Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@05:26:03 GMT

سیل ویرانگر و تلاش دولتمردان برای جبران خسارت ها

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۵۲۸۸۴

سیل ویرانگر و تلاش دولتمردان برای جبران خسارت ها

تهران-ایرنا- سیلاب ویرانگر در چند روز گذشته که خسارات زیادی به مردم چند استان وارد کرد، موجب شد تا دولت، دستگاه های امدادرسان و نیروهای مسلح تلاش های خود را برای جبران آسیب های ناشی از سیل و کاهش آلام و رنج ها شدت بخشند.

به گزارش ایرنا، در پی بارش های شدید که از روزهای پایانی سال گذشته آغاز شد، سیلاب برخی استان های شمالی، جنوبی و جنوب غرب کشور را در برگرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بیشترین آسیب های این پدیده در استان های گلستان و مازندران بود و در روزهای اخیر عملیات امداد رسانی توسط دستگاه های اجرایی، ارگان های نظامی و نهادهای مدنی و مردم در این 2 استان ادامه یافت.
در همین راستا، جلسات ستاد مدیریت بحران با حضور رییس جمهوری برگزار و تصمیمات لازم برای تسریع در عملیات امدادرسانی به آسیب دیدگان و همچنین نحوه جبران خسارت آسیب دیدگان اتخاذ شد.
دکتر روحانی هم با سفر به استان های گلستان و مازندران در جریان امداد رسانی به سیل زدگان قرار گرفت .
همچنین رییس جمهوری برای بررسی روند اقدامات انجام شده برای مواجهه با بروز سیل در استان خوزستان امروز - جمعه - به این استان سفر کرد و به بررسی اوضاع و امدادرسانی ها پرداخت.

** خوزستان
- ورود رییس جمهوری به استان خوزستان
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری همراه تعدادی از وزیران امروز برای بررسی وضعیت سیلاب در خوزستان از طریق فرودگاه بین المللی اهواز وارد این استان شد.
وی پس از بازدید از این سدها و نیز نقاط حادثه خیز استان، در نشست ستاد هماهنگی مقابله با بحران استان خوزستان در استانداری شرکت کرد تا تصمیمات لازم برای جلوگیری از سیل احتمالی در استان گرفته شود.
وزیران کشور، نیرو، جهاد کشاورزی، دادگستری و راه و شهرسازی رییس جمهوری را در سفر به استان خوزستان همراهی کردند.
فاز اول پروژه تجهیز، نوسازی، زهکشی آبرسانی اراضی کشاورزی استان خوزستان نیز امروز با حضور رییس جمهوری، با تامین آب ۲۹۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به بهره برداری رسید.

- باران و سیلاب هفته آینده باید کنترل شود
رییس جمهوری در بازدید از بخشی از اراضی طرح 550 هزار هکتاری رهبر معظم انقلاب در خوزستان در روستای ابوفاضل از توابع بخش زرگان اهواز گفت: با توجه به بارندگی های هفته آینده باید به گونه ای برنامه ریزی شود تا از بروز سیل و سیلاب در خوزستان جلوگیری شده و سیلاب ناشی از آن هم کنترل و مدیریت شود.
حجت الاسلام و المسلمین روحانی اظهارداشت: سیلاب های جاری شده برای ما نعمت بزرگی محسوب می شوند که پر شدن هورالعظیم نمونه ای از این نعمت هاست.
وی با تاکید بر این که کارون پر از آب شده و در مابقی رودخانه ها ازجمله کارون و کرخه هم آب جاری است، گفت: خوشبختانه خداوند نعمت های خود را بر این سرزمین جاری کرده است اما باید حواسمان جمع باشد و دقت کنیم که در روزهای آینده با توجه به امکاناتی که سدهای ما دارند چگونه باران های آینده را کنترل کنیم تا خسارت مردم به حداقل برسد.

- بازدید رییس جمهوری از مرکز مانیتورینگ آب و برق خوزستان
رییس جمهوری در ادامه سفر به استان خوزستان با حضور در مرکز مانیتورینگ سازمان آب و برق این استان وضعیت سدهای خوزستان را بررسی کرد.
در این بازدید گزارش دقیقی از میزان حجم ذخایر آبی 11سد استان خوزستان ، دبی ورودی، دبی خروجی و ارتفاع آب آنها توسط رییس سازمان آب و برق خوزستان به رییس جمهوری ارائه شد.
دکتر روحانی در این بازدید بر مدیریت شرایط سدها و ورودی سیلاب به این سدها تاکید کرد و گفت: با توجه به بارندگی های روزهای آتی باید میزان آب و وضعیت سدهای منطقه را مدیریت کنیم که خسارتی ایجاد نشود و یا خسارت احتمالی به حداقل برسد.

- بهره برداری از طرح تامین آب 295 هزار هکتار اراضی کشاورزی خوزستان
فاز نخست طرح تامین آب 295 هزار هکتار اراضی کشاورزی خوزستان ظهر جمعه با حضور دکتر روحانی رییس جمهوری کشورمان و وزیر نیرو به بهره برداری رسید.
به گزارش ایرنا در نخستین سفر روحانی به خوزستان مقرر شده بود 550 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان تحت پوشش آبیاری نوین قرار گیرد که امروز فاز اول این طرح با تامین آب مورد نیاز 295 هزار هکتار از این اراضی به بهره برداری رسید.
دکتر روحانی در این مراسم به اولین سفر استانی خود به خوزستان در سال 1392 اشاره کرد و گفت: در این سفر به مردم خوزستان قول داده بودم که تا پایان دولت بخش بزرگی از طرح 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری که عمدتا در خوزستان و بخشی از آن در استان ایلام است عملیاتی شود.

- بحران در سدهای دز و کرخه همچنان ادامه دارد
معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان، نسبت به ادامه شرایط بحرانی سدهای دز و کرخه به دلیل پر شدن ظرفیت این سدها هشدار داد.
حمیدرضا لشکری در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه ورودی سدهای خوزستان همچنان بالاست، اظهار داشت: امروز ورودی سد دز، یک هزار و 650 و خروجی آن یک هزار و 730 مترمکعب برثانیه است و فقط 189 میلیون مترمکعب از ظرفیت آن خالی است.
وی اضافه کرد: ورودی سد کرخه نیز یک هزار و 130 و خروجی آن 700 مترمکعب برثانیه (80 مترمکعب از طریق کانال پای پل کرخه و تونل دشت عباس) است و تنها 86 میلیون مترمکعب از ظرفیت سد خالی است و تراز فعلی حدود چهار تا پنج متر با تراز نرمال فاصله دارد.
لشکری با تاکید بر انجام تمهیداتی در مدیریت سدها گفت: با توجه به اینکه از یکشنبه آینده بارندگی در پیش داریم، برای کنترل سیلاب های آینده باید بخشی از مخزن سد تخلیه شده، تا حدود 500 میلیون مترمکعب ظرفیت خالی ایجاد شود که برای این منظور ناچار به افزایش رهاسازی آب از سد دز تا 2 هزار مترمکعب برثانیه هستیم.
وی نسبت به بارندگی هفته آینده هشدار داد و افزود: در صورت عدم تخلیه سد دز و ایجاد نشدن ظرفیت کافی برای کنترل سیلاب، قدرت مانور برای تعدیل سیلاب را از دست می دهیم و ممکن است با خطر بزرگتری مواجه شویم.

- هیچ خطری سد دز را تهدید نمی کند
مدیرعامل سد و نیروگاه دز نیز امروز گفت: هیچ خطری سد دز در خوزستان را تهدید نمی کند و جای هیچ نگرانی نیست.
سعید رئوفی نسب در گفت و گویی افزود: ظرفیت خروجی دریچه های تخلیه سرریزهای سد دز 6 هزار مترمکعب بر ثانیه است که شامل 2 دریچه خروجی یا ظرفیت هرکدام سه هزار مترمکعب است.
وی تصریح کرد: با توجه به آورد آبی که در روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته آینده پیش بینی شده، خروجی سد دز را به یک هزار و750 مترمکعب بر ثانیه رساندیم تا شرایط به درستی مدیریت شود.
وی اظهارامیدواری کرد دبی رودخانه دز بیشتر از یک هزار و 700 مترمکعب بر ثانیه نشود با این وجود در صورت سنگین بودن بارش ها مجبور به افزایش خروجی هستیم‌.
وی با بیان این که هر ساعت یک سانتیمتر از ارتفاع آب سد دز کاسته می شود گفت: تلاش بر این است که مشکلی برای پایین دست سد دز پیش نیاید.

- 278 روستای خوزستان در معرض خطر سیل
همچنین رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: روند افزایش دبی رودخانه های خوزستان و رهاسازی آب از سدها سبب می شود تا 278 روستا و 125 هزار هکتار از زمین های این استان در معرض آسیب ناشی از سیلاب قرار گیرند.
کیخسرو چنگلوایی روز جمعه در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران با حضور رییس جمهوری و جمعی از وزرای دولت در اداره کل مدیریت بحران استانداری خوزستان افزود: تنها در سال آبی 95 - 94 شاهد افزایش آورد رودخانه های خوزستان بودیم و در سال های دیگر میزان آورد رودخانه ها کاهش داشته است.
وی در ادامه با بیان این که با اجرای گام نخست طرح احیای 550 هزار هکتاری میزان تولید محصولات کشاورزی در خوزستان افزایش داشته است، گفت: در سال زارعی جاری 886 هزار هکتار از زمین های خوزستان به زیرکشت محصولات پاییزه رفته که به دلیل سیلاب، صاعقه و توفان بخشی از این محصولات از بین رفت.
وی افزود:25 هزار هکتار از زمین های کشاورزی خوزستان به دلیل آبگرفتگی و 107 هزار هکتار به دلیل وزش باد شدید دچار خسارت شدند.
رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان اجرای طرح جامع مدیریت سیل از آبخیز تا تالاب و خلیج فارس، پرداخت کمک بدون عوض به خسارت دیدگان و اعطای تسهیلات بانکی کم بهره برای تامین علوفه را از راه های جبران خسارت روستاییان سیل زده در خوزستان بیان کرد.

**خراسان شمالی
- خسارت سیل به راه های خراسان شمالی
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی گفت: بارندگی ها و سیلاب چند روز اخیر چهار هزار و 37 میلیارد ریال به راه های این استان خسارت وارد کرده است.
علی اصغر بدیعی مقدم اظهارداشت: این خسارت ها در محورهای اصلی، فرعی و روستایی شهرستان های مختلف استان گزارش شده که بیشترین آن در شهرستان مانه و سملقان بوده است.
وی بابیان اینکه بارندگی ها و سیلاب اخیر سبب آب بردگی و خسارت به 100 کیلومتر از راه های اصلی استان شده، افزود: 410 کیلومتر از جاده های استان پس از سیلاب، نیاز به رسوب برداری و پاکسازی دارد که در حال انجام است.
- خسارت 700 میلیارد ریالی عشایر خراسان شمالی از سیل
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: بر اثر بارندگی های اخیر و وقوع سیل افزون بر 700 میلیارد ریال به عشایر منطقه، مستقر در این استان و استان گلستان خسارت وارد آمده است.
محمدرضا قلی پور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: افزون بر 630 میلیارد ریال از این خسارات به عشایر مستقر در مناطق قشلاقی استان گلستان و 70 میلیارد ریال در محدوده استان و عمدتا در شهرستان های مانه و سملقان و رازوجرگلان وارد شده است.
وی افزود: با توجه به وارد آمدن خسارات بسیار به واحدهای دامی و مسکونی عشایر در سیل ابتدای نوروز، مقدار زیادی پلاستیک برای پوشش دامداری ها بین عشایر استان توزیع شد که این امر باعث کاهش خسارات بارندگی های بعدی شد.
وی اظهار داشت: سیل اخیر خساراتی را به راه و ابنیه فنی عشایر داشته که هنوز میزان دقیق آن برآورد نشده و بزودی محاسبه و اعلام می شود.

** خراسان رضوی
- اختلال در شبکه آبرسانی دو روستای خراسان رضوی بر اثر سیلاب
همچنین مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: فعالیت شبکه آبرسانی روستاهای حاجی آباد و صالح آباد واقع در شهرستان صالح آباد در شرق این استان بر اثر سیلاب مختل شد.
حجتعلی شایانفر افزود: بارشهای رگباری دیشب در شهرستانهای صالح آباد و خواف واقع در شرق خراسان رضوی شدید بود بطوری که در مناطق مرتفع این ناحیه 15 میلیمتر بارش ثبت شد همچنین در پی این بارش یک واحد مسکونی، شبکه آبرسانی دو روستا، یک قنات و یک پل دچار خسارت شدند.
- پنج جاده در خراسان رضوی بسته شده اند
رییس پلیس راه فرماندهی انتظامی خراسان رضوی گفت: در پی سیلابهای اخیر پنج جاده در سطح این استان به روی خودروها بسته شده اند.
سرهنگ هادی امیدوار افزود: این وضعیت هم اینک بر مسیرهای جاده ای فیلخانه - نیشابور واقع در غرب مشهد و نیز جاده های ابرده - شاندیز، طرقبه - نغندر و طرقبه - جاغرق واقع در شمال و شمال غرب مشهد حاکم است.
- طغیان کشف رود در حاشیه شهر مشهد
مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد گفت: رودخانه کشف رود واقع در حومه شمالی این کلانشهر به حالت طغیان درآمده و مشکلاتی ایجاد کرده است.
علیرضا صحراگرد عصر جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کشف رود از محل رودخانه های بالادست و یک انشعاب فرعی پیش از سد ارداک به حالت طغیان درآمده و هم اینک سبب بروز مشکلاتی در برخی نقاط و روستاهای حریم شمالی شهر مشهد و بطور عمده همسایگان این روخانه شده است.
وی ادامه داد: تخریب پل روستای دهشک در انتهای بلوار شاهنامه 76، طغیان رودخانه در روستای کلاته نوری و تخریب پل همین روستا و نیز طغیان کشف رود در انتهای خیابان رسالت 132 مشهد از مواردی است که در پی بارش های اخیر منجر به آبگرفتگی در محل شد.
مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد اظهارداشت: نیروهای خدماتی شهرداری به همراه خودروهای مکنده آب در سطح شهر در حالت آماده باش هستند تا مشکلی برای شهروندان مشهدی و زائران و مسافران نوروزی ایجاد نشود.

