Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-27@02:05:09 GMT

میامی سرزمین کاروانسراها ،یادآور شکوه معماری ایران

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۴۵۲۸۱

میامی سرزمین کاروانسراها ،یادآور شکوه معماری ایران

به گزارش ایرنا ، شهرستان میامی از دوران قدیم نقطه اتصال جنوب کشور با شرق و شمال بوده و به همین منظور در دوران مختلف پنج کاروانسرا در این منطقه ساخته شده است.
واقع شدن این منطقه در مسیر جاده ابریشم یکی دیگر از دلایل توجه حاکمان به این نقطه از کشور بوده است.
با وجود این کاروانسراها و دیگر بناهای تاریخی ، طبیعت بسیار زیبا و نیز واقع شدن در مسیر راه تهران به مشهد، شهرستان میامی ظرفیت تبدیل شدن به یک قطب گردشگری کشور را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مسجدهای قدیمی ، یخدان‌ها ، روستاهای هدف گردشگری ، مناطق ییلاقی و آبشارهای کالپوش از دیگر جاذبه های میامی هستند که دیدن آن ها حتی برای یک بار مغتنم است.

معرفی کاروانسراهای میامی

*** کاروانسرای شاه عباسی میامی
این بنای زیبا در داخل شهر میامی واقع شده و هنوز سالم است.
کاروانسرای شاه عباسی میامی دارای یک حیاط مرکزی چهار ایوانی بوده و با آجر ساخته شده است.
ورودی بنا به شکل هشتی بوده و در سردر ورودی کتیبه های سنگی حجاری نصب شده که تاریخ ساخت و نام بانی بر روی آن نوشته شده و از این حیث منحصر به فرد می باشد.

*** مجموعه کاروانسراهای میاندشت
این مجموعه با 22هزار متر مربع مساحت در 45 کیلومتری شرق میامی قرار گرفته و شامل سه کاروانسراست .
کاروانسرای میاندشت بزرگترین کاروانسرای ایران در نوع خود بوده که ساخت آن در دوره صفویه آغاز شده و زمان قاجارها توسعه یافته است .
این مجموعه که در مسیر راه ترانزیتی تهران - مشهد واقع شده، محلی بسیار جذاب برای بازدید مسافران و زائران امام هشتم (ع) است .
*** کاروانسرای عباس آباد
این کاروانسرا در 70 کیلومتری شرق میامی و در مرکز روستای عباس آباد واقع شده است.
کاروانسرای عباس آباد مستطیل شکل و از نوع چهار ایوانی است، مساحت آن بیش از هشت هزار و 500مترمربع، دارای 2 ورودی شرقی و غربی است که ورودی اصلی آن در ضلع شرقی قرار دارد.
سرویس‌های بهداشتی کاروانسرا در خارج بنا و در ضلع غربی آن قرار گرفته که این مهم در نوع خود نادر است.

*** کاروانسرای الحاک
این بنای تاریخی در کنار جاده قدیم تهران - مشهد قرار دارد، قدمت این بنا مربوط به دوره شاه اسماعیل صفوی است که در بعضی از سفرنامه های مستشرقان از آن یادشده است .
کاروانسرای الحاک بر اثر عوامل جوی و طبیعی دچار آسیب گردیده که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای بازسازی ومرمت آن کارهای زیادی کرده است.

***کاروانسرای صدرآباد
مساحت این کاروانسرای تاریخی بیش از سه هزار و 500 متر مربع بوده و در کیلومتر 80 محور میامی – مشهد قرار دارد.
در چهار گوشه کاروانسرا چهار برج وجود دارد و در جداره خارجی دیواره ضلع شمالی نیز 12 رواق برای اسکان موقت تعبیه شده است‌.

*** مرمت کاروانسراها
سیدمحمد صادق رضویان سرپرست اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی میامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، به ظرفیت های گردشگری فراوان این شهرستان اشاره کرد و گفت:
این کاروانسراها سرمایه گران قمیتی است که با مرمت و معرفی آن ها قادر هستند نقش شایسته ای در توسعه شهرستان داشته باشند.
وی افزود : بیشتر کاروانسراهای میامی درمسیر جاده اصلی و ترانزیتی قرارداشته و دسترسی علاقمندان و دوستداران معماری قدیم ایران آسان است.
رضویان با اشاره به اهمیت مرمت بناهای تاریخی گفت : مرمت این بنای های ارزشمند با حفظ بافت تاریخی آن علاوه بر رونق اقتصادی منطقه ، در توسعه استان هم موثر خواهد بود.
وی بدون ذکر میزان اعتبارات احتصاص یافته برای مرمت این کاروانسراها گفت : حفاظت و مرمت این آثار ارزشمند از برنامه های اصلی سازمان میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی است.
یکی از مشکلات برسر راه مرمت آثار تاریخی اختصاص اعتبارات اندک و قطره چکانی است ، به طوری که مرمت برخی از این آثار سال ها به طول می انجامد.
ازدیگر جاذبه های تاریخی میامی ، مسجد جامع فرومد ، آرامگاه شیخ حسن جوری و شاعر نام آور ایران ابن یمین فریومدی است .
شهرستان میامی دارای چهار منطقه نمونه و هفت روستای هدف گردشگری است .
52 اثر تاریخی این شهرشتان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
شهرستان 40 هزار نفری میامی در مسیر راه تهران - مشهد در شرق استان سمنان قرار دارد.
7357/6167
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 ایران جاذبه های تاریخی سرمایه طبیعت گردشگری و صنایع دستی 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۴۵۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، غلام شیرزاده با اعلام این مطلب اظهار کرد: برای حفاظت و نگهداری از این بنای تاریخی و استفاده بهینه از آن حمام بیگ‌جوان چند سال پیش به بخش خصوصی واگذار و زیر نظر کارشناسان حفظ و مرمت استان مورد مرمت قرار گرفت.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چایپاره افزود: حمام تاریخی بیگ‌جوان در مساحتی بالغ بر ۵۴۰ مترمربع در دو بخش عمومی شامل هشتی ورودی، سربینه، گرم‌خانه و خزینه و بخش اختصاصی ساخته شده است.

او با بیان اینکه مصالح به‌کار رفته در ساخت این بنا از نوع سنگ و آجر است، گفت: قدمت ساخت حمام بیگ‌جوان چایپاره به اواخر دوره قاجار برمی‌گردد که با شماره ۹۱۷۱ به ثبت ملی رسیده است.

دیگر خبرها

  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی
  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • برنامه ملی بازآفرینی در کشور اجرا می‌شود
  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند
  • عملیات اجرایی طرح رود دره خرداد ماه آغاز شود
  • فرونشست دوباره زمین در شهر یزد + فیلم
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست/ آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری است
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی