Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شورای ملی زیتون گفت: ما واردات زیتون نداریم چون قیمت تمام شده تولید داخل نسبت به کشورهای دیگر پایین‌تر است بنابراین واردات مقرون به صرفه نیست.

مهدی عباسی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره تولید زیتون و مشکلات این حوزه در سال گذشته اظهار داشت: با توجه به افزایش نرخ ارز، سیاست تولید زیتون در سال گذشته با سال‌های قبل از آن متفاوت بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دلیل شتابزدگی در افزایش نرخ ارز برخی صنایع تبدیلی برای کنسرو کردن زیتون اقدام نکردند و ترجیح دادند در بخش ارز سرمایه گذاری کنند برخی نیز با سوء استفاده از نوسانات ارزی سعی کردند قیمت را پایین نگه دارند.

وی افزود: در سال 96 قیمت خام زیتون حدود 7 هزار تومان بود اما در سال 97 با وجود تورم بسیار بالا با نرخ 5 هزار تومان به فروش می‌رفت و این به نوعی شکست تولیدکنندگان بود، اما با توافقاتی که بین صنایع تبدیلی روغن کشی و استحصال روغن صورت گرفت دلگرمی برای تولیدکنندگان زیتون بوجود آمد به این ترتیب که قرار شد به صورت تضمینی خریداری شود که باعث شد نسبت به سال‌های قبل 20 درصد افزایش تولید روغن زیتون داشته باشیم یعنی بازار کنسرو که ضعیف شده بود تا حدی تقویت شد.

رئیس شورای ملی زیتون ایران تغییر جایگاه زیتون از گروه دو به یک را از جمله مشکلات این بخش برشمرد و تصریح کرد: همین موضوع باعث سردگمی 20 روزه شد که با ورود شورای زیتون و همکاری مجلس و وزارت جهاد به گروه دو بازگشت و روند دوباره عادی شد.

وی خاطرنشان کرد: سال‌های قبل روغن زیتون فله از کارخانجات با قیمت 26 هزار تومان خریداری می‌شد، سال گذشته نیز نهایتا با 30 درصد افزایش با نرخ 35 تا 37 هزار تومان خریده می‌شد اما متاسفانه به دلیل عدم پیگیری تعزیرات حکومتی قیمت هر لیتر در بازار به 250 هزار تومان هم رسید که این مسائل ربطی به تحریم ندارد.

عباسی ادامه داد: در صنایع بسته بندی برخی اقلام افزایش قیمت داشته‌اند اما افزایش قیمت حتی اگر 200 درصد هم باشد نمی‌تواند تا این حد تاثیر گذار باشد، مهم مواد اولیه است که با قیمت پایین خریداری شده است. برخی با این سیاست می‌خواهند سازمان و غذا را تحریک کنند و بگویند قیمت روغن زیتون بالا رفته و این محصول از سفره مردم حذف می‌شود در حالی که تورم 150 درصدی را شاهد هستیم، در برخی اقلام کشاورزی افزایش 300 درصدی هم داشته‌ایم ولی ما 25 تا 30 درصد افزایش قیمت داشتیم.

وی با بیان اینکه طعم و کیفیت زیتون ایران از دیگر کشورها بالاتر است، درباره واردات زیتون نیز گفت: ما واردات زیتون نداریم چون قیمت تمام شده تولید داخل نسبت به کشورهای دیگر پایین‌تر است بنابراین واردات مقرون به صرفه نیست. در برخی موارد قاچاق می‌شد که اغلب هم غیر بهداشتی بوده چون نظارتی روی آن صورت نمی‌گیرد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: روغن زیتون شورای ملی زیتون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۴۲۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فواید و مضرات روغن حیوانی

تحقیقات اولیه روی موش‌ها نشان می‌دهد که روغن حیوانی با کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید و افزایش سطح کلسترول خوب (اچ‌دی‌ال) خطر ابتلا به بیمارهای قلبی‌عروقی را کاهش می‌دهد.

به گزارش مشرق، روغن حیوانی یا گی (Ghee) در واقع شکلی از کره است که برای پخت‌وپز، طعم‌ دادن به غذا و همچنین به‌عنوان منبع چربی استفاده می‌شود.

این روغن قرن‌ها است که وجود دارد و در کشورهای مختلف از جمله ایران استفاده می‌شود. در طب سنتی هند هم به نام آیورودا ریشه دارد. در این سیستم پزشکی سنتی، روغن حیوانی ماده‌ای ارزشمند برای تقویت و ایجاد تعادل میان اجزای مختلف بدن به شمار می‌رود. با این حال برای اثبات فواید این ماده غذایی برای قلب، روده یا کنترل وزن، چنانچه امروز ادعا می‌شود، تحقیقات بالینی محدودی انجام شده است.

روغن حیوانی چیست؟

روغن حیوانی یا گی، نوعی کره تصفیه‌شده است که برای تهیه آن، کره را مدت زمان طولانی‌ حرارت می‌دهند تا مواد جامد شیر (پروتئین‌ و لاکتوز) از آن جدا و ته‌نشین شود و عطروطعمی شبیه آجیل بوداده پیدا کند.

گرما پروتئین‌های شیر مانند کازئین و نیز لاکتوز آن را تجزیه می‌کند و بر این اساس روغن مشخصه تغذیه‌ای منحصربه‌فرد به دست می‌آورد: کسانی که با تحمل لاکتوز مشکل دارند و نمی‌توانند کره بخورند، می‌توانند روغن حیوانی را بدون مشکل مصرف کنند.

این روغن در هند نیز یک عنصر کلیدی در آشپزی به شمار می‌رود. هندی‌ها روغن حیوانی را خالص و ناب می‌دانند و هرچیزی که با این روغن پخته شود هم خالص و ناب محسوب می‌شود.

در طب آیورودا، بر فواید درمانی روغن حیوانی یا گی، چه به صورت مجزا و چه همراه با سایر ترکیب‌های دارویی تاکید و حتی گفته می‌شود که مصرف روزانه و همیشگی این روغن ضرری ندارد.

ارزش غذایی روغن حیوان یا گی

مشخصات تغذیه‌ای این روغن شبیه کره است و هر یک قاشق چای‌خوری از آن ۱۲۳ کالری، ۱۴ گرم چربی، ۱۱۸ میکروگرم ویتامین آ و ۰.۴ میلی‌گرم ویتامین ئی دارد. روغن حیوانی تقریبا تماما چربی است (۹۵ درصد) و رطوبت آن به کمتر از ۰.۵ درصد می‌رسد.

این روغن منبع مهم اسید لینولئیک مزدوج یا سی‌ال‌ای (conjugated linoleic acid)، نوعی اسید چرب غیراشباع امگا ۶، است. سی‌ال‌ای به طور طبیعی در محصولات لبنی یافت می‌شود و برای سلامتی مزیت‌هایی دارد، از جمله در زمینه‌هایی مانند چاقی، سرطان، فشار خون (کاهنده فشار خون)، دیابت (تعدیل‌کننده قند خون) و تقویت‌کننده سیستم ایمنی.

در روغن حیوانی یا گی ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین آ وهمچنین بسته به نشان تجاری این روغن، ویتامین‌های دی، ئی و کا وجود دارند. مصرف ویتامین‌های محلول در چربی همراه با منبع چربی مانند روغن حیوانی در جذب مواد مغذی موثر است.

تاثیر روغن گی بر سلامتی؛ مزایا و مضرات

تحقیقات اولیه روی موش‌ها نشان می‌دهد که روغن حیوانی یا گی با کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید و افزایش سطح کلسترول خوب (اچ‌دی‌ال) خطر ابتلا به بیمارهای قلبی‌عروقی را کاهش می‌دهد. با این حال به منظور اثبات فواید این روغن‌ برای سلامتی انسان‌ها به تحقیقات بیشتری نیاز است.

یک مطالعه در پاکستان‌ نشان داد که این نوع روغن برخلاف تصور عمومی، بیماری عروق کرونر را در مصرف‌کنندگان کاهش داد نه افزایش. با این حال توصیه انجمن قلب آمریکا این است که پنج تا شش درصد کالری‌ مصرفی روزانه از چربی‌های اشباع‌شده باشد. زیرا ارتباط میان مصرف چربی اشباع‌شده با کلسترول بد (ال‌دی‌ال) و افزایش خطر بیماری قلبی پیش‌تر اثبات شده است.

از آنجا که روغن حیوانی یا گی، کره تصفیه‌ شده و فاقد کازئین یا لاکتوز است، افرادی که به بیماری عدم تحمل لاکتوز دچارند، می‌توانند این روغن را بدون مشکل مصرف کنند.

این روغن حاوی نوعی تری گلیسیرید با زنجیره متوسط ام‌سی‌تی (MCT) است؛ نوعی چربی که با سرعت بیشتری در بدن تجزیه و جذب می‌شود. طبق برخی پژوهش‌ها، ام‌تی‌سی‌ها مصرف انرژی را افزایش می‌دهند و بر احساس سیری تاثیر می‌گذارند و می‌تواند در کاهش وزن موثر باشد.

به رغم فواید فراوان روغن حیوانی یا گی، افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی به دلیل اینکه روغن یک چربی‌اشباع‌شده‌ محسوب می‌شود، باید در مصرف آن احتیاط کنند اما می‌توان از این روغن حیوانی به عنوان یکی از عناصر رژیم غذایی سالم بهره‌مند شد.

منبع:سلامت نیوز

دیگر خبرها

  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • آموزش آشپزی / روشی خاص برای تهیه و طبخ ماهی کبابی
  • طرز تهیه سالاد پروتئینی خوشمزه با سس پستو
  • چرا این ماده غذایی کالا‌ی مورد علاقه سارقان است؟
  • جمع‌آوری روغن غیر قابل مصرف انسانی در چهارمحال و بختیاری
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • قیمت قورمه سبزی نجومی شد