Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، مصرف داروی اوپویدو می‌تواند سیستم ایمنی بدن فرد را بطور کامل تغییر دهد و از این جهت ممکن است عوارض جانبی خاصی را برای فرد ایجاد کند، امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به آن بپردازد.

معرفی داروی اوپویدو

داروی اوپویدو (nivolumab) دارویی برای درمان سرطان است که با سیستم ایمنی بدن فرد کار می‌کند تا به تداخل در رشد و گسترش سلول‌های سرطانی بدن منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از داروی اوپویدو برای درمان انواع خاصی از سرطان، از جمله سرطان ملانوم (سرطان پوست)، سرطان ریه در سلول‌های غیر کوچک، سرطان مثانه، سرطان کلیه، سرطان سلول‌های سنگفرشی سر و گردن، سرطان کولورکتال، کلاسیک لنفوم هوچکین و سرطان آندوتلیال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این دارو را می‌توان به تنهایی یا در ترکیب با سایر دارو‌های سرطانی مورد استفاده قرار داد.

ببینید: پشت پرده اصرار برخی پزشکان به تجویز داروی خارجی دارای مشابه داخلی

اغلب این دارو پس‌ از اینکه مصرف دارو‌های دیگر بدون موفقیت بود، مورد استفاده قرار می‌گیرد، داروی اوپویدو گاهی اوقات اگر سرطان به سایر قسمت‌های بدن گسترش بیابد، استفاده می‌شود.

برای برخی از انواع سرطان، این دارو زمانی به کار خواهد رفت که سرطان را نمی‌توان با جراحی درمان کرد.

برای درمان سرطان لنفوم هوچکین نیز این دارو مورداستفاده قرار می‌گیرد، البته اگر بعد از پیوند سلول‌های بنیادی و درمان با brentiksumab vedotin (Adcetris) وضعیت بیمار عود کند یا بیماری در او پیشرفت کند مصرف این دارو ممکن است در افراد مبتلابه سرطان ریه در سلول‌های غیر کوچک احتمال مدت‌زمان بقا را احتمالاً افزایش دهد.

اطلاعات ضروری درباره داروی اوپویدو که باید بدانید!

مصرف این دارو می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را تغییر دهد که ممکن است عوارض جانبی خاصی ایجاد کند که همین امر می‌تواند منجر به مشکلات جدی پزشکی در فرد مصرف‌کننده شود.

اگر دچار درد قفسه سینه، سرفه، تنگی نفس، تغییرات بینایی، خستگی، درد شدید عضلانی یا ضعف، اسهال و درد شدید معده، وجود خون در مدفوع، عدم توانایی در دفع ادرار و یا کمبود ادرار، تورم در پا، کبودی یا خونریزی، ادرار تیره‌رنگ، زرد شدن پوست یا چشم‌ها، زخم‌های پوستی یا تاول و آبله، سردرگمی و گیجی، توهم، تشنج یا اختلالات هورمونی (سردرد‌های مکرر، احساس سرگیجه، افزایش تشنگی یا ادرار، صدای خفه، احساس سرماخوردگی، افزایش وزن یا از دست دادن وزن) شدید، فوراً به پزشک خود در این زمینه اطلاع دهید، این دارو توسط اداره غذا و داروی ایالات‌متحده (FDA) به‌عنوان "شتاب‌دهنده در روند درمان" برای برخی از انواع سرطان تائید شد.

این مطلب را از دست ندهید: فواید مصرف آسپیرین

در مطالعات بالینی، این دارو پاسخ کامل یا جزئی و یا زمان طولانی‌تری را برای بقا بدون پیشرفت سرطان تولید کرد، با این‌حال، مطالعات بیشتری در این زمینه لازم است، عوارض جانبی این دارو می‌تواند باعث ایجاد علائم در بسیاری از قسمت‌های بدن شما شود، ممکن است بعضی از عوارض جانبی با دارو‌های دیگر درمان شود و درمان سرطان ممکن است به تأخیر افتد.

شما نیاز به آزمایش‌های پزشکی مکرر برای کمک به پزشک خود دارید تا تعیین کند که آیا برای شما مصرف این دارو بی‌خطر است یا نه.

چه اتفاقی می‌افتد اگر شما یک دوز از این دارو را فراموش کنید؟

درصورتی‌که دریافت این دارو به‌صورت تزریقی را فراموش کردید و یا به هر دلیلی از دست دادید، در این‌باره برای کسب راهنمایی به پزشک خود اطلاع دهید.

اگر از داروی اوپویدو بیش‌ازحد مصرف کنید، چه اتفاقی می‌افتد؟

با مراقبت‌های پزشکی اورژانس، تماس بگیرید.

در هنگام مصرف داروی اوپویدو باید از چه مواردی اجتناب کنید؟

دستورالعمل‌های پزشک را در مورد هر گونه محدودیت در مصرف مواد غذایی، نوشیدنی‌ها یا فعالیت‌های بدنی دنبال کنید.

عوارض جانبی داروی اوپویدو

اگر شما نشانه‌هایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند:

این مطلب را از دست ندهید: شفاف سازی عامل کاهش مصرف غیر معقول دارو

راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو، را مشاهده کنید با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.

برخی از عوارض جانبی ممکن است در طول تزریق این دارو رخ دهد، اگر دچار گیجی، سرگیجه، ضعف در تنفس، خارش، لرز و یا تب کردید، مراقب خودتان باشید.

اگر موارد زیر را داشتید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:

اسهال شدید یا مداوم، درد شدید معده، مدفوع خونی یا مدفوع تیره‌رنگ خارش پوست، خارش، و یا تاول‌زدگی جدید یا بدتر شدن تاول  وجود زخم یا جراحت در دهان، بینی، رکتوم  تغییر در بینایی شما ضعف عضلانی شدید، درد مداوم در عضلات یا مفاصل مشکلات ریوی مانند سرفه جدید یا بدتر شدن سرفه، درد ناگهانی قفسه سینه یا ناراحتی، خس‌خس سینه، احساس تنگی نفس علائم تورم مغزی مانند سردرگمی و سرگیجه، سردرد، مشکلات حافظه، توهم، سفتی گردن، خواب‌آلودگی، تشنج (تشنج) مشکلات کلیوی مانند حجم کم یا عدم توانایی در دفع ادرار، وجود خون در ادرار شما؛ تورم در پا‌ها یا مچ پا مشکلات کبدی، تهوع یا استفراغ شدید، از دست دادن اشتها، درد در قسمت بالای معده، خواب‌آلودگی، کبودی یا خونریزی آسان، ادرار تیره‌رنگ، مدفوع رنگ رسی، زردی (زرد شدن پوست یا چشم) نشانه‌های اختلال هورمونی مانند وقوع سردرد‌های مکرر یا غیرمعمول، احساس سرگیجه یا خستگی زیاد، تغییرات خلقی یا رفتاری، افزایش تشنگی یا مقدار ادرار، یبوست، ریزش مو، عرق کردن، صدای خش‌دار و یا عمیق، احساس لرز، افزایش وزنیا کاهش وزن

چه دارو‌هایی مصرف داروی اوپویدو را تحت تاثیر قرار می‌دهند؟

بسیاری از دارو‌ها می‌توانند با این دارو تداخل ایجاد کنند، این دارو‌ها شامل دارو‌های تجویزی و بدون نسخه، ویتامین‌ها و محصولات گیاهی است.

این مطلب را از دست ندهید: اما و اگرهای استفاده از داروهای کدئین دار در اطفال

در مورد تمام دارو‌هایی که استفاده می‌کنید چه دارو‌هایی که در طول درمان با این دارو مصرف می‌کنید و چه دارو‌هایی که در زمان استفاده از این دارو مصرف آن‌ها را متوقف کرده‌اید، به پزشک خود اطلاع دهید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی های پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۴۷۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود سامانه بارشی جدید به کشور | کدام استان‌ها تحت تاثیر هستند؟

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از بارش باران و وزش باد شدید برای برخی از نقاط کشور خبر داد.

صادق ضیائیان در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: بر اساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی امروز(جمعه، ۱۴ اردیبهشت) در نیمه غربی، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، سواحل دریای خزر، شرق و شمال شرق کشور، رگبار باران، رعد و برق، گاهی وزش باد شدید و در مناطقی از مرکز، جنوب و جنوب شرق بارش خفیف باران و وزش باد نسبت شدید موقتی پیش بینی می شود.

وی ادامه داد: امروز بارش در استان‌های خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، ایلام، لرستان، مرکزی، همدان، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، زنجان، قزوین، البرز و خراسان جنوبی شدت خواهد داشت.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه شنبه (۱۵ اردیبهشت) در شمال غرب، غرب، دامنه‌ها و ارتفاعات زاگرس، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، سواحل دریای خزر و شمال شرق و برخی مناطق در جنوب و شرق کشور رگبار باران گاهی رعد و برق و وزش باد شدید و در مناطق مستعد گرد و خاک پیش بینی می شود ادامه داد: یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) تنها در برخی نقاط شمال غرب، ارتفاعات البرز و شمال شرق کشور افزایش ابر و رگبار پراکنده، گاهی وزش باد شدید رخ خواهد داد و در سایر مناطق جوی آرام پیش بینی می شود.

به گفته ضیائیان، دوشنبه با ورود سامانه بارشی از غرب کشور، در نیمه غربی و سه شنبه در نیمه شمالی و ارتفاعات زاگرس در جنوب غرب بارش رخ خواهد داد.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی اعلام کرد: طی روزهای جمعه و شنبه دریای خزر، خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج است.

وی درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (۱۵ اردیبهشت) کمی ابری تا نیمه ابری و در بعضی ساعت ها وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۵ و حداکثر دمای ۲۳ درجه سانتیگراد و طی روز یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) صاف تا قسمتی ابری و وزش باد در بعضی ساعت‌ها وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهار کرد: طی فردا اردبیل با کمینه ۵ و پس فردا شهرکرد با کمینه ۳ درجه سانتیگراد و اهواز با بیشینه ۳۰ و ۳۳ درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شود.

دیگر خبرها

  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور | کدام استان‌ها تحت تاثیر هستند؟
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است
  • ماه بر سلامتی کدام عضو بدن ما تاثیر می گذارد؟
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند