Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@18:47:56 GMT

چتر مرگ

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۵۶۷۷۴

چتر مرگ

سنندج - ایرنا - بهار پارسال خبری تلخ، دیدنی های بهار را برای برخی هموطنان تلخ کرد، مسمویت برخی از هموطنان در استان های مختلف کشور به واسطه مصرف قارچ های سمی، زنگ خطری بود که همه ساله در این فصل باید به صدا در آید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سرسبز شدن طبعیت و رویش گیاهان خوراکی در دامان طبعیت، بسیاری را بر آن می دارد تا سفره های خود را با این گیاهان رنگین کنند اما گاهی با یک بی احتیاطی، جان افراد به واسطه مصرف همین گیاهان به خطر می افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یکی از گیاهان وحشی پرطرفدار قارچ‌ است، این ماده پرارزش خوراکی که طرفداران بسیاری هم دارد، گاهی جان انسان را تهدید می کند.
اگرچه نوع پرورشی قارچ در جهان به عنوان صنعتی پرسود به شمار می رود اما نوع وحشی آن طرفدرانی پرو پاقرص دارد که اگر سمی باشد، چند لقمه از آن کبد، کلیه و حتی مغز را از کار می اندازد.
حتی دست زدن به این قارچ‌های سمی می‌تواند برای آن‌ها دردسرساز شود و عواقب جبران ‌ناپذیری را در پی داشته باشد. پارسال، بسیاری به واسطه استفاده از قارچ های وحشی، روانه بیمارستان شدند و خطر از بیخ گوش بسیاری گذشت اما برخی هم برای همیشه با مشکل کبد مواجه شدند و بعضی هم جان خود را از دست دادند.
سال گذشته نزدیک به 500 نفر در استان های غربی از جمله کرمانشاه، کردستان، لرستان، آذربایجان غربی و زنجان مسموم و راهی بیمارستان شدند و هشت نفر هم جان باختند.
مسمومیت های پارسال از هفته دوم اردیبهشت و پس از بارندگی های خوب بهاری شروع شد، درست زمانی که طبعیت جلوه گری خود را آغاز کرد و مردم برای تفریح و گذران اوقات به دل طبعیت زدند.
بارندگی های بسیار خوب پارسال و هفته اول بهار امسال، در کردستان باعث شده تا طبعیت زودتر از همیشه طراوت و سرسبزی داشته باشد و برای همین باید از همین حالا به فکر بود تا مبادا کلاه خوش نقش و رنگ قارچ های سمی به سرمان برود.

**قارچ مرگ آور
قربانیان این قارچ ها گمان می کردند که خوراکی است اما در واقع آنان یکی از سمی ترین قارچ های دنیا را مصرف کردند. قارچی به نام آمانیتا فالوئیدس (نام علمی: Amanita phalloides) مشهور به کلاهک مرگ که از مرگ‌آورترین نوع قارچ‌های چتری به شمار می رود.
این قارچ در کنار درختان بلوط و مخروطی می‌روید و شبیه قارچ‌های خوراکی است اما مملو از سم آلفا-آمانیتین است که کبد و کلیه را از بین می برد.
درد شکم، تهوع، استفراغ، ضعف و بی حالی از عمده ترین نشانه های مسمومیت با این قارچ است. مصرف قارچ سمی آمانیتا، درمان یا پادزهر خاصی ندارد اما اگر بیمار به موقع به بیمارستان رسانده شود با شستشوی معده بیمار، تجویز سرم و چند اقدام درمانی دیگر خطر رفع می شود.
قدرت سمی این قارچ به حدی است که تاخیر در درمان می تواند به زندگی مصرف کننده آن پایان دهد؛ همان بلایی که سر سه نفر از کردستانی ها آمد و جان خود را از دست دادند.
کارشناسان می گویند: تشخیص قارچ خوراکی از سمی برای مردم ممکن نیست و تشخیص آن تنها در مراکز تشخیصی معتبر قارچ شناسی میسر است.
مسئولان حوزه بهداشت و درمان استان کردستان همواره توصیه می کنند مردم از دست فروشان قارچ محلی به هیچ عنوان قارچ خریداری نکنند و فقط قارچ را از اماکن معتبر تهیه و مصرف کنند.

** 50 گونه قارچ سمی در مراتع کردستان
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کردستان می گوید: مراتع این استان بیش از 50 گونه قارچ سمی دارد.
محمد فرید سپری با بیان این که تشخیص قارچ های سمی و غیر سمی خودرو بسیار سخت است و فقط در آزمایشگاه ها امکان پذیر است، از شهروندان و مسافران و گردشگران خواست تا به هیچ وجه از قارچ های خودرو در طبیعت و یا عرضه شده توسط دستفروشان استفاده نکنند.
وی با اشاره به تولید سالانه چهار هزار تُن قارچ با کیفیت در کردستان افزود: 11 واحد تولید قارچ صنعتی و 24 کارگاه قارچ کوچک در کردستان وجود دارد و شهروندان می توانند با اطمینان خاطر از این نوع قارچ های خوراکی استفاده کنند.
وی تاکید کرد: از این تعداد واحد، 2 واحد با اخذ گواهی سلامت سالانه بیش از یک هزار و 300 تُن قارچ ارگانیک 100درصد سالم تولید می‌کند.
به گزارش ایرنا، سال گذشته 17 استان کشور در راستای مصرف قارچ سمی درگیر مسمومیت بودند و 22 نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند که سه تن از آنان کردستانی بودند.
9937/3034

