Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی با اشاره به بسته آموزش پاسخگو و عدالت محور هدف این بسته را ارتقای کمی و کیفی نیروی انسانی حوزه سلامت برای تامین نیاز‌های جامعه ذکر کرد و گفت: برای آموزش پاسخگو، دانشگاه‌ها تلاش زیادی کرده اند و سال گذشته دانشگاه تبریز همایشی در این زمینه برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



لاریجانی اظهارکرد: باید بررسی کنیم برای پاسخگو کردن دانشگاه‌ها به نیاز‌های جامعه باید با چه الگویی پیش برویم. برخی از دانشگاه‌ها در این مسیر حرکت می‌کنند.

وی به اقداماتی که در زمینه بیماری‌های غیرواگیر صورت گرفته اشاره کرد و گفت: این بیماری‌ها اثر خیلی زیادی در سلامت و مرگ و میر در جامعه ما دارند و لازم است با اطلاعاتی که در دسترس است تغییراتی متناسب با نیاز جامعه در آموزش ایجاد کنیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها این اختیار را دارند که متناسب با وضعیت استان‌ها درصدی از برنامه‌های آموزشی خود را تغییر دهند گفت: پاسخگویی به این معنا است که ما وضعیت نظام سلامت را درک کنیم و متناسب با نیاز‌ها دانش آموخته خود را تربیت کنیم.

وی عنوان کرد: ۲ سال است در زمینه محاسبات نیروی انسانی مورد نیاز نظام سلامت در حال کار هستیم و تمام مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته بررسی شده است.


محاسبات نیروی انسانی برای سطح ملی روشن است

دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی ادامه داد: گرچه نمی‌توان گفت این محاسبات صد در صد دقیق هستند، چون شرایط در آینده ممکن است متفاوت باشد، ولی وزارت بهداشت از ابتدا حساب شده عمل کرده و نیروی فارغ التحصیل بدون شغل کمتر از سایر حوزه‌ها دارد. ما در سطح ملی محاسبه کرده ایم که چه وضعیتی داریم و چه تعداد نیرو نیاز داریم. این محاسبات انعطاف پذیر است و متناسب با تغییراتی که در نظام ارایه خدمات رخ خواهد داد مورد بازنگری قرار می‌گیرد.

وی افزود: در حال حاضر محاسبات نیروی انسانی در بسیاری از رشته‌ها برای سطح ملی روشن است و قدم بعدی این است که بر اساس اطلاعات ملی محاسبه کنیم که در مناطق چه نیرو‌هایی نیاز داریم.

لاریجانی با بیان اینکه مرکز آموزش‌های مهارتی یکی از مراکز مهمی است که تاسیس شده و می‌تواند به همه حوزه‌ها کمک کند گفت: این مرکز، آموزش‌های مهارتی را ارائه می‌کند و لازم است دانشگاه‌ها از بستر این مرکز استفاده بیشتری برای تامین نیاز‌های استانی داشته باشند.

وی به بازنگری برنامه پزشکی عمومی اشاره کرد و گفت: ۲ سال جلسات و کارگاه‌های متعدد گذاشته شد تا مشخص شود چطور توانمندی‌های دانشجویان پزشکی عمومی کشور را با نیاز‌های جدید نظام سلامت تطابق دهیم و دانشجویان با دسترسی سریع‌تر به محیط‌های ارائه خدمت مهارت‌های خود را تطبیق دهد، با مباحث اخلاق پزشکی به صورت عملی آشنا شود و مسایل جامعه را درک کند همچنین در عین حال دوره پزشکی عمومی کوتاه‌تر شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: برنامه آموزشی جدید پزشکی عمومی چندوقتی است ابلاغ شده و اکنون مرحله اجرای این برنامه است. این شیوه به‌روزرسانی برنامه کار بسیار سنگینی بود که با اجماع نظرات تمامی ذینفعان این حوزه انجام شد.

وی بیان کرد: برای اولین بار بعد از ۳۲ سال برنامه پزشکی عمومی بازنگری شد، بعد از سال‌ها استاندارد‌های آموزش پزشکی عمومی اخیرا اعلام شد و استاندارد‌های کالبدی نیز ابلاغ شد.

دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی با بیان اینکه آزمون صلاحیت بالینی برای اولین بار از چند سال پیش در وزارت بهداشت اجرا شد اظهار داشت: این آزمون ارزیابی مهارت‌های دانشجو را برعهده دارند و دانشگاه‌ها باید از نتایج این آزمون برای ارزیابی نحوه آموزش خود نیز استفاده کنند و در جا‌هایی که مورد نیاز است به سمت تغییر پیش بروند.

وی به آغاز فرایند اعتباربخشی دانشکده‌های متولی آموزش پزشکی عمومی اشاره کرد و گفت: در حال تلاش هستیم تا الگوی اعتباربخشی پزشکی عمومی ما مورد ارزیابی بین المللی قرار گیرد و با این کار در صورتی که وزارت بهداشت دانشکده‌ای در اعتباربخشی تایید کند فدراسیون جهانی آموزش پزشکی عمومی نیز این نتیجه را خواهد پذیرفت.

