Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -

در روايتي از امام صادق عليه السلام آمده است که فرمودند: «الْقُنُوتُ فِي الْفَرِيضَةِ الدُّعَاءُ وَ فِي الْوَتْرِ الِاسْتِغْفَارُ؛ در قنوت نمازهاي واجب، دعا کنيد و در نماز وتر نافله شب، استغفار نماييد.
آيا جايز است در قنوت يا رکوع و سجده نماز، قسمتي از يک دعا يا زيارتنامه را خوانده شود؟
پاسخ اجمالي
خواندن دعا مانعي ندارد و در زيارت‌نامه، اگر بخشي از آن باشد که مخاطب آن، خداوند است، اشکالي ندارد، ولي خواندن فرازهايي از زيارات که مخاطب آنها مخلوقات(هرچند امامان و معصومان) باشند در نماز جايز نيست و موجب باطل‌شدن آن خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقليد نسبت به اين سؤال، چنين است:
حضرت آيت الله العظمي خامنه‌اي (مد ظله العالي):
اگر خطاب به خداوند متعال باشد، اشکال ندارد.
حضرت آيت الله العظمي شبيري زنجاني (مد ظله العالي):
خواندن دعا مانعي ندارد، ولي زيارت‌نامه اگر موجب کلام آدمي شود - مثل اينکه سلام داده شود- در نماز جايز نيست و موجب بطلان نماز است و فرقي از اين جهت بين نماز مستحب و واجب نيست.
حضرت آيت الله العظمي نوري همداني(مد ظله العالي):
دعا و درخواست از حضرت حق در نماز بلامانع است ولي خواندن غير خداوند در نماز جائز نيست.
حضرت آيت الله هادوي تهراني (دامت برکاته):
خواندن هر آنچه که ذکر يا دعا يا قرآن باشد، در همه جاي نماز جايز است؛ البته خواندن قرآن در رکوع و سجده مکروه است. بنابراين خواندن بخش‌هايي از زيارت‌نامه که حاوي دعا يا ذکر يا قرآن باشد، در نماز اشکال ندارد؛ البته دقت شود در قنوت نماز خواندن عبارتي که ذکر يا دعا باشد، لازم است و بدون آن، قنوت صحيح نخواهد بود. همچنين گفتن ذکري که حاوي تسبيح خدا باشد، از واجبات سجده و رکوع است؛ مثلاً همين مقدار که در رکوع يا سجده يک بار بگويد: «سبحان الله» کافي است.
دعاهايي که خواندن آنها در قتوت و سجده مستحب است:
دعا در سجده پايان نماز
در اين مطلب به دعا هايي اشاره مي شود که جزو بهترين دعا هاي در سجده و در پايان نماز است.
در سجده، خواندن اين دعاها سفارش مي شود:
* «يا لطيف ارحم عبدک ضعيف، يا جليل ارحم عبدک الذليل»
* «يا ولي العافيه، اسئلک العافيه، عافيه الدّين و الدنيا و الاخره، بجاهِ محمّـد و عترته الطاهره صلواتک عليه اجمعين»؛
* «اللهم اني اسئلک الراحه عند الموت و المغفره بعد الموت و العفو عند الحساب».
* «يا من له الدنيا و الاخره ارحم من ليس له الدنيا و الاخره»؛
* «رب اغفر و ارحم و تجاوز عما تعلم انک الاعزّ الاجلّ الاکرم»؛
* «يا خير المسوولين و يا خير المعطين، الرزقني و ارزق عيالي من فضلک فاِّنک ذوالفضل العظيم».
**دعاهايي براي قنوت
قنوت در رکعت دوم نمازهاي واجب و مستحب، يکي از سنت هاي نبوي و مستحبات مؤکد مذهب تشيع است. «عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عليه السلام قَالَ سَأَلْتُهُ عَنِ الْقُنُوتِ فَقَالَ فِي کلِّ صَلَاةٍ فَرِيضَةٍ وَ نَافِلَةٍ؛ امام صادق عليه السلام در جواب پرسش گري که از قنوت پرسيده؛ مي فرمايند: هر نماز واجب و مستحب قنوت دارد. و ترک آن را موجب کامل نبودن نماز مي داند. مَنْ تَرَک الْقُنُوتَ رَغْبَةً عَنْهُ فَلَا صَلَاةَ لَهُ؛ کسي که از روي بي ميلي قنوت را رها کند، نمازش کامل نيست»
در روايت ديگري آمده: «قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ عليه السلام اقْنُتْ فِي کلِّ رَکعَتَينِ فَرِيضَةٍ أَوْ نَافِلَةٍ قَبْلَ الرُّکوعِ؛ در رکعت دوم نماز مستحبي و واجب، قنوت بخوان»
امام باقر عليه السلام قنوت را از سنت هاي نبوي به حساب آورده و در مورد فراموش کردن قنوت که مورد سؤال واقع شدند؛ فرمودند: «رَجُلٌ نَسِي الْقُنُوتَ فَذَکرَهُ وَ هُوَ فِي بَعْضِ الطَّرِيقِ فَقَالَ يسْتَقْبِلُ الْقِبْلَةَ ثُمَّ لْيقُلْهُ ثُمَّ قَالَ إِنِّي لَأَکرَهُ لِلرَّجُلِ أَنْ يرْغَبَ عَنْ سُنَّةِ رَسُولِ اللَّهِ صلي الله عليه و اله أَوْ يدَعَهَا؛ کسي که قنوت را فراموش کرد؛ حتي اگر در راه باشد رو به قبله بايستد و آن را به جا آورد. سپس فرمودند: من خوش ندارم کسي از سنت رسول الله صلي الله عليه و اله روي گردان و آن را ترک نمايد»
در دعاهاي قنوت، کيفيت دعا و نوع دعا را هم مشخص کرده اند. در روايتي آمده است که در قنوت روز جمعه، تمجيد خدا و صلوات بر پيامبر و اهل بيت عليهم السلام و دعا براي فرج باشد.
يا در روايتي از امام صادق عليه السلام آمده است که فرمودند: «الْقُنُوتُ فِي الْفَرِيضَةِ الدُّعَاءُ وَ فِي الْوَتْرِ الِاسْتِغْفَارُ؛ در قنوت نمازهاي واجب، دعا کنيد و در نماز وتر نافله شب، استغفار نماييد.
مستحب است در قنوت نماز اين ذکر خوانده شود: «لا اله الا الله الحليم الکريم لا اله الا الله العلى العظيم سبحان الله رب السموات السبع و ربّ الارضين السبع و ما فيهن و ما بينهن و ربّ العرش العظيم و الحمد للّه ربّ العالمين» و نيز آيه شريفه: «ربّنا اغفرلى و لوالدىّ و للمؤمنين يوم يقوم الحساب». هم چنين آيه شريفه: «رَبّنا لا تزغ قلوبنا بعد اذ هديتنا و هب لنا من لدنک رحمه انک انت الوهّاب».
گردآوري: بخش مذهبي ببتوته
منابع:
islamquest.net
mizanonline.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۴۲۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود