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد گياهان خوراكي قارچ مسموميت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۵۶۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید

مسئولان حوزه بهداشت و درمان همیشه درباره مصرف نکردن قارچ‌هایی که در طبیعت روییده هشدار دادند، زیرا تشخیص سمی یا غیرسمی بودن این نوع قارچ‌ها بسیار دشوار است و مصرف آن می‌تواند باعث فوت افراد شود، این درحالی است که اورژانس کشور از رشد سه برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی در طبیعت خبر داده است.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا با شروع فصل بهار و افزایش بارش‌ها در این فصل زمینه رشد قارچ‌های وحشی در طبیعت بیشتر می‌شود و در این فصل شاهد حضور بیشتر افراد در دل طبیعت هستیم، لذا مهم است که افراد از مصرف این قارچ‌ها خودداری کنند و هشدارهای مسئولان ذی‌ربط درباره مسمومیت‌زا بودن این نوع قارچ‌ها را جدی بگیرند.

بابک یکتاپرست، معاون روابط عمومی اورژانس کشور با اشاره به آمار مسمومیت با قارچ وحشی گفت: امسال با توجه به افزایش میزان بارش باران، رویش قارچ در طبیعت افزایش یافته است و از آنجایی که اطلاعات مردم و گردشگران درباره قارچ‌ها کم است؛ ممکن است عده‌ای با مصرف این قارچ‌های وحشی، دچار مسمومیت شوند.

وی با اشاره به آمار مراجعان مسمومیت به اورژانس افزود: از هشتم فروردین تا پنجم اردیبهشت ماه و در واقع طی مدت حدود یک ماه، ۵۳ نفر بر اثر استفاده از قارچ وحشی، مسموم شده‌اند، در حال حاضر ۱۴ نفر از این افراد در بیمارستان‌ها تحت نظر هستند، همچنین ۳۹ نفر درمان شده و ترخیص شده‌اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: این مسمومیت تاکنون فوتی برجای نگذاشته، اما لازم است که افراد و به خصوص طبیعت‌گردان از مصرف این قارچ‌ها پرهیز کنند، میزان مسمومیت‌ها، نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته است، بنابراین این موضوع باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور بیشترین میزان مسمومیت‌ها با قارچ در استان‌های فارس، لرستان و کرمانشاه به ترتیب با ۱۶،۱۳ و ۱۰ نفر بوده است.

نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی

حمید قهرمانی، کارشناس معاونت بهداشتی استان گیلان یکی از دلایل مسمومیت افراد، پس از مصرف قارچ‌های سمی را تشخیص غلط آنها دانست و یادآور شد: برخی به‌علت شکل ظاهری قارچ‌های سمی که شبیه به قارچ‌های غیر سمی و خوراکی هستند، دچار اشتباه می‌شوند.

وی با تأکید بر این‌که همه انواع قارچ‌ها، خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناک هستند، افزود: خوردن چند لقمه از قارچ‌های سمی می‌تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و در مواردی سبب مرگ شود، تنها در آزمایشگاه می‌توان نوع قارچ را شناسایی کرد و از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی‌توان سمی یا غیرسمی بودن قارچ را تشخیص داد.

این پزشک با تأکید بر اینکه فرد مسموم باید سریع‌تر به بیمارستان منتقل شود، گفت: تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و عرق کردن گاهی علائم مغزی مانند توهم، خواب‌آلودگی، تشنج و یا بی‌قراری از نشانه‌های زودرس مسموم شدن با قارچ‌های سمی است.

قهرمانی با بیان اینکه از چیدن، خریدن و مصرف قارچ‌های روییده شده در طبیعت، کوه و دشت پرهیز و تنها از قارچ‌های خوراکی تولید شده در کارخانه‌های معتبر استفاده شود، ادامه داد: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی‌برد.

وی با اشاره به تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ گفت: تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ خودداری از مصرف قارچ‌های روییده در طبیعت است، سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی دوری کنیم، کودکان یکی از گروه‌های پرخطر و در معرض مسمومیت با قارچ هستند.

کد خبر 748427

دیگر خبرها

  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • هشدار برای پرهیز از مصرف قارچ در طبیعت
  • رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • افزایش مسمومیت با قارچ‌ های سمی؛ ۱۴ نفر بستری شدند
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی فصلی در کردستان
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • مسمومیت ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ وحشی/ رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • مسمومیت ۱۰ کردستانی بر اثر مصرف قارچ سمی