Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت آمریکا با صدور هشت مجوز برای ارائه فناوری هسته‌ای به عربستان و اردن موافقت کرده است. با این مجوزها شرکت‌های آمریکایی می‌توانند در ساختار‌های اتمی دو کشور همکاری داشته باشند. دمکرات‌ها به دولت هشدار داده‌اند.

 

ریک پری، وزیر انرژی آمریکا، تایید کرد که دولت ترامپ شش مجوز برای همکاری پیمانکاران آمریکایی در پروژه‌های اتمی غیرنظامی عربستان و دو مجوز مشابه دیگر برای اردن صادر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پری این خبر را در جلسه سنا اعلام کرد و گفت این مجوزها برای مشارکت در ساختارهای حوزه هسته‌ای داده شده‌اند. او ابراز نگرانی دمکرات‌ها را که مبادا ریاض به بمب اتمی دست یابد، بی‌مورد خواند.

 

ریک پری عنوان کرد که دولت مراقب خواهد بود که عربستان سعودی از سوخت هسته‌ای نیروگاه‌هایش برای ساخت سلاح استفاده نکند. او در توجیه این تصمیم گفت، اگر آمریکا شریک پروژه‌های اتمی عربستان و اردن نمی‌شد، آنها به روسیه یا چین رجوع می‌‌کردند: «ولی مسکو و پکن هیچ علاقه‌ای به عدم گسترش سلاح‌های اتمی ندارند.»

 

با وجود این توضیحات، دمکرات‌ها هشدار داده‌اند که هیچ پیمانی عربستان سعودی را به استفاده صلح‌آمیز از انرژی اتمی متعهد نکرده است. آنها یادآور شده‌اند که از نظر قانونی، شرکت‌های آمریکایی تنها طبق چنین پیمانی، اجازه همکاری در پروژه‌های اتمی کشورهای دیگر را دارند.

 

خبرگزاری رویترز پیش از اذعان ریک پری به صدور مجوزهای یاد شده، گزارش داده بود که وزیر انرژی آمریکا  به امید دستیابی به قراردادی بزرگ‌تر، مجوز فروش فناوری هسته‌ای به عربستان را صادر کرده است. این خبرگزاری نوشته بود که شرکت‌های دخیل در این پروژه‌ها خواسته بودند صدور مجوزها محرمانه بماند.

 

دونالد ترامپ با وجود رسوایی قتل جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول، رابطه تنگاتنگ با ریاض را حفظ کرده است. او به همین خاطر با انتقاد و اعتراض  بسیاری از هم‌‌قطارانش در حزب جمهوریخواه نیز روبرو بوده است.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۵۵۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک 500 میلیارد دلاری چین به پروژه شهر هوشمند نئوم

ایتنا - عربستان سعودی در بحبوحه گمانه‌زنی‌ها در مورد محدوده پروژه و امور مالی آن، نمایش جاده نئوم خود را به چین انجام داد.
مقامات نئوم هفته گذشته از پکن، شانگهای و هنگ کنگ بازدید کردند تا از سرمایه گذاران چینی درخواست سرمایه کنند و روشنی بیشتری در مورد این ابرشهر مرموز بیفکنند.

به گزارش ایتنا، یکی از شرکت‌کنندگان به خبرگزاری فرانسه گفت که این نمایشگاه به نئوم کمک کرد تا کمتر مرموز باشد. این مشاهدات از سوی لئونارد چان، رئیس انجمن توسعه فناوری نوآورانه هنگ‌کنگ انجام شد که همچنین گفت که واکنش‌ها به این پروژه بلندپروازانه صرفا در یک پذیرایی دعوت‌نامه بی‌طرفانه بود. با این حال، چان ممکن است اولین نفر در صف شهر The Line نباشد. او به خبرگزاری فرانسه گفت:« من برای تفریح به آنجا خواهم آمد، اما آنجا زندگی نخواهم کرد.»

مقامات Neom به گزارش‌های اخیر مبنی بر کاهش برنامه‌های پروژه بیابانی بسیار گران قیمت توجهی نکردند. اوایل این ماه، بلومبرگ گزارش داد که عربستان سعودی تخمین‌های قابل توجهی را برای تعداد افرادی که انتظار می‌رود در The Line زندگی کنند، کاهش داده است. در این گزارش آمده است که مقامات تعداد ساکنان مورد انتظار برای "آسمان خراش افقی" را از 1.5 میلیون تا سال 2030 به کمتر از 300000 کاهش دادند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، طارق قدومی، مدیر اجرایی نئوم، گفت که هدف جمعیتی 9 میلیون نفری به موقع محقق خواهد شد

گزارش‌ها حاکی از آن است که نگران‌های گسترده‌تری در مورد سرمایه‌گذاری تریلیون دلاری در پروژه چشم انداز 2030 ولیعهد سعودی محمد بن سلمان مطرح شده است.

 

بلومبرگ گزارش داد که واقعیت‌های مالی این پروژه که می‌تواند تا 500 میلیارد دلار هزینه داشته باشد، باعث به وجود آمدن نگرانی‌هایی در دولت عربستان شده‌است. وال استریت ژورنال در ماه فوریه گزارش داد که این کشور همچنین شروع به وام گرفتن برای کمک به تامین مالی نئوم و سایر "مگاپروژه‌های ویژن 2030" کرده است.

بلومبرگ هفته گذشته گزارش داد که پروژه Neom همچنین در حال برنامه‌ریزی برای انتشار اوراق قرضه برای اولین بار است. این نشریه به نقل از منابع ناشناس گزارش داد که پروژه کلان شهر می‌تواند تا 1.3 میلیارد دلار با فروش اوراق قرضه اسلامی جذب کند.

نمایش جاده نئوم همچنین از سئول، توکیو، سنگاپور، شهر نیویورک، بوستون، واشنگتن دی سی، میامی، لس آنجلس، سانفرانسیسکو، پاریس، برلین و لندن بازدید کرده است.

دیگر خبرها

  • فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند
  • صنعا: سرکوب دانشجویان موید دروغ بودن شعار دموکراسی آمریکاست
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • سناتور آمریکایی ارزیابی دولت از جنگ غزه را زیر سئوال برد
  • فیلم| دانشجویان آمریکایی در کدام دانشگاه‌ها تحصن کردند؟ -۲
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟
  • کمک 500 میلیارد دلاری چین به پروژه شهر هوشمند نئوم
  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد
  • حمایت جامعه دانشگاهی اهواز از اعتراضات دانشجویی در آمریکا علیه صهیونیست‌ها