حرکت دسته عزاداری و سوگواری مردمی شاگردان مکتب شیخ الائمه حضرت امام جعفر صادق علیه السلام در روز شنبه مورخ ۱۵ اردیبهشت ماه ساعت ۱۰ صبح ابتدای بلوار آیت الله اشرفی اصفهانی مسجد حضرت امام سجاد علیه السلام به سمت میدان صادقیه برگزار می شود.

از تمامی سوگواران و عزاداران به ویژه شاگردان مکتب امام جعفر صادق علیه السلام دعوت می شود تا در این حرکت عظیم و باشکوه عزای آل الله شرکت چشمگیر داشته باشند.

دیگر خبرها

  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد /از او پرسیدم طرح را خوانده ای گفت نه /با کج فهمی به فضای مجازی ظلم کرد
  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • نماز خواندن مرد غزه‌ ای زیر آوار ساختمان
  • کمال نامه ی مستان حیدری / امیرالمؤمنین در شعر خواجوی کرمانی
  • عملیات جدید مقاومت اسلامی لبنان علیه مواضع صهیونیست‌ها
  • رگبار باران در تهران از چهارشنبه/ افزایش دما تا ۵ روز آینده
  • اعتراض علیه سیاست‌های ضد اسلامی دولت آلمان در هامبورگ
  • آسمان چهارمحال و بختیاری کمی تا قسمتی ابری
  • کدام مرجع تقلید بر پیکر عروس امام ( ره) اقامه نماز کرد؟ +عکس