Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-26@23:22:55 GMT

کاخ‌گردی در پایتخت+فیلم و عکس

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۴۷۴۹۸

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرنگار ایلنا، تهران، فقط شهر سیاست و اقتصاد نیست، مأمن تاریخ معاصر ایران است؛ شهر گردش و تفریح. صدای پای تاریخ را می‌شود همین‌جا شنید، زیرگوش پایتخت. اگرچه پایتخت تقریبا ۲۰۰ سال همان در مقایسه با بسیاری شهرهای دیگر ایران، چندان قدیمی نیست، اما کافی است به یادگارهای تماشایی این شهر سری زد تا از این تاریخ سراغی گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مخصوصا به کاخ‌هایش که در آن‌ها تاحد ممکن نشانه‌های تاریخ دست‌نخورده باقی مانده‌اند. کاخ‌هایی که در آن‌ها شاهان جوان پیر شدند، بعضی‌شان احکام عادلانه و ظالمانه صادر کردند، فرزندان و نوادگان‌شان را بزرگ کردند و جشن‌های پرزرق و برق راه انداختند. تعطیلات نوروز بهترین فرصت برای بازدید از این تاریخ پرحرف و حدیث پایتخت است. در روزهای خلوت تعطیلات می‌توان راهی کاخ‌های پایتخت شد و در آن‌ها چرخی زد؛ البته فقط آن‌ها که قابل بازدید برای عموم هستند. کاخ گلستان، کاخ سعدآباد و کاخ نیاوران در دو سوی جنوب و شمال شهر با یک عالم اشیا و ابزار تماشایی منتظر کاشفان پایتخت‌نشین‌اند تا در آرامش شهر، رازهای‌شان را کشف کنند. برای دیدن کاخ گلستان باید یک روز وقت بگذارید و برای بازدید از کاخ‌های سعدآباد و نیاوران هم یک روز دیگر بروید.

چطور بگردیم؟

کاخ‌های تهران در دوره تاریخی قاجار و پهلوی ساخته شد‌ه‌اند که هرکدام با توجه به زمان خود، معماری مخصوص به خود دارند.

کاخ موزه گلستان:

مجموعه گلستان قدیمی‌ترین کاخ تهران است که قدمتش به دوره صفویه می‌رسد، اما اوج شکوفایی‌اش به دوره هفت شاه قاجارش برمی‌گردد. جالب است بدانید که این مجموعه تنها اثر ثبت شده پایتخت در فهرست جهانی یونسکو است. بنابراین تماشای مجموعه و تالارها و نگارخانه‌های دیدنی‌اش را از دست ندهید. ایوان تخت مرمر، خلوت کریم‌خانی، تالار آیینه، شمس‌العماره، عمارت بادگیر، کاخ ابیض، نگارخانه و حوضخانه و تالار عاج بخش‌های این مجموعه‌اند که هر بیننده‌ای را مسحور خود می‌کنند. یک روی را برای بازدید از این مجموعه بگذارید و برای ناهار هم به غذاخوری‌های معروف بازار تهران بروید که نزدیک این کاخ هستند. گرچه در نوروز بازار تعطیل است، اما برخی غذاخوری‌های اطراف فعالند. برای گرفتن اطلاعات بیشتر به نشانی: golestanpalace.ir سری بزنید یا با شماره تلفن: ۳۳۱۱۳۳۳۳۵ (۰۲۱) تماس بگیرید.

چطور به گلستان برسیم: برای دیدار از کاخ کافی است خود را به میدان امام خمینی(ره) توپخانه سابق برسانید و از جنوب میدان وارد خیابان باب همایون شوید و تا در اصلی پیاده‌روی کنید. اما گزینه راحت‌تر متروی تهران است و پیاده شدن در ایستگاه ۱۵ خرداد.

کاخ موزه سعدآباد:

سکونتگاه تابستانی پادشاهان قجری و اقگامتگاه پهلوی منتظر شماست. مجموعه سعدآباد، چهار دوره تاریخی قاجاریه، پهلوی اول و پهلوی دوم و پس از انقلاب ایران را در دل خود جای داده است و هم اکنون بخشی از آن هم در اختیار نهاد ریاست‌جمهوری است. از کاخ‌های مجموعه سعدآباد: کاخ موزه ملت، کاخ موزه سبز و موزه‌های: هنر ملل، هنرهای زیبا، هنر و مردم، خط و کتابت میرعماد، نظامی، حسین بهزاد، فرشچیان، سرا و چهره‌های ماندگار، سلاح‌های دربار، اتومبیل‌های سلطنتی، آشپزخانه سلطنتی، ظروف سلطنتی، آب و اسناد و مدارک تاریخی قابل بازدید هستند. موزه برادران امیدوار هم جالب است؛ موزه‌ای که بخشی از اشیا و یادگاری‌های سفر این دو برادر جهانگرد ایرانی را نمایش می‌دهد. نیاز به گفتن هم نیست که گردش در باغ‌موزه مجموعه را نباید از دست داد. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به نشانی sadmu.com سری بزنید یا با شماره تلفن ۲۲۷۵۲۰۳۱ تماس بگیرید.

چطور به سعدآباد برسیم: از خیابان ولیعصر نرسیده به میدان تجریش وارد خیابان شهید فلاحی یا زعفرانیه شوید. درست در انتهای خیابان شهید کمال طاهری در ورودی کاخ را می‌بینید. می‌توانید در ایستگاه متروی تجریش پیاده شوید و تا زعفرانیه پیاده‌روی کنید.

کاخ موزه نیاوران:

کاخ نیاوران هم وقتی شاهان قاجار اولین قصرها را در آنجا ساختند، قرار بود، اقامتگاهی ییلاقی باشد، اما کم‌کم کاخ‌هایش زیاد شد و بعد اقامتگاه خانواده پهلوی دوم شد. کاخ‌هایی که در نیاوران می‌توانید به تماشای‌شان بروید صاحبقرانیه، موزه حوضخانه، اختصاصی و کوشک احمدشاهی و همین‌طور موزه‌های جهان‌نما، کتابخانه سلطنتی، خودروهای اختصاصی، پارچه و لباس‌های سلطنتی و همین باغ‌موزه کتیبه‌هاست. نشانی اینترنتی niavaranmu.ir و شماره تلفن ۲۲۲۸۲۰۱۲ می‌توانند به شما برای گرفتن اطلاعات بیشتر از مجموعه کمک کنند.

چطور به نیاوران برسیم: این مجموعه فرهنگی در میدان شهید باهنر یا همان میدان نیاوران قرار دارد. اگر خودروی شخصی ندارید، باید در میدان قدس تاکسی بگیرید.

حجم ویدئو: 17.56M | زمان ویدئو: 00:03:40 دانلود فایل ویدئویی

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تهران کاخ گلستان کاخ سعدآباد کاخ نیاوران مجموعه کاخ گلستان مجموعه کاخ نیاوران مجموعه کاخ سعدآباد تاریخ تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۴۷۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد

آیین‌نامه طبیعتگردی که توسط هیات وزیران مصوب شده بود ابلاغ شد و در این آیین نامه نسبت به تشکیل کارگروه ملی و تدوین دستورالعمل ساماندهی و نظارت بر آفرودسواری در عرصه طبیعی تاکید شده است.

به گزارش مهر، «آیین نامه طبیعت گردی» طی نامه شماره ۱۵۴۸۷ توسط هیأت وزیران مصوب و با دستور معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد. پیش از این نیز عزت الله ضرغامی در جمع خبرنگاران از تصویب آئین نامه طبیعت گردی نیز خبر داده بود.

در این آئین نامه آمده:

هیأت وزیران در جلسه روز ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۳ به پیشنهاد مشترک وزارت میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی آئین طبیعت گردی را به شرح زیر تصویب کرد:

در ماده یک این آئین نامه پس از تعریف هر کدام از اصطلاحات، دامنه شمول این آئین نامه را مناطق و محدوده‌های طبیعی خاص اعلام کرده است و نوشته که به منظور مدیریت کلان، برنامه ریزی و هماهنگی در زمینه توسعه طبیعت گردی در مناطق خاص، تشویق و ترویج طبیعت گردی و تسهیل و هدایت فعالیت‌ها و امور مندرج در این آئین نامه کارگروه ملی طبیعت گردی مرکب از نمایندگان هر یک از دستگاه‌ها به اضافه یک متخصص طبیعت گردی، دستیار وزیر میراث فرهنگی در امر مردمی سازی و نماینده دستگاه‌ها و معاونت‌های تخصصی مرتبط حسب موضوع مورد بررسی در کارگروه است.

همچنین دستگاه‌های عضو کارگروه ملی مکلف هستند نسبت به پیش بینی پست‌های سازمانی در ساختار اداری خود که مرتبط با طبیعت گردی در سطوح ستادی و استانی است با استفاده از ظرفیت‌های موجود و بدون توسعه تشکیلات یا ساختار جدید و با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط اقدام کنند.

وظایف این کارگروه ملی در زمینه فعالیت‌ها و طرح‌های مرتبط با مناطق و محدوده‌های طبیعی خاص در چهارچوب قوانین و مقررات به شرح زیر است:

تدوین سیاست‌های اجرایی، دستورالعمل‌های اجرایی و تخصصی و ساز و کارهای نظارتی با مشارکت دستگاه‌های ذی ربط، تصویب و نظارت بر اجرای طرح‌های طبیعت گردی با رعایت ضوابط و عرصه و حریم میراث طبیعی و تاریخی و فرهنگی ثبت شده

حمایت و پشتیبانی از طرح‌های توانمندسازی جوامع محلی در راستای توسعه طبیعت گردی

حمایت از طراحی و معرفی محصولات، مناطق و مسیرهای جدید و مستعد طبیعت گردی در کشور و معرفی آنها در سطح ملی و بین المللی

معرفی و برندسازی تولیدات و محصولات محلی در سطح اثرگذاری طرح‌های طبیعت گردی

تهیه پیوست‌های فرهنگی موردنیاز طرح طبیعت گردی و تدوین دستورالعمل‌های لازم برای ساماندهی و نظارت بر گشت‌های طبیعت گردی،

بسترسازی و تسهیل شرایط حضور خانواده‌ها در طبیعت و ترویج سفرهای خانواده محور، برنامه ریزی برای ایجاد بسترهای لازم برای هوشمندسازی فرایندها و استفاده از ابزار رقومی در توسعه طبیعت گردی

برنامه ریزی در زمینه ساز و کارهای حفاظتی نظارتی و اجرایی ظرفیت برد گردشگری در مقصدها و مناطق مستعد طبیعت گردی

تدوین دستورالعمل ساماندهی و نظارت بر بیراهه نوردی (آفرودسواری) در عرصه طبیعی کشور

همچنین در این آئین نامه آمده:

دستگاه‌های عضو کارگروه می‌بایست ضوابط مرتبط با طرح‌های طبیعت گردی در مناطق تحت مدیریت خود را در کارگروه اعلام کنند. در بخش دیگری از این آئین نامه اعلام شده که اجرای طرح‌های طبیعت گردی در اراضی ملی واقع در مناطق چهارگانه و تالاب‌های تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی با اولویت جوامع محلی و رعایت قوانین و مقرات طبق طرحی که به تصویب نهایی کارگروه ملی می‌رسد، انجام می‌شود.

این آئین نامه در ۱۲ ماده تصویب شده است و وزارت میراث فرهنگی مکلف شده که در مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ، با همکاری دستگاه‌های عضو کارگروه ملی، شرح خدمات طح های طبیعت گردی را تهیه و ابلاغ کند.

دیگر خبرها

  • حواله خودروی جانبازان هم‌قیمت خانه در نیاوران
  • همایش بزرگ کوهپیمایی و طبیعت گردی در طبیعت زیبای یکانات یامچی
  • ۷ بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید
  • اقامتگاه ییلاقی پادشاهان قاجار و پهلوی اینجاست
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی
  • دهیاران بخش سعد آباد کمک به خانه‌های بهداشت را در اولویت قراردهند
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد
  • احداث یک مجموعه ورزشی در محله امامزاده یحیی تا دهه فجر/ بازدید اهالی رسانه از بلدیه