Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اهواز - ايرنا - معاون جهاد کشاورزي خوزستان پيش بيني توليدات زراعي پائيزه امسال را بيش از سه ميليون تن عنوان کرد و گفت: نگراني از بابت خسارت سيل به زمين هاي کشاورزي در حوضه رودخانه هاي دز، کرخه و پايين دست کارون آستانه برداشت محصولات همچنان وجود دارد.

محمد قاسمي نژاد پنجشنبه در گفت وگو با ايرنا با اشاره به آغاز برداشت محصولات زراعي استان بعد از شرايط بحراني آب و هوايي، در نيمه دوم فروردين، افزود: با توجه به افزايش دبي رودخانه ها و احتمال خسارت سيلاب به مزارع، اين مساله در ستاد بحران جهاد کشاورزي مطرح و به مديران شهرستان ها ابلاغ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي همچنين اظهار داشت: پيش بيني شده است که بيش از يک ميليون و 930 هزار تن گندم، 60 هزار تن کلزا، 900 هزار تن چغندرقند پائيزه و 130 هزار تن جو (محصولات پائيزه) از زمين هاي کشاورزي خوزستان برداشت شود.
قاسمي نژاد با اشاره به تشکيل جلسات ستاد برداشت استان افزود: تمهيدات لازم براي برداشت فراهم و 2 هزار و 500 کمباين پيش بيني شده که 515 دستگاه کمباين بومي و تا کنون 700 کمباين وارد استان شده است اما با ممنوعيت تردد در تعطيلات نوروز مابقي در روزهاي آينده به خوزستان وارد مي شود.
وي با بيان اينکه اکيپ هاي نظارت بر برداشت آمادگي لازم را دارند، اضافه کرد: هماهنگي ها براي اختصاص 40 ميليون ليتر سهميه سوخت کمباين ها نيز انجام شده است.
به گفته وي سه نقطه ورودي کمباين در هنديجان، بهبهان و انديمشک براي ضدعفوني کمباين ها در نظر گرفته شده که از ورود بيماري هاي خاص به استان جلوگيري شود.
بيش از 800 هزار هکتار در خوزستان زير کشت پائيزه رفته که بيشتر آن در حوضه رودخانه هاي دز، کارون و کرخه است.
در روزهاي اخير اخباري از آبگرفتگي زمين هاي کشاورزي در شاوور و اهواز و بهبهان منتشر شده اما جهاد کشاورزي استان تا کنون ميزان آبگرفتگي مزارع را اعلام نکرده است.
در پي پيش بيني بارش شديد از يکشنبه تا چهارشنبه گذشته، آماده باش سيل در 10 استان اعلام شده است.
ستاد بحران خوزستان نيز از سوم فروردين نسبت به احتمال وقوع سيلاب در همه رودخانه هاي استان هشدار داده و سازمان آب و برق خوزستان نيز گفته است که تعدادي از روستاهاي شهرستان هاي اهواز، دزفول، شوشتر، شوش، دشت آزادگان و هويزه شرايط حساس تري را تجربه مي کنند.
سازمان آب و برق خوزستان نيز ديشب با صدور 2 اطلاعيه از 2 برابر شدن دبي خروجي سدهاي دز و کرخه در روزهاي آينده خبر داده و اعلام کرده است که دستگاه هاي اجرايي بايد خود را براي تخليه شهرها و روستاهاي پرخطر آماده کنند.
در سيل فروردين 95 بخش زيادي از زمين هاي کشاورزي در شوش، شوشتر، دزفول و اهواز دچار خسارت شد. بهمن ماه امسال نيز کشاورزان دشت آزادگان، هويزه، اهواز و دزفول خسارت ديدند.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي خوزستان گفته است: در سيلاب و آبگرفتگي هاي اخير براساس برآورد اوليه 2 هزار و 80 ميليارد ريال خسارت مستقيم به بخش کشاورزي وارد شده است.
همچنين خسارت وارده به بخش کشاورزي، دام و شيلات اين استان ناشي از سيل و طغيان رودخانه دز در فروردين ماه 95 چهار هزار و 810 ميليارد ريال اعلام شده است.
9754/6002
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۴۳۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی نسبت به بروز آفات سن و بیماری زنگ زرد گندم هشدار داد و گفت: گندمزارهای ۱۳ استان کشور در معرض تهدید این آفات قرار دارد.

به گزارش مشرق، «سهراب سهرابی» درباره تولید و خرید گندم کشور افزود: اکنون مزارع گندم استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، چهارمحال بختیاری، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، قزوین، کردستان، کرمانشاه، همدان، لرستان و مرکزی در معرض تهدید آفت سن و زنگ زرد قرار دارد.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: انتظار می رود کشاورزان برای مقابله با این آفت و بیماری همچون گذشته با همکاران ما در مراکز خدمات کشاورزی مشورت بگیرند تا بتوانند آنها را کنترل و مدیریت کنند.

وی گفت: در صورتی که کشاورزان با این آفات مقابله نکنند، به‌طور قطع با کاهش درآمد مواجه شده و در نهایت کاهش تولید گندم روبه‌رو می شویم.

سهرابی تصریح‌کرد: همچنین کشاورزان مزارع گندم آبی استفاده از آبیاری دوره ای را در دستور کار خود قرار دهند تا تولید با مشکل روبه‌رو نشود.

این مسوول میزان تولید و خرید گندم در سال جاری را همچون سال گذشته دانست و افزود: برآورد می شود امسال از ۶ میلیون هکتار سطح زیرکشت گندم آبی و دیم حدود ۱۳.۵ میلیون تن گندم تولید و ۱۰.۵ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شود.

به گفته وی، استان خوزستان بزرگترین تولیدکننده گندم کشور است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • بارندگی شدید خسارت جدی به کشاورزی خوزستان وارد کرده است
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های خوزستان از دست رفت
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟
  • تخریب جاده‌های بین مزارع و عشایری شهرستان آبدانان بر اثر سیلاب