** لرستان
- تدابیر اندیشیده شده در لرستان
معاون پارلمانی رییس جمهوری نیز امروز گفت: مجموعه تدابیر اندیشیده شده توسط استاندار لرستان سیلاب را در این استان مدیریت کرد.
«حسینعلی امیری» در حاشیه بازدید از وضعیت خسارت و آسیب‎های وارده ناشی از سیل اخیر به شهرهای معمولان و پلدختر اظهار داشت: در سفر به این استان نقاط متعددی را دیدیم که در جریان سیل ابنیه جاده‎ای در مسیرهای مختلف آسیب دیده و تعدادی از پل‎های اصلی نیز تخریب شده است.
وی با تقدیر از استاندار لرستان خاطرنشان کرد: دکتر خادمی با احساس مسئولیت در استان حضور داشته و خود در صحنه بودند و موضوع سیل که می‎توانست خسارات زیادی را وارد کند خیلی خوب مدیریت شد.
معاون پارلمانی رییس جمهوری اظهارداشت: لرستان خسارت جانی یا تلفات جانی چشمگیری ندارد که امتیاز بزرگی است و همکاری نمایندگان با مسئولین و مردم که به اخطارها توجه کردند حجم خسارات را کاهش داد که جای تقدیر دارد.

** تهران
- بهره مندی بیش از 22 هزار نفر از خدمات بیمارستان صحرایی
فرمانده بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه با تاکید بر این که تا هر زمان لازم باشد در مناطق سیل زده می مانیم، گفت: تاکنون بیش از 22 هزار نفر از مردم سیلزده از خدمات بیمارستان صحرایی فوق تخصصی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آق‌قلا بهره مند شدند.
سردارسرتیپ دوم پاسدار «احمد اخوان» به حضور مستمر و جهادی یگان های بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه در مناطق سیلزده شمال کشور اشاره کرد و اظهارداشت: خدمات متنوع و گوناگونی در روزهای اخیر ارائه شده و در این بیمارستان صحرایی همه تخصص‌ها و خدمات مورد نیاز مردم منطقه تامین شده است.
وی افزود: در این بیمارستان تخصص‌های مورد نیاز مردم منطقه مانند زنان، قلب، عفونی و ارتوپدی و بخش هایی مانند رادیولوژی، سی‌تی‌اسکن سیار و ام.‌آر.‌آی نیز راه اندازی شده است.
معاون بهداری نیروی زمینی سپاه خاطرنشان کرد: این بیمارستان دارای 60 تخت بستری و آزمایشگاه است و بیش از 55 نفر گروه پزشکی در این بیمارستان خدمات ارائه می‌دهند.

- اطراق در حاشیه رودخانه ها همچنان ناامن است
اداره کل هواشناسی استان تهران با صدور اطلاعیه ای هشدار داد: از اواخر جمعه تا بامداد یکشنبه در پاره ای از نقاط با پیش بینی رگبار، تندباد موقتی و در بخش های مرتفع تر بارش برف؛ شهروندان از اطراق در حاشیه رودخانه های تهران خودداری کنند.
در این اطلاعیه آمده است: سامانه بارشی از بعدازظهر یکشنبه وارد استان شده و تا روز سه شنبه در بعضی ساعات بارش باران و وزش باد، گاهی رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید پیش بینی می شود.
اطلاعیه ادامه یافت: همچنین ارتفاعات مه آلود همراه با بارش باران و برف خواهد بود از این رو توصیه می شود به دلیل لغزندگی جاده ها و کاهش دید جهت عبور از جاده های کوهستانی تمهیدات لازم در نظر گرفته شود.

- پرونده بیمه برای 10هزار واحد مسکونی در گلستان تشکیل شد
رییس کل بیمه مرکزی گفت: بسیاری از شهرهای استان گلستان دارای بیمه سیل و زلزله بوده که پس از ارزیابی میزان خسارت ها برای 10 هزار واحد مسکونی که بیمه داشته اند، پرونده تشکیل شد و بیمه مرکزی نسبت به آنها متعهد است.
«غلامرضا سلیمانی» با یادآوری خسارت های زیاد ناشی از سیل استان مازندران و گلستان از تلاش و اهتمام بیمه مرکزی برای جبران هرچه سریع تر خسارات سیل زدگان خبر داد و اظهارداشت: از همان ساعات اولیه وقوع سیل، گروه های بیمه در مناطق سیل زده مستقر شده اند.
وی خاطرنشان کرد: درحال حاضر بخشی از خسارات سیل زدگان پرداخت شده و مابقی نیز در حال پرداخت است.
رییس کل بیمه مرکزی در خصوص سیلزدگان شرق استان مازندران نیز گفت: حدود هزار پرونده نیز برای سیل زدگان این منطقه تشکیل شده است که بخشی از آن پرداخت شده و مابقی نیز با توجه به میزان خسارت پرداخت می شود.
سیلمانی با تاکید بر این که خسارت آن دسته از خودروهایی که بیمه شخص ثالث دارند، پرداخت می شود، افزود: با وجود این که بیمه نسبت به خودروهایی که بیمه بدنه ندارند تعهدی ندارد، اما تمهیداتی اندیشیده شده است که بخشی از خسارت ها به صاحبان اینگونه خودروهای آسیب دیده، پرداخت شود.

- شایعات درمورد احتمال شکستن سدها
مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه هم گفت: شایعاتی که در فضای مجازی درمورد احتمال شکستن سدها از جمله سد کرخه و شکل گرفتن سیلاب منتشر شده، واقعیت ندارد و مردم باید از اظهار نظر غیرکارشناسی در این باره اجتناب کنند چراکه باعث ایجاد هراس در جامعه می شوند.
«محمدرضا یزدانی» در گفت و گویی اظهارداشت: سدها عامل بروز سیلاب های اخیر نیستند؛ بلکه یکی از اهداف تعریف شده برای آنها مهار و کنترل سیلاب است. برای مثال اگر زمستان امسال سدهایی نظیر کرخه در خوزستان وجود نداشت، سیلاب های وسیع رخ می داد و خسارت های جانی و مالی زیادی به خوزستانی ها وارد می شد.
وی با بیان این که افزایش دبی خروجی سدها از جمله کرخه راهی برای مدیریت ذخایر مخزن سد است، توضیح داد: آنچه باعث خسارت در پایین دست سد می شود و نسبت به آن هشدار می دهیم، دخل و تصرفات فاقد مجوز است.
مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه خاطرنشان کرد: میزان خروجی سد کاملا منطبق با دستورالعمل ساخت و بهره برداری است که با مطالعات و مهندسی دقیق تهیه شده است. در این مطالعات و تنظیم قوانین ایمنی، شرایط پایین دست سد نیز برای رهاسازی آب لحاظ شده است.
یزدانی ادامه داد: اما دخل و تصرف های انسانی که عملا خود یا مال خود را در معرض خطر قرار داده، رهاسازی آب سد را خطرآفرین کرده است.
وی دستگاه های نظارتی را که به جد با تصرفات حاشیه رودخانه ها مانند رودخانه کرخه برخورد نکرده اند نیز در بروز خسارت های ناشی از سیل دخیل دانست و گفت: دستگاه های نظارتی باید نسبت به این موضوع دقیق تر باشند اما مسئولیت اصلی این خسارت ها به عهده عوامل انسانی تصرف کننده است.

- سه گردان برای امداد رسانی در خوزستان آماده باش هستند
فرمانده تیپ 392 زرهی دشت آزادگان نیروی زمینی ارتش گفت: با توجه به پیش بینی سازمان هواشناسی و احتمال جاری شدن سیل در استان خوزستان سه گردان با تمام تجهیزات برای امداد رسانی و خدمات دهی مردم منطقه به صورت آماده باش هستند.
سرهنگ «مسعود حسینی» در خصوص سیل احتمالی استان خوزستان اظهارداشت: با توجه به جریانات جوی در کشور و به خصوص پیش بینی سازمان هواشناسی و جاری شدن سیل در استان خوزستان تیپ 392 دشت آزادگان با آماده کردن نفربرها ، خودروها، نفر برهای دوزیست ، تجهیزات، پرسنل و کارکنان منطقه شهرستان حمیدیه، دشت آزادگان، سوسنگرد، رفیه و بستان با تمام توان در خدمت مردم منطقه خواهند بود.
وی آمادگی کامل این نیرو را برای خدمت رسانی به مردم سیلزده اعلام کرد و یادآور شد: کارکنان این تیپ اکنون به صورت کامل آماده باش هستند که برابر عوامل سلسله مراتب و شورای تامین استان با تجهیزات خود وارد عمل شوند.
فرمانده تیپ 392 زرهی دشت آزادگان نیروی زمینی ارتش تأکید کرد: در ابتدای سال و حتی قبل از شروع تعطیلات نوروز برابر اوامر فرمانده نیروی زمینی و قرارگاه منطقه جنوب مقرر شد که تیپ 392 با یک یگان آماده در پادگان و 2 یگان در یادمان های دهلاویه و میشداغ با تجهیزات کامل امداد و نجات حضور داشته باشند.

