Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@02:04:32 GMT

سال آبی 1396 و 1397 هیچ پروژه باروری ابر‌ها نداشتیم

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۴۱۴۷۲

مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابر‌های مرکز مطالعات وزارت نیرو با اشاره به اینکه در سال آبی 1396 و 1397 هیچ پروژه باروری ابر‌ها نداشتیم، گفت: پس از باروری ابر‌ها یک ربع ساعت تا حداکثر 2 ساعت بعد شاهد بارندگی خواهیم بود. ناطقان: مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابر‌های مرکز مطالعات وزارت نیرو  با اشاره به اینکه بارندگی امسال بارش خوبی بود و برخی از انتظارات جبران کاهش بارندگی حداقل سال قبل را برآورده کرد ولی سیلاب‌های مختلفی را هم به همراه داشت و در سال‌های قبل هم شاهد این سیل‌ها بودیم و در سایر کشور‌ها هم شاهد سیل هستیم، گفت: شایعاتی که درباره باروری ابر‌ها و اثر آن در سیل‌های اخیر وجود دارد ولی ما بر طبق پروتکلی که داریم، هیچ باروری ابر‌ها را در زمان حوادث طبیعی در طول 20 سال اخیر انجام ندادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



فرید گلکار با بیان اینکه در سال آبی 1396 و 1397 هیچ پروژه باروری ابر‌ها نداشتیم و در 4 ماه قبل به صورت محدود با کمک پهباد در آذربایجان شرقی، خراسان‌جنوبی و چهارمحال‌بختیاری برای تست اجرایی کردیم و بارندگی محدود ایجاد شد، افزود: پس از تزریق و باروری ابر‌ها یک ربع ساعت تا حداکثر 2 ساعت بعد از عملیات شاهد بارندگی خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه سرعت سامانه باروری ابر‌ها از 50 تا 120 کیلومتر است و انتخاب منطقه مبدا و مقصد و هدفدار‌بودن آن مورد توجه است، گفت: باروری ابر‌ها با توجه به خشک و نیمه‌خشک بودن کشور و با توجه به اینکه برخی از کشور‌هایی که بیشتر از ایران بارندگی دارند ولی در زمینه باروری ابر‌ها برنامه‌های جدی دارند برای کشور ما با توجه به هزینه کم و انطباق با طبیعت کشور و بارندگی یک سوم ایران نسبت به میانگین جهانی به عنوان یکی از ابزار‌های مدیریت منابع آب، لازم است.

گلکار با بیان اینکه زود است که درباره آغاز مرحله تر‌سالی در کشور صحبت کنیم و تعجب کردم که در این باره اظهار‌نظر می‌شود، خاطر نشان کرد: علم هواشناسی تا 10 روز و پیش‌بینی اقلیمی حداکثر تا 6 ماه در سطح جهانی می‌تواند پیش‌بینی موثقی ارائه کند و تر‌سالی خوشحال‌کننده است ولی اظهارنظر درباره آن خیلی زود است.

مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابر‌های مرکز مطالعات وزارت نیرو با بیان اینکه در بودجه محدودیت‌هایی داشتیم که در سال آبی 99 ـ 1398 با استفاده از تجهیزات صنایع دفاع و هوا و فضای سپاه پروژه باروری ابر‌ها را با برنامه‌ریزی دقیق و با وسعت قابل توجهی اجرایی می‌کنیم.

منبع: فارس برچسب ها: وزارت نیرو ، سال آبی ، باروری ابرها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: وزارت نیرو سال آبی باروری ابرها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۴۱۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به منظور توسعه کمی و کیفی پژوهش‌های بین‌رشته‌ای بالینی، گسترش خدمات و فناوری‌های نوین و توانمندسازی نیروی انسانی در زمینه علوم شناختی و اعصاب، مراحل احداث مرکز ملی نوآوری مغز در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر تهران درحال اجرا است.

مرکز ملی مغز به عنوان یک مرکز پژوهشی، آموزشی، درمانی، توانبخشی، ترجمان دانش و تولید فناوری‌های نوین در زمینه اختلالات عصبی و سلامت مغز به صورت کنسرسیومی از دانشگاه‌ها و کادر علمی و آموزشی مرتبط با مطالعات بالینی و پایه مغز و اعصاب و حوزه‌های مرتبط در دانشگاه‌های وزارت بهداشت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ایجاد و فعالیت خواهد داشت.

ماهیت اصلی مرکز ملی مغز، عملی کردن دیدگاه همکاری‌های علمی و تحقیقات بین‌رشته‌ای و نزدیک کردن فضای علوم پایه و بالینی است. این مرکز به عنوان یک واحد مستقل با تمامی دانشگاه‌ها و مراکز علمی همکاری‌های علمی و فناورانه خواهد داشت و برای قسمت درمان با بیمارستان چندتخصصی متعلق به دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر در تعامل خواهد بود.

مراحل اجرایی ایجاد مرکز ملی مغز هم اکنون با ۳۰ درصد پیشرفت عمرانی طرح و تشکیل هسته‌های تخصصی با حضور متخصصان بین‌رشته ای، تفاهم همکاری با شرکت‌های فعال درحوزه نوروتکنولوژی و مراکز علمی از جمله آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و همکاری با انجمن جهانی آلزایمر و شروع اجرای پروژه پیشگیری از افت عملکردهای شناختی سالمندان در ایران دردست اقدام است.

همزمان با اجرای این برنامه، دو فراخوان در حوزه توسعه نوروتکنولوژی برگزار و کتاب کار «ذهن فعال» در سالمندی نیز انتشار یافته است و تلاش‌هایی نیز برای همکاری در برگزاری مدرسه علوم اعصاب اجتماعی، تدوین پروپوزال بانک داده جامع عصبی ایرانیان در مرحله ثبت، تأسیس آزمایشگاه فوتوبایوماجولیشن و درد نیز انجام شده است.

در راستای اجرای این طرح ملی شماری از پزشکان پژوهشگر جذب و همکاری با اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و فنی نیز انجام شده و ۲۰ پروژه تحقیقات کاربردی درحوزه های اولویت دار، فعالیت کمیته عصب روانپزشکی دستیاران روانپزشکی و تدوین برنامه کمیته دستیاری نورولوژی، راه‌اندازی پروژه نوراکس در قالب دوره‌های تربیت پژوهشگر و فناور و همچنین راه‌اندازی وب سایت و شبکه‌های اجتماعی مرکز از دیگر اقدامات در راستای ایجاد مرکز ملی مغز نیز صورت گرفته است.

کد خبر 6098081

دیگر خبرها

  • عبادی‌پور: جز از جانب مردم، حمایت دیگری نداشتیم
  • مظفری‌زاده: نتایج ما بهتر شده است ولی با خمس مشکلی نداشتیم
  • جانمایی محل جدید آراد کوه در جاده تهران-قم در دست مطالعه است
  • بنو و پرداخت مبلغ محکومیت سنگین!
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • تامین اعتبار مطالعات چهار پروژه شیلات استان اردبیل
  • پیگیری وضعیت اقلام و تجهیزات منوریل در گمرکات کشور
  • جزئیات جدید از پروژه ۳ طبقه کردن میدان ونک تهران
  • جزییات جدید از پروژه سه طبقه کردن میدان ونک
  • بارندگی‌های اخیر خسارتی به گندم‌های برداشت شده در خنج وارد نکرده است