Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-02@12:52:23 GMT

فرصت تجلی‌یافتن ارزش هنر رو به افزایش است

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۵۶۶۷۶

فرصت تجلی‌یافتن ارزش هنر رو به افزایش است

خبرگزاری میزان- نقاش، گرافیست و کاریکاتوریست کشورمان گفت: فرصت تجلی‌یافتن ارزش هنر بر اساس آمار دانش‌آموختگان، ملزومات هنری و وضعیت اقتصاد هنر رو به افزایش است.

حبیب الله صادقی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان گفت: نگارخانه‌داران، کیوریتور‌ها و مردم می‌توانند در کنار تمرین جامعه برای تصویرسازی و انگاشت معرفتی در رونق فروش آثار هنری موثر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سویی دیگر تلاش هنرمند برای وجه ممتاز بودن، نگارش کتاب‌های متعدد و نقد و بررسی آثار در معرفی و فروش بیشتر تاثیرگذار است.

وی بیان کرد: منطق این گفتار منطق پلکانی ویژه‌ای نیاز دارد. شاید تجربه‌ای که در غرب یا بخش دیگری از جهان انجام می‌شود با آنچه در ایران شاهد بوده‌ایم متفاوت باشد. مردم کشور‌های غربی اثر هنری را به عنوان یک فرآیند و بخشی از دانش زیبایی‌شناسی در سبد اقتصادی‌شان می‌گذارند، به طوریکی یکی از ملزومات اکثر آن‌ها، کالای فرهنگی مثل نوار موسیقی، کتاب و... است. این ملزومات عموما شامل ابزاری می‌شود که زندگی مردم را لطیف می‌کند و در جهان آن خانواده تفاوت ایجاد می‌کند.

این هنرمند پیشکسوت افزود: در این میان بخشی از جامعه ما از مسیحی‌ها و یهودی‌ها تشکیل شده که به نوعی هنر را در سبد کالا تعریف کرده‌اند و بخشی از درآمد و هزینه زندگی خود را صرف خرید آثار هنری می‌کنند، اما این اتفاق متاسفانه تا پیروزی انقلاب در میان ما ایرانی‌ها نیفتاد و جامعه ما این منظر را برای خود تعریف نکرد.

وی خاطرنشان کرد: گروهی در سال‌های ۱۳۵۲ و ۱۳۵۳ بخشی از درآمد سرانه خانوادگی‌شان را برای خرید آثار هنری، گنجینه‌داری و موزه‌داری صرف کردند و بخشی از نقاشی دوره معاصر را مورد حمایت قرار دادند. بر همین اساس اگر نقاش مدرن از طریق مردم، دولت وقت یا جامعه روشنفکری مورد تشویق قرار نمی‌گرفت شاید ادامه کار برایشان محقق نمی‌شد.

صادقی اظهار کرد: بعد از پیروزی انقلاب و برپایی دوسالانه‌های سال ۱۳۶۰ به بعد، جامعه بنگاه‌داران، بانک‌ها و بخشی از گروه متوسط جامعه برای تغییرات عاطفی، حسی و زندگی به نقاشی اواخر دوره کلاسیک و شاگردان کمال‌الملک مراجعه کردند. در ادامه نیز در حالی که شاید در کشور‌های مختلف ۴۰ تا ۵۰ حراجی وجود داشته باشد، بحث برگزاری حراجی تهران مطرح شد. اکنون یکسری نقاشان که روند افزایش تفکر خلاقانه را دنبال می‌کنند آثارشان را در این حراجی ارائه می‌کنند تا پس از قیمت‌سنجی فروخته شود.

وی تاکید کرد: بر اساس اتفاقاتی که از پیروزی انقلاب اسلامی به بعد در حوزه هنر روی داده می‌توان به این نتیجه رسید که در ایران یک جهش ارزشی در حال انجام است و فرصت تجلی‌یافتن بر اساس آمار دانش‌آموختگان، ملزومات هنری و وضعیت اقتصاد هنر رو به افزایش است. البته در این میان ضرورت دارد که بانک‌ها و مردم به هنر توجه کنند و خرید آثار را در سبد اقتصادی‌شان قرار دهند.

دبیر چهارمین جشنواره جهانی هنر مقاومت با بیان اینکه جهان، جهان تصویر است و در این بین هنر‌های تجسمی یکه‌تاز است، بیان کرد: سرمایه‌های ملی در جهان یک معنا دارد و تابلوی گل‌های آفتابگردان پشتوانه یک بانک در ژاپن شده است بنابراین این ارزش افزوده را باید راویان و شارحان معرفی کنند.

وی در پایان گفت: باید هنرمند مورد احترام قرار گیرد و با خرید آثار هنری امکان ادامه کار برای وی فراهم شود. بخشی از سرانه اقتصاد ملی باید از آثار هنری حمایت کند و در این حوزه گردش مالی ایجاد شود. در حقیقت خرید و فروش آثار هنری صرفا به معنای عرضه و تقاضای کوچه و بازار نیست بلکه به مفهوم رفتار حرفه‌ای است که باید مورد سنجش قرار گیرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: هنرهای تجسمی نقاشی فروش هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۵۶۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، اختتامیه سومین جشنواره ملی «افتخار من» ویژه بیان خاطرات همسران، فرزندان و نوادگان پیشکسوتان دوران دفاع مقدس از ایثارگری و حماسه‌آفرینی‌های آن دوران در سالن قصر شیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

این اختتامیه با حضور امیر سرتیپ نبی سهرابی جانشین رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سردار سرتیپ پاسدار نادر ادیبی مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حجت‌الاسلام والمسلمین حیدر مصلحی رییس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت روحانیت در دفاع مقدس، سردار سرتیپ دوم پاسدار مهدی امیریان رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش‌های دفاع مقدس کشور، سردار علی‌اصغر محسن‌شیخی جانشین مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حجت‌الاسلام والمسلمین سید جعفر طباطبایی رییس عقیدتی سیاسی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همراه بود.

در ابتدای اختتامیه سومین جشنواره ملی «افتخار من» سردار ادیبی گفت: یکی از وظایف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس معرفی حماسه‌های جاودان دوران دفاع مقدس برای نسل حاضر و بعدی است. رسالت بزرگی که بر دوش ما نهاده شده این است که تلاش کنیم آنچه به دفاع مقدس تعلق دارد، به نسل جوان منتقل شود. دورانی را پشت سر گذاشته‌ایم که همه دنیا برابر ما قد علم کرده بودند و مجاهدان خدا سد راهشان شدند و موفقیت‌های پی در پی را در دفاع مقدس برای کشور به یادگار گذاشتند. ملت ایران در دفاع مقدس ثابت کرد توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد و این اقتدار نشات گرفته از تربیت دینی و اسلامی است.

وی افزود: جهاد در دفاع مقدس مظهر توانایی ملت ایران بود و شخصیت‌هایی در آن بُرهه خلق شدند که سزاوار معرفی شدن به نسل فعلی و آینده هستند. شناخت زحمت‌های جانبازان و کسانی که بر عهد خود وفادار ماندند و در حال تداوم این راه هستند و همچنین حوادث آن دوران، مساله مهمی است که باید به فکر آن باشیم تا عمق اعتقادات جوانان ما نسبت به آن دوران افزایش یابد.

مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در ادامه سخنان خود گفت: یکی از برنامه‌ها در سازمان پیشکسوتان جهاد و مقاومت، موضوع ایجاد ارتباط عمیق‌تر خانواده‌ها با ایثارگری ایثارگران است. این موضوع کمک می‌کند در جهاد تبیین موفقیت‌های بیشتری کسب کنیم و این جشنواره با همین هدف توسط ادارات کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در حال انجام است. قرار است امسال نیز فراخوان دیگری از این جشنواره منتشر شود که پیشبرد کارهای آن، همت همه ما را می‌طلبد تا فعالیتی گسترده‌تر صورت گرفته و ملت ایران ارتباطشان با دفاع مقدس بیشتر شود.

سردار ادیبی با اشاره به آثار رسیده به این جشنواره افزود: در پی انتشار فراخوان جشنواره، تولیدات خوبی دریافت کردیم، ولی انتظار ما از استان‌ها بیشتر است. امیدواریم در جشنواره چهارم، شاهد افزایش ارسال آثار باشیم. در مجموع شش هزار اثر شامل فیلم، دستنوشته و داستان به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که در این مراسم آثار برگزیده معرفی و از خالقان آثار به صورت ویدئوکنفرانس توسط ادارت کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در استان‌ها تقدیر به عمل آمد.

کد خبر 6092937 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • کیوی و مرکبات نخستین زنجیره ارزش مازندران است
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • انتشار فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد
  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟
  • لزوم شتاب بخشی به تکمیل زنجیره ارزش/ نباید به خارج وابسته باشیم
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • بیش از ۱۰۰ همت سرمایه گذاری در گیلان اجرایی می شود