دوره پودمانی مجازی پزشکی خانواده طراحی شده است

لاریجانی به دیگر اقدامات صورت گرفته در زمینه پاسخگویی به نیاز‌های سلامت کشور اشاره و عنوان کرد: تفاهم‌نامه‌ای با معاونت بهداشتی منعقد شده تا آموزش‌های مرتبط با سلامت عمومی در جامعه ساماندهی شود.

وی خاطرنشان کرد: دوره پودمانی مجازی پزشکی خانواده طراحی شده و توسط دانشگاه علوم پزشکی مجازی اجرایی خواهد شد؛ این دوره ۶ ماهه است و برنامه ریزی‌های لازم برای برگزاری آن با حوزه بهداشت صورت گرفته است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه کوریکولوم دندانپزشکی عمومی هم بازنگری شده و انتظار این است که برای انطباق این کوریکولوم‌ها در دانشگاه‌ها تلاش شود اظهار کرد: در راستای توسعه هدفمند آموزش عالی اختیاراتی به مناطق برای بازنگری برنامه‌های آموزشی متناسب با نیاز‌های سلامت بومی داده شده و انتظار این است که دانشگاه‌ها این امر را پیگیری کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۶۰۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت «فوق العاده خاص» کارکنان نظام سلامت از سال جاری

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن قدردانی از زحمات کادر سلامت، اظهار داشت: کارکنان نظام سلامت باعث افتخار ما هستند و به طور شبانه روزی، حتی در ایام تعطیل کار می کنند و در زمان کرونا نیز افتخار آفرینی کردند.

وی با اشاره به تقدیم ۳۰۰ شهید حوزه سلامت در مبارزه با بیماری کووید۱۹، گفت: با توجه به نیازهایی که در جامعه ما وجود دارد بحث پرداخت فوق العاده خاص را از دو سال پیش به صورت مستمر آغاز و سال گذشته در صحن علنی مجلس از نمایندگان مجلس درخواست و آن را پیگیری کردیم که با تلاش رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه، این مصوبه روز گذشته به تصویب رسید.

عین‌اللهی ادامه داد: ۱۰ هزار میلیارد تومان فوق العاده خاص برای کارکنان حوزه سلامت در نظر گرفته شده که آیین نامه اجرایی آن در کمیته ها در حال تدوین بوده و به اطلاع تمامی کارکنان خواهد رسید. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: مصوبه فوق العاده خاص از امسال اعمال می‌شود و جزو بودجه امسال دیده شده است.

عین‌اللهی به دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه سلامت پرداخت و اظهار داشت: آموزش علوم پزشکی در ایران بنا به اقرار تمامی سازمان‌های بین‌المللی یکی از آموزش‌های در تراز کشورهای پیشرفته جهان است و تمامی شاخص‌هایی که در یک آموزش پیشرفته پزشکی لازم است را داراست.

وزیر بهداشت ادامه داد: امروزه ما نه تنها همه خدمات بهداشتی و درمانی مردم را در داخل کشور ارائه می‌دهیم بلکه در سال گذشته قریب به یک و نیم میلیون نفر از خارج از کشور برای درمان به ایران آمدند و خدمات دریافت کردند.

وی با بیان اینکه تعداد دانشگاه‌های علوم پزشکی ما از ابتدای انقلاب تاکنون از ده دانشگاه علوم پزشکی به ۷۰ دانشگاه افزایش پیدا کرده است، گفت: اکنون ۲۴۰ هزار دانشجو، ۲۲ هزار عضو هیات علمی و ۸۴۰ مرکز تحقیقاتی داریم و جهش بسیار خوبی در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایجاد شده است.

وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری آزمون دستیاری با بیان اینکه در سال گذشته در سه رشته بیهوشی، طب اورژانس و اطفال کمبود متقاضی داشتیم، گفت: مجبور شدیم در این سه رشته مجدد فراخوان داده و از کارورزان سال آخر پزشکی با مصوبه آموزش پزشکی تخصصی استفاده کنیم.

عین اللهی با بیان اینکه ۱۲ هزار نفر در آزمون دستیاری در دوره جدید شرکت کرده اند، گفت: امسال نیز می‌توانیم معادل سال گذشته در دستیاری پذیرش داشته باشیم. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در خصوص ظرفیت دانشجویان پزشکی نیز طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی عمل می کنیم و در صورتی که افزایش و کاهشی لازم باشد با تصویب این شورا انجام خواهد شد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • چارت سازمانی مرکز بهداشت گلشن تصویب شد
  • قبول شدگان ماده ۲۸ پس از قبولی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش باید چه کنند؟
  • تعداد اساتید بعد از انقلاب رشد مناسبی پیدا کرده است
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • پرداخت «فوق العاده خاص» کارکنان نظام سلامت از سال جاری
  • افزایش کارخانه‌های تولید آرد کامل/ برنامه‌ریزی غنی‌سازی آرد با «ویتامین دی»
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • مصوبه ارائه خدمات پزشکی رایگان به کودکان زیر ۷ سال ابلاغ شد
  • خدمات پزشکی رایگان به ساکنان محمد شهر کرج
  • همه فارغ‌التحصیلان دانشگاه بخوانند؛ بزرگترین استخدام تاریخ ایران برگزار می‌شود +جزئیات