**گلستان
- موردی از بیماری وبا در مناطق سیل زده گلستان مشاهده نشد
رییس دانشگاه علوم پزشکی، بهداشت و خدمات درمانی گلستان گفت که تاکنون هیچ موردی از ابتلا به بیماری های وبا و سل در مناطق سیل زده این استان مشاهده نشده است.
عبدالرضا فاضل روز جمعه در تماس تلفنی خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سه روز گذشته، 380 نمونه در آزمایشگاه های گلستان انجام شد که نتایج همه این آزمایش ها منفی بود.
وی با اشاره به توزیع 435 قلم انواع دارو در مناطق سیل زده گلستان عنوان کرد: این داروها توسط تیم های پزشکی در کمپ های امدادی سیار و برخی دیگر قایقرانان و نیروهای امدادی میان سیل زدگان توزیع شد.
- وزارت دفاع اقدامات مهندسی ‌مناطق سیلزده گلستان را برعهده گرفت
معاون مهندسی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: این وزارتخانه پایش هوایی و اقدامات مهندسی ‌مناطق سیل‌زده گلستان را برعهده گرفت.
مهندس علی‌اکبر سلیمانی اظهار داشت: پیرو فرمان رهبرمعظم انقلاب و فرمانده معظم کل قوا به رییس ستاد کل نیروهای مسلح مبنی بر ضرورت گسیل امکانات بیشتر به مناطق سیل‌زده استان‌های گلستان و مازندران، وزارت دفاع با دستور فوری امیر سرتیپ امیر حاتمی، ‌بلافاصله ارشد معاونت مهندسی، سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح و سازمان اتکا وبیمه کوثر برای کمک‌رسانی و ارائه اقدامات به سیل‌زدگان در مناطق سیل‌زده حاضر شدند.
وی به حجم بالای آب گرفتگی در گلستان به ویژه در آق قلا و گمیشان اشاره کرد و افزود: ‌با همکاری اداره کل مهندسی مازندران و گلستان و قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه در استان گلستان، ماشین‌آلات مورد نیاز جهت استحکام بخشی به سدها به ویژه سد وشمگیر، ایجاد دیواره خاکی در اطراف روستاهای نزدیک سدها ودر معرض خطر، بازگشایی محورهای مسدود و رفع آبگرفتگی‌ها به منطقه اعزام شد.‌‌
معاون مهندسی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع با بیان این که با توجه به حجم آبگرفتگی‌ها، وزارت دفاع پایش هوایی و اقدامات مهندسی ‌مناطق سیل‌زده را برعهده گرفت، تصریح کرد: ‌با دریافت تصاویر و ‌همکاری باسایر نیروهای مسلح، ‌سپاه، ارتش و ‌بسیج توانستیم مکان‌هایی را برای خروج و تخلیه سریع ‌آب شناسایی کنیم.‌
- لایروبی 1500 خانه در گنبد توسط بسیج سازندگی
در اجرای لایروبی منازل مسکونی شرق استان گلستان و با حضور 43 گروه جهادی بسیج سازندگی سپاه پاسداران، بیش از یک هزار و 500 خانه در شهرستان گنبد انجام شد.
600 جهادگر در قالب 43 گروه جهادی با فعالیت شبانه روزی عملیات کامل لایروبی بیش از 1500 منزل مسکونی در شهرستان گنبد کاووس را به اتمام رساندند.
برپایه این گزارش؛ در اجرای این مهم مناطق صید آباد، هفت خوان، رسالت و روستاهای درگیر سیل از خدمات لایروبی گروههای جهادی بسیج سازندگی برخوردار شدند.
این گزارش حاکیست؛ گروه های جهادی اقدامات دیگری هم در حوزه خدمات پزشکی شامل ویزیت رایگان، ارائه اقلام پزشکی، ارائه بسته های فرهنگی و آموزشی به سیل زدگان گلستان ارائه می دهند.

- 130 میلیارد ریال کمک مردم به سیل گلستان در اختیار هلال احمر
رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت که از ابتدای وقوع سیل در گلستان مردم کشورمان 130 میلیارد ریال به سیل زدگان این استان از طریق حساب بانکی جمعیت هلال احمر کمک کردند.
مرتضی سلیمی امروز جمعه در نشست با خبرنگاران در هلال احمر گرگان اظهار داشت: این کمک ها به حساب هلال احمر ( ۹۹۹۹۹) واریز شده که با توجه به نیاز سیل زدگان پس از تبدیل به کالا و اقلام مورد نیاز، میان آن ها توزیع خواهد شد.
وی بیان کرد: خطر سیل از شهرستان گمیشان برطرف شده اما اقدامات احتیاطی همچنان مورد توجه قرار دارد بر همین اساس برخی خانه ها تخلیه و آسیب دیدگان در کمپ های موقت اسکان داده شدند.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر افزود: در ۶ روز گذشته که بارش های شدید به اوج خود رسید هلال احمر در ۳۱۲ شهر، روستا، مناطق عشایرنشین و جاده های کوهستانی کشور به ۶۹ هزار و ۴۲ هموطن امدادرسانی کرد.
وی گفت: از این تعداد ۳۳ هزار و ۳۸۸ نفر اسکان اضطراری یافتند، ۳۵ نفر به مراکز درمانی منتقل شده و ۳۰۴ نفر به صورت سرپایی درمان شدند.

- حضور فرمانده نیروی دریایی ارتش در مناطق سیل زده گلستان
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای حضور در مناطق سیل زده گلستان ظهر امروز جمعه وارد گرگان مرکز این استان شد.
امیر دریادار حسین خانزادی برای حضور در مناطق سیل زده و سرکشی از اقدامات صورت گرفته ارتش عازم این مناطق در شمال غرب و غرب استان گلستان شد.
2 فروند بالگرد با تجهیزات امداد و نجات انفرادی، تیم عملیات ویژه به همراه قایق های جیمینی و وسایل امداد و نجات دریایی و انفرادی و 4 گروه غواص نیروی دریایی ارتش با تجهیزات کامل در راستای امداد انفرادی در مناطق سیل زده استان گلستان حضور دارند.

**خراسان جنوبی
- تاثیر سازه های آبخیزداری در مدیریت سیلاب
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: احداث سازه های آبخیزداری تاثیر بسزایی در مدیریت سیلاب و روان آب های سطحی در این استان داشته است.
محسن یوسفی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اجرای طرح های آبخیزداری از معدود طرح هایی است که مردم و مسئولان در خصوص کارایی آن برای مشکل و راه حل کمبود و مدیریت آب به اتفاق نظر رسیده اند.
وی بیان کرد: سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی 159 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای سازه های آبخیزداری به استان خراسان جنوبی اختصاص یافت.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: بهمن سال گذشته 97 سازه آبخیزداری با حجم عملیات 452 هزار مترمکعب با استفاده از این اعتبار در استان به بهره برداری رسید.
وی تصریح کرد: این طرح ها اثربخشی قابل قبولی برای احیای قنوات، افزایش منابع آبی سفره های زیرزمینی، برگشت روستاییان از شهرها و رونق تولید دارد.
یوسفی اظهار داشت: با بهره برداری از این پروژه ها 100 منبع آبی در روستاها تحت تاثیر قرار گرفته و 78 روستا با 36 هزار نفر نیز از آن بهره مند شدند.
- خسارات جزئی سیلاب در خراسان جنوبی
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: شب گذشته (پنجشنبه) بارندگی هایی در شهرستان های زیرکوه و سربیشه داشتیم که خسارات ناشی از سیلاب با توجه به حجم بارندگی ها زیاد نیست.
سید ابوالحسن میرجلیلی روز جمعه افزود: دیشب 2 محور درح به بازارچه مرزی ماهیرود در سربیشه و حاجی آباد به آهنگران در زیرکوه مسدود شده بود که صبح امروز با تلاش نیروهای راهداری و امدادی، بازگشایی شد.
وی اظهار داشت: چند واحد روستایی نیز بر اثر سیلاب دچار آبگرفتگی شده بود که بلافاصله توسط دستگاه‌های امدادی برطرف شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: دستگاه های اجرایی و امدادی تا ظهر امروز (جمعه) در حالت آماده باش قرار داشتند و از فردا نیز ٢٨ اکیپ برآورد خسارات به شهرستان های استان اعزام می شوند تا خسارات ناشی از سیلاب که بیشتر مربوط به مزارع و باغات است را ارزیابی کنند.

** اهتمام ویژه وزارت تعاون برای رفع نیازهای سیلزدگان
«شایان نقی زاده» دستیار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص اقدامات این وزارتخانه درخصوص استان های سیل زده گفت: به دستور «محمد شریعتمداری» تا رفع نیازهای سیلزدگان تمامی زیرمجموعه های این وزارتخانه برای رسیدگی به آسیب دیدگان از سیل اهتمام ویژه خواهند داشت.
دستیار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: تخصیص وام بلاعوض به خسارت دیدگان تحت پوشش سازمان بهزیستی و دستور بازسازی خانه‌های مددجویان این سازمان به ویژه معلولین، تخصیص وام پنج میلیون تومانی به بازنشستگان آسیب‌دیده، تعلق 2 هزار وام قرض‌الحسنه به آسیب‌دیدگان، اعطای تسهیلات به تعاونی‌ها و واحدهای صنعتی آسیب‌دیده از اقدامات انجام شده است.

** وزارت دفاع اقدامات مهندسی ‌مناطق سیلزده گلستان را برعهده گرفت
علی‌اکبر سلیمانی معاون مهندسی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: این وزارتخانه پایش هوایی و اقدامات مهندسی ‌مناطق سیل‌زده گلستان را برعهده گرفت.
وی اظهار داشت: پیرو فرمان رهبرمعظم انقلاب و فرمانده معظم کل قوا به رییس ستاد کل نیروهای مسلح مبنی بر ضرورت گسیل امکانات بیشتر به مناطق سیل‌زده استان‌های گلستان و مازندران، وزارت دفاع با دستور فوری امیر سرتیپ امیر حاتمی، ‌بلافاصله ارشد معاونت مهندسی، سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح و سازمان اتکا وبیمه کوثر برای کمک‌رسانی و ارائه اقدامات به سیل‌زدگان در مناطق سیل‌زده حاضر شدند.

** بیش از 100 مرحله پرواز بالگردهای ارتش برای امداد رسانی به سیلزدگان
امیر سرتیپ دوم «یوسف قربانی» فرمانده هوانیروز ارتش گفت: بالگردهای ارتش جمهوری اسلامی ایران شامل هوانیروز و هوادریای نیروی دریایی تاکنون بیش از 100 مرحله پرواز در مناطق مختلف کشور برای امداد رسانی به سیلزدگان انجام داده اند.
وی با بیان این که 50 مرحله از این پروازها مربوط به بالگردهای هوانیروز و مابقی پروازها را بالگردهای نیروی دریایی ارتش انجام داده است، افزود: تا این لحظه بیش از 420 نفر از مسئولان و مردم سیلزده را توانستیم امداد رسانی و جابجا کنیم.

** نیروی هوایی با تمام تجهیزات آماده خدمت رسانی به مردم است
امیر سرتیپ خلبان «عزیز نصیر زاده» فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: این نیرو با تمام تجهیزات آماده خدمت رسانی به مردم خسارت دیده است و دوشادوش سایر نیروهای مسلح در کنار خسارت دیدگان خواهد بود.
وی با فراخوان متولیان عملیات ترابری هوایی این نیرو ضمن ابراز تاسف و همدردی با مردم خسارت دیده در سیل اخیر تاکید کرد: ناوگان ترابری هوایی نیروی هوایی ارتش از روز جاری آمادگی لازم را برای ترابری هوایی کمک های مردمی و نیازمندی‌های مردم شریف استان گلستان و مازندران داشته باشند.

**32 شناور در اختیار سیلزدگان قرار گرفت
امیر دریادار رستگاری مدیرعامل سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: این سازمان برای کمک رسانی به مناطق سیلزده استان های مازندران و گلستان، 32 فروند شناور را در راستای تسریع روند امداد رسانی آماده و اعزام کرد.
وی با بیان این که شناورهای در اختیار گذاشته شده از نوع کانو و موتوری بوده اند تصریح کرد: به دلیل شرایط سخت تردد مسیرهای غرقاب شده در مناطق آسیب دیده قایق های کانو توانستند در گذرگاه های باریک و معابر آب گرفته امداد رسانی را تسریع دهند.
سیام**1058**1352

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سيل استانها گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۵۲۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت بارش شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در گفتگو با خبر خوزستان گفت: این خسارت‌ها شامل آبگرفتگی، ریزش خوشه، خمیدگی و خوابیدگی است.

نبی پور افزود: همچنین بر اثر تگرگ موجب شکستگی دانه به برخی محصولات در این مزارع شد. 

وی ادامه داد: میزان خسارت‌ها بین ۱۰ تا ۷۰ درصد می‌باشد. 

رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اظهار کرد: ۳۹۲ هزار هکتار از مزارع استان زیر پوشش بیمه هستند که شامل ۱۹۴ هزار گندم آبی، ۱۷۲ هزار هکتار گندم دیم و ۲۵ هزار سایر محصولات است.

نبی پور با اشاره آغاز ارزیابی خسارت‌ها گفت: این ارزیابی‌ها به صورت دقیق انجام و خسارت‌ها پرداحت خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ببینید | کشته‌های سیل ویرانگر در کنیا از ۲۰۰ تن گذشت
  • چرا دولتمردان آمریکا از خشونت‌ علیه دانشگاهیان این کشور در برابر دوربین‌ها ابایی ندارند؟
  • ◄ بیمه بدنه پارسیان چند درصد خسارت را پوشش می دهد؟
  • بیش از ۱۴۰ هزار هکتار از مزارع خوزستان خسارت دید
  • کمترین خسارت به گندم‌های نگهداری شده در مراکز روباز خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های خوزستان از دست رفت
  • خسارت بارش شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • ادامه تلاش ها برای رفع مشکل آب و برق مناطق سیل زده گچساران
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟
  • تلاش برای رفع آبگرفتگی ها در خوزستان / سامانه بارشی دیگر در راه است