Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون سازمان بنادر و دریانوردی گفت: چابهار نقطه عطفی از منظر دریایی در تاریخ بنادر ایران خواهد بود که البته یک عملکرد برجسته هم در سال ۹۷، برای سازمان بنادر خواهد بود.

هادی حق شناس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، در خصوص عملکرد سازمان بنادر در سال ۹۷ بیان کرد: عملکرد سازمان بنادر جنبه‌های مختلفی دارد و در بخش حقوقی از این منظر که نماینده مردم ایران در سازمان جامع دریانوردی است و از طرفی در سازمان بنادر کار‌های عمرانی با تخصیص منابع از سوی این سازمان صورت می‌گیرد و محل جذب سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی است و از طرفی فرآیند صادرات، واردات، تخلیه و بارگیری کشور بخش قالب در بنادر ایران یا از طریق دریا انجام می‌شود گرچه ما مرز زمینی، هوایی و ریلی هم داریماما بیش از ۹۰ درصد صادرات و واردات ایران حداقل از نظر وزنی از طریق بنادر ایران انجام می‌شود که سنوات گذشته و سال ۹۷ نیز بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در توضیح افتتاحات سازمان بنادر در سال ۹۷ افزود: افتتاح و بهره برداری از بندر شهید بهشتی چابهار که ظرفیت این بندر از ۲.۵ میلیون به ۸.۵ میلیون تن رسید و در سال گذشته حدود ۳۰ فروند کشتی حامل کالا‌های ترانزیتی از هند به افغانستان و بر عکس بوده و عملیات تخلیه وبارگیری نیز در فاز جدید این بندر صورت گرفت و این یک اقدام برجسته‌ای بود که آثار آن در سنوات آینده مشخص خواهد شد، چون چابهار بعد از جنگ مورد توجه کشور بوده، ولی از این منظر که کشتی‌های ما مورد توجه دشمن بودند، چابهار مورد استفاده ایران قرار گرفت، ولی امروزه با سرمایه گذاری‌هایی که صورت گرفته چابهار تنها معطوف به صادرات و واردات یست و ترانزیت کالا‌های هند به افغانستان یا کشور‌های آسیای میانه است.

معاون سازمان بنادر و دریانوردی یادآور شد: سازمان بنادر مجموعا از منابع داخلی این سازمان، منابع صندوق توسعه ملی و از محل سرمایه گذاری هندی‌ها در بندر چابهار حدودا یک میلیارد دلار هدف سرمایه گذاری چابهار در سنوات گذشته تا سال‌های آینده خواهد بود.
حق شناس در توضیح ویژگی‌های بندر چابهار گفت: چابهار نقطه عطفی از منظر دریایی در تاریخ بنادر ایران خواهد بود که البته یک عملکرد برجسته هم در سال ۹۷، برای سازمان بنادر خواهد بود.

وی در خصوص ویژگی‌های فاز ۳ بندر شهید رجایی اظهار کرد: فاز ۳ بندر شهید رجایی که از سال ۹۶ آغاز شد در سال گذشته عملیات اجرایی آن ادامه دارد و امیدواریم در سال جاری از این سه پست اسکله حدود ۱۴۰۰ متری که در حال ساخت است یک پست اسکله در سال جاری به اسکله‌های بندر شهید رجایی برای پذیرش بزرگترین کشتی‌هایی که وجود دارند و کشتی‌های بالای ۱۷ متر را بتوانیم در این بندر بپذیریم.

معاون سازمان بنادر و دریانوردی تاکید کرد: در کنار این سرمایه گذاری بخش خصوصی در سیلوها، محوطه ها، انبار‌ها و ایجاد کارخانه و تولید کالا‌های نهایی هم در بنادر امام، امیر آباد، انزلی نوشهر از سال گذشته انجام گرفته و نگاه سازمان بنادر بر افزایش سهم بخش خصوصی در بنادر ایران است که این نگاه از سنوات گذشته بوده و در سال ۹۷ برجسته‌تر و طبیعتا در سال جاری و آینده هم ادامه پیدا خواهد کرد.

حق شناس تصریح کرد: حضور دبیر کل مهم‌ترین نهاد بین المللی جهان IMO در روز جهانی بنادر در تهران و ملاقات با مدیران بخش دریایی که به نظر می‌رسد این یک رویداد مهم دریایی در سنوات گذشته بوده و این رویداد دریایی طی دو سال آینده به شکل موازی علاوه بر اینکه در لندن برگزار می‌شود این میزبانی در سال ۲۰۲۱ برعهده ایران خواهد بود.

