را هم کشف کرد.

بیماری میناماتا

۱ می ۱۹۵۶ میلادی برابر با ۱۲ اردیبهشت ۱۳۳۵ خورشیدی، مدیر بیمارستان کارخانه شرکت چیسو در شهر میناماتا به مقامات محلی بهداشت عمومی «شیوع بیماری ناشناخته‌ای را در دستگاه عصبی مرکزی» را گزارش کرد. این روز بعدها در تاریخ ژاپن به‌عنوان سالگرد رسمی کشف این بیماری اعلام شد. درپی این اعلام، پژوهشگران دانشگاه کوماموتو دریافتند که عامل بیماری مسمومیت غذائی در اثر فلزات سنگین است و پس از مدتی کشف شد که عامل اصلی بیماری میناماتا مصرف مواد غذائی آلوده به جیوه آلی است. علایم این بیماری با مشکلاتی در راه رفتن، حرف زدن، بینائی، شنوائی، بی‌حسی اعضای بدن، گرفتگی عضلانی و همچنین ازدست دادن هوشیاری و تعادل در ساکنین میناماتا همراه بود.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • فداکاری معلم نمونه استان تهران برای دانش‌آموزی که نارسایی کلیه داشت 
  • ۱۲ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • آغاز برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی آغاز شد
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • آغاز پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند