Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه‌ای است تمام نما از رویداد‌های اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه‌های تاریخی بسیاری از واقعیت‌های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هشتمین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!





۸ فروردین ۱۳۱۴، وزارت امور خارجه در یادداشتی به سفارت انگلیس، اقدام آن کشور در کسب امتیاز استخراج خاک سرخ معادن ابوموسی و صدور آن به انگلستان را محکوم کرد و آن را تعرض به حاکمیت ملی ایران دانست. این امتیاز از سوی حاکم شارجه به انگلیسی‌ها واگذار شد.

۸ فروردین ۱۳۳۳، انتظام وزیر خارجه ایران با بیان اینکه انعقاد قرارداد فروش نفت و هرگونه معاملات مربوطه در خارج از مرز‌های ایران با قانون ملی شدن صنعت نفت مغایرت ندارد، راه را بر کنسرسیوم بین‌المللی نفت ایران هموار کرد. در پی این سخنان کنسرسیوم شرکت‌های ۸ گانه خارجی مربوط به نفت ایران از ۲۲ فروردین ۱۳۳۳ رسماً کار خود را آغاز کردند.

۸ فروردین ۱۳۵۷، ایران گفتگو‌هایی را برای خرید ۴ نیروگاه اتمی جدید از آلمان غربی آغاز کرد. همزمان با این گفت و گوها، مذاکرات ایران با آمریکا برای خرید ۶ الی ۸ رآکتوراتمی تولید انرژی ادامه دارد.

همچنین در این روز به دلیل اعتصابات گسترده کارگران در سراسر کشور، حکومت شاه طی توافقی با دولت بنگلادش هزاران کارگر و تکنسین آن کشور را استخدام می‌کند.



منابع: موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی

منبع: تابناک

کلیدواژه: تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران رویدادهای اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۴۲۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات فنی و مهندسی متخصصان ایرانی ماندگار است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا گفت: برای زیرساخت‌های تبادلات حمل‌ونقل خطوط کشتیرانی و خطوط هوایی باید تقویت شود.

وی افزود: رفع مشکل نقل‌وانتقال مالی‌وپولی از زیرساخت‌های ضروری است. در قاره آفریقا ارتباط با کشورها نسخه مختص خود را می‌طلبد و باید برنامه‌های متفاوت برای هر کشور و اقلیم داشت‌. حداکثر تا سه ماه دیگر مشکلات و موانع نقل‌وانتقال مالی‌وپولی ایران و آفریقا حل شود.

رئیس‌جمهور در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا: فرآوری معادن در آفریقا بسیار مهم است، ایران در این زمینه دانش دارد و می‌تواند به فرآوری معادن کمک‌کند.

وی افزود: کشت فراسرزمینی از دیگر ظرفیت‌های مهم است. تامین مواد اولیه با قیمت مناسب می‌تواند برای همه فعالان اقتصادی و مراکز تولیدی از سوی آفریقا صورت گیرد.

رئیسی تصریح کرد: خدمات فنی ومهندسی در ایران به برکت انقلاب اسلامی جایگاه قابل قبولی دارد که مورد قبول همگان است. سدی که در کشور سریلانکا توسط متخصصان ایرانی ساخته شده کم نظیر است.

وی افزود: امکان ساخت پالایشگاه و نیروگاه از سوی جمهوری اسلامی وجود دارد و می‌توانیم در این زمینه با کشورهای آفریقای همکاری داشته باشیم.

کد خبر 6088942 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • افزایش نقش چین برای استخراج معادن افغانستان
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • کنعانی تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • کینه مرگبار کارگر قهوه خانه | کارگر جوان اخراج شد و وقتی فهمید فرد دیگری جای او استخدام شده ....
  • تقویت اقتصاد کشور دشمنان را ناامید خواهد کرد
  • بنای اقتصاد کشور به دست کارگران ساخته می‌شود
  • خدمات فنی و مهندسی متخصصان ایرانی ماندگار است