وی در خصوص بخش تخلیه و بارگیری در بنادر ایران اظهار کرد: با توجه به رویکرد کشور‌های مخالف ایران به لحاظ تبلیغاتی و سیاسی فشار‌های زیادی بر همه کشور‌های جهان و خروج از برجام، شاهد تاثیر چندانی در حوزه صادرات، واردات کشور نبودیم و مجموع تخلیه و بارگیری در بنادر ایران تا ۸ اسفند ماه سال گذشته نسبت به مدت مشابه سابل ۹۶، صادرات و واردات حدود ۱۲ تا ۱۳ درصد نوسان نداشتیم و بنادر ما در این مدت که متعلق به سازمان بنادر است حدود ۱۲۶ میلیون تن عملیات تخلیه و بارگیری انجام دادند و بنادری که سازمان بنادر حاکم نیست بلکه حاکمیت دریایی آن مربوط به سازمان بنادر این عدد به ۲۴۷ میلیون تن افزایش پیدا می‌کند.

معاون سازمان بنادر و دریانوردی عنوان کرد: کشتی‌هایی که با تناژ بیش از هزار تن که اصطلاحا به این‌ها کشتی‌های بزرگ گفته می‌شود از در ۱۱ ماهه سال گذشته بیش از ۷ هزار و ۷۰۰ فروند در بنادر ایرات تخلیه وبارگیری کردند که نسبت به سال حدود ۱۲ درصد نوسان داشتیمف این نوسان هم به فراز و فرود شرایط اقتصادی به کشور باز میگردد و طبیعتا با رونق اقتصادی واردات و صادرات نیز به تبع آن افزایش می‌یابد و هر بار که رکود اقتصادی در کشور حاکم باشد شاهد کاهش مبادلات در کشور خواهیم بود و این مربوط به ایران نیست و در کل دنیا هم چنین رویه‌ای وجود دارد و در سیکل رونق و رکود جهان هم تاثیر خود را بر روند مبادلات اقتصادی می‌گذارد.

حق شناس با ابزار امیدواری از رشد واردات و صادرات در سال‌های آینده در بنادر کشور، خاطر نشان کرد: امیدواریم عملیات تخلیه و بارگیری با آرامش تمام در بنادر کشور صورت گیرد و همچنان توسعه بنادر شمال و جنوب توسط منابع سازمان و با کمک منابع بخش خصوصی در دستور کار قرار بگیرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بنادر عملکرد سال 97 سازمان بنادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۴۸۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۶ هزارتن کالای غیرنفتی در بندر جاسک

مدیر بنادر و دریانوردی شهید باهنر و شرق هرمزگان از افزایش ۶۸ درصدی تخلیه و بارگیری کانتینر یخچالی از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون در بنادر شرق استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، حمیدرضا محمدحسینی تختی با اشاره به افزایش 68 درصدی جابه‌جایی کانتینر یخچالی بنادر شرق استان افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون 3 هزار و 604 TEU کانتینر یخچالی در این بنادر تخلیه و بارگیری شده است.

 وی مقصر این کانتینرها را کشورهای حوزه خلیج فارس اعلام کرد که عمدتا شامل میوه و تره بار، حبوبات و کالاهای با شرایط نگه‌داری ویژه است.

مدیر بنادر شرق هرمزگان با اعلام افزایش چهار درصدی تردد شناورها در بنادر شرق خاطر نشان کرد: در این بازه زمانی هشت هزار و 660 فروند انواع شناور در این بنادر تردد کردند.

 محمدحسینی‌تختی گفت: بندر جاسک به عنوان منطقه‌ای راهبردی در توسعه اقتصادی دریاپایه نیز در این مدت با صادرات 6 هزار و 29 تن از انواع کالای غیرنفتی افزایش 32 درصدی را رقم زده است.

بنادر شرق هرمزگان شامل بندر شهید باهنر، شهید حقانی، بندر هرمز، بندر تیاب، بندر سیریک و بندر جاسک جزو بنادر چند منظوره محسوب می‌شوند که در زمینه فعالیت‌های تجاری و مسافرت‌های داخلی و بین‌المللی جایگاه ویژه‌ای دارند.

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • نظارت میدانی رئیس قوه قضائیه از فرآیند امور در بزرگترین و تخصصی‌ترین بندر کانتینری کشور
  • دستگاه‌های مسوول در بندر شهید رجایی باید به وحدت رویه برسند
  • نظارت میدانی رئیس قوه قضاییه در بازدید از بندر شهید رجایی
  • نظارت میدانی رییس قوه قضاییه از روند کار بندر شهید رجایی
  • بازدید رئیس قوه قضائیه از بندر شهید رجایی
  • ◄ ایجاد طرح جامع بندر شهید حقانی به عنوان قطب مسافری و تفریحی
  • ۶۶۰ هزار مسافر در بنادر شرق هرمزگان جابه‌جا شد
  • بندر امام خمینی ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی دارد
  • وعده ریل پایه شدن بندر چابهار در آینده‌ ای نزدیک
  • صادرات ۶ هزارتن کالای غیرنفتی در بندر جاسک